Azt gondoltam ez nem illik a blogra mert nem bringás, ha nem így van hát átrakom.
Szóval van egy oldal:
http://www.kareszvegakarata.hu/
Aki ezen az oldalon letölti a mosolygó kék szemek című filmet (ingyenes, azért van,hogy ne legyen hülye aki még nem az) és megnézi rá fog jönni miért raktam ide. Nem kell sajnálni a drogosokat, beléjük is lehet rúgni vagy melléjük állni,de kötelessége mindenkinek úgy érzem a még nem drogos és befolyásolható fiatalokat ezzel a filmmel vagy más eszközzel megvédeni. A filmből kiderül,hogy egy makk egészséges srácból alig pár év alatt hogyan lett emlék. 21 évesen halt meg. Bocs az off-ért,de úgy érzem fontos ,hogy a drogok és az azokat terjesztő gennygócok ellen minél többen fellépjenek. Az apa célja a filmmel,hogy eljussanak iskolákba és egyéb helyekre ahol a fiatalok megnézhetik. Nem pénz kell ide hanem tett. Én kiírom cd-re és elviszem két volt sulimba 3-3 példányba. Remélem segít.
Köszi nektek is ha terjesztitek.
Remélem nincs itt már aktív olvasó,de ha van és még az elején jár ezen az oldalon írásban megtudhatja mi vár még rá. Aztán el lehet gondolkodni.
http://drogos.freeblog.hu/

Persze, egy füves cigit
Persze, egy füves cigit elszívsz és mész a temetőbe.
Az emberek (és ezen belül a tinédzserek, stb) nem hülyék. Ha bizonyos dolgokban hazudsz nekik a drogokról (még akkor is, ha jó szándékkal), rá fognak jönni, és innentől nem tekintenek hiteles forrásnak.
A hozzád hasonlók (ide tartozik pl az oldal készítője is) miatt is van az, hogy emberek halnak meg drogtúladagolásban. Aki azt hallja tőled, hogy a füves cigi halálos veszély, az kiröhög, és hozzá már az az üzeneted sem fog eljutni, ami esetleg igaz lenne, pl a kemény drogokról.
Kifejezetten károsnak és kontraproduktívnak tartom a belinkelt oldalt. Ja és persze ide semmiképpen nem való.
Egy dolog miatt nem kezdek
Egy dolog miatt nem kezdek vitát. Megnéz valaki egy halott fiúról egy filmet akinek a szülei elmondják,hogy az ő gyerekük a fűvel kezdte és jött a többi és azt szűri le,hogy ez hazugság azzal nem éri meg vitatkozni.
De csakhogy tisztán láss magadról:
Engem életem során sokszor kínáltak (sereg,buli stb..) egyszer füveztem, magam is tudom,hogy nem jön utána kemény drog. Ez a család eltemetett egy 21 éves embert aki a fűvel kezdte. JOGGAL és ismétlem JOGGAL tartják a füvet is legalább annyira károsnak mint a heroint és a véleményem szerint POFÁTLANSÁG,hogy hazugnak nevezel egy apát aki eltemette ezek miatt a szarok miatt a gyerekét. A helyedben ezen elgondolkoznék,de hála az égnek még csak a közelében sem vagyok annak hogy a helyedben legyek.
Egy alapvetően a drogoktól magát távóltartó emberről pedig ilyet írni "A hozzád hasonlók (ide tartozik pl az oldal készítője is) miatt is van az, hogy emberek halnak meg drogtúladagolásban." egyenlő az alapvető emberi önzőséggel és méltó képet ad arról milyen mértékben is halad a világ a rothadás útján. Ezért csak megköszönni tudom,hogy megerősítetted ennek az oldalnak az igaz célját.
Köszönöm!
Saját jövőd megformálása a saját kezedben van…és minden nap szőheted szövetét.
Szomorú, ha meghal
Szomorú, ha meghal valaki.
De ettől még senkinek sincs joga arra, hogy butaságokat kezdjen el terjeszteni. Persze emberileg megérthető, mert ilyenkor senki nem gondokozik logikusan. De nincs a dolognak egy kis utólagos kompenzálás? Nem lehetséges, hogy ha apu és anyu leült volna vele egyszer normálisan megbeszélni a drogokat, lehet, hogy Karesz még ma is élne?
Mindenért más (a jogvédők, az agymosó média, a "társadalom rothadása", stb) a hibás, ugye?
Szerintem olvass utánna a
Szerintem olvass utánna a dolognak és csak utánna kezdj kortes dologba a drogok ellen .
Először is ismerem az esetet . A te kontextusodban leírhatjuk azt is , hogy az alkohol a heroin előfutára , mert a legtöbb heroinista alkoholt is fogyaszt .
Másodszor a tiltással és a maximális üldözéssel eddig ponn arra jutotta a kedves prohibicionisták USA-val az élen, hogy évről évre nagyobb pénz van benne .
Gondolj bel van egy viszonylag egyszerűen előálítható dolog , mint a heroin , cocain... stb . Aminek az értéke csak azért magas mert ugye nagy a kockázat az előállításában és terjesztésében na meg mert sokat akarnak keresni. Szinte soha nem kapnak el senkit a nagyok közül . A minap nyilatkozta egy főrendőr , hogy semmi reményük nincs arra , hogy végig vigyenek egy nyomozást . Legjobb esetben is , max egy két pusert kapnak el . Vagy egy "nagyobb szálítmányt " .
Akikről mostanság cikeznek , hogy háborúznak is egy nagy röhej .
Több ismerősöm évekóta dolgozik a tűcsere programban vagy a party servicében. Mennyle közéjük és segíts neki ha tenni szeretnél valéamit .
De ha üldözni szeretnéd akkor csak azok malmára hajtod a vizet akik ebből jól élnek .
Egyébként a tűcsere
Egyébként a tűcsere programnak mi az értelme? Megóvja a gonosz vírusoktól és baciktól az egészségükre oly kényes drogosokat?
És ezáltal mérsékeli a
És ezáltal mérsékeli a drogozás által okozott társadalmi károkat.
===
Ss, bagaboo, puhacomb. Igen, engem hagytál le tegnap.
Szerintem ha pusztul a
Szerintem ha pusztul a férgese azzal jár legjobban a társadalom. Kevesebb drogos = kevesebb "társadalmi kár".
A legjobb reklám ilyen szempontból talán az elmúlt hetek eseményei voltak, példaértékű volt ahogy ráficcent a rendőrség a dologra.
Érdekes, az milyen kiemelt hír ha valaki azonnal beledöglik a drogba, nem pedig hosszú évek folyományaként... Vagy az a baj, hogy akkor ezredannyi drogot lehetett csak eladni nekik, s ezzel szörnyű csapás mérődött szegény kereskedőkre akik ebből kénytelenek megélni?
Van, aki most hal mag, van,
Van, aki most hal mag, van, aki tíz év múlva. Az orvosoknak kötelessége mindenkit ellátni. Egy aidses kezelése nagyon sokba kerül.
===
Egy drogosé is. Az a
Egy drogosé is. Az a különbség, hogy ő saját maga választja, hogy legyen problémája (nem nevezném betegségnek).
Összehasonlíthatatlanul
Összehasonlíthatatlanul drágább egy aidses drogos kezelése, mint egy nem aidses drogosé. Nem beszélve arról, hogy mennyibe kerül azok kezelése, akiket megfertőz.
===
Pénzkidobás. Ha elő tudta
Pénzkidobás. Ha elő tudta teremteni a nem kevés gempát a drogozása finanszírozására, akkor uccu neki, lehet a gyógyításra is megfeszíteni az izmokat. Ha akkor még léteznek.
Nézd az a te
Nézd az a te elgondolásodban a rossz kiindulási pont, hogy abból indulsz ki a tiltás, űldözés megszünteti a drogproblémát . Ha ez így lenne akkor talán igazad lenne . De a hejzet az , hogy sok országban pl Kína halállal büntetik . USA ugy évekóta drogháborút folytat dollár milliárdokból. Mi az eredménye ?
Kialakult egy csomó szervezet amit csak azért fizetünk hogy üldözzék , ami évek alatt bebizonyosodott , hogy lehetetlen . Én személy szerint nem iszom alkoholt és eléggé utálom is mert igen átalakítja rossz irányba az azt használó személyiségét. Ráadásnak rendessen leépíti a máját , szivét , anyagcserélyit , keringését meg mindenét.Több családot tesz tönkre naponta mint a herka , cocain, kannabisz egy év alatt . De akkor sem tiltnai büntetni kell . Hisz látuk mi van akkor az 50-es évek amerikájában .
Végül is ha azt mondod , ne uldözük , ne büntesük ., ne is törődjünk vele ?
No téged például téged
No téged például téged igencsak elengedett a nyelvtan tanárod, s látod nem kellett volna, mert most itt az eredménye.
Azt mondod egyébként, hogy a többi köztörvényes bűncselekmény tiltását és üldözését is kellene hagyni a fenébe, mert hát úgysincs eredménye, sőt, emelkedő tendenciát mutat?
Én nem gondoltam semmit
Én nem gondoltam semmit hanem téged kérdeztelek , de hiába .Te mondod a hozzászólásaidban , hogy a "te" adóforintjaidból ne költsenek semmit a drogosokra .
Jelenleg hatványozottan többe kerül az üldözés mint az ártalom csökkentés kerülne , és a GYAKORLAT azt mutatja , hogy ráadásnak gerjeszti a folyamatot .
Ugy hogy a kérdésem még mindíg az , hogy akkor véleményed szerint abszolút nem kellene költenirá? Vagy csak a sokkal drágáb üldözésére , vagy csak az ártalomkcsökentésére , vagy egyikre sem ?
Azért kiváncsi lennék arra is , hogy mit regálnátok arra , ha a saját fiatok neadjisten elkezdene drogproblémával küzdeni ? Próbálnál segíteni neki , vagy a helyszinen likvidálnád , elzavarnád , hogy ez az ő baja ? Vagy a hejzethez képes próbálnád értékelni miért csúszott bele , hol hibáztatok , és hogy tudnál neki segíteni ? Esetleg ráhívod a rendőröket és lecsukatod ?
Szerintem meg nem kerül
Szerintem meg nem kerül többe, mert az ún. üldözést is csak ímmel-ámmal csinálják. Én pl. a fogyasztókat elküldeném kötelező közmunkára és elvonóra, kikerülendő, hogy az adóforintok a hülyegyerekekre menjenek el. Költsék inkább életmentő műtétekre.
Vártam már az ilyenkor szokásos "tefiad" kérdést, valószínűsíthető hogyha olyan szellemben nevelem a gyermekeim, mint amilyen nevelést én kaptam, akkor komoly baj nem lehet. A drogozás nem olyasmi, ami óhatatlanul megtörténik. Egyébként a kérdésre válaszolva: Igen, a gyerek valószínűleg tanulna a közmunkából, meg az elvonókúrából.
Miért mit csinálnál ha
Miért mit csinálnál ha agyereked rajtakapnád egy fűves cigivel ?
Az lehet hogy csinálni imel ámal csinálják , viszont a lóvét profimódon költik :) Abból a mi politikusaink olimpikonok is lehetnének :))
Ahogy elbeszélgetek a mai kis klambókkal szerintem ma már kikerülhetetlen , hogy ne találkozanak a drogokkal. Akárhogy is próbáljuk nevelni.
Viszont hogy ha azt magyarázuk neki , hogy a fű a heroin kapuja és minden fűves előbb utóbb leépül...... .
Az hogy utánna a társai körberöhögik az egy dolog , mert ők legalább akkora barmok , mert azért van annak reális veszélye mint az alkoholnak is . Viszont ha azt tapasztalja a gyereked , hogy az apja a kamilla teát is drognak tartja és fogalma sincs a dologról akkor lehetséges az , hogy a keményebb drogokról is azt gondolja , hogy baromság arról is duma ........ pedig nem . NJah ne legyen igazam de érhetnek malyd meglepetések még az életben.
szerintem ma már
szerintem ma már kikerülhetetlen , hogy ne találkozanak a drogokkal. Akárhogy is próbáljuk nevelni.
A találkozás télleg elkerülhetetlen. A nevelés pont arra megy rá, h a gyereknek legyen helyén az esze, mikor találkozik a droggal.
Lehet h a 21 évemmel már nem vagyok egy „mai kis klambó”, de engem valahogy sikerült úgy nevelni, hogy amikor megkínáltak fűvel, nemet tudtam mondani.
Egyébként meg sok minden a pozitív nevelésen múlik: nem csak azt kell megmutatni, hogy mi tilos (és miért), hanem értelmes perspektívát kell adni az életnek. Ha az embernek hite van, ez talán nem is olyan nehéz. Anélkül gondolom eléggé.
ponn ugyan ezt mondtam én
ponn ugyan ezt mondtam én is :) . Épp a tiltás hejett a nevelést emlegettem , mivel hiába tiltjuk így is úgy is találkoznak vele . Sőt a tiltással egyre inkább fokozuk azt hogy találkoznak vele .
próbálhatod, de Cseyával
próbálhatod, de Cseyával nem érdemes vitatkozni. Világa fekete-fehér, mindenki hülye, valami romantikus spártai imidzset szeretne felvenni, de ahhoz meg nem következetes.
Csak mondom, hogy szócséplés a dolog.
Tudja ő, hogy hülyeséget beszél, de csakazértis ellent fog mondani. Amiben csak lehet.
Ámen. Szerintem meg
Ámen.
Szerintem meg következetességből nincs hiány.
Alapvető morális
Alapvető morális szabályokat szerencsére nem ilyen könnyű felülírni. Nézd meg ezt a riportot, Hőzöngijancsi.
===
Együtt őríztünk libát?
Együtt őríztünk libát?
Mindenesetre bringáztunk
Mindenesetre bringáztunk már egy menetben.
===
Meg ezt a cikket is érdemes
Meg ezt a cikket is érdemes elolvasnod, segíthet a szemléletváltásban.
===
Az ember, aki nem gondosan
Az ember, aki nem gondosan választ szexuális partnert, vagy mégis, de nem használ óvszert, s ezért HIV fertőzött lesz, az nem saját hiba? Nem ő választotta?
Na jó, de ha ezek még a
Na jó, de ha ezek még a betegségeket is tovább terjesztik.. Ez nem olyan, hogy megszúrja magát, és azonnal belehal abba a betegségbe, nemde?
Közvetve érintett embertől tudom, hogy a kezdő heroinistákat nem lehet felismerni. Annyira nem látszik rajta, hogy cuccozik, hogy a közvetlen környezete sem vesz észre rajta semmit. Mire jelentkeznek a látványos leépülésre utaló tünetek addigra már függő. Ez alatt az idő alatt több százszor szúrhatja meg magát fertőzött tűvel. Ugye van az AIDS ami több évig lappang, mire megbetegszel, és az csak az egyik ilyen veszélyes betegség. Nos ha szerencsétlen drogosunk nem tudja magáról, hogy már függő, nem tudja, hogy már HIV fertőzött, simán létesíthet szexuális kapcsolatot egészsége nem drogozó emberrel És már ott is a baj. Terjeszti a betegséget úgy, hogy nem is tudja magáról, hogy beteg. Ezért kell a tűcsere program.
Akkor legyen ingyenes
Akkor legyen ingyenes gumicsere program. Mindenkinek. Nem pedig csak egy kiemelt deviáns rétegnek. Ennek így az az üzenete, hogy "óvunk az aids-től, mert az az igazi veszély, de a drogozásotokat elősegítjük".
Ja legyen. Egyébként
Ja legyen. Egyébként tényleg jó lenne, ha működne az óvszerautomata projekt a szórakozóhelyeken. De azért ez nem megoldás, mert hát ugye nagy a kisértés. Valljuk be sokunkal előfordult már, hogy szart az elővigyázatosságra a pillanat hevében, mert gumi nélkül azért jobb.
CSinál helyette másik
CSinál helyette másik károkat.
Volt szerencsénk végigélvezni, ahogy a Kálvária téren ordibáltak a tűcserére váró embernek nem nevezhető valamik. Az egész addig tartott, amíg szét nem verték a tűcsere-programos buszt, ők maguk, mert nem 0-24-ig voltak a szolgálatukra. A Kálvária utcában parkolunk, és ahányszor a férjem jött hazafelé, annyiszor aggódhattam, hogy nem ugranak-e neki ezek az állatok, csak úgy, mert éppen az kattant be nekik.
Előtte, és azóta mióta a buszt szétverték, nincs ilyen probléma.
Hát hogy az egyéb
Hát hogy az egyéb betegségeknek (Hepatitis, HIV, stb) ne legyenek a melegágyai, és ne terjedjen általuk még jobban.
Ugyanis valóban az intravénás szerhasználók , ha nincs steril túje akkor is beadja magának a cuct ..... sőt kölcsön kéri a haverjától ha csak egy van . Ezért terjedhet náluk a fertőzések jobban , ha nincs tűcsere program .Viszont sok esetbe te nem is tudod egy leányzórol , hogy mondjuk mkit csinál ...... , jól érzitek egymást , malyd jön a fekete leves .
Te meg megkérdezheted magadtól miért nem használtál gumit , és rájösz mire jó a tűcsere program .
mesének vége.
+1
+1
Lásd fent. Indíthatnának
Lásd fent. Indíthatnának "Tiszta műanyag pohárt" akciót alkoholistáknak a herpesz ellen is.
Aki védekezés nélkül létesít szexuális kapcsolatot alkalmi partnerrel, az legalább olyan hülye, mint aki rászokik a drogra.
Kiváncsi lennék, hogy te
Kiváncsi lennék, hogy te tényleg ilyen szent életű vagy-e? Vagy csak idealista erkölcsi prédikációkba bocsátkozol?
Kiváncsi lennék, hogy te
Kiváncsi lennék, hogy te tényleg ilyen szent életű vagy-e? Vagy csak idealista erkölcsi prédikációkba bocsátkozol?
a tűcsere
a tűcsere programról
http://drogriporter.hu/hu/node/148
Az oldalon pontosan
Az oldalon pontosan kifejtik,hogy ma már nagyobb hangsúlyt kap a médiában a drogok legalizálására irányuló törekvés,de nem hittem el. Imént viszont rájöttem, nem csak helyet kap,hanem célt is ér.
Ezért úgy döntöttem hiba volt azt hinnem más irányba tartunk, tehát holnap első dolgom lesz ezt törölni.Azért holnap,hogy azért a normálisabb érzületű emberek is linkelhessenek.
Üzenetem,hogy ne váljék gyilkos belőlem:
Drogozz nyugodtan és szívj füvet. Nem lesz semmi bajod. Komolyan. Hidd el.
Semmiféleképpen ne
Semmiféleképpen ne töröld ki a blogot! Pofátlan dolog az emberek komoly munkával beírt (összehordott, ha úgy tetszik) bejegyzéseit eltüntetni.
Ha jól figyeltem, itt senki nem propagált semmiféle drogot. A dekriminalizáció és a kötelezővé tétel között nagyon nagy a különbség.
Szerintem is logikus dolog a dekriminalizáció. A cél az, hogy minél kevesebben éljenek drogokkal. De a szigorú büntetés jelenleg nem éri el a célját, sőt, sok esetben inkább árt. Többet árt, mint használ. A büntetésre fordított energiát inkább a tájékoztatásra kellene fordítani.
A drogok legalizálása vagy tiltása meg abszolút nem követi a veszélyességüket. Ha a veszélyesség lenne a mérce, akkor a dohányt és a tömény szeszt tiltanák, nem a füvet. (Konkrétan, ha sok alkoholista férfi füvezne az alkohol helyett, akkor legfeljebb idételnül nevetne, de nem verné a feleségét és a gyerekeit.)
Én csak endorfint fogyasztok. Igaz, azt magam is termelem biciklizés közben. :-)
És még egy gondolat. Ez az
És még egy gondolat.
Ez az oldal:
http://web.axelero.hu/attys/drog/cannabis.html
Itt olvashatod,hogy a fű nem károsabb mint a cigi. Más a hatása,mert csupa pozitív dolog jön elő.
Idézet "hatások a következők: boldogság, kedélyesség, megnövekedett fogékonyság, az egymás közti kommunikáció elmélyülése, egymás fokozottabb megértése (könnyebben "le lehet venni", miről is beszél, mire gondol a másik), szabad képzettársítások, szokatlan asszociációk"
De mint a film elmondja azért a fű az első lépés mert egy idő után már a cannabis hatását fokozni kívánják az esetek nagy százalékában. És akkor jön a többi. Csak figyelni is kéne nem szövegelni.
Tényleg nem szeretnélek
Tényleg nem szeretnélek megsérteni de fogalmad nincs a drogokról.
Egyrészről a kapudrog elmélet rég bizonyítottan egy hülyeség . Ismerek nem egy nem kettő alkalmi alkohol fogyasztót aki nem volt alkoholista . Ugyan ez lehet a zöldel is . Viszont van sok problémás szerhasználó . Nekem is van egy ismerősöm aki mondhatni tizensok éve permanens állapotban van . Meg is látszik rajta . De ! alkohollal ugyan ez már rég halállal végződött volna nálla . Nem mondom ez sem mindegy de kereső a társadalomban maradt egyén aki nem tudja rolla azt mondja furcsa . De egyébként neveli a gyerekét , dolgozik , zenéthalgat , és taot olvas meg tai-chi-zik.
Néhány beszólás miatt
Néhány beszólás miatt nem kell megsértődnöd. Feltehetően egyikünk sem a téma szakértője, ki mit szűrt le az adatfolyamból ami eddigi élete során átjutott hozzá. Ha fontosnak érzed, csináld.
----------------------------------
Valamint autómentes településeket!
Én nem vagyok
Én nem vagyok megsértődve. Szomorú vagyok és félek mert egyre közelebb állok az apasághoz és sajnos olyan világra jön a gyerekem ahol kiállnak a drog mellet, sőt nekimennek annak aki ellen felszólal.
Ez van. Majd megoldom. Azt tudom,hogy aki az én gyerekemet ezekkel a szarokkal megkínálja vagy csak megkörnyékezi, megtudja,hogy nem a heroin a legrosszabb dolog ami az embert tönkreteheti.
Ennyi. Amúgy mindenki a maga életéért felelős és azt is tudom,hogy az alkohol ugyanolyan pusztító mert le merem fogadni legalább annyian meghalnak ittas vezetés következtében mint drog túladagolásban. Viszont le kell szögeznünk,hogy mivel az alkohol olcsóbban elérhető krántsem hoz magával akkora bűnözési hullámot és nem épül rá szervezett bűnözési hálózat max az illegális szeszfőzdék és nem láttam felnőtteket sörösrekeszből piát osztogatni a sulik előtt. Mivel nagy az érdeklődés nem törlök. De csalódtam. Mindenesetre a válaszokat mindazoknak is köszönöm akik ellene voltak a kezdeményezésnek. Jó,hogy ennyi véleményt kaptam és nem haragszom senkire. Komolyan. :-)
Nem azon múlik, hogy a
Nem azon múlik, hogy a gyereked herointúladagolásban fog meghalni, hogy adnak-e neki. Hanem elsősorban azon, hogy normálisan neveled-e, képes lesz-e okosan dönteni ilyen helyzetekben.
Te attól félsz, hogy nem sikerül beléültetni a megfelelő értékeket, és megpróbálod a társadalomra hárítani az egész problémát: ne te nevelj, hanem legyen az egész illegális, akkor neked könnyebb.
Konkrétan melyik iskola előtt láttál dealert? Szóltál a rendőrségnek? Vagy csak filmben, esetleg képzeletedben láttad?
Rendőrség... Nálunk a
Rendőrség...
Nálunk a rendőrség főépületével szemben seftelnek a dealerek...
éés fontos a megfelelő felvilágosítás
egy mentálisan rendben lévő ember(gyerek), aki nem akartgyenge, nem sérült, nem fog keménydrogfogyasztóvá válni, csak mert a dealerek árulják
Szerintem inkább jellemző,
Szerintem inkább jellemző, hogy valaki ki akarja próbálni és megkeresi a forrást ahonnan beszerezheti. Ha mindenkinek kínálgatnák gyorsan elfogynának a terjesztők, mert az emberek többsége nem nézi jól szemmel. Én nem támogatom a legalizálást, mert ha könnyebb beszerezni többen fogják kipróbálni, és tinédzserkorban bizonyíthatóan káros hatásai vannak a könnyebb drogoknak is. (Sőt később is. Volt néhány kollégám akiknek _minden nap_ kellett a fű, és teljesen szétestek szívás után, munkaképtelenek voltak. Nem tudtak koncentrálni, egyszerű összefüggéseket se fogtak föl, képtelenek voltak végrehajtani egyszerű feladatokat is, és paranoiások lesznek amiatt, hogy most éppen látszik-e rajtuk.) Van amit nem lehet a józan belátásra bízni. Én utálom a cigifüstöt is, meg a részegeket, de amíg a társadalom jelentős része mindkettőtől függő, nem valószínű a tiltásuk.
A bizonytalan minőségű
A bizonytalan minőségű drog sokkal károsabb, mint az ellenőrzött. A füvet lehet süteménybe sütve is fogyasztani. Az nem károsítja a tüdőt, csak a THC hatásai ártanak.
A legalizált drog fogyasztását jobban lehet szabályozni, mint az illegálist. A tinédzserekkel mindig gond lesz, mert úgy is olyat akarnak, amit nem szabad.
De ha túl sokáig tiltanák a fogyasztást (pl. 18 felett is), akkor az lenne mint az USÁ-ban: az addig tiltott szert esztelenül, féktelenül használnák, hiszen 1-2 év és vége életük "legjobb" időszakának. Utána lehet menni gályázni.
-
Zsurmi
hát az usaban pont ezert
hát az usaban pont ezert van sok helyutt, hogy mivel szeszt 21 alatt maceras szerezni, ezert a kamaszok egy buliban inkabb szmokolnak, mert azt meg a "megturtseg" miatt kevesbe buntetik, es szinte kevesbe problemas beszerezni. vicces partik.. de hat amerika furcsa hely..
Aha, szóval tiltva van
Aha, szóval tiltva van nekik az alkohol és akkor inkább nem fogyasztják. Mert tiltva van.
Nyehe.
Igen, azzal az aprósággal
Igen, azzal az aprósággal kiegészítve ,hogy az usa-ban ha vki 21 éven alulinak ad el szeszes italt kábé köztörvényes bűnözőként kezelik és ezért nemtudnak piát venni. Míg drogot bármikor...
"Amúgy mindenki a maga
"Amúgy mindenki a maga életéért felelős és azt is tudom,hogy az alkohol ugyanolyan pusztító mert le merem fogadni legalább annyian meghalnak ittas vezetés következtében mint drog túladagolásban. Viszont le kell szögeznünk,hogy mivel az alkohol olcsóbban elérhető krántsem hoz magával akkora bűnözési hullámot és nem épül rá szervezett bűnözési hálózat max az illegális szeszfőzdék és nem láttam felnőtteket sörösrekeszből piát osztogatni a sulik előtt. Mivel nagy az érdeklődés nem törlök. De csalódtam. Mindenesetre a válaszokat mindazoknak is köszönöm akik ellene voltak a kezdeményezésnek. Jó,hogy ennyi véleményt kaptam és nem haragszom senkire. Komolyan. :-) "
Háh itten írod le ugyan azt amit magyarázunk neked , hogy ez csak azért van mert tiltják .
Itten egy cikk egy korabeli anti alkohol reklámmal :)
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://m.blog.hu/he/hell/image/pic...
Mivel a "drog" illegális,
Mivel a "drog" illegális, bűnözés épül rá. Nyilván. Igény viszont van.
Akárcsak az USA-ban, a 30-as években. Mióta legális az alkohol, nem bűnözés épül rá: üzlet. Sokkal szigorúbb feltételekkel (pl. 21 éves korhatár). Kisebb probléma is az alkohol, mint a "drog".
Az alkohol nem fér el a zsebben, nyilván másképp terjesztenék ha illegális lenne.
Van egy elképzelésed, amit mások nem osztanak. Én sem.
Nem azt írtad, ez és az a véleményed, hanem ez+az úgy van. Pont ez a világnézet nem vált be a droggal kapcsolatban.
Talán neked is el kéne gondolkodnod, nem-e tévedsz.
A világ nem olyan, mint szeretnénk. Valamilyen. Még csak nem is pont olyan, amilyennek ismerjük.
-
Zsurmi
OFF, de nagyon. A minden
OFF, de nagyon. A minden eszközzel a ██████ ellen mentalitás különösen veszélyes szerintem: mostanában a(z illegális) drogoknak kikiáltott szerek elleni küzdelem valami boszorkányüldözéssé kezd hasonlítani, olyasmivé, amilyen a terrorizmus elleni küzdelem. Mindent el lehet adni vele, országokat lehet megtámadni azzal az ürüggyel, hogy drogkereskedelem vagy terrorizmus folyik ott, nem véletlen, hogy a szcientológia-őrültséget is a drogellenes küzdelembe csomagolva adják el.
Szerintem kezeljék a drog- és alkoholfüggőket, ez utóbbi jelenséget én Magyarországon amúgy is veszélyesebbnek tartom, és hagyják végre békén a fogyasztókat. A könnyűdrogokat meg legalizálják, és szigorúan szabályozzák terjesztését.
Nem értem, hogy miért kell mindenhol szajkózni ezt a drogellenes dumát, miért kell pont a drogosokon szipogni állandóan. Érdekes, hogy alkoholellenes mozgalom nem nagyon van, helyette államilag támogatott bor- és pálinkafesztiválokat csinálnak. Most akkor mi a károsabb, az 50%-os alkohol, vagy a füvescigi...
Jó meglátás. Annyit
Jó meglátás.
Annyit tennék hozzá, mivel felhoztad a terrorizmust, hogy az a szervezett bűnözés és a terrorizmus egyik pénzforrása a drogok előállítása (Afganisztán) és kereskedelme.
Ha valamit illegálissá teszünk, akkor egyenes követmezménye, hogy (1) jól felmegy az ára, mert kockázatos vele foglalkozni, (2) azok fognak vele foglalkozni, akik amúgy is "tapasztaltak" a törvényszegés terén. Így sikerül pénzelni a terrorizmustákat és a különféle maffiákat, gratula a puritánoknak.
Amikor az alkoholt betiltották, akkor Al Capone kereskedett vele, mikor újra legális lett, akkor a sarki bolt. Melyiket akarjuk?
Hozzátenném , hogy amióta
Hozzátenném , hogy amióta Afganisztánban van az USA hadserege , azóta rekord termések vannak! Meg visszafelé lehet nem üres a c-130-as . Mert ugye nagy a kisértés . KÍi ellenőriz egy katonai repülőgépet ??
Amikor horvátoknál volt a balhé én ponn Ferihegyen voltam határőr , tudnék mesélni ...... .
Bár mindenben nem
Bár mindenben nem érthetünk egyet, azt magam sem értem, hogy az alkoholról miért nem beszélnek annyit.
A pálinkafesztivál... ugye az alkoholfogyasztás tradíció, kultúránk része... talán az alkoholizmus is. Nem tudom, ebben most nem akarok, és nem is tudnék okos lenni.
De amíg van forgalmuk a detoxikálóknak...
Talán hányásukban forgolódó osztálytársaim látványa tett gimnazista éveim alatt merev antialkoholistává, :) csak gimi után kezdtem óvatosan ismerkedni az italokkal. De a tajrészeg embereket azóta sem szeressem. (Mondjuk a vicces, barátkozós részegeket bírom, de azt nagyon ritkán látok)
Én az alkoholfogyasztókat egyáltalán nem akarom megszívatni (amolyan "legyen másnak is rossz" alapon). Azt szeretném, ha mindenki maga döntené el, hogy mivel akar ellazulni, hogy minek tulajdonít kulturális értéket, és a törvények nem ötletszerűen kiválasztott szerek tiltásával, hanem a közösség érdekeinek védelmével foglalkoznának.
Magyarul, biztosítsák, hogy kiskorú nem jut semmilyen káros szerhez, hogy mindenki tájékozódhasson minden szer veszélyeiről, hogy a tömény, kémiailag tisztított szerek, a keménydrogok tényleg ne legyenek hozzáférhetőek, hogy a füvescigi és a dohány füstjét csak az szívja, aki tényleg akarja...
Az alkoholt azért említettem, mert társadalmi szinten sokkal nagyobb kárt okoz. A drog leginkább egy személyt tesz tönkre, az alkohol egész családot. Csak épp nehezebb a segélyt kocsmában elköltő halmozottan hátrányos családokra hatni, mint fővárosi gimikben drogprevenciós baromságokat tartani.
Nem, az alkoholt én sem
Nem, az alkoholt én sem akarom betiltani, de néha elborzaszt, hogy ki hogyan használja, és mennyire nem tudja hol a határ.
A drog leginkább egy személyt tesz tönkre, az alkohol egész családot.
Ezzel sehogy sem tudok egyetérteni. Akár még ha csak a füvet is nézzük. Holland ismerősünk fia minden reggel egy tekeréssel kezdte. Ha ez a reggeli rituálé kimarad, akkor nem szól semmit a családtagokhoz, közömbös, mitöbb, borús, nem lehet vele semmit sem csinálni. :(
Amúgy miért ne tehetne tönkre egy egész családot. Ha a családfő rákattan valamire, akkor a család többi tagja is megsínyli.
Vagy hogy értetted?
A társadalmi veszélyesség alatt azt értem, hogy az egyén az általa eltartottaknak, a tőle függőknek okoz kárt: kocsmában költi el a gyerek kajapénzét, veri a feleségét. A fű nem tesz agresszívvé, és jellemzően nem a keresőkorúak fogyasztják. A keménydrogról pedig az a véleményem, hogy a veszélyes gyógyszerekhez hasonlóan kell tiltani és korlátozni: aki már rá van szokva, azt szükség esetén ellenőrzött körülmények között kezeljék.
Függőségből meg százféle van, szerencsejáték, vásárlás, munka, párkapcsolati függőség, szexfüggőség: nem egy-egy szer tiltása a megoldás.
Semmit nem lehet betiltani
Semmit nem lehet betiltani amit az emberek szeretnének csinálni .
Ezt nagyszerűen bebizonyosodott az 50-es évek Amerikájában .A prohibíció idején (teszem hozzá akkor tiltotákbe a kannabist is ) . Mi történ akkor vizsgáljuk meg a történelmi tényeket ? Kialakult a szervezett bűnözés ! A terjesztés és annak busás haszna olyan körök kezébe került akinek nem szabadott volna .
Sok közgaszdász szerint akkor alakult ki az USA-ban az első nagy tőkefelhalozás . Többek közt Kenedy apukája is akkor kéregette géppisztojal a családnak öxe a betevőt .
Azt kellene megérteni ,hogy a tiltás miatt akulnak ki az eköré szerveződött bűnszervezetek akiknek elemi érdeke , hogy fennmaradjon a tiltás.
Nem rég nyilatkozott a rendőrtiszti főiskole egyik magasrangú szakembere nem tudom szószerint idézni és nem találtam meg a cikket . A lényege az volt hogy sajnos esélyuk sincs végigvinni egy nyomozást , hogy elérjék a legfelsőbb szinten lévő csoportokat . Ezért mindíg egy két futár , diler és pusher fog csak lebukni .
USA börtönei tele vannak fogyasztókkal .Ami egyre nagyobb problémát okoz nekik , mert náluk is mint nálunk privatizálták a "börtön ipart " üzletág lett belöle . Ahol a befektetőknek fegyenc kell a börtöneikbe . A befektetőknek jó a "lobbi tevékenységük " ( ez is milyen szép szó a megvesztegetésre ) tehát érdekük , hogy lecsukjanak mindenkit , viszont a feleslegessen bezárt emberek ellátását az adófizetők fizetik ki . Ezek az emberek akik bekerülnek a börtönbe miutánn ott lehúznek egy füvescigi miatt , vagy mert volt náluk 2g zöld két évet is akár . Miután kikerülnek egy sitgmával , ráadásnak bűnözők között nagyobb valószínűséggel lesznek maguk is bűnözők. Az ördögi kör bezárul .
Hát veszélyesnek tartanám
Hát veszélyesnek tartanám a legalizálást. Így is komoly veszélyeket rejt a fiatal generáció alkoholfogyasztása és cigarettázása. Ha még a könnyebb tudatmódosító szereket is engejük nyugodtabban jutnak hozzá és talán azok a tizenévesek is akik amúgy félve a törvényt nemet mondanak. Viszont látok itt egy kis félreértést. A minden eszközzel a drog ellen számomra nem a fogyasztók büntetését jelenti. Azt gondolom,hogy ha bekerül a sittre akkor csak jobban elmélyül ebben és 3 év múlva amikor kikerül újra bűnöző és drogos lesz. Mindenképp elvonóba kell kerülnie és rehabilitálni kell. Inkább erre költsék az adóforintokat. Én dolgoztam az Emberbarát Alapítványnál volt drogosokkal és alkoholistákkal akik azt választották,hogy visszatérnek az életbe. Legtöbjük el is érte ezt és nagyon jó emberek válltak belőlük. Jó hónapok voltak ott. (szakmát tanultak és én műszakvezető voltam). Na ilyen intézményekből kéne több. Amúgy sokat tudok a drogokról. Nem egyszer ültem heroinistákkal egy asztalnál amikor betették maguknak azt a vacakot. Undorító és borzasztó volt milyenek lettek 5 másodperc alatt. Aki ilyet még nem látott nem tud őszintén erről nyilatkozni.
██████ <- ez mi?
██████ <- ez mi? Én csak egy fehér négyzetet látok? Vagy van ott valami, amit csak olyanok látnak, mint amilyen nem én vagyok?
-----------------------
1%
http://en.wikipedia.org/wiki/
http://en.wikipedia.org/wiki/Metasyntactic_variable
Azt olyan ...-nak szántam.
Azt olyan ...-nak szántam. Van neki karakterkódja (unicode 0x2588), mint bármely más írásjelnek, csak ki kell keresni a Karaktertábla alkalmazásból, és bemásolni ide. Van mindenféle jel, de csak akkor látszanak, ha az általad használt betűtípus tartalmazza őket: ☂☠☢♻.
No drog! No alcohol! No
No drog! No alcohol! No smoke! Live freely, and bike!
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
és ezt teljesen tartod
és ezt teljesen tartod is?
(nem, abszolút nem kötözködésből, csak kevés ilyen embert ismerek, és érdekel. Régebben én is ilyen voltam. Csak aztán megtaláltam a pipát, a vízipipát, és nagyritkán az italokat is. Persze mindent csak mértékkel.)
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
Egyébként a sört
Egyébként a sört szeretem, de 10-ből kilencszer alkoholmenteset iszok ritkán.
Tehát többnyire alkoholtartalmút iszol. :P
Nem, ritkán iszom vizet és
Nem, ritkán iszom vizet és vedelek mint az állat, te... Az RO víz, meg egy angol tömény ital magyaros beceneve. :-@ }:)
--
Egyszer Bálinték találtak
Egyszer Bálinték találtak ki egy játékot a http://funyiro.hu
Az vólt a címe hogy egy személyes mentálfitnesz .
A lényege az volt , hogy egy hónapig nem lehet fogyasztani semmilyen drogot . De tényleg semilyet se kávé , se csoki , se alkohol , cigi ...... stb . Semmi pszihoaktív szer Semmi . Az erről az időröl szerzett tapasztalatokról pedig blogot vezetni :)
Jó pofa volt , csak az volt abaj , hogy jött egy arab hackertámadás és legyalulódott az fórum .
Hmm, kávéhoz még nem volt
Hmm, kávéhoz még nem volt szerencsém... Kakaó ér? :)
Csoki is ritkán... mondjuk legutoljára jégkérmen találkoztam vele... jézuom, lehetetlen ezeket elkerülni, még akarattal is. És a lenmag amit anyám a kenyérbe rak? :)
Mondjuk a vízipipa hiányozna, ha ont egy olyan összejövetelre érkeznék. :)
És mi lett az egészből?
(Hackertámadás... arab? Mik vannak.)
meg van olyan is, hogy pl nekem tök tetszika shisha (vizipipa) de konkretan nem esik jol pofekelni /vagy csak a par utcsonal rontott el valamit a kezeloszemelyzet?/. pedig a szertartas meg az illat jo. csak tudom hogy nekem ez annyira nem oke, igy ezt nem tolom.
"tudom, hogy a csokolade hizlal, megis sokat eszem belole" L. Fishburne orokigazsaga! :)
de igazabol nem szidom a csajomat hogy faxert foz olyan jol mert klasszul el is hiztam tole...
sztem ez onkontrol es felelossegtudat kerdese. meg hogy vannak-e celjaid... akinel ezek hianyoznak, annak mindegy mit csinal, lancdohanyos lesz, vagy bamba alkesz, vagy a legdurvabbcrack junkie, vagy egyszeruen csak semmihez sem tud kezdeni magaval.
a drogokra meg lehet mutogatni, de az csak a problema elkendozese, felelossegharitas.
Itt a pont. Aki
Itt a pont.
Aki semmirevaló, tartás nélküli ember, az lesz szerek rabja, mindegy, hogy alkoholon vagy hernyón.
Tisztességes ember tudja a mértéket (amit néha persze elveszthet:-) és nem a szer tölti ki az életét, még ha ki is próbálta őket.
Az élettelen embereket nem lehet megmenteni önmaguktól, mindig megtalálják a nekik való élvezeti megoldást és egyre több az ilyen élőlény.
Ha nincs struktúra az életben, jöhet a hétköznapi partizás, vagy a játékgépek, s minden, amit inni és szívni lehet, amivel a szerencsétlen nyomorultak pótolni akarják az igazi életet.
Őszintén? Nem kár értük. Van elég értékes ember, aki megérdemli az életet.
"Értékes" (Mitől? Kinek?)
"Értékes" (Mitől? Kinek?) ember is elkallódhat, ha rossz passzban van. A 14-18 közötti életkor kritikus itt is. Ha könnyebb hozzájutni valami szarhoz rossz időpontban, lehet hogy már nem fog felállni. Nem mindegy, hogy csak magunkkal kardozunk belül, vagy még mellette néhány vegyülettel is.
Én sajnálom ezeket az
Én sajnálom ezeket az embereket.
Ha figyelsz és tudod látni a dolgokat, akkor mindenki láthat a környezetében ilyen "leépülés" sztorikat. Ez tényleg drogfüggetlen, ugyanúgy megvolt a játékkgépbe beledobált családi ház, mint a füvezéstől leépült akarat az egyetemi koleszban. De az eszköz mindegy.
És én inkább megtanítom a kölkömet tekerni, mint hogy majd kannás bortól okádja magát össze egy diszkó mögött.
Ami a lényeg, a felkészítés, a tapasztalat átadása, az odafigyelés és a kontroll.
Mert ez olyan mintha azt mondanád, hogy nem mehetsz biciklizni fiam, mert veszélyes meg elüt az autó. Aztán majd vagy sunyiban kijár bicajozni (mint a tarlóspifta fia) vagy mindenféle felkészítés nélkül kigurul megrakni a hungáriát.
azt azért nem mondanám,
azt azért nem mondanám, hogy semmirevaló, tartás nélküli.
lelkileg gyengébb, vagy sérült
de attól még lehetnek ugyanolyan értékes emberek
a problémák könnyebbik felét fogja meg.
ezért is kellene nagyobb hangsúlyt fektetni a felvilágosításra. inkább orvoshoz (pszichológushoz) kéne fordulnia, mint, a drogok felé.
az alkoholfogyasztás meg tényleg sokkal, de sokkal nagyobb probléma! hágy családot tett/tesz tönkre, hogy apuka alkesz, neadjisten ittasan erőszakoskodik a gyerekekkel :( és annyi ilyen van..pff.
Van ilyen. Én sem ittam
Van ilyen. Én sem ittam még alkoholt, ha a gyerekkorom szilveszter éjféli egy korty pezsgőjét leszámítjuk. Sört 12 évesen majdnem, de az első kortyot kiköptem. Cigibe sosem szívtam, kávét sem ittam.
--------------------------------
Lépj be a SZAKszervezetbe! :)
Riszpekt :) Mostmár azért
Riszpekt :)
Mostmár azért az ilyen szelídebb szociális iszogatásokban benne vagyok, bár amikor direkt akarnak itatni, valahogy mindig megmakacsolom magam. ("Naaa, igyá' má' egyet, ne legyé' papírmasé!")
Szilveszteri pezsgő. :) Azért a kölyökpezsgőt szerintem eztán is meg fogom játszani.
'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'
A csoki a legaddiktívabb az
A csoki a legaddiktívabb az összes drog közül. Olyan elvonási tüneteket okoz, ha valaki rászokik, hogy képes még a hűtőből is kiszedni a csokit!
Persze káros hatása szerencsére nincs olyan sok. :-) Remélem, a csokit senki nem akarja betiltani.
Egyébként a biciklizés megvonása is okoz elvonási tüneteket. Akkor betiltjuk a biciklit is?
"a hűűűtőőőbőőől?"
"a hűűűtőőőbőőől?" :D
És csokival hány hét
És csokival hány hét nélkül bírod ki? :)
Jóvanna na, elírtam,
Jóvanna na, elírtam, mostanában nem teljesen koncetrálok ha írok fórumra, mert folyamatosan tanulok mellett franciául..de ez off. :)
Az igen nagy seggű
Az igen nagy seggű jányok, elég nagy káros hatással rendelkeznek.De ha valaki a Crack-nél is addiktivabb dolgot keres javaslom neki a fixizést a Millin.
Igaz, igaz, rossz szót
Igaz, igaz, rossz szót használtam.
Anno én sem kívántam az italokat, a cigi meg a mai napig nem érdekel (na attól tényleg undorodom).
Csak akkoriban sokat csesztettek (még a család is) hogy miért nem iszom, aztán mindig meglepetés ha hasonlóakat látok.
aztan lattam, hogy ez nem jo, es szepen nekialltam leszoktato programokat vinni.
pl most a malbirol atalltam baratnom vouge cica-cigijere...
mondjuk nem is a nikotin hianyzik, csak a ragyujtas szertartasa, az elso ket szippantas. utana mar inkabb zavar a dolog.
vagy ize.. ez nem ilyen csoportterapias topic most?
Sajnos a kakaó is
Sajnos a kakaó is pszihoaktív szer :( , MInt a csokoláda is ugye hisz ugyan az :) . Mondjuk asszem van az a bio boltokban kapható kakaó hejetesítő valamit ... . Az talán nem :) .
Amúgy nekem az egészről az a véleményem , hogy mindent úgy kell fogyasztani , hogy megadjuk a kellő odafigyelést és tiszteletet magunknak és a fogyasztott dolognak is :) .
Az a veszélyes dolog, hogy
Az a veszélyes dolog, hogy már a nyolcadikos srácok is meg tudják találni a módját, hogy akárcsak egy kis zöldet is szerezzenek. 15-16 éves gyerekeknek adatik meg az esély hogy miután kipróbálták és jól érezték magukat, megtegyék akár napi rendszerességgel is. Sok esetben előfordulhat, hogy nem tanulnak, nem csajoznak, rutin időtöltéssé válhat a dolog. Amikor lehetőségük nyílik kíváncsiságból mást is kipróbálni, valószínűleg sokuk meg is teszi az első lépést a többi, veszélyesebb szer felé. Nem veszélytelen dolog egyik drog sem. Fizikailag a fűtől legfeljebb elbutul, és leépül a memóriája, de próbálja meg bárki is elmagyarázni egy 16 éves füves srácnak, hogy éppen kisiklik az élete, amikor szarik bele mindenbe és egyik napról a másikra tervez csupán, esetleg mást is kipróbál. A gyerek azt eszi amit elé raknak. Közülük sok fiatal kezdi úgy a felnőtt életét, hogy emiatt rossz a bizonyítványa, amiből nem következik túl rózsás jövőkép. Ez pedig még a kisebbik rossz ami történhet vele.
Ez így igaz . Ez van akkor
Ez így igaz . Ez van akkor amikor nincs kontrol . Ha egy legálissan árult drog lenne mint az alkohol , vagy stb . Akkor már nem lehetne annyit kérni érte mint most ezért nem lenne akkora haszon , ha nem lenne akkora haszon , akkor kiszálnának a bűnözői csoportok a terjesztésből. A legális forgalmazókat jobban lehetne ellenőrizni , hamarabb el lehetne kapni annak az izéjét aki kiskorunak elad. Ugyan akkor azokat büntetném akik kiskorunak vásárolnak és átadnak drogot , alkoholt is .
Úgy hogy a jelen hejzet az az , hogy nem tudják felgöngyölíteni a "nagyokat" nekik a bevétel a lényeg akárkitől jön is .
A lényeg , hogy igazad van de a tiltás az ami ide vezetett .
Ugyanmár... Hát hol
Ugyanmár...
Hát hol probléma egy kis tizenévesnek cigit, vagy piát szerválnia? Legalitás ide-vagy oda, megszerzik, csak az árfolyam más.
És hány dohányfüggő van? Csak azon épp nem fogjuk a fejünket. Pedig abszolút nem tiltják (értsd legális), és nem utolsó dolog az sem, hogy azzal kezdődik minden (vagy inkább megelőz mindent).
(bocs ha félreértettelek)
(a cigi kapudrog. életemben nem szívtam cigit, és füvet sem, heroint sem toltam, szóval élő példa vagyok rá, hogy a cigi kapudrog! :) (komolyan ne vegyetek mert harapok))
Mert itten nem is ellenörzik .Azért van egy két ország ahol igen komoly szankciók vanak erre . Ha pl egy kéthetes kötelező bezárás , utánna a végleges működési engedély bevonása esetén talán jobb lenne a hejzet .
Igazából megtalálni a
Igazából megtalálni a helyeket, ahol lehet kapni.
Én pl. nyár elején vettem egy kis gömb unicumot 21 éves fejemmel, aztán a Sparos néni elkérte a személyim.
Szóval igaz, tényleg van ahol ellenőrzik.
De ettől függetlenül bárki hozzájuthat
Ragasztót venni teljesen legális dolog, még a kisiskolások is megtehetik. Meg a csavarlazítót is. Mégsem látom, hogy egyre kevesebb szipus lenne, sőt egyre fiatalabbakat látok a környékünkön, egyre nagyobb csoportokban lófrálni. És ez sajnos nem csak a mi környékünkön megszokott látvány, hanem jócskán érintett benne több szomszédos kerület is. (VIII., IX., X.)
+1 már 4-6oson is láttam
+1 már 4-6oson is láttam szipusokat.
Na, a mifelénki IX.
Na, a mifelénki IX. kerületben még nem láttam szipust. Viszont mindenhol máshol igen. (Főleg a Kecske-hegy környékén.) Régen is, most is. A "világ egyre rosszabb lesz" elméleteket ritkán támasztja alá statisztika, kéne látni egy idevágót.
a világ egyre rosszabb? azt
a világ egyre rosszabb?
azt írtam, hogy valóban nincs kevesebb szipus, mint rég.
sőőt, inkább füvet szívnának, mint a szar kemikálékat
Igazából félig az eggyel
Igazából félig az eggyel előbbire reagáltam. A kemikália olcsó, ennélfogva egy szipust sem érdekel, hogy kevés rombolóbb szer van nála.
Érdekes eza dolog, érdekes
Érdekes eza dolog, érdekes egyes drogokat más drogok előutárának nevezni, ugyanis lehet erre propagálni de ez agyban dő el.
Mikor kisebb voltam (most sem vagyok túl idős) voltak a társaságomban emberek akik kacérkodtak pl fűvel és teljesen beparáztam, hogy uristen a barátaimból mi lesz, de azóta sem tértek át semmi másra pedig ez már 5 éve történt, sőt inkább, arról is lekattantak, fontosnak és tanulságosnak tartom Karesz esetét, de ez - mint sokminden más is - emberfüggő, a arátaim végül csak pénzt költöttek sokat, de semmi nem lett velük, ugyanúgy továbbtanultak mint én.
Van aki egy ilyen film ellenére is herkázni fog, van aki meg akkorse ha nem látott soha ilyen jellegű vagy esetleg más prevenciós filmet.
Nem tudjuk befolyáslni őket, ők döntik mit tesznek és mit nem. (Ők alatt azokat értem akik élnek ilyen-olyan illegális szerekkel).
--
be water my friend (x
Európában az alkohol a
Európában az alkohol a tradició, évszázadok óta isszuk a bort és a sört....latinamerikában bóditó szereket szednek meditálásra ott ez a tök természetes. Kulturálisan vagyunk beállva arra ,hogy az alkohol nem káros. HA a füvet belépődrognak nevezed , akkor vezessük végig az egyenletet.
Minden drogfüggő iszik alkoholt mint ahogy füvet is sziv, minden tinédzser iszik alkoholt, legalábbis kiprobálja, csoda , hogy nem heroinista midnenki aki csak betöltötte a 12-t.
Az hogy a heroinisták mind fűvel kezdték....igen ez így van, de csak azért mert baromi könnyű bmi féle droghoz jutni és a fű a legolcsóbb. Ha egy dealer elad füvet, biztos tud mástis szerezni és ezt megis osztja ügyfelélvel. Innentől kezdve szabad az út annak aki továbblépne. 100 marihuana fogyasztóbol sztem kevesebb mint 1 heroinista lesz.
Ha legalizálnák a marihuana figyasztást akkor ellenörzött keretek közt lehetne értékesíteni, jövedéki adót szednének utána ugyanugy mint az alkohol után és az államnak lenne biznisz nem a drogmaffiának aki ebből a haszonból becsempészi a heroint. Továbbá 14 évesek nehezebben jutnának hozzá....
A hozzádhasonló önjelölt világmegmentők ebbe miért nem gondolnak bele?
Ma bemész egy általános iskolába és tuti találsz 3-4 gyereket aki még aznap szerez neked zöldet. Gimikről , fősulikról, egyetemekről már nemis beszélve. Sztem bárki tud a személyes baráti köréből minimum egy embert akihez fordulhat ha akar. Ha ez megszűnne akkor coffe shopokban csak személyivel vehetnél ha elmultál x éves...de ezek már mellékes dolgok igaz?
Vesszenek a
Vesszenek a kávémeghajtású 21.századi droidok!
Le a dohányos multik mindent elárasztó marketingjével! Halál a csokira!
-----------------------
1%
Betiltják a csokit.
Betiltják a csokit. Szerencsére van ismeretségem, nem kell a sarki dílertől vennem megbízhatatlan minőséget. De még így sem vagyok biztonságban. Egyszer teszkós eperkrémmel szennyezett anyagot ad. Gyomormosás, kényszerelvonó, pszichiátria. Derékba törik a karrierem, a feleségem elhagy, a gyerekeim megvetnek. Írok egy könyvet "Egy csokifüggő vallomásai" címmel stb.
===
:D ----------------------- 1%
:D
-----------------------
1%
:))
:))
Semmiképp sem kéne
Semmiképp sem kéne legalizálni. Csak dekriminalizálni. Bár ha mondjuk a kocsmákban, vagy speciálisan erre a célra kialakított helyeken kafisopokban lehetne kapni a könnyű drogokat, akkor sokkal óccsóbb lehetne, és könnyebben ellenőrizhető lenne a fogyasztás. Kiesne a maffia, lenne plusz bevétele az állambácsinak az adókból. 18 éven aluliaknak, meg tilos lenne a fogyasztás.
Ha a rendőr bemegy a kafisopba, oszt látja, hogy ott ül Lacika meg Tibike 16 éves gimnazisták egy nagy kövér dzsojával a kezükben, cigi elkoboz, gyerek fülénél fogva be a jardra, kiosztva egy-két pofon, anyunak telefon, hogy micsinált a kölyök, iskolának info lead, gyerek ott megbünti, lehetőleg olyan, hogy többé ne jusson eszébe ilyen szarral próbálkozni,kafisopos bácsi, meg mehet börtönbe, de előtte fizessen jó sok büntetést.
Törvénybe lehetne foglalni, hogy mennyi THC tartalmú füvet lehet árulni, és abból is hány grammot.
Tisztább lenne a cucc, mert a szennyezett felütött szart büntetné a törvény.
Felnőtt, dolgozó, adófizető ember meg eldönthetné, hogy melyik szerrel mérgezi magát. Alkohollal a kocsmában, vagy fűvel a kávéházban.
Legalizálás nélküli
Legalizálás nélküli dekriminalizálás teljesen abszurd. Bünszövetkezetet szpomzorálni ne legyen legális. A többivel nagyjából egyetértek, bár ha van TÉNYLEG objektív kutatás a marihuána élettani hatásairól, azért azt még elolvasgatnám. Mert azért nem egy ártatlan tréfa. Lehet, hogy az alkohol is van olyan veszélyes, és legalább egymillió alkesz van kis hazánkban... Á, eldönthetetlen vita. Ilyen szar hangulatú országban, mint kis hazánk lett mostanában, az a csoda, hogy van, aki kibirja anélkül hogy függővé válna vagy megőrülne. Én is már nem tom hány órája cseszem el az időt itt a gép elött (mert ez is függőség, ugyibár). Vicces lenne, ha nem csak tiltás-büntetés logikájáan gondolkodnának okos politikusaink. Talán több olyan dolog kéne, amiért érdemes józannak és épelméjünek maradni. Nekem az autópályáktól, plázáktól és multimultiszaroktól, mocskos utcáktól, beton-aszfaltdzsungeltől, csövesektől meg agresszív idiótáktól nem jön meg a kedvem. Biztos beteg vagyok. Ádám
ez pedig egy kis elmélkedés arról mit is lehetne tenni a heroin és egyébb keményebb drogok esetében .
http://drogriporter.hu/hu/node/1050
Ja! Hát, úgy érzem,
Ja! Hát, úgy érzem, nagyjából egyetértek az írásokkal. De a film szemlélete kicsit más, és csöppet sem egészséges. Nem látom, hogy az egyéni vezeklési és segítési vágy hol válik el a szakszerű propagandától. Pontosabban nem látom a szakszerű propagandát. Jószándékkal kikövezett út tudjuk, hogy hová vezet. Szétfolyt arcú hullák mutogatása meg nem teszi jobbá a világot. Legyen bármily nemes is a cél. Ha önmagában az intellektuális tudás elegendő lenne a dolgok megváltozatásához, nem lenne dohányzó tüdőgyógyász vagy alkoholista hepatológus. Pedig azért akad. Az az árnyaltabb, a problémákra fókuszáló és nem moralizáló szemlélet, ami ezen írásokból tükröződik, a sok ember számára nem elfogadható, vagy mert elvakultak, vagy mert intelektuáisan alkalmatlanok az érvelés felfogására.
De újra feltenném a kérdést: miért nem lehet lyen vagy olyan prevenció, elterelés, kárcsökkentés mellet arról is beszélni: miért nem olyn világot építünk, amiben vannak elérhető és értelmes célok hitelesen a nagy tömegekszámára, ahol inden pillanatban érdemesnek tünik józannak és egészségesnek maradni? Csonka családok, abúzus, depriváció, nem müködőszülő gyerek kommunikáció... nem nehéz látni, hogy ez a probléma messze túlmutat azon, valaki teker egyett tizanhat évesen, vagy nem. Ettől még ne tekerjen, persze.
És seggfej poitikusainknak köszönhetően nyilván kis hazánkban lesz a legkésöbb olyan prevenciós és kárcsökkentő szisztéma, aminek segítségével csökenthető lenne a függök, hozzátartozók és az egész társadalom szenvedése.
Ádám
A meddő vitatkozást a magukat liberálisnak valló, de valójában elkorcsosult értékrendű emberekkel meg inkább meghagyom másnak.
Általában sajnos az a
Általában sajnos az a különbség az általad liberálisnak tituláltak és a hozzád hasonlóan gondolkodók között, hogy csak az egyik oldal szokta elkorcsosultnak, alacsonyabb rendűnek tekinteni a másikat. Vagy csak nekem volt szerencsém a libertariánus emberekkel? (És nem, nem általánosítok, egyáltalán nem állítottam, hogy minden X Y-nak tekint minden Z-t, illetőleg azt sem, hogy nincs olyan Z, aki Y-nak tekint minden X-et.)
Ez olyan szép, hogy kedvem
Ez olyan szép, hogy kedvem lenne formalizálni :-)
Egyébként nem az van, hogy a logika csak elkorcsosult értékrendűeknek való?
===
Ehhe-ehhe, nekem is eszembe
Ehhe-ehhe, nekem is eszembe jutott :) Általában meg az érvek és a logika nyilván a gyengék fegyverei :D
Csak neked volt szerencséd.
Csak neked volt szerencséd. A legnácibb bagázs egyébiránt.
muhahaha.
muhahaha.
A drogok valódi, eleddig
A drogok valódi, eleddig eltitkolt veszélye: http://nedrogozz.uw.hu/
Legálissá kell tenni a
Legálissá kell tenni a füvet, állami monopóliummá, legyen mondjuk 2000 Ft/gramm, ugyanolyan tiltásokkal, mint az alkoholnál (nem vezethetsz befüvezve, stb.).
Aztán az ezen a rendszereken kívül árusítókat, meg a kemény drogot forgalmazókat keményen megbüntetni. Ennyi. Sok bokstzosnak mindjért nem telne fullos mercire, a hétvégén diszkóban füvezőket nem lehetne csesztetni, és nagy bevételt hozna az államnak.
Mondom ezt úgy, hogy soha életemben nem szívtam el még egy füves cigit sem. Ha kell, akkor veszek pár sört, aztán betolom a fejembe, azzal maximálisan elvagyok.
A drog-helyzet ennek az elk.rt liberáélis világnak a mocska. Mindig az emberi jogokkal jönnek, pedig nem ártana, ha néha egy-egy rendőr odavágna egyet, az még senkinek sem ártott meg.
----------
Tekertél már éjjel Budapesten?
A keményebb drogokat is
A keményebb drogokat is kéne. Ne kicsinyeskedjünk. Ami jár az jár.
Látom senki nem linkeli,
Látom senki nem linkeli, pedig itt azért teljesebb képet kaptok: Budapest végállomás
http://www.pestylaszlo.com/filmek_hun.php?video=budapest_vegallomas.flv
Egy ideig minden nap láttam őket tarhálni a Margit hídnál, Kolosy téren, sokszor volt olyan hogy teljesen elszállva a Hármashatár hegyen jöttek szembe miközben bringáztam. Mostanában már nem látni őket, igaz egyik barátomtól hallom, az egyik srácot tavaly ő még látta kéregetni. Mindenki levonhatja ebből is a tanulságot.
Tényleg, egyszer a Kolosyn
Tényleg, egyszer a Kolosyn ültek a pékség előtt, pénz helyett kaptak egy zsák pogácsát, nagyon örültek.
Helyes, védjük meg a
Helyes, védjük meg a fiatalokat, végre egy új kezdeményezés!
Börtönbe a kocsmárosokkal és bortermelőkkel! Minden alkoholgyárat földig rombolni, helyét kis fehér szirmú virágokkal bevetni!
Ne felejtkezzünk el a gyógyszerészekről sem, hiszen számtalan additív szert árulnak ártatlan ifjúságunknak!
A dohánytermelőkkel és dohánygyárakkal ugyanez az eljárás követendő, kivételes büntetést a fiatalok megrontóinak!
Fair trade kávé? Ne felejtsük el, ez is csak a koffeinlobby álságos tevékenysége, hogy kávéval teával mérgezhesse testét ifjú dolgozóinknak! Börtönbe ezekkel is!
A gonosz csokoládéárusokra elrettentő büntetést kiszabva figyelmeztessük azokat, kik cukrozzák eledeleinket, s ezzel teljes életre szóló függőséget okoznak a leggonoszabb droggal, a cukorral!
Ja, valamit félreolvastam és te a spangliról beszélsz, amitől még a Földen nem halt meg senki, ellentétben az évi több százezer halottal a felsoroltaktól?
Inkvizitorok unokája...sajnállak és félek tőled..
Ja, ezek a
Ja, ezek a gyógyszerészek... Árulnak additív, meg szinergista, meg még addiktív szereket is :)
Ezen okfejtés nyomán amely
Ezen okfejtés nyomán amely arra alapul,hogy sok olyan szer legális ami az ember egészségkárosodását okozza, a drog miért nem az és miért kell üldözni, a következő kérdéseim vannak hozzád.
Te miért nem dobod el az utcán a szemetet ha sokan eldobják és kiteszik az erdő szélére úgyis mindegy? Te miért nem jársz autóval ha már úgyis milliárdnyian járnak vele a te kipufogód csak porszem a sivatagban? Te miért nem locsolod a közterület aszfaltját feleslegesen ivóvízzel, ha sokan azt teszik, hiszen úgysem a te napi 1 köbméter vized okozza majd a világ vízkészletének apadását? És még milliónyi ilyen van. Hozzá lehet így is állni. De az igazi és elszomorító kérdés,hogy komolyan azt gondolja az emberek nagy része (látva a commenteket),hogy mert a kávé, a cigi, az alkohol, a csoki, a vény nélküli gyógyszerek és még sok más legáliak akkor piacot kell nyitni még a drogoknak is a sorban? Megáll az eszem. Pontosan azért egy nagy pöcegödör a világ mert amióta az ember gondolkodni kezdett így áll mindenhez. "Ezt az elefántot még agyonlövöm úgyis van még 156 élő egyed a kontinensen."
Nem látom az
Nem látom az összefüggést a kérdéseid és a téma között. Hogyan jöttek az elefántok a droghoz?
Ezer bocs! Bennem van a
Ezer bocs! Bennem van a hiba. Szóval az az igazság,hogy előfordulhat egyeseknél egy kis bonyodalom az értelmezésben. Nos igen. Mint egy korábbi linkemen olvashattuk a cannabis serkenti az agyműködést. Ez esetben érdemes rápattintani egy spanglira és utána még egyszer elolvasni. Talán segít. Remélem én is segítettem. :-)
De meg van a szabad
De meg van a szabad döntési lehetőségem, hogy meg tegyem-e vagy sem.
Saját jövőd
Azt hiszem 20 éves voltam
Azt hiszem 20 éves voltam amikor a seregben szolgáltam. Kapuőrségbe voltam beosztva. Egy bajtársam kijött majd rágyújtottunk egy füvesre. Egész jól elvoltunk az est hátralevő részében. Ment a baromkodás meg minden. Itt is a példa,hogy nem mindig lépsz tovább de miért is kell a füvet tiltani? Életem egyetlen és utolsó találkozása volt a droggal. Ha ma közel a harminchoz valaki kínálna, akár a legjobb barátom is már nem fogadnám el. Megkérdezném,hogy minek? Arra akarok csak rávilágítani,hogy te el akarod dönteni. Nyilván el is tudod. De egy átlag 18-20 éves vajon felelősen döntést tud hozni erről? Nem hinném. 20 évesen megtettem olyanokat amiket ma már nem tennék csak nevetek rajta ha visszagondolok. Azért mert valaki a büntetőjogilag felelőségre vonható korba lép nem biztos hogy felelős döntésekre is képes. Na ezért nem szabad legalizálni. Egy értelmes felnőt úgysem füvezik a nem értelmes meg ne füvezzen legálisan mert ez nem lehet e gyerekek számára követendő példa és társadalmilag elfogadott divatos dolog. Én mint illegális szerekkel nem élő adófizető állampolgár pedig eldönthetem,hogy egy a drogok kategóriájába sorolt szer legális legyen-e vagy sem. Hát a döntésem nemleges és az is marad. És még sok millió emberé az aki nem él vele és nem is akar és a gyerekét sem akarja füvezni látni. Ha nem tetszik irány Hollandia vagy Jamaica. Itt ennek nincs helye. Bocs!
bocs nem olvastam az
bocs nem olvastam az egeszet, de nem is arra reagalnek, csak arra ami megragadta a tekintetem:
"Egy értelmes felnőt úgysem füvezik"
tehat Te dontod el hogy ki az ertelmes ember? vagy majd valami bizottsag? (aki nem lesz korrupt?)
"Én mint illegális szerekkel nem élő adófizető állampolgár pedig eldönthetem,hogy egy a drogok kategóriájába sorolt szer legális legyen-e vagy sem."
Ezt természetesen eldöntheted, a saját 1 szavazatoddal a kérdésben. /Valamint.. egy massziv dohanyos tudeje mennyiben szebb mint mondjuk egy heroinista venaja? van ennek fokozata? a remego kezu kavefuggo, vagy a napi 4 doboz energiaitalt elszurcsolo manager?/
"Ha nem tetszik irány Hollandia"
Azert ha ezt a kijelentesedet jobban atgondolod, akkor rajossz hogy ennel nagyobb hulyeseget nem is mondhatnal. Legalabbis ha felvilagosult embernek tartod magad es nem valami fundamentalista szektasnak. europai ertelemben.. Tehat akkor akinek nem tetszik az ami mondjuk neked, akkor az huzzon el innen? Ha nem tetszik az autozas egyeduralma, akkor irany Hollandia!
"Itt ennek nincs helye"
Punk es tum? Vicces... Ezt eldontotted te mint a serif es akkor ez orokre mar igy is lesz? Mert akkor ajanlanek figyelmedbe egy mondast: "Saját jövőd megformálása a saját kezedben van…és minden nap szőheted szövetét."
Elég Bécsig menni a
Elég Bécsig menni a gyorssal, ahol legalább 5 boltban tudod megvenni a szükséges kellékeket s növényeket.
Micsoda züllött ország, micsoda fertő...talán 200 év múlva a magyarok is eljutnak arra a szintre...
bp-en is van olyan bolt.
bp-en is van olyan bolt.
Azt tudod hogy akkor a te
Azt tudod hogy akkor a te törvényeid szerint mehetnél a sitre , kábítószerrel való visszaélésért . Sőt a hatájos jogszabályok szerint is .
Mivel hiába mész külföldre a Magyar jogszabájok szintén érvényben maradnak ezért ha külföldön használsz,megszerzel,tartasz drogot akkor is büntethető vagy .
Azt tudod hogy akkor a te
Azt tudod hogy akkor a te törvényeid szerint mehetnél a sitre , kábítószerrel való visszaélésért . Sőt a hatájos jogszabályok szerint is .
Mivel hiába mész külföldre a Magyar jogszabájok szintén érvényben maradnak ezért ha külföldön használsz,megszerzel,tartasz drogot akkor is büntethető vagy .
Én tizenévesen
Én tizenévesen találkoztam először az alkohollal. Kb 15 lehettem. Kicsit korábban a dohánnyal. Az ivászatról pár év után "le is szoktam", mert meguntam. Szar volt másnaposnak lenni, meg már nem volt benne semmi izgalom.( Meg szar az mikor másnap a haverok elmesélik, hogy már megint hülyét csináltam magamból.) Nem mondom, hogy azóta nem rúgtam be, de tény, hogy ritkán jutok el odáig, hogy berúgjak. Cigarettára meg kb másfél éve nem gyújtottam rá. 15 év aktív dohányzás után. És hidd el én tényleg szerettem dohányozni. Csak szarul lettem tőle. Szerintem értelmes ember, ha tizenévesen kipróbál dolgokat, előbb-utóbb rájön, hogy ez jó-e neki, vagy sem. És felnőttként abba hagyja, ha nem tetszik neki. És én mint érdelkődő, gondolkodó ember eldönthetem, hogy egy orvosilag kemény drognak tulajdonított, legálisan vásárolható, fogyasztható szerrel akarom-e mérgezni magam, vagy egy kevésbé veszélyes, orvosilag is könnyű drognak tartott, de politikusok álltal illegálisnak nyilvánított szerrel.
Tudatlanság menthet-e jó
Tudatlanság menthet-e jó szándékot?
A világ mindenhol pöcegödör, ahol civil kontroll nélküli totális politikai és gazdasági hatalom uralkodik, mint a magyar ugaron.
A drogok attól drogok, hogy annak bélyegzik azokat, mostanra szinte semmi közük a valós egészségkárosító szerepükhöz, gazdasági érdekek motiválják elfogadott vagy tiltott státuszukat.
Minden kultúra kitermelte a saját élvezeti szerét, s használta is évezredekig, más kultúrák pedig hol tiltották, mint a dohányt Európában, vagy az alkoholt az USÁban.
A mai helyzet viszont nem szól másról, mint a üzleti érdekek eredményéről, hogyan lehet politikai és médiaeszközökkel tönkretenni egy iparágat, ha már a fűre gondolok.
Segítek egy kicsit, hátha fény villan az elmében.
Az 1930-as évekig az egyik legfontosabb ipari növény volt a kender világszerte, ahogyan az USÁban is, elnökök támogatták századokig telepítését, kötelekben nem volt konkurrenciája, de minden részét felhasználták, a legerősebb elemi szálak egyike, THC tartalmú olaját szabadon hozzáférhető gyógyszerként árulták (ahogy a kokaint és morfint is) Dupont viszont ezidőtájt szabadalmaztatta a műszálait. Eme gátlástalan szerencsevadász pénzügyi hatalmát egyesítette a rasszista Hearst média és Aslinger politikai hatalmával a lusta koszos niggerek és mexikóiak ellen, akik egész nap csak lustálkodnak és szívják a füvet, ami degenerálttá, erőszakossá és bujává teszi őket, hogy szabadalmait megerősítse, eltüntesse a konkurrenciát.
Munkájukat siker koronázta, betiltották a kendert, nem sokkal később a morfin is ment a levesbe, de ott a koszos bevándorló kínaiak voltak a bűnbakok, a kokainra már nem is emlékszem, kik voltak ott a célcsoport. A II. vh környékén egy kicsit lazítottak, mert hiány volt nyersanyagból, de a háború végével a műanyaglobbi ismét nyert és az egész fejlettnek nevezett világra kiterjesztette hatalmát.
Dupont gazdag lett, mint támogatói is, a farmerok, feldolgozók mentek a levesbe, az ipari kendert pedig csak a DEA engedélyével lehet termelni. Ez a hisztéria aztán végigsöpört a világon, magyarország csahos kutyaként hasonlóan elmebeteg szabályzást vezetett be, ahol a külön engedély mellett az ipari kender (THC tartalom zéró) termelőtábla legalább 30%át rendszeresen kell ellenőrizni a hivataloknak. Normális?
Az agymosottaknak pedig felnőtt a második nemzedéke is, aki keresztes hadjáratában az ördögi drogokat is zászlajára tűzi (keresztes háborúk kétszínű népirtó szellemiségét is ismerjük, mechanizmus ugyanaz)
A marihuana bizonyítottan nagy hatású fájdalomcsillapító szer, rákos betegeknél és szklerozisban szenvedőknek szinte az egyedüli lehetőség étvágyjavításra és fájdalomcsillapításra. Fillérekbe kerül megtermelni és mellékhatások nélküli a kereskedelemben kapható, aranyárú gyógyszerekhez képest. Mégis tiltott státuszban van a legtöbb zombiországban. Kinek az érdeke is ez? Egy hasznos növényfajt eradikálni, hogy a gyógyszeripar és a műanyagipar nagyobb haszonra tehessen szert? Pénz pedig csak addig van a drogokban, amíg illegális. Kinek kellene 2500ért a grammja, mikor megtermel magának ugyanennyiből valaki egy éves adagot, amitől másnaposság nélkül jobban érzi magát, mint az alkoholtól?
Az egyszerű zombik pedig boldogan asszisztálnak a mocskos legális kereskedelemhez, ami létrehozta a drogoknak címkezett anyagok kereskedelmére a Föld legerősebb pénzügyi hatalmú maffiáját a határokon túlnyúló politikai-gazdasági rendszer után.
Ott voltak Vietnamban, ott vannak Afganisztánban, minden volt harci területről ömlik a kábítószer a fejlett nyugatra.
Ömlene, ha nem volna rá igény, minden tiltás ellenére?
Van igény, évről évre magasabb és még annak árán is kielégítik, hogy fogyasztót, termelőt és kereskedőt is börtön fenyeget. Évről évre magasabb a felhasznált anyagok mennyisége, pedig a törvényt szigorítani is próbálták számos országban, eredménye, ahogy a drogüldözésre elpocsékolt dollármilliárdoknak is : zéró.
A jövőd az ostabaság felszámolásán múlik, nem a drogokon, analóg példáidnak semmi köze hozzá. Ugyanazok az emberek teszik ezeket a féreg dolgokat, akiket meg akarsz menteni és ezek azok az emberek, akik passzivitása miatt a lejtőre került az ország is.
Az illegális anyagoknak legalább akkora piaca van mint a legálisoknak és egyetlen ország sem szenved, amelyik enyhített a szabályzáson, mert ez a jövő útja, egyre többen engedélyezik a gyógyászati célú termelést, ahol korábban explicit tiltották.
Pár évtized és olyan megbecsült polgárok lesznek a fűtermelők is, mint a szőlősgazdák, hiszen a marcsiból is típusok százait nemesítették ki, más és más ízzel, hatóanyagtartalommal és hatással.
Ennyi.
A megszállottsággal párosuló tudatlanság az élet örömeinek legnagyobb ellensége önjelölt inkvizítorkám...
a heroint a bayer
a heroint a bayer fejlesztette es dobta piacra, nagy sikerrel. /meg hoffman is szintetizalta a motyot/
a hernyo mindent kiutott, kiveve sajat termeket, az aszpirint.
a viktorianus angliaban konkretan a gin okozott olyan tomeges fuggosegi problemakat, hogy katonasaggal kellett tiltani ("egy anya megfojtotta csecsemojet, hogy pelenkajat eladva vehessen maganak gint" hatasvadasz, mi?)
a haborukat altalaban mindig azzal nyitjak, hogy atveszik az adott drogpiacot. anyagi es strageiai megfontolasokbol. azt meg hogy egy ekkora bizniszt csak ugy kiiktak valaki a sajat kezebol.. ne legyunk alszentek.
kereslet nelkul nem lenne ez ekkora biznisz, ezt mindenkinek be kell latnia, bamilyen fundamentalista antidroghivo is akar lenni.
a tiltassal es misztifikalassal, a felvilagositassal, az infok elhallgatasaval, a hazugsagok miatti bizalomvesztessel lehet a legtobbet artani az egesz 'joszandeknak'. Mar amennyiben joszandekrol van szo.. Mert a drog temara konnyu rarepulni es zaszlora tuzni. mint a biciklizest :)
"A megszállottsággal
"A megszállottsággal párosuló tudatlanság az élet örömeinek legnagyobb ellensége önjelölt inkvizítorkám..."
Ezt miért nem a pápának írod meg?
"Tudatlanság menthet-e jó
"Tudatlanság menthet-e jó szándékot?"
Nem. Gáz, de nem. Sőt, a tudatlanság bűn, mondotta valaki párezer éve. (Nem ott, még keletebbre!És régebben.)
Ádám
Megkövetlek
Megkövetlek tudatlanságomért és ezúton is bocsánatot kérek a fűvel és drogokkal élők népes táborától. (látod,hogy velem lehet beszélni? Már külön is választottam nehogy zombi legyek.) Bár ezidáig elég sokat foglalkoztam távol keleti harcművészettel és filozófiával ami mérhetetlenül boldoggá tette az életem mert számomra a buddhizmus tanai megmutatták,hogy az élet örömeit nem az anyagi javak és egyéb nyugati baromságok adják. A legnagyobb boldogság egy hegytetőről szemlélni a gyönyörű tájat, megnevettetni valakit, segíteni egy másik lénynek, vagy kikelteni egy virágmagot. "A megszállottsággal párosuló tudatlanság az élet örömeinek legnagyobb ellensége." Ez a mondat felnyitotta a szemem. Gyerekek. Füvet kell szívni. És én még hány órát fordítottam egyéb haszontalan baromságokra. Köszönöm! Mindent elkövetek,hogy ez másokhoz is eljusson. És remélem egyszer tényleg legális lesz. Hogy eztán egy csöndes ki pubban ne csak a bunkó részegektől hanem a vörösszemű csöves füvesektől se lehessen nyugodtan sörözni és beszélgetni a régi barátokkal.
Neked belefér a
Neked belefér a buddhizmusba az autóban üvöltözés és mások gondolkodás nélküli kiirtása? Harcművészet és életben nem verekedtem?
Van még fejlődési út előtted, hogy felismerd az élet valódi mozgatórugóit.
Jó munkát.
Hát fejlődnöm nem nekem
Hát fejlődnöm nem nekem kell. Nem érzem a késztetést,hogy megmagyarázzam neked az életem,de ha már így feldobtad a labdát. Úgy emlékszem sehol nem írtam,hogy felavatott buddhista szerzetes lennék. Igyekszem a tanait tanulmányozva jobb emberré válni és kiszakadni minél jobban ebből a rohanó világból,hogy több időt fordíthassak más hasznosabb dolgokra. Egyre nyugodtabban tűrök olyasmiket amiket előtte nem viseltem könnyen. Ilyen a forgalmi helyzetek mára már könnyebb lereagálása és még sok más. Tehát a kérdés,hogy belefér-e a buddhizmusba valami az életemből nem helytálló,mivel nem szerzetes akarok lenni. Arra használom amire teremtették. Segítséget találok benne. Az hogy karatét tanulok magával kell,hogy hozza az erőszakmentes életet. Ha nem tudsz semmit a harcművészetekről ne kérdőjelezd meg egy tanuló vagy mester életvitelét. Az edzőtermen kívüli erőszakos megnyilvánulás csak akkor engedélyezett a karateka számára,ha meg kell védenie magát vagy egy idegent,ha úgy adódik. Ez az eskünkben is benne van.
"Megtartjuk az udvariasság szabályait, tiszteljük elöljáróinkat és a rangban feljebb levőket. Tartózkodunk az erőszaktól."
Ez az egyik pont.
Szóval ha kérhetem előbb nézd át ezeket és utána ha van kedved egy kávé mellet beszélhetünk a témákról.
Köszi!
Mi a véleményed a cigiről
Mi a véleményed a cigiről , alkoholról ?
Van egy keleti szertartás amikor is egy 24 óráig nem lehet aludni és kifet szívnak egész éjel csillumból :)
Hát tisztelni kell minden
Hát tisztelni kell minden vallást és nézetet még ha az elvontnak is tűnik. Biztos szép és jó és azokat az embereket lelkileg feltölti.
Én nem ezzel a vallással foglalkozom, tehát nem tudok nyilatkozni. Sok olyan szekta (itt most nem rossz a értelemben vett szektákra kell gondolni) létezik amelyben azt gondolják,hogy bizonyos tudatmódosító szerek által létrehozott állapotok és képek az imádott erő vagy istenség megnyilvánulása. Talán az is. Mondom. A lényeg,hogy nekik jó. :-)
nem találom hol lettél
nem találom hol lettél felszólítva kábítószerélvezetre..
"-Igaz az, hogy Vietnámban marihuána problémákkal küzdenek?
-Ninc sitt semmi probléma. Jut mindenkinek..."
nem kell füvet szívni. de
nem kell füvet szívni.
de az sem kell, hogy aki esetleg teszi/tette az akkor fúj, vessük ki a társadalomból.
igazából 2 kategória van:
1 aki néhanapján, szórakozásból
2 aki tényleg drogfüggő
aki az első kategóriába tartozik, az a saját egészégével úgy játszik, ahogy akar
aki meg a második kategórába tartozik, azon meg segíteni kell, s nem követ dobni rá
pl. egy cikk. http://drogriporter.hu/hu/node/1061
Véleményem szerint nem
Véleményem szerint nem kivetendő a társadalomból az aki füvet szív. A videón az apa sem ezt akarja elérni. Azt szeretné(nk) hogy aki még nem kezdte el ne is kezdje, aki pedig elkezdte tudjon a veszélyekről amiket magában hordoz. Azt hiszem egy szóval sem mondtam,hogy a drogosokat hátrakötött kézzel lőjük a Dunába. A dílereket kell büntetni. Aki már benne van az pedig kapjon segítséget. Mivel a drog bűnözést hoz magával. És a bűnt jobb megelőzni mint üldözni.
"hogy aki még nem kezdte el
"hogy aki még nem kezdte el ne is kezdje,"
a dohanyzas elleni kampany lenyege is nagyjabol ez, csak ott nem vagjak az emberek fejehez hogy "mocskosliberalisakarmisdrogoztato" hanem kapnak szepen allami penzt mindenfele kampanyokra amiknek az eredmenye, hogy a dohanyzok szama (lassan de) novekszik.
"egy szóval sem mondtam,hogy a drogosokat hátrakötött kézzel lőjük a Dunába"
de el lehet huzni Hollandiaba....
"A dílereket kell büntetni"
ha nincs benne nagy love, mert az illegalitas hianya miatt nem tudsz akkora profitot realizalni, akkor a bunozoi csoportoknak nem biznisz, igy kiszallnak a dologbol.
"Aki már benne van az pedig kapjon segítséget."
Csak epp jelenleg aki 'benne van' az tulajdonkeppen bunozonek szamit, tehat hulye lesz 'segitsegert' folyamodni. De azert azt se felejtsd el... illetve inkabb probald meg igy szemlelni: a drog vilaga nem pontosan ugy es olyan inditekok alapjan mukodik mint a "normalis" vilag.
"Mivel a drog bűnözést hoz magával."
Lásd díler kérdést. (egy pakk heroin 4-5 rongy, napi 1-2-re van szükség, honnan szerzel be ennyi pénzt? ha legal(ellenorzott kereteken belul mukodik) akkor egy pakk 2-300 forint. Ebbol matekozhatsz)
"És a bűnt jobb megelőzni mint üldözni."
Ezért sem hasznal a dolognak a dogmatikus tiltas es kriminalizalas.
A hollandiai kéjutazás
A hollandiai kéjutazás azoknak szól akik legalizálni akarják nem a használóknak. És itt valami félreértés van. Én nem támogattam a börtönt a drogos számára. Véleményem szerint ott csak elmélyül ebben és még rosszabb lesz. Azt gondolom,hogy aki droggal él és bűnözik az először menjen elvonóba és ha tiszta és komoly bűnt nem követett el max lopás ilyesmi akkor valami külön rehab börtönbe. Ugyanis a kemény sitten mint mondtam szerintem visszaesik. Ilyen börtönök a svédeknél vannak. Ha kemény bűnt követett el akkor nincs mese. Irány a börtön (de ez kis százalék úgy tudom). Aki bűnt nem követett el csak drogos az pedig kapjon segítséget elvonókban. De ahhoz,hogy ez a rendszer igazán jól működjön el kell vágni az utánpótlási vonalakat. Magyarán nem lehet legális a drog. De nem feltétlenül kell a fogyasztást börtönnel büntetni. Szerintem erre csak van megoldás. Ugyanis ha legális a drog mivel kényszerítesz egy embert elvonóba ahova nyilván nem akar menni hisz drogos és anyagot akar? De nem látja be,hogy a koporsó felé tart? Nos?
Nem lenne drog(biznisz) ha
Nem lenne drog(biznisz) ha nem lenne rá igény.
Világbéke meg azért
Világbéke meg azért nincs, mert nincs rá igény.
Jah, az orosz hadsereg is
Jah, az orosz hadsereg is épp a világbékén dolgozik.
ne érts félre, nem a
ne érts félre, nem a drogok mellett akarok kampányolni
egyedüli problémám a "minden eszköz"-zel van.
miért kell ilyen kijelentéseket tenni?
"De nem látja be,hogy a koporsó felé tart?"
ha valaki nem nyom keménydrogot, akkor valszeg soha nem fog drogtól meghalni
azzal, hogy megszülettünk mindannyian a koporsó felé tartunk, ha tetszik, ha nem
megfelelő eszközökkel kell a drogok ellen közdeni, s megfelelő, módon. a lényeg sztem a HITELESSÉGEN van. és nem szabad ferdíteni, mert akkor az érvekkel többet ártunk, mint használunk
Ne mentegetőzz. Nyugodtan
Ne mentegetőzz. Nyugodtan állj ki a drogok mellet és mond el amit gondolsz én nem vetlek meg vagy nézlek le. Voltaire-nek van egy jó mondása:
"Nem értek egyet azzal, amit mond, de halálig védelmezem a jogát, hogy elmondhassa”.
Ez a szólás szabadság.
De legális a drog. Menj be
De legális a drog. Menj be bármelyik kocsmába, közértbe, trafikba. Ne haragudj, de ha drogról van szó, akkor az alkohol, és a dohány is drog. Sőt a kávé is. És ez kurvára így van. Ha te összemosod a heroint a marihuánával, akkor mosd össze az alkohollal is. Mert úgy kerek.
A nyugodt sörözés után
A nyugodt sörözés után jön a bunkó részegség, pár sör a különbség. Megnézném azt a pubot, ahol a vörös szemű csöves füvesek zaklatnak téged, és nem hagynak nyugodtan eljutni a bunkó részegség szintjéig.
eddig ebbe a topikba vagy
eddig ebbe a topikba vagy 10X kezdtem el írni elég hosszú kommenteket erről a témáról, annyit elárulok a saját véleményemből, hogy a zöld nem feltétlenül kapudrog:)
jah és a karesz végakarata című filmecskében látszik a házunk
köszöntem
////
Nincs ki mind a négy kerekem...elég 2 is.
Kék Courier DT, borosta és verejték
Sziasztok, tizenegynéhány
Sziasztok,
tizenegynéhány évig éltem a fűvel, bár közben kipróbáltam mást is, nem kaptam rá durvább drogokra. Tehát nem feltétlenül előszoba a fű.
Aztán letettem a füvet is, a cigit, vettem egy biciklit, és most már majd mindennap vele rakom. Ennek már jó ideje.
Sokkal jobb.
Szerencséd volt és erős
Szerencséd volt és erős voltál.
Nagyon örülök, hogy így döntöttél és másképpen tekersz most! Maradj velünk! :-)
--
Köszi, maradok, mert
Köszi, maradok, mert valóban jobb így, kb. 100 dolog miatt, de ezt most nem fejteném itt ki. Dióhéjban, egészségügyi, társadalmi, vagyoni szempontból mind-mind megéri.
Viszont a szerencsének ehhez semmi köze. Szimplán erősnek kell lenni.
Azért az komoly,hogy valaki
Azért az komoly,hogy valaki olyan mértékben képes védeni a füvet,hogy akár egy másik ember lelkivilágába is igyekszik belegázolni hátha az feladja és kihátrál a témából. Hogy a fű nem káros? Én például előfordul,hogy iszom a barátaimmal és szépen fogyasztunk is miközben jókedvűek vagyunk. Mégis,ha azt látom,hogy valaki az alkohol ellen mozdul nem támadom meg,mert bármit is mond igaza van. Rombol és semmi értelme. A fű viszont úgy fest veszélyesebb. Annyira rabul ejt embereket,hogy képesek ölre menni csakhogy ne bántsák ezt az áldott növényt. Engem nem izgatna,ha minden szesz eltűnne a polcokról. Max nem söröznék többé. Na és?
Oké, van egy véleményed,
Oké, van egy véleményed, ami naivan (nem rossz értelemben) jóhiszemű.
De fentebb már olyanokra is ki tudtál lyukadni, hogy akkor lehet elhúzni Hollandiába, blabla. (egyébként.. nem érzel valami disszonanciát, hogy Hollandia ahol legál a fű és tudnak beszélni drogokról, pont ugyanez a hely ami kerékpáros kánaánként egyfajta ideális mintaképként tűnik fel...)
Nos. A "tícssuk" be a drogokat, zárjuk le a kapukat, ne is beszéljünk róla modell már láthatóan leszerepelt, nem működik (ezt láthatod ha kinyitod a szemed).
Akkor ki lehetne próbálni a legalizálós/dekriminalizálós verziót is, mert arra viszont vannak pozitív referenciák.
De ha úgy gondolod, hogy a tiltás az egyetlen igaz út, akkor ugyanúgy nincs párbeszéd, amit hiányolsz.
Igen. Ha valakinek nem
Igen. Ha valakinek nem tetszik,hogy idehaza nem legális a fű és még azt is megengedi magának,hogy egy drog ellen felszólalót támadjon (aki nyilván nem akar rosszat sem a felnövekvő sem a felnőt generációnak bár valamiért egyesek ezt látják és támadnak) az tényleg menjen oda és szívja hülyére magát. Nem tud érdekelni. Én nem rúgtam még bele senkibe aki füves vagy drogos. Csendben olvastam végig egy drogos blogját pedig írhattam volna neki pár keresetlen szót. Látok szipusokat minden nap. Mint mondtam dolgoztam rehab intzetben is ahol barátokat szereztem volt drogosok személyében és ültem egy asztalnál fiatalokkal akik épp benyomták a betevőt. Egyik esetben sem léptem fel és viselkedtem negatívan. Tanulságokat vontam le. Ehhez képest itt (nem bánt egy percig sem csak mondom) megy a sértegetés a vádaskodás az ellenséges hozzáállás. És ezek tükrében egyesek bizonygatják,hogy én vagyok üldöző. Hát ha valaki végig olvassa láthatja,hogy üldözött vagyok. De tetszik. Sok a tapasztalat. Ezért is tudom csak megköszönni azt itt leírtakat mindenkinek.
Próbáljuk meg más
Próbáljuk meg más szempontból, mert jót akarsz, megéri:
Mo-n legalis a drog?
nem.
tehat, akkor az van amit te akarsz.
tehat, jol erezheted magad.
aki nem erzi jol magat, annak kene mennie.
tehat akkor ki az uldozott?
de. tufasitsuk, egyszerusitsuk le jobban.
te drogozol?
nem. (gondolom...)
tehat, teged a dolog nem erint.
valaki aki neked fontos, drogozik?
arra tudsz hatni szemelyesen. nem?
ha nem tudsz, akkor nem mindegy mit csinal?
Vegso soron csak a legalizalas marad mint megoldas, mert a tiltas lathatoan tobbet art, mint hasznal. ez ennyire egyszeru.
az meg hogy szerinted ennek helye nincs, es punktum... hat, a dolgok valtoznak.
Persze, az alkeszok meg a
Persze, az alkeszok meg a szőlőért küzdenek.
Az a sajnálatos helyzet, hogy az alkohol nem rombol - feltéve, hogy megtalálod a mértéket. Én ugyan elég régóta iszom bort (kevésbé régóta, de azért nem mától egyebeket is), és hiányozna időnként. Mert jó. Akkor most minek is kellene úgy általában az alkohol ellen kampányolni?
nah, most fején találtad a
nah, most fején találtad a szöget
a kulcsszó a mértékletessék, és ez az élet minden területén alkalmazható a bölcsek szerint
Hát igen, ezek a heves
Hát igen, ezek a heves ellenreakciók egy ilyen dolog miatt igencsak elgondolkoztatóak!
--
Azért az komoly,hogy valaki
Azért az komoly,hogy valaki olyan mértékben képes védeni a füvet,hogy akár egy másik ember lelkivilágába is igyekszik belegázolni hátha az feladja és kihátrál a témából.
Ez nevetséges. Általában ha vkivel beszélgetek a fűről és elmondom a véleményem, hogy nemkéne ilyen olyan okokból tiltani, akkor énvagyok leugatva és leköcsögözve, meg leagyatlan tuskózva.
És nem sértegetésből mondom. De elnézve a Kareszről szoló filmet én ezt láttam: lakótelepi lakásban élő család, de a gyereken mindenhol arany lóg, az apja szerint is király akart lenni és szórta a pénzt. Kérdés honnan is volt pénz? Hát van egy tippem hogy őis drogot árult. Eléggé úgytünt nekem a videobol a srác az elmondások alapján is aki folyton felakart vágni midneki elött. Nemis vagyok meglepve , hogy elkezdtett keménydrogokkal foglalkozni.
Az meg, hogy a szülők megtalálták az extasy-t és ráhagyták a gyerekre külön gratula. Nem a fű a hibás ebben a történetben hanem a szülők és Karesz jelleme.
Hát erre már fentebb volt
Hát erre már fentebb volt egy válaszom.
De újra. Tehát ha azt mondjuk a bálnavadászoknak,hogy tudjátok mit. Mivel tiltás mellet is csináljátok hát megengedjük. Akkor máris megoldódott. Élni fogsz egy olyan világban ahol szabad szemmel már nem láthatsz bálnát. A vadász nem lett üldözve és mindenki boldog. De vigyázz. Ha egyszer igény jelentkezik a bálnákra a vizekben, már nincs visszaút. Ilyen a drogok legalizálása. Mennyivel jobb volt a világ amíg nem volt net. Emlékszem egy csomó levelet írtam és kaptam kézzel. Mindenért könyvtárba kellet mennem. Ma mi a helyzet? A baráti kapcsolatok a távoliakkal e-mail vagy idióta iwiw alapúak. Régen vonatra szálltak az emberek vagy kézzel leveleztek ami még hasznukra is válik. Találkoztak egymással és emberközelibb volt a világ. Tudom volt bűnözés volt fű és minden más is. De nem idegenedtek el egymástól mint ma. Átéltem a változást és drasztikusan látható volt.
Próbáld betiltani. Látszólag tudunk így élni nettel is. Valami jobb is lett. De ha arányaiban nézed többet árt mint használ. Mert haszna is van tudom.
Húha, itt más baj van,
Húha, itt más baj van, mint a drogokról alkotott világképünk.
A bálna-drog hasonlat abszolút sánta.
A nosztalgia a kézzel írott levelek iránt.. meg van neked tiltva, hogy kézzel írjál levelet? A könyvtár is bezárt? Kávéházba most is járhatsz.
És a haverokhoz fel lehet ugrani, tekerni egy cigit, és közben váltani a világot. Ez nem technika vagy drog kérdése.
Én mindezeket csinálom is
Én mindezeket csinálom is (kivéve a cigi tekerést) de az emberek nagy része nem. Mert a technika=kényelem és az mindjárt szimpatikusabb. Tudod van amikor az embereket önmaguktól kell megvédeni. Mert nem gondolnak előre. Nézz meg egy Tesco-t. Mennyi vacak fogy ami nem is kell az embereknek,de megveszi mert ez a divat, mások is veszik és amúgy is mit csináljon este meló után? Én lemegyek edzeni, bringázok, vagy olvasok. És itt még sokan mások. De a többség iwiw-ezik, DVD-zik, RPG-t játszik a neten és még sorolhatnám.
"Tudod van amikor az
"Tudod van amikor az embereket önmaguktól kell megvédeni."
Az isten mentsen az ilyen önjelölt prédikátoroktól.
Tudod te világmegváltó, leéltem 40 évet, bejártam a világot, kipróbáltam mindent, amit lehetett, beleértve a legál és illegál élvezeti szereket is. Tapasztaltam annyit, mint száz másik ember életében nem tapasztal, ami nem ölt meg, az erősebbé tett, így elég pontosan tudom már, minek hol a helye, mi az ami jól esik és mi az ami nem, s azt is, melyik út visz a halálba.
A legangyobb tapasztalatom, hogy az élet igen szép tud lenni, ha folyik magától, az ember nyitottan él benne, tapasztalva, gondolkodva, nem sémákban gondolkodva, s nem akarják jószándékú dilinyósok megmondani, hogy is kellene NEKEM élnem, hogy szerintük jó legyen NEKEM. A legrosszabb, mikor ezek a fogyatékosok törvényeket is hoznak az ÉN érdekemben, hogy ne szívhassak el bármikor egy csótányt kedvemre és ne ápolhassam növénykém az ablakban, figyelve naponta növekedését.
A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve - ez igaz a tevékenységedre. Pokolra küldesz egyszerű embereket, akik a legál alkohol helyett valami mással tompulnának vagy dobódnának fel, mert azt mondták neked, hogy a drog rossz.
Nőlj fel baszki, nézz kevesebb batmant és dugj végre egy jót, nem neked kell megmentened a világot.
Na megjött a mindent tudó
Na megjött a mindent tudó bölcs hippi is aki megjárta a poklot és a mennyet is. Nem küldtem senkit pokolra az nem az én dolgom már csak azért sem mert nem hiszek a pokolban. Te úgy élsz ahogy akarsz,de ne kényszeríts másokat is az életedre ebben a világban ha a társadalom nem fogadja el. A gondolatmeneted szerint legálissá kellene tenni az emberölést a nemi erőszakot is és még sok mást. Hát nehogymár ne dughassak meg azt akit akarok vagy ne ölhessem meg. Tudod a világ nem így működik ma már. Régen kérdés nélkül felkoncoltak vagy lemészároltak bárkit az emberek. Nem voltak törvények vagy legalábbis végrehajtók és rendőrök. Az átlag életkor 40 ha volt. Ma már van. Törvény, állam, demokrácia, és társadalom. Mindezek azzal járnak,hogy nem tehetsz meg bármit. Ahogy én sem. És az hogy ki menti meg a világot nyilván nem rád tartozik, ne mond meg nekem,hogy én leszek-e az. Elég sokat szívtam rosszindulatú emberek miatt és fogok is még mert nem tudják elvenni a kedvem ahogy te sem. Menj még egy kört a világban. Én meg dugok egy jót,de akkor sem változik a véleményem.
100nál több ember melózik
100nál több ember melózik a kezem alatt kisfiam, távol vagyok én a hippitől, hogy a klasszikussal éljek, kilóra megvehetnélek.
A ne kényszeríts másokat gondolatodat először magadon kezd, mert erős tudatzavarban vagy, a társadalom nem te vagy, viszont te akarsz küzdeni azon másként gondolkodók ellen, akik senkinek nem ártanak. Nem gyilkosok, nem gonosztevők, nem dugnak gyereket, mégis börtön vár rájuk, ha elpattintanak más fejlett országokban, beleértve az USA számos tagállamát is, gyógyszerként használható cigit vagy cserépbe raknak az országhatár túloldalán szabadon tartható növényt. Na ez a gyász, amit te fel nem foghatsz a szemellenzős életeddel. Ausztriában talán hülyék élnek, hogy engedélyezték a cannabis termesztését? Idéntől gyógyszergyárak telepítenek több hektárokat. Azok is hülyék?
Gondolatmeneteid olyanok, mint a szita és két hozzászólásonként ellentmondásba bonyolódsz magaddal.
Javaslom ne vedd magad ilyen komolyan és próbáld ki csak a felét annak, amit a tudatlan elméd gondolkodás nélkül elutasít, mert hátulgombolós korodban úgy beprogramoztak, mint egy olcsó kvarcórát.
Szebb életet neked és hagyj másokat is élni.
Hála az égnek nem vehetsz
Hála az égnek nem vehetsz meg kilóra. De szép nagy egód van inkább add el azt. Ilyen mértékű önajnározásból nem sok értelmet tudok leszűrni.
Nehogy már elsírd magad mert nem termeszthetsz kendert. Hát ennyire hiányzik. Tudod mit? Nem doblak fel. Csináld. Én csak azt akarom,hogy mire a gyerekem abba a korba lép ne találkozhasson ilyen vacakokkal a suliban. De most nyugodj le és locsold meg a palántádat aztán szívd el. Ellentmondásokba nem nagyon keveredtem max azért mert valahogy mindenki azt gondolja,hogy sittre akarok vágatni minden drogost. Na nem. Azt nem. Még több kisiklott embert etessenek az adóforintjaimból 5-6 évig. Nem. Rehab 1-2 évig és mehet a családjához.
Nézd nem tudom mi a francot
Nézd nem tudom mi a francot szeretnétek elérni de tényleg ? Egyrészről ma Magyarországn márki aki drogot szerez/tart/átad/használ brtönnel sujtható. Ha kiskorú az elkövető akkor kicsapják és egy életre megbélyegzik .
Ma és elég régóta Magyarországon az egyik legszigorubb drogtörvény van .
Magyarországon évekóta növekszik a probléma .
Fel lett hozzva neked a példa az alkohollal , hisz volt tiltott nem reagáltál rá , érdemben nem vitáztál vele . Meg megannyi érvel sem .
Az az igazság hogy te elég szem ellenzőssen szajkózod a magad igazát . És nem látod be ,hogy a tiltással ami MOST VAN ÉS VOLT . Nem mentünk semmire . Nem is lehet hisz az emberek találékonyak , vannak szer disignerek , akik újabbnál ujabb szereket fognak kitalálni a régiek hejett .
Ez egy gazdasági zsákutca . Kereslet mindíg lesz . Ezért kinálat is .
Ahol a legdurvábban üldözik csak az lett a válasz , hogy mégdurvább elkövetők lettek drogkartelek stb . Már a hadsereg sem elég , hogy megfékeze őket . Mivel sok pénz van benne beszívárogtak a törvényhozástólkezdve mindenhova . Ez az amire a tiltás juthat . Ha a tiltásmelett protestálsz akkor az abból élő bűnözőkmalmára hajtod a vizet .
Ez az amire európa államai is kezdenek rájönni . Nah nem azért mert jobbat szeretnének az embereknek .... hanem mert baromi sokba kerül és most másra kell a pénz.
Ha azt szeretnéd hogy a gyereked kezébe ne kerülhessen , akkor vedd ki azok kezéből az irányítást akiknek a kezébe adod a tiltással.
Ez egy egyszerü gazdasági törvényszerűség . Amivel nem lehet vitatkozni ennyi év távlatában kimondhatjuk , a buntetőjogi módszer megméredtetett és csúfosan elbukott.
És ha kérhetem próbálj
És ha kérhetem próbálj meg tényeket, ész érveket felsorakoztatni mert azt hívják vitának. A személyemet, tudásomat és általában az engem érintő dolgokat tartsd meg magadnak vagy írd egy A4-es lapra. Én sem sértegetek senki max kicsit erősebben írok annak aki nekem is úgy ír. Ezek után remélem,hogy azt a közel 100 lelket nem ilyen bunkónak neveled.Köszi!
Az én papámnak meg van egy
Az én papámnak meg van egy tankja, és bárkit lelő vele, aki hülyeségeket beszél.
sokba fájhat nálatok akkor
sokba fájhat nálatok akkor a havi tölténykiadás :-)
kilóra
kilóra megvehetnélek
Azért arra figyelj, hogy ilyen benyögésekkel esetlegesen életképes érveidet is diszkreditálod.
Csúsztatsz, elég
Csúsztatsz, elég durván.
Emberölés stb más kárára történik, más jogait korlátozod vele. Drogozás ma is ún "áltozat nélküli bűncselekményként" van számontartva, drogozással per se senki másnak nem árt a drogos.
Érdekes, hogy az antidrog oldal érvei előbb-utóbb mindig szétesnek, és akkor jönnek az ilyesmik, mint fent.
Senkinek nem árt... Akkor
Senkinek nem árt... Akkor miért cibálták le szegény Dovát a rendőrök a villanypóznáról, hiszen senkinek sem ártott?
Mert megkérdőjelezte, a
Mert megkérdőjelezte, a hatóság bölcsességét és fellázadt a rendszer ellen, vagyis a hatóság tekintélyének ártott.
Szóval kiköpött úgy,
Szóval kiköpött úgy, mint a drogfogyasztók.
Pontosan.
Pontosan.
Mi ez itt, Muppet Show a
Mi ez itt, Muppet Show a két öregúrral?
Nem emlékszem már erre,
Nem emlékszem már erre, még nagyon kicsi voltam mikor a Muppet Show műsoron volt, az öregúr ezért nem is találó :)
Félreértések elkerülése véget, Dova akciója és a drogozás között csak annyi a hasonlóság, hogy a rendőr fellép ellene. Dova akciója nem öncélú ostobaság, mint a drogozás.
Az a baj, hogy kurvára
Az a baj, hogy kurvára nincs kedvem reagálni a kötekedő baromságodra, de jelenleg ha felmászol egy póznára, amiről tőőővény van hogy tilos, akkor bünti jár (bár, még ugye senki sem tud semmit). Az illegális drogokról jelenleg szintén tőőővény van hogy tilos. Bünti is jár érte.
Csak talán ha Dova századjára is felmászik, és semmi sem történik (vele) plusz a társadalom egy csoportja asszondja, hogy had másszon ha ennyire akar, akkor lehet jogalkotni, törvénykezni, és azt mondani, hogy ha senkinek sem árt vele (maximum magának ha megbassza az áram vagy leesik, de azt is áramszünet nélkül tegye lehetőleg) akkor mászhasson bünti nélkül. Mert a demokrácia így működik.
/Esetleg én is megereszthetek magamnak valami megveszekedett faszságot: Ha nem tetszik, akkor el lehet menni Kínába. Ott majd nem lesznek drogproblémáid, hö! Meg emberi jogaid se. Ellenben lehet majd jobban fogsz élni, mint 4 éve./
- Oké, he. - A demokrácia
- Oké, he.
- A demokrácia úgy működne, ha az a kis csoport azt szeretné hogy lehessen, de a nagy meg azt, hogy ne, akkor a vége az hogy nem.
- Én nem Kínában, hanem itt akarok rendet. Tudod, a szülőföldemen. Magasról teszek rá, hogy mi van Kínában. Az emberi jogokat meg kéretik az embereknek fenntartani.
azt törzsnek hívják
azt törzsnek hívják amiről te beszélsz. és ne haragudj, de ha az a 'többség' amiről beszélsz, valóban azt akarná amit te itt, akkor nem nagyon lenne miről beszélni. De tökre úgy néz ki, hogy a jelenlegi 35 alatti korosztály 90%-a került kapcsolatba drogokkal, 2/3-uk ki is próbálta. De a számokkal és tényekkel te amúgy sem szoktál sokat foglalkozni.
Szerinted a tiltás - ami jelenleg van - az rendet hozott? Meg úgy eleve megkérdezném, hogy mit értesz rend alatt? Azt ami a Cseyának tetszik? Akkor mit korzózol itt a bicajos fórumokon? A rend az hogy autódominancia van. Pont.
Ez az én szülőföldem is. Akkor most az egyikőnk felsőbbrendű? Vagy van még valami nacionalista verklid a XXI. századra? Vagy a születés alapján dől el ki a fasza gyerek?
Ember alatt nem rád gondoltam, nem akartalak megsérteni.
Direkt írtam, hogy a
Direkt írtam, hogy a demokrácia úgy működne...
Továbbá attól még hogy az általad idecitált- és bizonyára súlyosan alátámasztott- adatok ezeket mutatják, az még nem jelenti azt hogy ez jó és így van rendjén.
A tényektől te sem hagyod magad zavartatni. De jó játék, oda-vissza!
A tiltás csak akkor hoz rendet, ha be is tar(tat)ják. Jelenleg törvények vannak, amiknek nem szereznek érvényt azok a szervek, akik ezt megtehetnék.
Hogy mi a rend? Hát itt-ott még nyomokban felfedezhető, bár az utolsó morzsáit is igyekeznek szétsöpörni, nem kis részben az általad emlegetett emberi jogok égisze alatt is. Túl sok összetevője van egyébiránt, nem is lenne értelme itt nagyon fejtegetni. Hogy ami nekem tetszene? Nem feltétlenül, sok minden van, ami nem tetszik, tetszett, de mégis el kellett fogadnom, hogy a rendhez tartozik, amiket belémneveltek, amiket tapasztaltam az életem során. Nehéz és nem is akarom elfogadni, hogy naponta hágják át büntetlenül azokat a normákat, szabályokat, amikhez én mindig tartottam magam és elfogadtam.
Azért korzózom bicajos fórumokon, mert azzal közlekedem napi szinten, ez talán nem olyn bonyolult.
A XXI. század nem jelent semmit, vagy szerinted van valami általános értékrend, amire azt lehet mondani, hogy ez igen, ez XXI. századi!? Ugyanannyit jelent, mintha azt mondanád, hogy európai. Kiüresített szavak.
A nacionalizmust én nem szitokszóként ismerem, szerintem normális beállítottságra vall, ha az ember védi az övéit, azt a közösséget, amihez tartozónak vallja magát. Legyen ez egy család, város, nemzet.
Nem sértettél meg, de lassan vissza kéne hoznod a pöttyöst, amit nagyon el találtál rúgni.
Ha a tényekkel és
Ha a tényekkel és statisztikákkal is vitatkozni akarsz (bár te inkább szimplán ignorálod az ilyesmit) akkor minek válaszolgatsz? Kezedben a mindentudás kulcsa, képben vagy mindennel, csípőből tudod a frankót. Népnevelés?
Attól, hogy így van még nem lesz jó, de attól, hogy nem jó még így van.
"A tényektől te sem hagyod magad zavartatni. De jó játék, oda-vissza!"
Alá is támasztod vagy csak kinyilatkoztatsz?
Rend fogalmáról írt soraidból arra következtetek, hogy valami ködös elképzelés-mixed van amit te magadban rendnek tartasz. A szokásos paranoid dolgok ("EZEK bomlasztanak") mellet jól látható tekintélyelvűség, meg valami mindig is így volt és így is lesz mozzanat. A nagyrabecsült idősebb férfi jól megmondta neked a frankót, bevatott a titkos tudások birtokába, és tapasztalataid alapján erre csomó bizonyságot is szereztél? Most csak a típusról írok akikkel eddig többnyire találkoztam hasonló szólamokkal és értékrenddel..
A globalizáció például eléggé XXI. századi dolog. Esetleg a globalizációval is vitatkoznál? Mert az kb panaszkodás az esőről.
Neked lehet kiüresedett szó az európai (szeánszokra is eljársz ahol együtt hugyozzátok le az EU zászlót?) de attól, hogy neked nem jelent semmit, attól még van benne tartalom. Mert európa nagyon gazdag. Nagyon gazdag a fejekben, gondolatokban. Ezért baszkurálja az agyam a bigottság és a bornírtság. (te tudnál még b betűs szavakat sorolni gondolom)
Nekem a nacionalizmus egy masszívan idejét múlt dolognak tűnik, semmi pozitívummal. Mindig csak sírás volt a vége.
Nem tudom, én jobb szeretem az embereket a tetteik és gondolataik alapján megítélni, mint származás, bőrszín, vagy bandatagság alapján. Ha "védek" valakit/valamit, akkor tudjam az okait, hogy miért védem, a "mi kutyánk kölyköke" dolog nekem büdös.
A pöttyösödet meg tudod hol találod.
Valami végszót lőjjél, nem kívánom itt tovább "fűrészelni a fingot" veled.
Bakfitty.
Bakfitty.
Tudod mi a szomorú, kötöd
Tudod mi a szomorú, kötöd a zebet a karóhoz és nem látod be az alapvető belátni valót. A drogokra, pl a fűre nem lesz igény attól mert legalizálnák. A fűre és más drogokra már hatalmas igény van:)
Ez a hiba a számitásaidban. Az igény már megvan, a kérdés mitkezdünk vele. Hagyjuk, hogy bünszervezetek virágozzanak belőle? nekem nyolc, csak aki hagyja az utána ne sírjon azért mert a gyereke gátlástalnul 12 évesen droghoz jutott meg nő a bünözés a fiatalok közt.
Én a lőfegyverek
Én a lőfegyverek tartását legalizálnám ugyanezen elvek mentén, de ott sem értenek velem egyet, pont azzal szokták megmagyarázni, hogy miért ne, mint itt azt hogy miért igen. Fene se érti.
Amint öngyilkosságra
Amint öngyilkosságra akarod használni és csak magadnak ártasz vele.. egye fene, én támogatom.
Szerintem is mindenki röpíthessen nyugodtan golyót a saját fejébe.
Amúgy, a lőfegyverek legálisan vásárolhatóak, államilag ellenőrzötten. Nem a tescoban, meg vannak előírások satöbbi. Ha te mondjuk valamiért nem felelsz meg ezeknek az előírásoknak.. hát, az talán épp a szabályozás dicsősége.
Botra beszélsz. Meg
Botra beszélsz. Meg félre.
A lőfegyver tartását önvédelmi célokra gondoltam.
Legálisan, államilag ellenőrzötten... na ja, így én is el tudnám képzelni a drogok árusítását. Lehetne kapni, de csak egy szűk réteg "felelne meg" a fogyasztási kritériumoknak, meg a satöbbinek. A szabályozás még nagyobb dicsőségére.
Te olvasod is a kommenteket
Te olvasod is a kommenteket vagy csak válaszolgatsz rájuk?
"Legálisan, államilag ellenőrzötten" "így én is el tudnám képzelni a drogok árusítását. Lehetne kapni, de csak egy szűk réteg "felelne meg" a fogyasztási kritériumoknak"
Ez nagyjából a nyolcadik komment lehetett.
És szerinted amúgy egy mariskát hadászati célokra kívánja valaki otthon elpippantani a spanjaival?
Meg asszem itt most két dolog megy práhuzamosan: a leaglizálás (ott is leginkább a marihuána) kérdéskör, a másik pedig a dekriminalizálás (fogyasztók védelme).
Amúgy az olyan kijelentésed után, hogy - nem pontosan idézek, mert tökre nincs kedvem megkeresni de ráismersz a hozzászólásodra - hogy "dögöljön meg a férgese, meg önszántából szokott rá a drogra" akkor ha már államilag ellenőrzötten el tudod képzelni a dolgot, akkor mi a koncepciód a rákattant fügőkkel? (az alkoholistákat kérdezzem?)
Csak röviden: Közmunka,
Csak röviden: Közmunka, kényszerelvonó.
A közmunka mint büntetési
A közmunka mint büntetési forma jelenleg is adott, csak nem alkalmazzák, ellenben a kényszerelvonót meg igen. De rendőrségi berkekben is egyetértés van abban,hogy most a fogyasztót nagyon nincs értelme szekírozni, mert se eredményre nem vezet, se a delikvensnek nem jó, meg egyébként is minek.
Esetleg akkor valami amit még szeretnél és lehet hogy már meg is valósult?
Nincs, ezt a kettőt kell
Nincs, ezt a kettőt kell alkalmazni, és akkor mindjárt meggondolja a delikvens hogy érdemes-e, ha a fekvehányásnak hat hónapi helybetopi lehet a vége.
Miért, most elvisznek a
Miért, most elvisznek a zsaruk ha részegen összeokádod magad?
Meg hát, sztem mutogattak elég heroinistát ahhoz hogy ha valaki herkázni akarna akkor legyen viszonyítási alapja. Nem hiszem hogy ez ilyen kontextusban működik.
Az alkoholisták sem merengtek el jó eséllyel az első kisfröccsnél, hogy vajh mi lesz a vége...
Pedig működne. Szerinted
Pedig működne.
Szerinted meg nem.
Tyuhé.
De mi működne? Meg
De mi működne?
Meg szerinted szerintem mi nem?
A saját mondókádba zavarodsz már itt bele.
Hogy kell a közmunka meg kényszerelvonó.
De mivel ezek most is adottak és a helyzet mégis olyan amilyenről panaszkodsz, akkor modod, hogy de szar az egész?
Most akkor mi van?
Elvileg az van amit te akarsz, és akkor meg miről is beszélünk itt ha az működik?
Akkor működne, ha
Akkor működne, ha alkalmaznák. De nem.
Tudod, a rendőrség sok mindennel nem foglalkozik, ami a dolga lenne, meg ami a rendszerben van. Erre gondolok.
A mostani rendszer (legyen bármiről szó) legnagyobb hibája, hogy nem alkalmazzák a törvényeket és szabályokat, csak szimplán vannak.
Aztán úgy eltorzul a
Aztán úgy eltorzul a szociális érzéke,hogy ha hozzászólsz az utcán akkor nyilván csak rosszindulatból teheted, vagy ha megkéred,hogy tegye arrább a kocsiját a járdáról mindjárt biztos azért kéred mert csak szenyózni akarsz. Fel sem merül,hogy tényleg zavar téged vagy csak közelednél hozzá. Tudod mennyi ilyet tapasztalok? Én akkor is odamegyek emberekhez ha látom,hogy tanakodik,de nem kér segítséget senkitől és nagyon jól esik nekik. Vagy ha hozzám jön oda segítek szívesen és ennek is örülnek.Nem egyszer tök jó beszélgetés származik ezekből. Bocs,de engem más értékek mozgatnak. Nem érdekel a fű a hernyó a kokain és a többi jövője ahogy sok más vacaké sem. Az embereké annál inkább.
"A drog rossz, értem? Ne
"A drog rossz, értem? Ne drogozzatok gyerekek.. mert a drog rossz, értem"
http://www.youtube.com/watch?v=RKvFb1AenG0
"Gyerekek ne vegyetek
"Gyerekek ne vegyetek drogot...Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen!"
:-)
"Ne szedjetek drogokat!
"Ne szedjetek drogokat! Hagyjátok meg nekem mind!!"
(eminem)
mmmmmmmkay :)
mmmmmmmkay :)
HA ez ennyire egyszerü
HA ez ennyire egyszerü lenne ......................... .
Ha az emeberek sorsa érdekelne akkro a drogfüggő emberek sorsa is érdekelne . De téged nem érdekel a drogfüggő ergó neked a drogos nem ember . Gondolom a hajléktalanokkal is így vagy . Ott is kb ezzel az érvrendszerrel szoktak jönni , "biztos , hogy az ő hibája , miért nem megy el dolgozni ? "
Pedig a hajléktalanok
Pedig a hajléktalanok közül sokan dolgozni akarnak. Ha adódik bármi lehetőség lecsapnak rá és általában szorgalmas, tiszta fejű, becsületes munkások:
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=379895
--
Számomra az is
Számomra az is érdekes,hogy próbáltunk tagokat toborozni az edzéseinkre. Évente 3-an ha jönnek és el is mennek. Nem bírják, túl kemény, mindig fáj.
Kíváncsi lennék,hogy ha ide írtam volna hogy "Gyertek karatét tanulni, vidám csapat, tiszteletre nevel, és megvédheted magad és másokat" mennyien jönnek be ide és írnak valamit. Senkit nem érdekel. De a drog népszerűsítéséért mennyi energiát tudnak egyesek mozgósítani. Elképesztő.
Te tényleg nem akarsz
Te tényleg nem akarsz reagállni az elhangzottakra.
Ugyanaz a mantra, ugyanaz a verkli, ugyanaz a lemez.
Busongj és keseregj, messze még a világ ahol a tigrisek és őzikék együtt legelik a szalmát.
Hol akar itt bármilyen drogot is propagálni, hol kényszerítenek bele a kicsi szádba erőnek erejével egy KÁÁÁÁBÍÍÍÍÍTÓÓÓÓÓszeres cigarettát, hogy halj és butulj általa? Vagy akkor demagógON: "Azért mert nem utasítom el a narkót, egyből már propagálom is, he?"
Várjunk csak... álljon meg a menet...
Nem vagy te véletlenül szcientológus?
Mert akkor bocsi, nem ér a nevem, kiszálltam.
Nem! Nem vagyok tagja
Nem! Nem vagyok tagja egyháznak. Semmilyennek sem.
Nem az én számról van szó. A gyerekeméről, a testvérem gyerekéről és a többiről. Az én szám zárva van ezek előtt,de egy időben nyitott voltam. Amikor még nem tudtam mit teszek.
"Bizonyított tény, hogy a kannabinoidok dopamint szabadítanak fel a kielégültségérzet központjában, ami a szorongás oldása mellett a másik alapvető komponense az euforizáló hatásnak [12]. Súlyos probléma azonban, hogy rendszeres fogyasztás esetén ennek az idegsejthálózatnak megemelkedik az ingerelhetőségi küszöbe, azaz rendkívül nehéz lesz természetes úton - például célok elérésével, kitartó munkával szerzett sikerekkel - aktiválni ezt a központot. Egy füves cigarettával sokkal egyszerűbb, még emelkedett küszöb esetén is, öröm- vagy kielégültségérzetet elérni. Minden bizonnyal ez magyarázza, hogy a marihuánafogyasztók között gyakori a céltalanság és alulmotiváltság, illetve a hedonizmus, a kielégülés folyamatos, esetenként gátlástalan keresése.
Szeretném,ha ilyen gyermekem lenne a gimi végére. Kérlek érjétek el valahogy hogy legális legyen és eljusson majd hozzá is. Könyörgöm! Segíthetek valahogy?
Honnan van az idézet?
Honnan van az idézet?
Melyik? Ez? Saját jövőd
Melyik? Ez?
http://fu.web.elte.hu/drogeri
http://fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/0150termvil.html
Egész jókat ír!
Ezért kérdeztem. Nem
Ezért kérdeztem. Nem vitatom Freund Tamás idegtudományi jártasságát (alighanem nem nagyon lenne rajta mit, jópár évfolyamtársam tanulta nála a szakmát), de sajnos mivel elvi alapon ellenez mindenféle droghasználatot, a tudománynépszerűsítő-ismeretterjesztő jellegű megnyilatkozásaiban valahogy elhagyja a tudományos szigorúságot, és inkább az elvi alapok törnek felszínre. Aztán persze nehéz egy cikkből kihüvelyezni, hogy mi micsoda... Például nem tudom megnézni a lényeget a 11-es hivatkozásából, pedig tanulságos lehetne. (aki netán eléri a Science Directet, megdobhatna a cikk szövegével, köszönöm).
Oké. Szerinted a drog rossz
Oké.
Szerinted a drog rossz és ördögtől való.
Szerintem nem, és a probléma kezelésében a tiltás inkább árt mint használ.
Melyikőnknek van igaza?
Lehetek őszinte?
Engem nem érdekel.
Élni és élni hagyni. Ha ezt sem érted, akkor azt vedd aláírásnak, hogy miért értelmetlen tovább ez a diskurzus.
Na igen, sajnos vannak
Na igen, sajnos vannak dolgok, amik embereket jobban érdekelnek más dolgoknál. Drogot népszerűsítő hozzászólást meg nem olvastam, ha jól emlékszem, idézhetnél egyet-kettőt.
A karate nem társadalmi
A karate nem társadalmi probléma, a drog pedig az, akárcsak az alkohol.
Nem is próbáltam se drogot, se cigit, inni is ritkán de keveset. Nem a drog népszerűsítése miatt írok. A cigi legális, de nem érdekel, ahogy a fű se attól függetlenül, hogy legális-e.
Nem ismerem a helyzetet, azt tudod-e, hogy pl. a hollandoknál több-e a kemény drogos?
Mivel az alkohol legális, sokan ezzel pusztítják magukat, nem lépnek tovább a fűre, mert az már illegális, elképzelhető, hogy ha fű legális akkor nem lépnek tovább a kemény drogra (ha mindkettő illegális az kisebb lépés), és fűnél tudják tartani a mértéket (mértéktelenül a sport is öl, alkoholnál és tudtommal a fűnél is lehet mértéket tartani), tehát össztársadalmilag lehet, hogy jobb ha legális.
USAnak nem tett jót, az alkoholtilalom, azért mert az emberek gyarlók, ha önpusztítani akarnak megteszik, az eszme rendben, de kivitelezhetetlen, és ahogy én látom a drogtilalom se működik.
Szóval mi a helyzet a hollandoknál?
Röviden: számomra a "drog rossz" nem elég meggyőző érv arra, hogy a "drogot tiltani jó", ennél ez összetettebb probléma.
Mert te minden eszközzel
Mert te minden eszközzel akarod !!!
Hát persze hogy kiveri a biztosítékot, tudod kiknek volt ez a szlogenje ??? Az inkviziciónak ! A cél szentesíti az eszközt . A jezsuiták álságos érdekeikben bárkit megöltek ,megkínoztak ezen érvek alapján. A katolikus egyház egyik legnagyobb szégyenfoltja .
Te meg itten budhistázol közben , kerdezdmár egy igazi budhistát erről a kérdésről .
Megkérdeztem a tanítómat
Megkérdeztem a tanítómat akivel néha beszélgetek.
Érdekes. Hazaérek leírom nektek.
ALUL A VÁLASZ!! Saját
ALUL A VÁLASZ!!
Fú! Egy kicsit fáradt
Fú! Egy kicsit fáradt vagyok ehhez. Asszem így lassan a 150. commenten túl letészem a lantot. Köszönöm mindenkinek aki itt volt ez számomra tanulságos vita lett. Egészen őszintén mondom senkire nem haragszom sőt. A-ra sem aki nem regelt.
Elirkálhatunk itt hetekig nem lesz megegyezés. A fűvel élők megnyugodhatnak, nem vagyok egy civil szervezet vagy egyház tagja sem. Csupán egy átlag ember. Álláspontom marad a helyén és csak egyet tehetek. A családomat megvédem majd ezektől minden eszközzel továbbra is. A kiadványokat eljuttatom az iskolákba aztán majd meglátjuk.
Aki pedig füvezik annak egyet tudok tanácsolni. Okosan a cuccal. Jók legyetek! Te is "A"!
:-)
A családomat megvédem majd
A családomat megvédem majd ezektől minden eszközzel továbbra is.
Pontosan, NEKED kell megvédeni. A gyereket az nem fogja érdekelni, hogy az állam szerint illegális, ahogy az se, hogy a pápa szerint ne paráználkodj.
Arra rájön, hogy egy sörtől nem lesz alkoholista, és arra is, hogy egy füves cigitől nem lesz drogos, ha te a drogokról beszélve ezzel indítasz, akkor alapjaiban elrontod az egészet, a "most jön a szentbeszéd" módba kapcsol, és a többi mondandód se érdekli bármennyire is igaz.
...és belenyúl a
...és belenyúl a konnektorba, mert apu úgyis csak hülyeségeket beszél.
Arra rájön, hogy egy
Arra rájön, hogy egy sörtől nem lesz alkoholista, és arra is, hogy egy füves cigitől nem lesz drogos
tehát azt is képes megérteni, hogy konnektorba nem nyúlunk.
Alkohol egy kicsit összetettebb probléma, alkoholista nem úgy lesz valaki, hogy azért kezd el inni, hogy alkoholista legyen, azért iszik mert buli/menő/stresszoldó/nő és ha nem figyel alkoholista lesz.
Füvet se azért szív, hogy felkészüljön a herointúladagolásra, hanem mert pl. buli, ha "tudatlanul" teszi akkor könnyebben az lehet a vége.
Nem állítottad, de talán
Nem állítottad, de talán nem árt leszögezni: a veled vitatkozók többsége nem fűpárti. De én a magam részéről rendkívül károsnak tartom a démonizálást. Ne vedd tolakodásnak, de szerintem a családodat sem ezzel védheted meg a leghatékonyabban.
===
Nem akarok vitatkozni
Nem akarok vitatkozni senkivel, csupán első kézből kapott példával szolgálok:
16 éves kormban próbáltam először marihuánát. 18- 25 éves koromig napi rendszerességgel fogyasztottam. Mellette megkóstoltam ezt-azt, de nem fogott meg a szintetikus világ, túl szennyes, mesterséges hatása volt. Ma, 27 évesen havonta-két havonta egyszer -kétszer tekerek egyet haverokkal, és érdekes módon a mérséklés tudatosan történt, egyfajta kinövés volt a tudatmódosításból.
Tény: nem csak visszaélés létezik, hanem felelős droghasználat is, akármennyire hihetetlenül hangozzék. Nem esett szét az agyam, nem romlottak meg az emberi kapcsolataim, a szüleim is elfogadták, mivel látták, hogy emellett rendesen csinálom a dolgaim, nem szorulok a társadalom perifériájára, sulikat befejeztem, melót találtam, önálló életet kezdtem, tökéletesen beillek a "tisztességes" átlagpolgárok sorába. a drogok csak addig kellettek, míg új dolgokkal egészíthették ki világnézetem, mikor már nem tudtak annyit adni, amennyit elvettek, nem érdekeltek többé, ma már inkább csak hagyományőrzésből, vagy inkább "rekreációs" céllal röppen el egy szál. A sokak által kultivált " meló után bebaszunk, mert megérdemeljük, nem? " hozzáállás helyett csendes, beszélgetős társaság jön össze, ahol nem a minél nagyobb széthullás a cél, hanem az amúgy is szoros baráti kapcsolatok ápolása, füsttel, vagy többször anélkül, mielőtt szétszélednénk ismét az ország különböző pontjaiba. Kb ugyanezt az utat járta be szinte a teljes baráti köröm. Nem hinném, hogy csak mi lennénk az üdítő kivétel, nem csak végletek léteznek, az arany középút nem csak üres frázis, hanem járható, megtapasztalható valóság.
Ha valamit nem látunk át elsőre, és ezért az emberi természetből adódóan félünk(vagy szeretteinket féltjük) tőle, nem a dolog megszüntetése, kvázi szőnyeg alá söprése a megoldás, megismerés nélkül nem alkothat senki objektív képet egy ennyire összetett jelenségről, mint a fiatalok(és mára nagyon sok öreg) droghasználata.
Azon vitatkozni, hogy tiltsuk-e vagy ne, meddő és parttalan vitát eredményez csak, hiszen a tiltás, bármilyen súlyos büntetés legyen is a szabályszegés következménye, az eddigi példák szerint semmilyen eredményre nem vezet.
Nem a "konkrétan" szerek,
Nem a "konkrétan" szerek, hanem a hozzá kapcsolódó életérzés a veszélyes. De messzire vezet ez, és a papolás nem kenyerem. Hajrá mindhalálig becsukott szemmel a kanyarban...
Na szóval a buddhisták
Na szóval a buddhisták álláspontja a következő a drogokat illetően. Itt szögezném le,hogy én nemhogy igazi buddhista,de buddhista sem vagyok. Csak érdekelnek a tanok és azok alapján próbálom élni az életem és felfogni. Én a divat EZO-sokkal ellentétben nem tartom magam ettől még buddhistának. Ahhoz kicsit több kell. Ezt erre reagálnám:
"Te meg itten budhistázol közben , kerdezdmár egy igazi budhistát erről a kérdésről". Tehát mivel buddha általában nem tilt semmit itt inkább erényes és nem erényes dolgokat különböztetünk meg. A drogozás rossz karma, nem erényes. A tudatmódosító szerek használata buddha szerint a következő életben egy ahhoz hasonló állapotú reinkarnációt hoz magával. For example: Lehet,hogy autista leszel, vagy egy agyilag kevésbé aktív állat. De ehhez még hozzájöhet egyéb szerzett karma. (negatív vagy pozitív. Amúgy a tanító magányvéleménye ami hangsúlyozottan nem buddha véleménye,hogy a füvet, gombát stb.. könnyű szereket legalitásba kell hozni,mert akkor sokkal kevesebben nyúlnak a kemény drogokhoz mivel talán felteszik a kérdést,hogy minek kockáztassak kemény cuccal amikor legálisan ez a cucc is jó nekem,hogy ellazuljak. Nem is árt annyira és még nem is büntetnek érte. Ennyi.
A tudatmódosító szerek
A tudatmódosító szerek használata buddha szerint a következő életben egy ahhoz hasonló állapotú reinkarnációt hoz magával. For example: Lehet,hogy autista leszel, vagy egy agyilag kevésbé aktív állat.
Szerintem te vagy egy agyilag kevésbé aktív állat.
Majd egyszer add elő ezt a hülyeséget egy autista gyerek szüleinek, közöld velük hogy a gyerek azért lett autista, mert előző életében drogozott.
Többi születési rendellenességre is van olyan magyarázatod, miszerint a gyerek a hibás, mert valamit nem Buddha tanításai szerint csinált előző életében? Spina bifida? Down-kór?
Nem tudom megállapítani, hogy valóban buddhista tanítások-e amiket fent előadsz, de ha igen, akkor felvettem a buddhizmust is a gennyes vallások listájába.
Te vagy egy állat. Nem
Te vagy egy állat. Nem buddha találta ki,hogy ki lesz autista és miért. Azt mondja,hogy nézete szerint amely hisz a reinkarnációban,ha valaki élete során erényes vagy erénytelen cselekedeteket tesz következő életében ha lesz olyan ehhez mérten tér vissza. Annyira hülyeségeket beszélsz,hogy fáj. A buddhisták nem jelentik ki mint más vallások,hogy amit ők gondolnak az egyetlen és megmásíthatatlan. Buddha azt mondta a tanítványainak:
"Ne higyjetek semmiben barátok, csakis azért, mert mondták nektek... vagy mert hagyomány, vagy mert magatok úgy képzelitek. Ne higyjétek, amit a tanítótok mond nektek csupán a tanár iránti tiszteletből. Azonban kellõ vizsgálat és analízis után eljutsz mindenek javához, hasznához és jólétéhez - ebben az állításban higyjél, és ragaszkodj hozzá, és fogadd vezetõdül."
És ezt saját szavaira is érti.
Ha akarod fogadd el, és élj eszerint,ha nem nem. Lehet,hogy téved,de lehet hogy nem. Gyere rá te magad. Innentől kezdve nem kell senkinek sem megmagyarázni miért autista a gyermeke. Ha ez a szülő megkérdez egy buddhista tanítót nyilván ez lesz rá a magyarázat. Ha nem kérdezi meg nem mondja ezt neki senki. ÉRTED? És a buddhizmus nem vallás. Filozófia, felfogás. Ha akarod higyj benne. Nem mondják soha a buddhisták,hogy ha nem követed őket akkor elégsz. Egy ember ha élete során tudtán kívül csupa erényeset cselekszik a buddhisták felfogása szerint akkor is előre lép a lélek fejlődésében ha nem is tudja ki az a buddha. Fogd már fel. Ez nem röghöz kötött felfogás.
Mondok egy példát.
Mondok egy példát. Lehet,hogy előző életemben hülyébb voltam mint most. És egy csomó embert kiakasztottam mint te most engem. És ezért kell egy ilyen hülyének megmagyaráznom egy eléggé összetett dolgot. Te vagy az én karmám. ÉRTED?
Lehet,hogy előző
Lehet,hogy előző életemben hülyébb voltam mint most.
Kizártnak tartom :-)
"Szerintem te vagy egy
"Szerintem te vagy egy agyilag kevésbé aktív állat."
Értem, én hogy nem tetszik ez a vallás?/filozófia?, de most ez miért kellett? Tudjunk már meglenni békében egymással, még ha nem is hiszünk ugyanabban!
--
Folytasson keresztes
Folytasson keresztes hadjáratot a drog ellen, aki akar, de szerintem akkor is embertelen dolog azt mondani egy születési rendellenességben szenvedő emberről, hogy maga okozta a baját előző életében.
Bocs, ha a kelleténél jobban felháborodtam ezen, de kicsit kiverte a biztosítékot.
Értelek és a
Értelek és a felháborodásodat is megértem. Nem szeretném megsérteni a buddhista és hinduista hívőket, de bizony vannak számunkra nagyon nehezen megemészthető részei a karma tannak, de egyébként is nehéz megérteni ezt a tanrendszert. De tényleg nem itt kellene vallási tanításokban elmélyednünk, úgyhogy befejezem.
Szvsz az egyszerű hívő, vagy a tan egyszerű követője a SZEMÉLYÉBEN nem kárhoztatható a vallás egyes - számunkra nem tetsző, kifogásolt - tételei miatt. A vallás egyes tételei, 'dogmái' viszont bármikor vitathatók, persze érvekkel, hideg fejjel és civilizált módon. (Az eretneküldözés témáját most hagyjuk ki, ha kérhetem)
--
Nem akarok senkit
Nem akarok senkit kárhoztatni vallásának tételei miatt. De akkor sem értem, minek kellett egy drogokról szóló vitában előjönni azzal a maszlaggal, hogy aki drogozik az majd következő életében autista lesz (most biztos jön majd, hogy egyszerűsítek, a karma ennél 1000x bonyolultabb, és 40 évet kellene meditálnom a hegytetőn mire megértem, etc).
Nem én hoztam be a buddhizmust ebbe a topicba. Aki viszont egy ehhez hasonló eszmecserében behozza ezt a drogos-karma-autista dolgot, az utána ne sértődjön meg, és ne bújjon amögé hogy ez egy vallás és ne bántsuk meg senki érzékenységét. Ha érzékeny a vallásának boncolgatására, akkor ne vesse be vitában, főleg ne ilyen módon.
Ja és azt is érdekesnek találom, hogy csak kevés embernek szúrja a szemét, hogy egy eszmerendszer az autistákat úgy állítja be, mint akik maguk tehetnek sorsukról, mer' előző életükben drogoztak.
"Ja és azt is érdekesnek
"Ja és azt is érdekesnek találom, hogy csak kevés embernek szúrja a szemét, hogy egy eszmerendszer az autistákat úgy állítja be, mint akik maguk tehetnek sorsukról, mer' előző életükben drogoztak."
Ezt én is furcsállom. Talán a kánikula, vakáció teszi, nem tudom. :-)
Én nem gondolnám, hogy egy 'hívő' elbújna a vallási elméletek mögé és onnan "lődözné" ránk a saját személyes vallási köntösbe burkolt véleményét. Vagyok annyira jóhiszemű, hogy őszintén hisz a tanításokban és csak azokat próbálja több kevesebb sikerrel a valós élet problémáira alkalmazni. Néhány kérdésre nem tudjuk a választ, és nem hinném hogy a buddhisták tanai választ adnának mindenre, talán nem is állítják ezt. Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a hívő is ember és tévedhet, mint ahogy a tanítás is. Próbáljuk valahogy magyarázni azt a sokszínű világot, ami körülvesz. Valaki vallással, valaki filozófiával, valakit meg ez az egész nem érdekel, csak él bele a nagyvilágba, de bármilyen sértőnek is találjuk egy vallás tantételeit, azért ne az embert támadjuk meg SZEMÉLYÉBEN. Szvsz mindig az elvek, vallások, politika, stb teszi az emberek gondolkozását nekünk nem tetszővé. Mögötte, az ember mindig képes a változásra, ha tudunk neki jobbat, értékesebbet, (néha jövedelmezőbbet) mutatni.
--
Mérhetetlen bukó a
Mérhetetlen bukó a stílusod. Igazi entelektuelsoviniszta vagy, a legsúlyosabb fajtából. Valláserkölcsi rendszereket nem fórumokon kell megpróbálni megérteni. A karmaelmélet kicsit bonyolultabb, mint itt tálalták, és te értelmezted. Nem kéne másokat ilyen agresszíven leálatozni, különben karmikus visszahatásként esetleg egy nyálafolyó, hetvenes ikújú, bomberdzsekis csövesrugdaló formájában fogsz újjászületni... Aminél nem vagy sokkal jobb, amikor így megnyilvánulsz. Okosabb, müveltebb igen, de jobb aliga... amúgy, ha történelmi, materiális megközelítésre vágysz, akkor Téchy Olivér: Buddha. (Gondolat 1986).
Ha meg így nyilvánitassz véleményt vallásokról és emberekről, akkor fel se merüljön benned, hogy liberáls világképpel bírsz. Ez lazán bomberdzsekis-fehérfüzős hozzáállás. A nomenklatúra más, de a lelkület hasonló. Ádám
medvegyu
Kormányblog
Téchy Olivér: Buddha.
Téchy Olivér: Buddha. (Gondolat 1986)
Olvastam, úgy valamikor a megjelenése utáni években! Kimerítő, a témában alapos tájékozottságról tanúskodó, érdekfeszítő stílusban megírt könyv. Csak ajánlani tudom én is, ha valakit érdekel a buddhizmus és Buddha emberi személye, meg a korszak Indiai kultúrája-vallása.
--
fel se merüljön benned,
fel se merüljön benned, hogy liberáls világképpel bírsz
Sehol nem mondtam, hogy liberális vagyok, te tulajdonítod nekem, hogy aztán cáfolhasd.
PC-félreértelmezésben szenvedsz. Bármilyen vallást lehet kritizálni, gúnyolni, lenézni, röhögni rajta. Ez csak gondolatszabadság, kár összemosni azzal, mikor valaki embereket rugdos. Sticks and stones...
Nem akarok valláselméleti vitát nyitni, nem is vagyok alkalmas rá. Csak egyszerűen végtelenül aljasnak tartom azt a gondolatot, hogy egy gyerek, aki most született a világra, egyesek szerint "megérdemelte" az autizmust, mert előző életében biztos drogozott. Ha egy valláserkölcsi rendszernek része egy ilyen gondolat, én azt a rendszert nem kívánom megérteni, még csipesszel se akarom megfogni.
Persze jellemző a fanatikus drogirtókra, hogy ilyen érvekkel jönnek elő, ha már mást nem tudunk, jöjjön a misztikus riogatás. Fini.
Figyelj Pata! Először is
Figyelj Pata! Először is elnézést amiért én is ilyen durván vágtam vissza neked. Te viszont ne kérj bocsánatot.Nem vagy te hülye nyilván. Nekem kellet volna megértenem,hogy ha valakinek nem mondunk el valamit jól akkor természetes,hogy félreérti és felháborodik.
Szóval, most figyelj. Nem szabad haragudnod egy vallásra sem. A lényeg abban rejlik,hogy mint te is tudod számos vallás és nézet van a földön. És több milliárd ember. Az a fontos,hogy némely ember ebben némelyik pedig egy másikban talál megfelelő magyarázatot az élet dolgaira. Biztos van olyan család akinek autista gyerekét a lélekvándorlás magyarázza és el is fogadják. Ebben a megközelítésben nem mindig a gyerek a hibás mert autista lett. Ez a szülő karmája is lehet. Magyarán. Ha születik egy súlyos beteg gyereked az azért is lehet,mert talán előző életedben is ez megtörtént,de akkor eldobtad magadtól. Most megint ezt kell viselned és a karmád az,hogy megtanulj élni ezzel és gondoskodni és erősnek lenni lelkileg. Ez hihetetlenül összetett. És lehet még sok más magyarázat. Csak az tudja megmondani aki meg tudja mondani mi volt előző életedben, miért élsz most így. És megint máshogy magyaráz a keresztény egyház. Ők mondhatják,hogy isten akarata ez és ennek így kell lennie. A fő az,hogy nyugalmat találj a hitedben és erőt meríthess belőle. Érted? Ha nem találsz ebben találsz másban. Én semmit nem találok a keresztény hitben. De rossz az attól? Frászt. Másoknak iszonyú fontos vallás. Csak nekem nem. Nekem buddha tanai az irányadóak (és fontos,hogy irányadó). Remélem így jobb és ne haragudj a sértegetésemért. Ha tehetném törölném.
Akkor bocsánatot kérek,
Akkor bocsánatot kérek, túl hevesen reagáltam.
Felőlem mindenki higyjen abban, amiben akar, ha megtalálja benne a boldogságát és a kiteljesedését. Mint gyorkos fent írta, az is érthető, hogy ha valaki a vallását - mint univerzális útmutatót az élethez - próbálja alkalmazni minden kérdésre, így a drogokra is.
Csak amikor más világnézetűekkel vitatkozik az ember erről, ez nem feltétlenül termékeny, és félreértésekhez vezet (mint fent is).
Természetesen nem haragszom, nem szoktam. Úgy látom te sem, és ez így jó.
Joe ugyan ezt mondom én is
Joe ugyan ezt mondom én is :)) . Nem vesznénk össze a bugylista tanítóval.
Még mindíg üldözöd a Drogokat Minden Eszközzel??
Joe ugyan ezt mondom én is
Joe ugyan ezt mondom én is :)) . Nem vesznénk össze a bugylista tanítóval.
Még mindíg üldözöd a Drogokat Minden Eszközzel??
1. Szerintem a film egyetlen
1. Szerintem a film egyetlen tanulsága és pozitívuma, hogy látjuk az apát, az anyát, és próbálunk következtetni, hogy vajon mi mit csináljunk máshogyan (mint szülők, vagy leendő szülők).
2. A drogokkal kapcsolatos félrevezető információk borzalmasan ártalmasak. Ez a film alaposan kimeríti ezt az ártalmas kategóriát.
Azt ugye Te sem gondolod, Slynus, hogy egy ilyen film bárkit megállít, aki elindult egy valóban rossz úton drogokkal kapcsolatban, legyen szó illegális, legális, vagy orvos által felírt kábítószerekről. Egy ilyen film kizárólag arra jó, hogy megerősítsen embereket abban, hogy a drog probléma nem rajtunk, egyéneken múlik, hanem valami külső gonoszra áthárítható egyéni felelősségünk.
3. Felháborít, hogy koncerten söröző, cigarettázó és táncoló fiatalokat mutatnak be illusztrációként. Vajon hozzájárultak ők ahhoz, hogy ennyire hátrányosan mutassák be őket? Bevallom, én is ittam már sört és táncoltam is koncerten (igaz szerencsére még nem dohányoztam), most akkor nekem is közöm van a heroinhoz?
Bár azt elismerem, az alkohol és a cigaretta a legveszélyesebb kábítószer társadalmunkban, és nagyságrendekkel nagyobb a társadalmi veszélyessége, mint az összes többi drognak. De ha valaki egy koncerten elszív egy cigit, vagy megiszik két sört, ne adj isten táncol, csápol, vagy hedbengel, az azért nem olyan nagy gáz, szerintem, de győzz meg, ha nincs igazam.
medvegyu
Kormányblog
Évekig foglalkoztam
Évekig foglalkoztam drogprevencióval, ezért az elmúlt hetek hírei kicsit sem leptek meg, sok újdonságot sem olvastam. Pedig 8-12 éve volt.
Mi a tanulság? Semmit nem haladtunk előre a megoldás felé, ami persze sosem érhető el, de lényegesen lehetne csökkenteni a szenvedélybetegek számát.
Hazánkban ma tulajdonképpen nem folyik intézményes drogprevenció, de AIDS-megelőzési kampányokról sem harsog a média. Pedig a sok-sok éven keresztül csodált viszonylagos szerencsénk az utóbbival kapcsolatban elpárolgott, a HIV-fertőzöttek száma, különösen a nőké jelentősen emelkedik.
Nincs mese, nem tanulunk mások hibájából. Akkor eszmélünk majd, akkor lesz tele a Blikk és a Story a megbetegedések híreivel, amikor már késő lesz.
Hogy ez mennyivel az atomháború előtt lesz, nem tudom.
Nem mellesleg epedve várom a média híreit arról, hogy előző nap már megint meghalt 50-60 ember a dohányzás, 60-80 pedig az alkoholizmus miatt.
Azért csak biciklizzetek minden hétköznap!
Droghelyzet Magyarországon:
Droghelyzet Magyarországon: évek óta változatlan. Extasyt, speedet és marihuanát fogyasztanak a legtöbben:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.droghelyzet_magyarorszagon_evek_ota_valtoza...
A kávéról, cigiről, fél
A kávéról, cigiről, fél deci kevertről és a kvarelinről nem is beszélve... :)