A Streetfilms-en találtam egy videót forgalomcsillapítás ügyben:
http://www.streetfilms.org/archives/category/traffic-calming/
sok hasznos dolgot mondanak benne, az egyik különösen tetszett: nem szabályokkal, rendőrökkel, radarral kell csökkenteni a sebességet, hanem az útszakaszok, kereszteződések burkolati textúrájával. Meglátjátok, visszatér még a macskaköves út :), én szurkolok neki.

Érdemes megnézni, bizony
Érdemes megnézni, bizony Budapesten is lehetne alkalmazni sok helyen ezek közül.
Az is fantasztikus benne,
Az is fantasztikus benne, amikor azt mondja az egyik illetékes, hogy szűkek az utcák és az a helyzet, hogy meg kell osztozni rajta gyalogosnak, biciklisnek, autósnak egyaránt. És az elefánt a porcelánboltban hasonlat is ül :).
________
http://kerekparosklub.hu/contested-streets-copenhagen
A videót ugyan nem tudom
A videót ugyan nem tudom megnézni, de hidd el ez a dolog itt (Németország, Hessen és környéke) működik. A várost átszelő utca kivételével mindenhol 30-as tábla van, így a szűk utcákon biztonságban vannak a gyalogosok, a biciklisek és a szembejövő autósok is (két autós csak akkor fér el egymás mellett, ha az egyik félreáll a járdára). Amióta itt vagyok (2 hónap) egyetlenegy (!) autót láttam, amelyik szemmel láthatóan nem 30-cal ment.
Flicka
"Meglátjátok, visszatér
"Meglátjátok, visszatér még a macskaköves út :), én szurkolok neki."
Kibaszott jó lenne, kerékpáron kirázza az ember belét és szétcseszi a csuklóját. Kocsiban meg alig érződik. Pl. a Pollack tér.
Speciel az autóutakra
Speciel az autóutakra gondoltam :), és ott is szakaszosan, ahogy a filmben van. Nekünk meg már amúgy is megvan a saját macskakövünk: Szilágyi, Krisztina, Váci út és még sokan mások :).
Van egy pár érdekes,
Van egy pár érdekes, macskakő témájú régebbi blog is már. Kikeresheted a visszakerült keresővel. Egyszerűen üsd be, hogy macskakő. Akartam én is, de nekem most lassú a gép.
A macskakő csúszik, zötyög, tehát szar. Inkább fényvisszaverő bütyköket lehetne kitenni jó pár helyre. itt már írtam
.
.
Ezek a fényvisszaverő
Ezek a fényvisszaverő bütykök tényleg jók. => http://www.ghy.hu/ (Ez itt a reklám helye) Mennyire tartósak?
Ha hóekézhetőnek írják,
Ha hóekézhetőnek írják, akkor gondolom eléggé, de a fővárosi forgalom mindent ki tud nyírni, tehát tuti nem örökösek.
A forgalomcsillapított utca
A forgalomcsillapított utca legegyszerűbb megoldása, ha mindig csak az egyik oldalon van parkoló, és az is váltakozva.
Itt Thunban van egy ilyen utca, biciklivel nagyon kellemes. Autóval egyszer utaztam arra, soha többet, olyan lassú. :-) Nyilván a többi autóvezető is ugyanezt gondolja, azért nem arra megy az átmenőforgalom.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat
Hát ezek a franciák nem
Hát ezek a franciák nem normálisak! Teljes közlekedési összeomlást, és hullahegyeket vizionálok! ;)
(Nem lehet, h itt sem ártana 1-2 radikálisabb vélemény-nyilvánítás az ellen, h a (nem mellesleg: kisebbségben lévő) felelőtlen idióták tönkreb@sszák a közös jövőnket?
Diáklázadás, PND, Vivalarevolúción, meg ezek. :D)