Milyen túratáskát? MSX, Sport Arsenal... ?

Sziasztok!

Nyári 1 hetes túrához nézelődöm, hogy milyen táskát érdemes venni - az előző táskám sajnos elhalálozott. Eddig ezeket néztem ki:
- MSX SL 55 Elegance/Classic
- Sport Arsenal 312
- Sport Arsenal 508

Ezek 2 x 20 l-es tatyók, 2 közülük vízálló is. A bökkenő, hogy a Sport Arsenalokat sehol sem találom, úgy tűnik Mo-n már nem forgalmazzák őket.

Milyen túratáskát tudtok ajánlani, amit még kapni is lehet itthon?

Köszi, motyoo

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
SagiK képe
SagiK
1 h, 2008-06-02 12:25

Pont ilyen gondolatok foglalkoztatnak engem is manapság.
Ismerőstől kértem tanácsot, aki az alábbi linket vágta hozzám:
http://luley.hu/shop_art.php?shop_id=1748&cat=182763
Nem olcsó az az Ortlieb a lap alján.

Várom én is a javaslatokat, hátha sikerül valamilyen jó táskát venni "óccsóért".

Stiggs képe
Stiggs
2 h, 2008-06-02 12:30

NOs mi az MSX-eket használjuk. Még nem túl régen, de amit tapasztaltunk. Tényleg vízálló, könnyű fel és leszerelni. 1 mozdulat. Akkorára tekered, amennyi a cucc benne. Az ára sem halálos (na jó, teszkóbájkot adnak az áráért)

Így néz ki felszerelve:
http://bringaut.hu/?q=node/975

mi itt vettük: http://www.pepedal.com

Stiggs

kaszi képe
kaszi
3 h, 2008-06-02 15:09

Ha szeretsz szenvedni( ertsd : sok csomagot vinni:) , akkor ebbe fer (60l)
En ezt (2x15) merem ajanlani - ugyan a Bp-i decathlonok oldalait valamiert nem tudom bongeszni a nem InternetExplorer bongeszommel, de meglepne ha nem arulnak Mo-on.
Az utobbi taskat mar probaltam, 10 napos Horvat + 2-3 napos turakra, teljesen ok. HA esik az eso, siman ra tudsz huzni egy-egy 100l-es fekete szemeteszsakot. Egy par Ortlieb taskaba szerintem csak akkor erdemes fektetni, ha biztos vagy benne hogy nagyon sokat fogsz turazni - az arkulonobozetbol korbeturazod Mo-ot :)
A decathlonos taskak nekem eddig bejottek ( a mukabajaros kibirt 20000 km-t es elvileg meg birna, de mar nagyon mocskos szegeny ) szerintem nem kell felni toluk, plane ha nem vilagkoruli turara indul az ember

motyoo képe
motyoo
4 h, 2008-06-02 16:51

Nalam az MSX ara az, amit hajlando vagyok raszanni (17,5e.-), tobbet biztosan nem tudok.
En ugy tervezem, hogy 2 oldalit veszek csak, akkor kozepre mehet a halozsak, sator.
Egyelore ugy nezem nincs jobb alternativa az MSX-nel... na nem mintha nem tetszene, de szivesen valogatnek tobb felelbol.
A minap (1 hete kb) voltam a Decathlonban Torokbalinton, es eleg szegenyes valasztek volt turataskakbol amugy.

Napsugár képe
Napsugár
5 h, 2008-06-02 16:36

Szintén az MSX mellett szeretnék felszólalni, városba is, túrára is ezt használom, hibátlan :)

Jótanácsként csak annyi, hogy ha emellett döntesz, javasolnám az Elegancet a Classic-kal szemben. Gyakorlati oka van: a Classicot csak úgy tudod kézbefogni, hogy a tenyeredbe szorítva szétnyílik a lezáró csatt - de legalábbis bűvészkedni kell, hogy ne tegye :/ Vonattól vonatig rohanás közben ez annyira nem vicces. Szóval szerintem Elegance, annak van fogantyúja.

Sok sikert, jó túrázást :)

SagiK képe
SagiK
6 k, 2008-06-03 08:44

Tegnap délután óta jóval nehezebb a bicajom. Nem volt vicces felcipelni a másodikra. :)
Került rá csomagtartó, és két MSX SL55 Elegance. Nem kicsik. SŐT! Nekem munkába járáshoz még nagyok is.
Az eladó nagyon készséges volt, pikk-pakk felszerelte a csomagtartót, beállította a táskákat és jótanácsokkal is ellátott. Utána még a féken is kellet cserélni egy kis alkatrészt. (Fogalmam sincs a nevéről. Az a hajlított cső, amiben fut a bowden, és ki lehet akasztani, hogy ha a kereket ki kell szedni. Hol van egy robbantott ábra a fékekről, hogy a hozzám hasonló tudatlanok meg tudják nézni?)

Ami zavar, hogy a táska foggantyúja a "jó minőségű" pesti utakon odaverődik a csomagtartóhoz, és nagyon csattog. Ezt hogy szoktátok kiküszöbölni?

Ha már írok, akkor még egy kérdést feltennék. Lánc szállítása. Van egy nagyobbacska Citadel láncom, amit jó lenne szintén vinni. A csomagtartó adná magát, de félek, hogy leesik, ha nem bújtatom/fűzöm át. Ha átfűzöm, nem tudom gyorsan leszedni, pedig az néha nem árthat. (vö: szélvédőmosó)

motyoo képe
motyoo
7 k, 2008-06-03 11:23

Hol/mennyiért vetted? Milyen csomagtartót raktál alá?

SagiK képe
SagiK
8 k, 2008-06-03 11:30

Az első hozzászólásomban található linken.
(Direkt nem írtam be mégegyszer, nehogy reklámozással vádoljon valaki.) Nincs közöm az üzlethez, ezért kérdésedre belinkelem ismét:
http://luley.hu/shop_art.php?shop_id=1748&cat=182763

Egy Author csomagtartót választottam alá, 5ezer párszáz pénzért.

motyoo képe
motyoo
9 v, 2008-06-15 12:04

Én is náluk nézegettem ezt a táskát a múlt héten...

SagiK képe
SagiK
10 h, 2008-06-16 08:43

Merem ajánlani. Hétvégén teszteltem is, és jól vizsgázott.

Napsugár képe
Napsugár
11 k, 2008-06-03 12:17

Nekem nem csattog a fogantyú. Van rajta pici tépőzár, amivel rövidíteni tudod a fogantyú hosszát, így szorosan a táskához simul.

KoBold72 képe
KoBold72
12 k, 2008-06-03 13:22

Láncszállítás:
Szintén Citalel lánccal járok. Én a bezárt láncot harmadába tekerem, és gumiókkal rögzítem a csomagtartóra.
A gumipók kampói a csomagtartó nyereg felőli végénél fixen rögzítve vannak, a hátsó végén a csomagtartó túlnyúló részén átakasztva rögzítem.
Ha ráz az út, kicsit zörög a lánc.

- - - - -
6É futás
Következő járat indulása: június 13.
www.6efutas.hu

SagiK képe
SagiK
13 k, 2008-06-03 13:55

Köszi!
Valami hasonló megoldáson filóztam. Nem esett még le soha a lánc így? (Nem lenne mókás elhagyni, vagy behintáztatni a küllők közé)

lrdr képe
lrdr
14 k, 2008-06-03 13:44

(V-fék)pipának hívják, általában 90 és 120 fokos van belőle,attól függően, hogy a váz melyik oldaláról érkezik hozzá a bowden.
Shimano-honlapon pl. remek robbantott ábrák vannak szinte az összes termékükről. íme pl. egy Acera V-fék:
http://href.hu/x/5wkk
)

SagiK képe
SagiK
15 k, 2008-06-03 13:53

A hivatkozott ábrán "Inner Cable Lead Unit"-ként szerepel. Lehetek telhetetlen? Magyar nyelvű robbantott ábrák linkjét is el tudnád küldeni?
Magamtól tuti nem fordítanám pipának. :)
De azt kellett lecserélni, és lett belőle egy flexibilis.

tstuby képe
tstuby
16 k, 2010-08-03 11:25

Én még csak most tervezem hasonló tatyó beszerzését neten keresztül. DE! MIlyen vastagságú csomagtartóra lehet felerősíteni? Mik a tól/ig határai? Nagyon szépen megköszönném segítséged! Szeretnék egy maszívabbat vásárolni mint pl:
http://mali.hu/images/Acor/ACR-2703.jpg

Csilla

vizsu képe
vizsu (nem ellenőrzött)
17 cs, 2008-07-31 16:41

Én pont ma rendeltem egy Agu Xrain-t az ebike-tól. Holnap kapom meg, akkor beszámolok róla :-) Mindenesetre nagyon jó áron van, néztem külföldi oldalakon, és 25-28 e Ft...
http://www.agu.com/en/?pag=22&prod=496

dendru képe
dendru
18 cs, 2008-07-31 17:00

ÜDV!

Fogalmam sincs milyen minőség én is épp mostanság vennék balatoni körútra táskákat. Talán érdemes megnézni ezt az oldalt ahol egy 50 literes annyi mint máshol a harminc.
http://www.aktivsport.hu/kerekpar-taskak-c-208.html
Remélem tudtam segíteni! :-)

magellanos képe
magellanos
19 p, 2008-08-01 10:36

A sparBAZZben lattam igen sokaig az ultimate solutiont.
Háromesszeöcá (nyilvan nem egy tanyer rizsert varrtak azsiai gyerekek az orokkevalosagnak), klasszikus dizajn, harom rekeszes, fekete, fenyvisszaveros, csajmeret.
A jobb oldali(?) rekesz alljaba van rejtve olyan sarga esovedobugyi is; ez applikalva - gondolom - ved a felulrol jovo viz ellen, es osszegyujti a kerek altal odavert adagot megusztatva a belbecset.

vizsu képe
vizsu (nem ellenőrzött)
20 p, 2008-08-01 12:29

Na, megérkezett az Agu XRain. Azt kell hogy mondjam, nagyon meggyőző. Még nem szereltem fel, de nagyon profinak tűnik, és azt állítják, 100% vízálló. Csomó zseb, felül hegesztett cippzárok stb. Van hely vállpántnak is, bár az nincs hozzá, de majd csinálok :-)
2x22,5 l...

nrc képe
nrc
21 p, 2008-08-01 22:49

Engem is érdekelne egy ilyen táska, erősen gondolkodom a megvételén.

Ha már ki tudtad próbálni használat közben, akkor megköszönném, ha leírnád a tapasztalatokat.

Egyébként az ezüst változatot rendelted? Úgy látom csak az van raktáron.

vizsu képe
vizsu (nem ellenőrzött)
22 szo, 2008-08-02 00:17

Kipróbáltam, és szerintem NAGYON KIRÁLY! Rázós úton kicsit zörög. Feketét rendeltem, tegnapelőtt még volt... Hatalmas, de ha kevés cucca van az embernek, le lehet tekerni kicsire. Raktam rá egy vállpántot, és még shoppingoláshoz is kényelmes + belefér a bukó :-)
Szóval, én ajánlom :-) De siess, mert biztos nincs túl sok...

asd képe
asd (nem ellenőrzött)
23 szo, 2008-08-02 02:04

Be kell rendesen állítani, és akkor nem zörög.
A kapaszkodóinál a piros izénél van egy csavar, ott lehet állítani, hogy milyen vastag csőre kapcsolódjon

1 éve van Agu X-rain eslő és hátsó párosom, még mindig, mintha új lenne. 100% vízálló, nem zörög, 2 mp leszedni, meg felrakni, szal király. Egy hátránya van, hogy nehéz.

nrc képe
nrc
24 v, 2008-08-03 10:28

Köszönöm az infókat!

Ezek alapján jó vételnek tűnik, megyek is rendelni egyet.

vizsu képe
vizsu (nem ellenőrzött)
25 v, 2008-08-03 20:59

ÉS TÉNYLEG!!! Beállítottam mindent, és azt kell hogy mondjam, TÖKÉLETES! (és minden belefér...)

PTeker képe
PTeker
26 v, 2008-08-03 22:15

Abszolut az MSX mellett voksolok én is egy 8napos ausztriai túra után (a táskák éjjelente kint voltak és semmi beázás) sőt a nagy melegben hogyhogynem hűvösek maradtak az elemozsiák is (kolbász mogyorókrém stb) nagyon megéri az árát a kis táskák is jók (esőkabát ...) mindig elérhető csak nem gyárilag kell felcsatolni őket egészen mert ugy "kilógnak" és balesetveszélyes picit.

R.L. képe
R.L.
27 h, 2010-03-08 21:23

Sziaszotok, következő lenne a kérdésem:
az MSX táskák már nem nagyon kaphatók (vagy tud valaki helyet, ahol még igen?), pedig egy MSX SLR 55 Classic
http://ambringa.hu/termekek/kiegeszitok/?cat=MSX-taska
lett volna nálam a befutó. A hasonló Ortlieb:
http://evobike.hu/termekek/nev/Ortlieb-Back-Roller-Classic/termek/78 )
viszont már nagyon drága (~32E). Van a Sport Arsenal-nak a 312:
http://luley.hu/shop_artdet.php?shop_id=1748&cikk=514204
szerintetek ez milyen? Másik megoldás, hogy az Ortlieb-nek van egy City sorozata (~23E):
http://evobike.hu/termekek/nev/Ortlieb-Back-Roller-City/termek/63
szerintetek ez használható egy nagyobb túrához is? Miért City?
Vagy más megoldás? Ötlet?
Az igényeim: legyen vízálló, és 40 l körüli és 20E-nél ne nagyon legyen több.
Előre is kösz.

szabomikulas képe
szabomikulas
28 k, 2010-03-09 00:09

Az Ortlieb drágább típusa abban különbözik a City-től, hogy van benne egy belső rekesz és az alsó rögzítése jobbnak tűnik. A drágább alsó rögzítője egy ovális műanyagon mozgatható, ami jól jöhet, több lehetőség van arra, hogy a csomagtartónak megfelelően állítsd be. Ez különösen azért fontos, mert én azt tapasztaltam, hogy egy rögzítő még nem tartja megbízhatóan a táskát és ezért érdemes kettőt rárakni (kapható külön).

Az olcsóbb típus zárása is kicsit más, de nem mondanám, hogy rosszabb. Kevésbé tudod változtatni vele a táska térfogatát, viszont egyszerűbben használható.

Don Kartács képe
Don Kartács
29 k, 2010-03-09 00:34

Az msx hátulja masszívabbnak tűnik sokkal mint az ortolieb city.Ha összeveted az orto backrollert ami kb msx ekvivalens, akkor kb 400g-al több benne az anyag a cityhez képest.A hátulja a felfüggesztésnél mintha gyengébb lenne.Valószínűleg kevésbé bírja a rázósabb utat (offroad), illetve a kiegyensűlyozása kevésbé állítható.
A sportarsenalnak hátul alukmpója van ( nem biztos hogy minden csomagtartóval kompatibilis), az alsó rögzítés nem látszódik.Egyébként jó minőségűnek tűnik.
Ha már netről rendelsz, érdemes outletekben szétnézni - akár amerikás oldalakon is mint a rei.com vagy nashbar.com

Drody képe
Drody
30 k, 2010-03-09 01:55

Berguson-bn nézted már az MSX táskát?

........................
Formaharc és sci-fi.

campy képe
campy
31 k, 2010-03-09 03:41

csao
2 eve vettem egy ilyet:

http://bikemag.hu/shopping-guide/author-a-n209-v1-kerekpar-tura-taska

32 literes
outin hasznaltam, eddig bevalt. massziv konstrukcio es arba is eleg jo.
ezek az ortliebek mondjuk eleg jol neznek ki :)

Vegha képe
Vegha
32 p, 2010-03-26 08:30

az MSX táskák már nem nagyon kaphatók

ne viccelj! komolyan ? azt láttam, hogy az evobike-nál már nincs kínálatban, de épp a következő hetekben terveztem beszerezni az ambringánál. már ott sincs ??

tstuby képe
tstuby
33 k, 2010-08-03 11:28

Szia!

Sikerült végül MSX SLR55 tatyót venned? Én is hasonlóban gondolkodom! A csatjának mekkora a befogadóképessége? Mi az a legnagyobb vastagságú csomagtartó cső, ami még belefér?

Köszi

R.L. képe
R.L.
34 k, 2010-08-03 23:05

Írtam privátban, mert itt nem jelent meg. :)

beked képe
beked
35 k, 2010-03-09 12:16

Én is épp biciklis táskában gondolkodom. Az Agu X-rain nagyon jól néz ki, de miért ilyen nehéz (az 50 literes túrahátizsákom könnyebb nála). Nekem az a kérdésem, hogy mennyire lóg ki, mennyire zavaró, ha csak egy oldalon van (menet közben)? Én a csomagtartó tetejére kerestem eddig olyan táskát, amit könnyű leszedni/felrakni és utána legalább vállon de inkább háton vinni sajnos eddig reménytelenül. Azt gondoltam egy oldaltáskával szélesebb lennék mint a kormány és úgy nekem nehéz centizni.
De a pénteken meg vasárnap felpakoltam pókokkal a túratáskám hátra és hát az egy halál volt. Majd 10 perc mire átkötöttem és menet közben olyan volt mintha meglágyult volna a bringa.

Beke Dávid

Don Kartács képe
Don Kartács
36 k, 2010-03-09 12:52

Ortliebnek van olyan adaptere amivel az oldaltáskákat hátizsákká alakítja - nem tudom mennyire kompatibilis más gyártók oldaltáskáival.

http://www.ortlieb.de/index_white.php?lang=en&file=p-search.php

Illetve vannak igazán nagy nyeregtáskák is amik majdnem futárzsák méretűek.Fel is lehet venni hátra ezeket.

http://www.bikeradar.com/gear/category/accessories/luggage/cycling-bags-...

Ha elnyűvik a 9.éve használt hátizsákom, valószínűleg egy ilyenre fogok beruházni.Nem kell csomagtartó hozzá,illetve meszebb esik a keréktől ami vizes úton nem egy hátrány.És még vízálló is,és jól is néz ki:)

nrc képe
nrc
37 sze, 2010-03-10 22:14

Nekem Agu X-rain van és jellemzően egy oldalra felszerelve hordom. Nem zavaró, mert a félrehúzást pár száz méter után már nem is veszed észre, automatikusan megtörténik a megváltozott súlyeloszláshoz való alkalmazkodás. Ha pedig ezután átülsz egy nem féloldalas bringára, akkor az fog félrehúzni egy rövid ideig, de visszaállás is gyorsan megy.

Az, hogy mennyire áll ki oldalra, attól is függ, hogy mennyit és hogyan pakolsz bele. Ha nincs megtömve, akkor észre sem veszem, bucira pakolva előfordulhat némi útszéli bokor vagy tábla csiszolás, ha nagyon az út szélén vagy az útpadkán kell lopakodni éppen. Viszont erre is hamar rá lehet állni, azután már nemigen mész neki semminek szűkebb manőverezésénél sem.

A fel-leszerelés tényleg gyorsan megtehető, viszont kézbe vinni nem egy álom, egyrészt a fogása és a súlyelosztása miatt, másrészt azért, mert az út pora bizony a táska hátsó részén rakodik le, ami így könnyen koszol kezet, ruhát egyaránt.

Egyébként ennek a táskának nem igazán a súlya az ami esetleg visszafoghat az őrült tempójú száguldozásban, inkább a légellenállását érezheted, mert nem lehet olyan kompakt és áramvonalas módon összecsomagolni, mint a drágább modelleket. Mondjuk azt nem mondanám, hogy igazán számottevően lassítana, valószínű az elérhető max. sebességet csökkenti, de azt nem vettem észre, hogy lényegesen hamarabb elfáradnék, ha táskával megyek.

Nekem 1.5 éve van meg ez a modell és ez idő alatt az egyik cipzár adta meg magát, ami mondjuk elég kellemetlen, mert egy vízálló táska hegesztett cipjéről van szó, ami így komolyabb eső esetén már nemigen véd a beázás ellen.