Szólva lett, hogy ilyen jellegű bejegyzést ne blogba, hanem fórumba tegyek. Ezért a témát itt most újra feldobom, hátha ezúttal nagyobb lesz az érdeklődés (a blogban csak a Bécsi útra jöttek válaszok, mintha a többi karra nem is járnának biciklivel).

A Budapesti Műszaki Főiskola öt karának épületeihez és kollégiumaihoz szeretnénk kerékpártámaszokat elhelyeztetni.

Kérjük, hogy az ott tanuló hallgatók, dolgozók segítsenek abban, hogy hova kerüljenek a támaszok, hol van hely, hol logikus az elhelyezés, hol lehet a legkisebb költséggel, ugyanakkor biztonságos és kényelmes módon elhelyezni.

Kérjük azt is jelezni, hogy most hol, milyen módon oldjátok meg az adott épületnél a kerékpártárolást.

Az ötleteket előre is köszönjük.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
pi3c3 képe

Már volt számtalan ilyen

Már volt számtalan ilyen blogbejegyzés. Sajnos attól, mert újabbat nyitunk a probléma még nincs megoldva.

Jó pár 5let született már a probléma elhárítására. Tekintve, hogy én Bécsi úti hallgató vagyok ezért csak arról tudok nyilatkozni.

A mostani helyére egy fedett tárolót lehetne készíteni A Doberdó úton a Neumann és Rejtő épülete közé. Ez volt az egyik megoldás. A másik, hogy szépen megkérnénk a Neumann nagy fő fő fő Dékán Rektor stb.-iét, hogy szakítsanak le egy kisebb részt a Neumann udvarán lévő parkolóból, ahova mi szívesen építenénk akár magunknak is fedett tárolót. Gyakorlatilag az a rész csak nyáron van használatban ill. szünetek alkalmával, mikor az épület termeit nagyobb cégek bérlik ki.

Egy 3. megoldás illetve 5let is felmerült: A Rejtő épületének udvarára be lehetne vinni a bicajokat már az is jobb volna a semminél (bár halkan jegyzem meg, erről megoszlanak a vélemények).

Az igazi megoldás az volna, ha egy rendes fedett tárolót építtetne az iskola megfelelő anyagokból megfelelő módszerekkel. Lehetőleg őrzött tároló kéne valamilyen beléptetőrendszerrel. Pl.: bilétával mint a ruhatároló vagy esetleg külön kiállított vonalkódos rendszerrel mint a könyvtáraknál is a könyvkölcsönzés stb... Nagyon sok relatíve jó megoldás létezik, csak sajnos az iskola nem tud vagy nem akar eleget költeni arra, hogy a diákok is biztonságban tudhassák járműveiket.

2
Krisi képe

A Neumann parkoló az nagy

A Neumann parkoló az nagy ötlet, remélem összejön, jó lenne télen fűtött garázsban tudni kerékpáromat :)

3
Wilika képe

Nemott! :) Hátul a Neumann

Nemott! :)
Hátul a Neumann udvarán, amikor az F01-ből kiugrasz a kandóba :) Valahol a gondosan eldugott Neumann mellszobor környékén.
Amúgy a legtöbb hellyel az a bajom, hogy jól el vannak rejtve.

A kulcsmásolós móka tetszik.

4
pi3c3 képe

LOL fűtött garázs... Még

LOL fűtött garázs... Még mit nem... Meztelen csajokat nem akarsz mellé? :D

5
Krisi képe

De, lehetőleg minimum 6-ot,

De, lehetőleg minimum 6-ot, mossák le minden nap a gépet és állítsák is be a fékeket :)

6
Wilika képe

Már látom is ahogy huncut,

Már látom is ahogy huncut, dagadó keblű, barnított lányok, nyakig mocskos olajban, teljes szexuális átéléssel újrazsírozzák a fogaskoszorúd. :D

7
Krisi képe

Engem is csak a Doberdó

Engem is csak a Doberdó úti épület érint, úgyhogy én is csak arról tudok nyilatkozni.

A legutóbbi Rejtő HÖKK gyűlésen Gyuri komám felvetette az ötlet, de valami olyasmit mondtak, hogy az utcára nem lehet fedett tárolót tenni, mert ahhoz rengeteg engedély kell, építési meg mittudomén milyen.

Szerintem a Kiss Árpád kolesznál kéne kialakítani egy tárolót, ott fenn, ahol most konténerek meg pár parkoló van, oda csak lehetne tenni valami bekerített cuccot. Az én elképzelésem az lenne, hogy mindenképp legyen zárt, és minden biciklisnek legyen hozzá saját kulcsa. Nem vagyunk olyan sokan, szerintem megoldható lenne, hogy mindenki másol magának kulcsot. Így jobban ellenőrizhető lenne az is, ha eltűnne egy gép.
Legjobb persze az lenne, ha be lenne kamerázva. Vagy a kettő együtt. Biztonság a legfontosabb nekem.

Amúgy mindig az RKK épülete előtt tartom a VIP parkolóban jó kis piros outimat, oda csak én szoktam tenni meg Kepi haverom (övé a piros Scott)

Egyébként ez már kicsit OFF, de motor parkolót is ki kéne építeni valahol, tavasszal sokan jönnek motorral vagy robogóval és beparkolnak a Neumann és Rejtő közti murvás helyre, ezért sem szoktam odaláncolni a biciklimet, mert volt már, hogy nem fértem oda (meg mert sok a kutyaszar).

Szóval nekem az fontos, hogy zárható legyen a tároló és kamerával megfigyelt. Csak ha ezt felvetem, akkor nehogy azt mondja a dékán, mint Jörgen Mörgen svéd bakter, miután a vonat mindkét lábát levágta.
("Hát a faszom nem kéne?")

8
szabomikulas képe

A közös zárható

A közös zárható tároló, amihez sok embernek van kulcsa nem jó megoldás, mert a sok közül egy kulcs ha tolvajhoz kerül, akkor már lazán lophat. És soha nem tudjátok meg ki adta neki oda a kulcsot. Ha kártyával lehetne nyitni, az jobb lenne, mert így azonosítható lenne, hogy mikor ki ment be. Persze ez bonyolultabb is.

A kamera hasznosságát is kétlem. Persze jónak tűnik, de nem emlékszem, hogy akár egy esetben is megtalálták volna a tolvajt vagy a biciklit kamera felvétele alapján. Így az elrettentő ereje is kétséges.

Zárható tárolóból csak olyat használnék, amibe egy bicikli fér bele, mechanikailag nagyon erős és a saját lakatommal zárhatom, amihez csak nekem van kulcsom. De - ha nem kell a biciklit rongálás ellen is védeni - inkább nem zárható tárolót használnék mondjuk U-lakattal.

9
Krisi képe

A kártyás rendszer

A kártyás rendszer nyilván a legjobb, de az nem olcsó, ez meg ugye egy magyar főiskola...

A tárolón belül meg én is leláncolnám, az nem kérdés.

10
Xantomas képe

Hök gyűlésen fel kell

Hök gyűlésen fel kell vetni, de ugyanúgy le lesz szavazva, ahogy eddig. Tavaly előtt is elintézték Józsefvárosban azzal, hogy azt mondták, hogy ott van hátul eldugva a tároló, vigyük oda. Nem lesz új tároló, mert a régit se használja senki. Nem hát, mert nincs szem előtt.

A kukac koli (Hotel@BMF) parkolójában is bicikli tároló, de nem kívánják bővíteni, pedig az mindig tele van.

Egyszerűen lakatolni kell mindenhova ahova tudunk, egyszer csak észre veszik magukat. Kerítésre, fához, ereszhez, mozgássérült feljáró korlátjának külső oldalához. Én, pl. a Bécsi úti Kandó, és Neumann épület előtti zászló rúdra szoktam kötni az egysebit, ha már nincs hely.

Viszont, ha fél 10-re megyek, szoktam morogni a Peugeot outis lány bicaja miatt, mikor 3 tárolót foglal el a bicajával, a Bécsi úti tárolóban.

11
Wilika képe

Én csak azon szoktam jót

Én csak azon szoktam jót derülni (persze csak ha nekem már van helyem) amikor látom, hogy oldalt fordítva (és igen, több tárolót elfoglalva, bár kérdés, hogy ki a halál akar oda a hivatalos módon parkolni) zárnak sodronnyal. Ők mit gondolnak? Ellesik tőlünk a módszert, vagy mi? :) )
Amúgy aranyos még az acéllánccal biztosított gyorszáras elsőkerék, a rajta hagyott cateye-okkal és csomagtartó-táskával.

Én eleinte a doberdő úti emelkedőn a Kandó-mozdonyt védő zöld kerítésre lakatoltam. Aztán én is rászoktam a pofátlan, több helyet elfoglaló lakatolásra. (de igyekszem olyankor is minél több helyet meghagyni)

12
Semico képe

LÓ F__Z azok ....be akik

LÓ F__Z azok ....be akik több tárolót is elfoglalnak a bringájukkal.
Venni kell hosszabb zárat és úgy megoldani hogy más is hozzáférjen a tárolóhoz!
A mozdonyos előtt meglehet egyet sztem keresztbe fordítani úgy hogy egy helyet foglal-> a szélső helyre kell kötni!
>---------------<
Piros CONOR paripán, időnként mellényben melynek hátán:
CMBP_0010000000001000
Semico

13
Wilika képe

Igen, én is így

Igen, én is így gondolkodom, de van amikor elfoglalják a széleket. :(
Aztán ott vannak a robogók.

14
Krisi képe

Legjobb amúgy a Kiscelli

Legjobb amúgy a Kiscelli úti építmény, ott fedett a hely és van hová láncolni.
Újabban mióta elfoglalják a helyemet (tudom, senkinek nincs helye, de már évek óda oda rakom alulra a lépcsőhöz az ajtó mögé) általában Corvin tető sztájlban a lépcső mellé fellógatom a korlátra :)

15
pi3c3 képe

Jah az én vagyok a

Jah az én vagyok a traktorral... :D Majd keresek másikat. Jogos ha már "évek" óta oda lakatolod. Van még ott hely máshol is... Hmmm... Lehet fellógatom a kersztbe áthaladó csövek egyikére... =D

Mind1 van ott még hely... =P

Amúgy jut eszembe. Ha kell akkor csinálok róla látványtervet is a kedves BMF igazgatóságnak, hogy legalább tudják hogy nem dobozokból és bevásárlókocsikból kívánunk oda valamit alkotni. Komolyan ha megvennék a cuccokat hozzá, akkor egy-két ember segítsébével meg lehetne csinálnám és akkor kevesebb engedélyre és pénzre is volna szükség... (a közösség érdekében mindent...)

16
Krisi képe

Ugyan haggyadazt, van ott

Ugyan haggyadazt, van ott elég hely :D

Különbenis látványos helyre kell tenni a vasakat, lássák csak, hogy mennyien vagyunk!

17
Vegha képe

Én Tavaszmezőbe (nyócker)

Én Tavaszmezőbe (nyócker) járok és mivel attól nem messze húzták be az előző paripámat, ezért elvből nem megyek bringával suliba, csak ha beugrok vmiért a TOra. (eddig 1szer volt ilyen) akkor az A épület belső udvarán a cigizős korláthoz raktam, arra az 5 percre megbíztam benne, de egész napra nem hagynám ott.

OFF
ha már BMF: ha valaki érez ingerenciát péntek du. matek1 zh-hoz, várom priviben. sok pénzt megérne ha végre átmennék : )

18
Semico képe

Már egyszer akaram írni,

Már egyszer akaram írni, de közbe behalt a netem....
A Mozdonyos belső bringatárolóját használom, a járműlabor mögött.
Előnye hogy fedett, és rendesen le tudom zárni a lovam.
Van lecsavarozott bringatároló meg van ott több oszlop is; én a tárolóhoz szoktam kötni a vázat meg az első kereket is.
Az új épület udvarán a kártyás, jól zárható bringatárolót preferálnám; az udvar be is van kamerázva, ki sincs használva ahogy látom.
Talán valami pályázatot is be lehetne vetni a tároló megépítésére, meg aztán vagyunk sztem páran bringások akik hajlandóak lennénk két kezünkkel is tenni érte.
8BA meg ha járok a benti bringatárolót használom; ha jól emlékszem állt van hely, fedett, és tényleg nagyon bent van. Aki bringával jár az sztem tud is róla.
ui.: remélem a mozdonyosnál a labor mögötti "helyem", eztán is megmarad :)
>---------------<
CMBP_0010000000001000
Semico

19
Xantomas képe

Oda hogyan jutsz be? Láttam

Oda hogyan jutsz be? Láttam többször is, hogy oda teszik a cangákat, de engem a portás visszautasított a kinti tárolóba, mikor a főbejáraton keresztül toltam be a paripát.

20
pi3c3 képe

Igen mondjuk ez engem is

Igen mondjuk ez engem is érdekelne, habár Kryptonite-ban megbízom eléggé, meg az óráim egy szép része pont olyan ablak közelében van, ami pont a bicajra és a tárolóra néz. Ergo ha valaki éppen fűrészeli a tárolót, akkor igencsak lerohanok és megcsapkodom... =)

21
Wilika képe

Hát persze Miki, hát

Hát persze Miki, hát persze... :P
Leszaladsz, ellököd a bicótól, kiveszed a lakatot, összezárod, és beledöngölöd a fejébe. :D

22
pi3c3 képe

Minek lakat? Ott az

Minek lakat? Ott az ülés... =D Tudod, hogy mindíg magammal cipelem... =P Sőt már jó nyinnya típusú harcképtelenítő mozdulatokat is kitaláltunk... =P

23
Krisi képe

vagy odaállítasz egy

vagy odaállítasz egy pitbullt a gép mellé :)

24
Névtelen képe

Szeritem én is azt

Szeritem én is azt használom. Simán bemegyek a mozdonyos bejáratán. Talán egyszer szólt egy takarítónő, hogy emeljem fel, mert piszkol a kereke(pont akkor amúgy nem is volt eső, szóval a cipőnél semmivel több nyomot nem hagyott:), de ezen kívül semmi gond nem volt.
Előny: Fedett, az oszlopra elég jól lehet U lakatolni. Bár ez nem sok hely, de szerencsére nem sokan használják, talán a hátránya miatt. (A bringatárolónak ott levő izé használhatatlan, úgyhogy azt nem használom.)

hátrány:
Talán csak egy, borzasztó nagy hátránya van a helynek: az van kijelölve dohányzásra. Nem túl kellemes 40 perc bringázás után beérve dohányfüstöt szagolni, bár igazán sok dohányos csak szünetekben van ott, így a probléma elkerülhető megfelelő érkezéssel.

Szóval ezt a helyet normális tárolókkal egész jóra ki lehetne alakítani, csakhát a dohányosokkal érdekütközés van. Bár ha megvalósulna a portásbácsi mai beszólása("én betiltanám a dohányzást a főiskola egész területén" - miután szagolhattuk az aulában, hogy valami barom a benti műanyag kukába dobta a csikket), akkor ez nem lenne gond. :))

De az efelett lévő 9 parkoló helyén(eldugott Neumann szobor mellett) vagy egy részén is lehetne bringatároló, bár oda nehezebb elcipelni a bringát. Egyébként azt a parkolót használják bármire is? Sose láttam még ott autót. Nem értem miért áll kihasználatlanul. Vagy akkor minek alakították ki? Füves parknak több értelme lett volna, ha ezt úgyse használják.(meg egyébként is... De ha nem is használják, akkor meg végképp...)

25
pi3c3 képe

Mondm... Azt a parkolót

Mondm... Azt a parkolót csak rendezvények alkalmával használják. Régen biztos, hogy használatban volt, mert elég szépen kirajzolódik a kockakövön a fekete keréknyom. Jelenleg viszont semmire sem használják, csak ott van és nézi a kamera... Erre mondjuk lehet nem ártana benyújtani valami korrekt pályázatot. Ott van a kártyás rendszer is, úgyhogy tisztára korrekt volna... (Jah és mivel kártyás beléptető rendszer van ott, akkor kártyáknak is kell lennie valahol... Vagy tévedek?)

26
Wilika képe

Ott van a chip a diákodban,

Ott van a chip a diákodban, tudtommal az ahhoz való.
Egyetlen egy bajom, hogy az picit el van rejtve.
Mondjuk az sem lenne rossz poén, ha meg lehetne oldani, hogy csak a regisztrált diákigazolványokat engedje be.

27
pi3c3 képe

Az nem ahhoz tartozik...

Az nem ahhoz tartozik... Eredetileg a chip-et a kártyán bankkártyának találta ki a mindenkori kormányunk, de természetesen nem lett belőle semmi. Csak úgy van... Azt kész... Elvileg még adataid tárolására szolgált volna. A kapuhoz valami más van. Mondjuk szerintem a diákot is meg lehetne hackelni, hogy jó legyen hozzá... =P

Mind1... Ez lenne a legkokrrektebb megoldás... Szerintetek kinek kéne küldeni egy levelet erről? A HÖK-nek nem, mert ha rajtuk múlik, akkor nem lesz belőle semmi... Úgy vagyok vele, hogy biztos amit tuti alapon olyannak kéne küldeni, aki érdemben foglalkozik a dologgal...

28
Névtelen képe

Hát igen, nem lenne rossz,

Hát igen, nem lenne rossz, ha ott be lehetne menni egy kártyával. Én nem hiszem, hogy ahhoz a diák jó, valószínűleg teljesen más rendszer. De mindegy is, ha lehetne valami kártyát kapni némi kaucióért, plusz lenne értelmes tároló a parkoló egy részén(nem kell sok dizájn, egy jól rögzített fordított U tökéletesen elég lenne), akkor szívesen használnám a dohányfüstös jelenlegi helyett...

29
Semico képe

Eddig még mindíg simán

Eddig még mindíg simán bejutottam, a MOZDONYOS portáján keresztül, de sztem ha szóvá tenné a portás, ennyi idő után nem sokat foglalkoznék vele...
A NAGY hátrány meg hogy ott a dohányzó, sztem marhaság.
Nehogy már az a kb 20 másodperc cigaretta füst zavarjon annyira hogy inkább ne zárd oda, mikor előtte meg a 405ös IKARUS-t szagoltad, meg a körúti dugókat, vagy épp az árpádhídit...
A tárolóval meg sztem semmi gond nincs, csak kell hozzá egy rendes lánc és nem egy pici Ulakat...
ui.: nem dohányzok, de nem látom szükségesnek hogy a dohányzókat kizárjuk a "dohányzójukból"
>---------------<
CMBP_0010000000001000
Semico

30
Xantomas képe

Nem tudjátok kié a piros

Nem tudjátok kié a piros KTM fixi?
Gyönyörű egy paripa.

31
Semico képe

Passz; az enyém csak piros;

Passz;
az enyém csak piros; se nem KTM, se nem fixi :)
>---------------<
CMBP_0010000000001000
Semico

32
Wilika képe

Ugyanez igaz Kepi és Krisi

Ugyanez igaz Kepi és Krisi bringájára is...
Bezzeg az enyém! az egyedi darab! :P

33
Semico képe

Kepi nem művészien

Kepi nem művészien írja?
Capy? vagy hasonló???
asszem megkérdezem a szomszédot ha látom :)
Krisi amúgy ki, vagy melyik a bringája?
>---------------<
CMBP_0010000000001000
Semico

34
Wilika képe

Nem tudom, az önkéntes

Nem tudom, az önkéntes nyilvántartóban így van.
Krisi a kockakerekűbiciklis-avataros srác, (ha nem csal az emlékezetem) piros outi-váz, monti-hatású gumikkal, meztelen fémlánc, elől nincs váltó (ahogy az én Erikámon sem volt :) ) és a támvilla tetejére, a nyereg alá egy szerencsétlen plüssmackó van begyorskötözőzve. :D