Sziasztok!

Nyári 1 hetes túrához nézelődöm, hogy milyen táskát érdemes venni - az előző táskám sajnos elhalálozott. Eddig ezeket néztem ki:
- MSX SL 55 Elegance/Classic
- Sport Arsenal 312
- Sport Arsenal 508

Ezek 2 x 20 l-es tatyók, 2 közülük vízálló is. A bökkenő, hogy a Sport Arsenalokat sehol sem találom, úgy tűnik Mo-n már nem forgalmazzák őket.

Milyen túratáskát tudtok ajánlani, amit még kapni is lehet itthon?

Köszi, motyoo

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
SagiK képe

Pont ilyen gondolatok

Pont ilyen gondolatok foglalkoztatnak engem is manapság.
Ismerőstől kértem tanácsot, aki az alábbi linket vágta hozzám:
http://luley.hu/shop_art.php?shop_id=1748&cat=182763
Nem olcsó az az Ortlieb a lap alján.

Várom én is a javaslatokat, hátha sikerül valamilyen jó táskát venni "óccsóért".

2
Stiggs képe

NOs mi az MSX-eket

NOs mi az MSX-eket használjuk. Még nem túl régen, de amit tapasztaltunk. Tényleg vízálló, könnyű fel és leszerelni. 1 mozdulat. Akkorára tekered, amennyi a cucc benne. Az ára sem halálos (na jó, teszkóbájkot adnak az áráért)

Így néz ki felszerelve:
http://bringaut.hu/?q=node/975

mi itt vettük: http://www.pepedal.com

Stiggs

3
kaszi képe

Ha szeretsz szenvedni( ertsd

Ha szeretsz szenvedni( ertsd : sok csomagot vinni:) , akkor ebbe fer (60l)
En ezt (2x15) merem ajanlani - ugyan a Bp-i decathlonok oldalait valamiert nem tudom bongeszni a nem InternetExplorer bongeszommel, de meglepne ha nem arulnak Mo-on.
Az utobbi taskat mar probaltam, 10 napos Horvat + 2-3 napos turakra, teljesen ok. HA esik az eso, siman ra tudsz huzni egy-egy 100l-es fekete szemeteszsakot. Egy par Ortlieb taskaba szerintem csak akkor erdemes fektetni, ha biztos vagy benne hogy nagyon sokat fogsz turazni - az arkulonobozetbol korbeturazod Mo-ot :)
A decathlonos taskak nekem eddig bejottek ( a mukabajaros kibirt 20000 km-t es elvileg meg birna, de mar nagyon mocskos szegeny ) szerintem nem kell felni toluk, plane ha nem vilagkoruli turara indul az ember

4
motyoo képe

Nalam az MSX ara az, amit

Nalam az MSX ara az, amit hajlando vagyok raszanni (17,5e.-), tobbet biztosan nem tudok.
En ugy tervezem, hogy 2 oldalit veszek csak, akkor kozepre mehet a halozsak, sator.
Egyelore ugy nezem nincs jobb alternativa az MSX-nel... na nem mintha nem tetszene, de szivesen valogatnek tobb felelbol.
A minap (1 hete kb) voltam a Decathlonban Torokbalinton, es eleg szegenyes valasztek volt turataskakbol amugy.

5
Napsugár képe

Szintén az MSX mellett

Szintén az MSX mellett szeretnék felszólalni, városba is, túrára is ezt használom, hibátlan :)

Jótanácsként csak annyi, hogy ha emellett döntesz, javasolnám az Elegancet a Classic-kal szemben. Gyakorlati oka van: a Classicot csak úgy tudod kézbefogni, hogy a tenyeredbe szorítva szétnyílik a lezáró csatt - de legalábbis bűvészkedni kell, hogy ne tegye :/ Vonattól vonatig rohanás közben ez annyira nem vicces. Szóval szerintem Elegance, annak van fogantyúja.

Sok sikert, jó túrázást :)

6
SagiK képe

Tegnap délután óta jóval

Tegnap délután óta jóval nehezebb a bicajom. Nem volt vicces felcipelni a másodikra. :)
Került rá csomagtartó, és két MSX SL55 Elegance. Nem kicsik. SŐT! Nekem munkába járáshoz még nagyok is.
Az eladó nagyon készséges volt, pikk-pakk felszerelte a csomagtartót, beállította a táskákat és jótanácsokkal is ellátott. Utána még a féken is kellet cserélni egy kis alkatrészt. (Fogalmam sincs a nevéről. Az a hajlított cső, amiben fut a bowden, és ki lehet akasztani, hogy ha a kereket ki kell szedni. Hol van egy robbantott ábra a fékekről, hogy a hozzám hasonló tudatlanok meg tudják nézni?)

Ami zavar, hogy a táska foggantyúja a "jó minőségű" pesti utakon odaverődik a csomagtartóhoz, és nagyon csattog. Ezt hogy szoktátok kiküszöbölni?

Ha már írok, akkor még egy kérdést feltennék. Lánc szállítása. Van egy nagyobbacska Citadel láncom, amit jó lenne szintén vinni. A csomagtartó adná magát, de félek, hogy leesik, ha nem bújtatom/fűzöm át. Ha átfűzöm, nem tudom gyorsan leszedni, pedig az néha nem árthat. (vö: szélvédőmosó)

7
motyoo képe

Hol/mennyiért vetted?

Hol/mennyiért vetted? Milyen csomagtartót raktál alá?

8
SagiK képe

Az első hozzászólásomban

Az első hozzászólásomban található linken.
(Direkt nem írtam be mégegyszer, nehogy reklámozással vádoljon valaki.) Nincs közöm az üzlethez, ezért kérdésedre belinkelem ismét:
http://luley.hu/shop_art.php?shop_id=1748&cat=182763

Egy Author csomagtartót választottam alá, 5ezer párszáz pénzért.

9
motyoo képe

Én is náluk nézegettem

Én is náluk nézegettem ezt a táskát a múlt héten...

10
SagiK képe

Merem ajánlani. Hétvégén

Merem ajánlani. Hétvégén teszteltem is, és jól vizsgázott.

11
Napsugár képe

Nekem nem csattog a

Nekem nem csattog a fogantyú. Van rajta pici tépőzár, amivel rövidíteni tudod a fogantyú hosszát, így szorosan a táskához simul.

12
KoBold72 képe

Láncszállítás: Szintén

Láncszállítás:
Szintén Citalel lánccal járok. Én a bezárt láncot harmadába tekerem, és gumiókkal rögzítem a csomagtartóra.
A gumipók kampói a csomagtartó nyereg felőli végénél fixen rögzítve vannak, a hátsó végén a csomagtartó túlnyúló részén átakasztva rögzítem.
Ha ráz az út, kicsit zörög a lánc.

- - - - -
6É futás
Következő járat indulása: június 13.
www.6efutas.hu

13
SagiK képe

Köszi! Valami hasonló

Köszi!
Valami hasonló megoldáson filóztam. Nem esett még le soha a lánc így? (Nem lenne mókás elhagyni, vagy behintáztatni a küllők közé)

14
lrdr képe

(V-fék)pipának hívják,

(V-fék)pipának hívják, általában 90 és 120 fokos van belőle,attól függően, hogy a váz melyik oldaláról érkezik hozzá a bowden.
Shimano-honlapon pl. remek robbantott ábrák vannak szinte az összes termékükről. íme pl. egy Acera V-fék:
http://href.hu/x/5wkk
)

15
SagiK képe

A hivatkozott ábrán "Inner

A hivatkozott ábrán "Inner Cable Lead Unit"-ként szerepel. Lehetek telhetetlen? Magyar nyelvű robbantott ábrák linkjét is el tudnád küldeni?
Magamtól tuti nem fordítanám pipának. :)
De azt kellett lecserélni, és lett belőle egy flexibilis.

16
tstuby képe

Én még csak most tervezem

Én még csak most tervezem hasonló tatyó beszerzését neten keresztül. DE! MIlyen vastagságú csomagtartóra lehet felerősíteni? Mik a tól/ig határai? Nagyon szépen megköszönném segítséged! Szeretnék egy maszívabbat vásárolni mint pl:
http://mali.hu/images/Acor/ACR-2703.jpg

Csilla

17
vizsu képe

Én pont ma rendeltem egy

Én pont ma rendeltem egy Agu Xrain-t az ebike-tól. Holnap kapom meg, akkor beszámolok róla :-) Mindenesetre nagyon jó áron van, néztem külföldi oldalakon, és 25-28 e Ft...
http://www.agu.com/en/?pag=22&prod=496

18
dendru képe

ÜDV! Fogalmam sincs milyen

ÜDV!

Fogalmam sincs milyen minőség én is épp mostanság vennék balatoni körútra táskákat. Talán érdemes megnézni ezt az oldalt ahol egy 50 literes annyi mint máshol a harminc.
http://www.aktivsport.hu/kerekpar-taskak-c-208.html
Remélem tudtam segíteni! :-)

19
magellanos képe

A sparBAZZben lattam igen

A sparBAZZben lattam igen sokaig az ultimate solutiont.
Háromesszeöcá (nyilvan nem egy tanyer rizsert varrtak azsiai gyerekek az orokkevalosagnak), klasszikus dizajn, harom rekeszes, fekete, fenyvisszaveros, csajmeret.
A jobb oldali(?) rekesz alljaba van rejtve olyan sarga esovedobugyi is; ez applikalva - gondolom - ved a felulrol jovo viz ellen, es osszegyujti a kerek altal odavert adagot megusztatva a belbecset.

20
vizsu képe

Na, megérkezett az Agu

Na, megérkezett az Agu XRain. Azt kell hogy mondjam, nagyon meggyőző. Még nem szereltem fel, de nagyon profinak tűnik, és azt állítják, 100% vízálló. Csomó zseb, felül hegesztett cippzárok stb. Van hely vállpántnak is, bár az nincs hozzá, de majd csinálok :-)
2x22,5 l...

21
nrc képe

Engem is érdekelne egy

Engem is érdekelne egy ilyen táska, erősen gondolkodom a megvételén.

Ha már ki tudtad próbálni használat közben, akkor megköszönném, ha leírnád a tapasztalatokat.

Egyébként az ezüst változatot rendelted? Úgy látom csak az van raktáron.

22
vizsu képe

Kipróbáltam, és szerintem

Kipróbáltam, és szerintem NAGYON KIRÁLY! Rázós úton kicsit zörög. Feketét rendeltem, tegnapelőtt még volt... Hatalmas, de ha kevés cucca van az embernek, le lehet tekerni kicsire. Raktam rá egy vállpántot, és még shoppingoláshoz is kényelmes + belefér a bukó :-)
Szóval, én ajánlom :-) De siess, mert biztos nincs túl sok...

23
asd képe

Be kell rendesen állítani,

Be kell rendesen állítani, és akkor nem zörög.
A kapaszkodóinál a piros izénél van egy csavar, ott lehet állítani, hogy milyen vastag csőre kapcsolódjon

1 éve van Agu X-rain eslő és hátsó párosom, még mindig, mintha új lenne. 100% vízálló, nem zörög, 2 mp leszedni, meg felrakni, szal király. Egy hátránya van, hogy nehéz.

24
nrc képe

Köszönöm az

Köszönöm az infókat!

Ezek alapján jó vételnek tűnik, megyek is rendelni egyet.

25
vizsu képe

ÉS TÉNYLEG!!!

ÉS TÉNYLEG!!! Beállítottam mindent, és azt kell hogy mondjam, TÖKÉLETES! (és minden belefér...)

26
PTeker képe

Abszolut az MSX mellett

Abszolut az MSX mellett voksolok én is egy 8napos ausztriai túra után (a táskák éjjelente kint voltak és semmi beázás) sőt a nagy melegben hogyhogynem hűvösek maradtak az elemozsiák is (kolbász mogyorókrém stb) nagyon megéri az árát a kis táskák is jók (esőkabát ...) mindig elérhető csak nem gyárilag kell felcsatolni őket egészen mert ugy "kilógnak" és balesetveszélyes picit.

27
R.L. képe

Sziaszotok, következő

Sziaszotok, következő lenne a kérdésem:
az MSX táskák már nem nagyon kaphatók (vagy tud valaki helyet, ahol még igen?), pedig egy MSX SLR 55 Classic
http://ambringa.hu/termekek/kiegeszitok/?cat=MSX-taska
lett volna nálam a befutó. A hasonló Ortlieb:
http://evobike.hu/termekek/nev/Ortlieb-Back-Roller-Classic/termek/78 )
viszont már nagyon drága (~32E). Van a Sport Arsenal-nak a 312:
http://luley.hu/shop_artdet.php?shop_id=1748&cikk=514204
szerintetek ez milyen? Másik megoldás, hogy az Ortlieb-nek van egy City sorozata (~23E):
http://evobike.hu/termekek/nev/Ortlieb-Back-Roller-City/termek/63
szerintetek ez használható egy nagyobb túrához is? Miért City?
Vagy más megoldás? Ötlet?
Az igényeim: legyen vízálló, és 40 l körüli és 20E-nél ne nagyon legyen több.
Előre is kösz.

28
szabomikulas képe

Az Ortlieb drágább típusa

Az Ortlieb drágább típusa abban különbözik a City-től, hogy van benne egy belső rekesz és az alsó rögzítése jobbnak tűnik. A drágább alsó rögzítője egy ovális műanyagon mozgatható, ami jól jöhet, több lehetőség van arra, hogy a csomagtartónak megfelelően állítsd be. Ez különösen azért fontos, mert én azt tapasztaltam, hogy egy rögzítő még nem tartja megbízhatóan a táskát és ezért érdemes kettőt rárakni (kapható külön).

Az olcsóbb típus zárása is kicsit más, de nem mondanám, hogy rosszabb. Kevésbé tudod változtatni vele a táska térfogatát, viszont egyszerűbben használható.

29
Don Kartács képe

Az msx hátulja

Az msx hátulja masszívabbnak tűnik sokkal mint az ortolieb city.Ha összeveted az orto backrollert ami kb msx ekvivalens, akkor kb 400g-al több benne az anyag a cityhez képest.A hátulja a felfüggesztésnél mintha gyengébb lenne.Valószínűleg kevésbé bírja a rázósabb utat (offroad), illetve a kiegyensűlyozása kevésbé állítható.
A sportarsenalnak hátul alukmpója van ( nem biztos hogy minden csomagtartóval kompatibilis), az alsó rögzítés nem látszódik.Egyébként jó minőségűnek tűnik.
Ha már netről rendelsz, érdemes outletekben szétnézni - akár amerikás oldalakon is mint a rei.com vagy nashbar.com

30
Drody képe

Berguson-bn nézted már az

Berguson-bn nézted már az MSX táskát?

........................
Formaharc és sci-fi.

31
campy képe

csao 2 eve vettem egy

csao
2 eve vettem egy ilyet:

http://bikemag.hu/shopping-guide/author-a-n209-v1-kerekpar-tura-taska

32 literes
outin hasznaltam, eddig bevalt. massziv konstrukcio es arba is eleg jo.
ezek az ortliebek mondjuk eleg jol neznek ki :)

32
Vegha képe

az MSX táskák már nem

az MSX táskák már nem nagyon kaphatók

ne viccelj! komolyan ? azt láttam, hogy az evobike-nál már nincs kínálatban, de épp a következő hetekben terveztem beszerezni az ambringánál. már ott sincs ??

33
tstuby képe

Szia! Sikerült végül MSX

Szia!

Sikerült végül MSX SLR55 tatyót venned? Én is hasonlóban gondolkodom! A csatjának mekkora a befogadóképessége? Mi az a legnagyobb vastagságú csomagtartó cső, ami még belefér?

Köszi

34
R.L. képe

Írtam privátban, mert itt

Írtam privátban, mert itt nem jelent meg. :)

35
beked képe

Én is épp biciklis

Én is épp biciklis táskában gondolkodom. Az Agu X-rain nagyon jól néz ki, de miért ilyen nehéz (az 50 literes túrahátizsákom könnyebb nála). Nekem az a kérdésem, hogy mennyire lóg ki, mennyire zavaró, ha csak egy oldalon van (menet közben)? Én a csomagtartó tetejére kerestem eddig olyan táskát, amit könnyű leszedni/felrakni és utána legalább vállon de inkább háton vinni sajnos eddig reménytelenül. Azt gondoltam egy oldaltáskával szélesebb lennék mint a kormány és úgy nekem nehéz centizni.
De a pénteken meg vasárnap felpakoltam pókokkal a túratáskám hátra és hát az egy halál volt. Majd 10 perc mire átkötöttem és menet közben olyan volt mintha meglágyult volna a bringa.

Beke Dávid

36
Don Kartács képe

Ortliebnek van olyan

Ortliebnek van olyan adaptere amivel az oldaltáskákat hátizsákká alakítja - nem tudom mennyire kompatibilis más gyártók oldaltáskáival.

http://www.ortlieb.de/index_white.php?lang=en&file=p-search.php

Illetve vannak igazán nagy nyeregtáskák is amik majdnem futárzsák méretűek.Fel is lehet venni hátra ezeket.

http://www.bikeradar.com/gear/category/accessories/luggage/cycling-bags-...

Ha elnyűvik a 9.éve használt hátizsákom, valószínűleg egy ilyenre fogok beruházni.Nem kell csomagtartó hozzá,illetve meszebb esik a keréktől ami vizes úton nem egy hátrány.És még vízálló is,és jól is néz ki:)

37
nrc képe

Nekem Agu X-rain van és

Nekem Agu X-rain van és jellemzően egy oldalra felszerelve hordom. Nem zavaró, mert a félrehúzást pár száz méter után már nem is veszed észre, automatikusan megtörténik a megváltozott súlyeloszláshoz való alkalmazkodás. Ha pedig ezután átülsz egy nem féloldalas bringára, akkor az fog félrehúzni egy rövid ideig, de visszaállás is gyorsan megy.

Az, hogy mennyire áll ki oldalra, attól is függ, hogy mennyit és hogyan pakolsz bele. Ha nincs megtömve, akkor észre sem veszem, bucira pakolva előfordulhat némi útszéli bokor vagy tábla csiszolás, ha nagyon az út szélén vagy az útpadkán kell lopakodni éppen. Viszont erre is hamar rá lehet állni, azután már nemigen mész neki semminek szűkebb manőverezésénél sem.

A fel-leszerelés tényleg gyorsan megtehető, viszont kézbe vinni nem egy álom, egyrészt a fogása és a súlyelosztása miatt, másrészt azért, mert az út pora bizony a táska hátsó részén rakodik le, ami így könnyen koszol kezet, ruhát egyaránt.

Egyébként ennek a táskának nem igazán a súlya az ami esetleg visszafoghat az őrült tempójú száguldozásban, inkább a légellenállását érezheted, mert nem lehet olyan kompakt és áramvonalas módon összecsomagolni, mint a drágább modelleket. Mondjuk azt nem mondanám, hogy igazán számottevően lassítana, valószínű az elérhető max. sebességet csökkenti, de azt nem vettem észre, hogy lényegesen hamarabb elfáradnék, ha táskával megyek.

Nekem 1.5 éve van meg ez a modell és ez idő alatt az egyik cipzár adta meg magát, ami mondjuk elég kellemetlen, mert egy vízálló táska hegesztett cipjéről van szó, ami így komolyabb eső esetén már nemigen véd a beázás ellen.

38
Hotyhogy képe

Tegnap beszereztem egy

Tegnap beszereztem egy Ortlieb Back Roller Classic túratáska-párt.

Szép sárga színűek, de kicsit csalódtam, mert a zárásuk módja tökéletlennek látszik. Egy keskeny lemez köré kell csavarintani a felső éleket, de az nem világos számomra, hogy miként kell rögzíteni a bezárást a két oldalsó kapoccsal.

Tudja valaki, hogy kell vagy hogy érdemes használni ezt a terméket? Aggódom, hogy hasznos tért veszítek a legöngyölítéses bezárási móddal, és kicsit bánom most már, hogy nem vettem egy fedeles modellt inkább...

39
szabomikulas képe

Ugyanilyen táskám van.

Ugyanilyen táskám van. Összeilleszted a zsák tetejét, párat göngyölsz, aztán a középső szíjjal rögzíted, a két oldalsó csatot meg felül összecsatolod vagy alul a hozzáadott vállpánton keresztül rögzíted.

A legöngyölítéssel valóban vesztesz helyet, de ez bele van számolva a táska térfogatába és azzal, hogy mennyit göngyölsz egy kicsit tudod befolyásolni mekkora legyen a táska. A záródás teljesen vízálló és biztos lehetsz benne, hogy a táskából nem esik ki semmi hacsak nyitva nem hagyod teljesen. Ez a kedvenc zárórendszerem.

40
Hotyhogy képe

Jelentem, kipróbáltam a

Jelentem, kipróbáltam a napokban az Ortlieb táskáimat, és nagyon jók. Egyetlen parány elégedetlenségem velük az, hogy megpakolva nem lehet stabilan a földre állítani őket mert mindig eldőlnek. De eső ellen valóban jól zárnak. Öröm birtokolni őket. Köszi!

41
blajo képe

Egy gyors kereses alapjan

Egy gyors kereses alapjan megallapitottam, hogy ennek a taskanak, csak bezart verzioja letezik. :-)

Egy ilyen nagyfelbontasu kep alapjan:
http://www.therandonneeshop.com/media/56/Back_Roller_Classic-Yellow.jpg

A vallpantot kell beakasztani a taska elejen levo kampoba, es ehhez csatolod hozza a csatokat... Ha meghuzod erosen, akkor nem fog tudni kicsavarodni.

42
Hotyhogy képe

Szabómiki, blajo,

Szabómiki, blajo, köszönöm mindkettőtök válaszát.

Akkor már nem aggódok. Csak fura volt nekem a bekötözés módja. Van egy Vaude sátram, és annak is ilyen rendszerű a zsákja, csak az keskenyebb és össze tudom kapcsolni a két kapcsot rajta. Megértettem, hogy ennél nem azt kell.

43
szabomikulas képe

De, lehet azt is, a táska

De, lehet azt is, a táska leírásában is van olyan kép. Én a vállszíjat nem is szoktam vinni.

44
Hotyhogy képe

O.K. Most izgatottan nézek

O.K.

Most izgatottan nézek elébe az idei biciklis sátorozásaimnak, amit pár évvel ezelőtt még nem is terveztem.

Van már egy csomó sátram, bár szuper jók de dög nehezek, úgy hogy a szerény de mégis kedvenc Vaude lesz most bevetve.

Mivel ragaszkodom a vastag, nagy légmatrachoz meg a meleg hálózsákhoz, ezek is nagy kiterjedésűek és nehezek. Kávéfőző nélkül pedig nem megyek sehova, szóval még az is... Fontolgatom még egy Ortlieb Rack Pack beszerzését is.

Első kerék táskákhoz kéne előbb tartót szerelni a villára, de az se egyszerű, mert a villámon nincs semmi furat. Csak bilinccsel oldható meg. Azt esetleg majd jövőre, színben illő Front Roller Classic-hoz. :-)

45
martin_bp képe

Martin SZokták mondani,

Martin
SZokták mondani, hogy telós villára nem lehet-nem szabad-nem célszerű első csomagtartót rögzíteni- én ennek ellenére már több éve bilincses megoldással túrázok, gond nélkül (most már Ortlieb Front roller-rel).

A nem-Tubus (itt kapható) első csomagtartó megvételénél vigyázni kell, mert van olyan, hogy a felső vízszintes rud alatt egy alumíniumlemez van végig (vannak ugyan rajta különböző lyukak), de az Ortlieb rögzítőkkel/kampókkal nem kompatibilis- fizettem már tanulópénzt.

Egyébként a Tubus Faiv csomagtartó telós villára is jó, de egy kicsit drága.

Van olyan megoldás is, hogy a csomagtartót a V-fék konzolján és a villán bilinccsel rögzítik.

Hagyományos légmatrac helyett azt ajánlom: Therm-a-Rest, az enyém 3.5 cm vastag, mérete összegurulva akorra mint egy kisebb hálózsák, kb 900 g. Évekkel polifonnal túráztam, hátfájjás, stb.
Ma már bánom, hogy nem korábban invesztáltam erre (és az Ortlieb ill Vaude Táskákra), az, hogy XT vagy Alivio (csak a példa kedvéért) szerintem ehhez képest másodlagos.

46
Hotyhogy képe

Köszönöm a közlékeny

Köszönöm a közlékeny hozzászólásodat és a figyelmeztetést a buktatókra.

Klasszikus, íves első villám van, melynek keresztmetszete ellipszishez hasonló. Ez belső oldalán laposabb, míg a külsőn domborúbb, és lefelé haladva csökkenő.

Ehhez a profilhoz speciálisan készített bilinccsel lennék csak elégedett, és ez meg is valósítható.

Nézegettem a boltokban az első csomagtartókat (low rider), de eddig csak silány, szinte drótszerű darabokat láttam, amik átalakítás nélkül nem is lennének jók nekem, de átalakítással se tetszenének. Ráadásul az én fékem vonórudazatos rendszer, és nem V-fék amelynek rögzítő pontjaihoz köthetném a szerelvényt.

Úgy hogy tervezek majd egy párat magamnak valamilyen erősebb cső anyagból. Szerencsére ez nem sűrgős még most.

Köszi az ajánlást a Therm-a-Resthez, de valahogy ódzkodom még akármilyen szuperszivacstól is. Szinte látom, hogy az is csak összenyomódik a keresztcsontom alatt, amit meg viszont a kemény anyaföld fog nyomni, nagy kínszenvedéses ébredésemig, reggel. :D

47
Vegha képe

Csak egy gyors visszajelzés

Csak egy gyors visszajelzés (részletesen később majd esetleg testbike-ra): az MSX SL 55 Elegance táskámat 4 év masszív (4 évszak, mindennap melóba+túrák) használat során sikerült használhatatlanná tenni. A fenekén keletkezett egy lyuk, de ez nem neki róható fel hibaként, hanem a Krypto Fahgettaboudit súlyának (hozzáért a hátsó kerék tengely záró csavarjához).
Másik defektje, hogy a felhajtós rész rögzítése annál a fekete műanyag "vízszintes" lécnél eltörött. Amekkora súlyokkal időnként megpakoltam az a csoda, hogy egyáltalán eddig bírta. Most megragasztottam kicsit Ferrobonddal, talán a jövő heti balatont még kibírja, de a kézi fogantyúval már nem biztos hogy akarom emelgetni. Elvittem táskajavítóhoz, aki megnyugtatott, hogy jó nagy hülyeséget csináltam: ha nem kenem be pillanatragasztóval, akkor ő most esetleg át tudná lőni még 1-2 szegeccsel, hogy átmenetileg valamennyit tartson. Most viszont a pillanatragasztónak köszönhetően valószínűleg szilánkosra törne azonnal az egész : (
Összességében véve nagyon elégedettnek kéne lennem vele, mert tényleg kapott hideget-meleget, hóban-sárban hű társam volt. Ha 15.000 km-t nem tettünk meg együtt az elmúlt 4 év alatt, akkor 1-et sem : ) Valószínűleg ha nem ezt vásárolom első táskának, hanem valami olcsó sz*rt, akkor még jobban értékelném.
Most nagy a kísértés, hogy Ortliebet vegyek (5 év garancia), de hiába lett drágább az MSX: a külső felén lévő karabinerek (gumipókolható), a belső, tépőzáras zseb, az opcionális outer bag, mind-mind olyan apró extrák, amik továbbra is mellette szólnak. A pozitív tapasztalatról meg már nem is beszélve. Ha ezen megtalálok valahol egy Made in China feliratot akkor nagyon nagyot fogok csalódni a németekben : )

Valaki vásárolt mostanában ilyen ? Csak nagyon kevés fotó van a belsejükről és úgy tűnik, mintha az újabbakban már nem lenne tépőzáras a belső kistáska.
Másik kérdés: outer baget eddig nem használtam/vásároltam, de legalább a fogaskerekű/MÁV-on utazáskor a rárakott másik bringák küllői miatt jól lejártak a külső csatoló felületek. Van valami haszna ennek a kis táskának azon kívül, hogy nem kell az egész nagy táskát kicsatolni ? Úgy értem hordható-e vállpánttal esetleg vagy felfűzhető-e derékszíjra vagy bármi ilyesmi ? Mert ha csak és kizárólag a nagy túratáskára lehet feltenni, akkor inkább lemondok erről az opcionális lehetőségről (úgy látom a CX és MX között ez a különbség).

48
monster képe

Táskában nem szabad

Táskában nem szabad láncot-ulakatot hordani. Ezt pl. a párom se képes felfogni agyilag, noha kifejezetten szereltem a vázra neki fasza láncvégtartót, amibe csak be kell dugni a lánc végét körbetekerés után és fixen áll.

49
Vegha képe

Leginkább azért bántam meg

Leginkább azért bántam meg ezt a lakatot, mert a súlya miatt nem adnak hozzá konzolt, nem bírná el. Csomagtartón meg nem túl stabil hordozni, szóval marad a táska továbbra is : (

51
Vegha képe

Nem akarom elvinni a témát

Nem akarom elvinni a témát offtopic irányba. Megnéztem már jópár kreatív megoldást, de valahogy egyik sem közelíti meg a "gyári" (kisebb lakatoknál elérhető) praktikusságát.