Gyűlnek a használt fékpofáim, és nem akarom a kukába dobni. De akkor hová?

Szerk: Úgy látom, hogy a külső abroncs érdekesebb kérdés, ezért átírtam a címet.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
elfroland képe

De jó hogy felvetetted! No,

De jó hogy felvetetted!
No, nem mintha segíthetnék de én meg az elhasznált külső gumit szeretném jó helyre rakni.

2
zoldszem képe

Csepel Művek láttam most

Csepel Művek láttam most két kék ketrecet,
direkte használt külsőket lehet benne hagyni ..
kulcsszavak : kona lava dome samu arpad sorry zold

3
gg képe

Igen, Csepelen a BikeFun

Igen, Csepelen a BikeFun cég előtt (a Központi út egyik kis mellékutcéjában) van egy nagy rácsos gyűjtő, abban gyűlnek a használt bicajgumik. Elvileg azt időnként elviszi valami hasznosító cég, de már eldöntöttem, hogy egyszer konkrétan rákérdezek. Egyébként némelyik autógumis megengedi, hogy otthagyd nála, és akkor az autógumikkal együtt szintén elviszik tőle hasznosításra. nem tudom melyik gumisok, csak hallottam bringásoktól...

-gg-

"A bringa a mennybe megy"

4
peet képe

Csináltass a külsőből

Csináltass a külsőből övet. Én azt fogok a Conti Touring Plusból.

--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon

5
beked képe

vannak veszélyes hulladék

vannak veszélyes hulladék lerakó helyek szerte az országban és Budapesten is több. Az FKF honlapján fenn van a lista, azt hiszem. Lehet "csak" hulladék lerakó néven fut, nem tudom. Járják a várost is évente és erről értesítik a lakókat.
Emellett elvileg a boltoknak is át kell venniük, ahol árulnak ilyet, de ez lehet csak az elektronikus hulladékra érvényes, most nem nézek utánna.

Beke Dávid

6
stp1 képe

ha át is veszik, ők is

ha át is veszik, ők is csak a kukába dobják a szemetet, ezt tudom.

7
elfroland képe

Náluk kérdeztem és

Náluk kérdeztem és gumiabroncsot nem vesznek át.

8
lord képe

"Budapesten és környékén

"Budapesten és környékén jelenleg 14 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság díjmentesen leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot." + térképen

9
Flicka képe

Én vittem már el a XI.

Én vittem már el a XI. kerületi hulladékudvarba használt külsőt, de szomorúan vettem tudomásul, hogy azt ott nem gyűjtik. De a gáztűzhelyemet otthagyhattam volna...

Flicka

10
lord képe

Bizony a fenti linken

Bizony a fenti linken fölsorolják, hogy mit vesznek át. Kérdéses esetekben a 06-40-FKF-FKF számot érdemes hívni.

11
lrdr képe

Én ki szokom rakni

Én ki szokom rakni lomtalanításkor, az gáz?
Valahogy szeretem azt hinni a dologról, h nem vegyül a kommunálisba. Ill. pár dolognak szokott is akadni új gazdája, mielőtt kiér a szerv.

12
beked képe

Nagyon. Lomtalanításkor

Nagyon. Lomtalanításkor elvileg nem szabad veszélyes hulladékot kirakni. Ha elviszik mert nem figyelnek, akkor ugyan úgy szeméttelepre kerül. Ha a továbbhasznosítók viszik el, akkor vagy használják még egy kicsit, vagy elégetik, vagy valahol eldobják, de szinte biztos, hogy nem a megfelelő helyére kerül (talán olyan nincs is). Ha egyik sem viszi el, akkor ott marad, vagy kicsit máshol marad szana-szét. Ez a legrosszabb.

Beke Dávid

13
otapi képe

Lomtalanításkor a ház

Lomtalanításkor a ház elől veszélyes hulladékot nem visznek el, ebből gondolom, megy a kommunálisba.
(Beke megelőzött :)

14
petic képe

Elméletileg kell, hogy

Elméletileg kell, hogy legyen külön kijelölt hely a veszélyes hulladék átvételére. Ha csak kiteszed a ház elé, akkor megette a fene, viszont ha a kijelölt pontra viszed, akkor szerintem jó helyre kerül. Ha nem érdekelné őket, akkor nem rendelnének oda pár embert teherautóval mondjuk 10-14ó között.
Olvasd át a lomtalanításról szóló tájékoztatót; eddig amikor megnéztem, volt erről szó benne! (én oda viszem a rossz külsőmet, hacsak valaki le nem stoppolja péntekig ;-)

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

15
polimer képe

a külsőgumiból tudnak

a külsőgumiból tudnak övet csinálni, szóval, ha útba esik, akkor ugorj be a Recikli Kerékpárműhelybe, ott leadod, és majd elviszi az, aki ezeket készíti. (biztos máshol is beveszik, de én ezt tudom biztosra.)

itt van e: http://www.zoldterkep.hu/places/13663?locale=hu

a fékpofákat pedig tisztítsd meg, és légy kreatív - biztos tudsz valami fasza dolgot csinálni belőle, vagy felhasználni hozzá.

....................................................
én inkább szimplán csak bringázok

16
peet képe

Külsőből karkötőt is

Külsőből karkötőt is tudnak. Lehet, hogy pont nem ők, de baromi jól nézett ki, amit láttam.

--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon

17
feb képe

No, megnézném, hogy a

No, megnézném, hogy a legutóbb levetett ementáli jellegű külsőmből milyen karkötőt övet csinálnának.

Én egy agyonfoltozott külsőtől szabadulnék meg zöld módon.

18
elfroland képe

Szintén. Nem tudom hogyan

Szintén.
Nem tudom hogyan fognak szép övet csinálni abból a külsőből aminek már a szövete is kilátszik.
Meg nem fogja feketére fogni a ruhát az ilyen öv?
De azért megkérdezem őket, hátha kell nekik.

19
Nuvanda képe

Nálunk a melóhelyen van

Nálunk a melóhelyen van veszélyes anyag gyűjtő, mert van vmi törvény rá, hogy kell. Ebben végzik az elemek, lámpatestek stb, évente egyszer meg elviszi egy erre szakosodott cég. Van rá sansz, hogy más munkahelyen is kell (kéne) lenni ilyennek.

20
pata képe

Bocs, nem teljesen értem,

Bocs, nem teljesen értem, miért nem lehet a kukába dobni. Fékpofa veszélyes hulladék?

21
lrdr képe

Ezt én sem, de annyian

Ezt én sem, de annyian írták nekem válaszolva, h egész elbizonytalanodtam.

Pont amiatt vannak fenntartásaim a kommunálisba kerülés miatt, hogy tudtommal nem komposztálható, hisz egy térhálós óriásmolekula, ami gyakorlatilag sosem bomlik le.

Tehát csúnyának ugyan csúnya, de veszélyessé max. akkor válik, ha meggyújtják, vagy pl. használják, és a róla lekopó részecskék nem jó helyre kerülnek.

22
pata képe

Lehet, hogy sohasem bomlik

Lehet, hogy sohasem bomlik le (bár soha se mondjuk, hogy soha :-), de tudtommal a sima háztartási hulladékba ezer más hasonlóan "tartós" cucc is bekerül. Sajnos. Teljesen jogos azt gondolni, hogy ez gáz, de én sem értem hogy a fékpofa miért speciálisan gázabb, mint sok hulladék.

23
Hemü képe

Az is egy válasz, hogy nem

Az is egy válasz, hogy nem veszélyes hulladék, akkor leszedem róla a csavarokat, és a többi megy a szemetesbe.

_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /

24
alcedo képe

Erre csak a pontos

Erre csak a pontos összetevők birtokában lehet válaszolni. Azt pedig vélhetőleg minden cég titokként őrzi, kiváltképp a kompozit fékpofák gyártói. Gondolom azbeszt egyikben sincs, viszont azt nem lehet tudni, mi van bennük.

25
pata képe

De akkor most azért ne

De akkor most azért ne dobjuk őket a sima kommunális hulladékba, mert nem tudjuk mi van benne? Csomó dologról nem tudom mi van benne, nem hiszem hogy mindegyikkel gyűjtőhöz fogok rohangálni.

Azt hiszem az lenne a megoldás, hogy ha veszélyes anyag van benne, akkor írják rá, és ennek megfelelően kezelem, amúgy meg nem. Szerintem ez más termékeknél (pl elemek) jól működik.

26
alcedo képe

Használt külső és

Használt külső és belső: http://humusz.hu/node/3281
Egyéb veszélyes hulladék: http://humusz.hu/faq/mit-hol-adhatok-le

27
elfroland képe

Köszi a linket! Írtam

Köszi a linket!
Írtam nekik e-mail.
Majd megírom mit mondanak.

28
elfroland képe

No egy válaszom máris van

No egy válaszom máris van használt külső témában:
"A budapesti átvevőhely a Jászberényi út 47/c-ben van: tel: Varga Csaba: 30/9765-289 Euro-Novex kft"
Ez nekem eléggé messze van úgyhogy remélem lesz még nyerőbb cím is.

29
Flicka képe

Pfff...Ha találsz

Pfff...Ha találsz közelebbit, azt is oszd meg velünk légyszi.

Flicka

30
elfroland képe

Az van eddig :-( "Tisztelt

Az van eddig :-(

"Tisztelt Címzett!
Hulladéka elhelyezésében akkor tudok segíteni, ha azt a zalaegerszegi telephelyünkre behozza, ami egyébként nálunk ingyenes átvételt jelent.
Legálisan sajnálatos módon nem sok helyen veszik át a kerékpár abroncsokat, tömlőket, egyéb gumitermékeket.
Ennek oka, hogy ezek a termékek nem tartoznak a termékdíj fizetési kötelezettség alá. Ebből következik, hogy nem vehetnek részt az egyébként támogatott
hulladék hasznosítási folyamatban. Ebben még kell fejlődnie hazánknak.
Javaslom, hogy ha nem helyi lakos, akkor a települési lomtalanítási akciók során helyezze el a kihelyezett konténerbe.
A másik lehetőség, hogy a helyi kommunális szolgáltatók által üzemeltetett hulladék szigeteken próbálkozzon. Tapasztalatom szerint itt kicsi az esély.
Egyébként mindkét helyről valószínűleg hozzánk hasonló cégekhez fog kerülni a gumihulladék. Innét már a mi kötelességünk gondoskodni róla, hogy
ne a környezetbe kerüljön még akkor is ha azért nem kapunk pénzt.
Horváth Zsolt
Ügyvezetõ Igazgató
Recycling T & H KFT "

31
feb képe

Elég korrekt

Elég korrekt válasz.
Inkább Csepel, mint Zalaegerszeg.

32
Flicka képe

Nem akarok ezért új

Nem akarok ezért új topikot nyitni, de örömmel jelentem, hogy nálam ideiglenesen megoldódni látszik a hova vigyem a használt belsőt és olajos alkatrészeket probléma. A postaládába bedobott szórólap szerint a lomtalanítás másnapján egy közeli gyűjtőhelyen átveszik a veszélyes hulladékokat.
Szóval csak egy évig kell kerülgetni otthon, ami már nem kell. :)

Flicka

33
PTeker képe

Vihetem én is hozzád? Sok

Vihetem én is hozzád? Sok jó alkatrész kis helyen is elfér. :)

Sör nélkül rakom, oszt?

34
Flicka képe

Mármint a hulladékot? Ha

Mármint a hulladékot? Ha csak ezért képes vagy a város másik felébe eltekerni, akkor komolyan kidobom a tiédet is. :D

Flicka

35
PTeker képe

Nem nem, csak vicceltem :)

Nem nem, csak vicceltem :) de a kérdés jó.

Sör nélkül rakom, oszt?

36
NyilasMisi képe

Hihetetlen milyen jó

Hihetetlen milyen jó állapotú gumikat cseréltetnek le az emberek bringaszervizben. Tegnap el is hoztam egyet ingyen, tartaléknak jó lesz. Egyetlen pici lyuk volt rajta, de azt befoltoztam és már használható is. Persze gondolom a bringaboltos érdeke is, hogy ezeket a belsőket foltozás helyett cseréljék, de akkor sem tartom korrektnek, hogy ennyi szemetet termel, miközben jó belsők kerülnek a kukában, csak a profit érdekében.

37
hf képe

Defektkor mindig cserélnek,

Defektkor mindig cserélnek, azzal a szöveggel, hogy "nem gagyizunk", de szerintem inkább el akarja adni az új belsőt 900-ért

38
Flicka képe

Szerintem ez erőteljesen

Szerintem ez erőteljesen szervizfüggő. Amikor még nem tudtam saját magam defektet javítani, nekem mindig foltozni akartak és csak külön kérésre kaptam új belsőt. Persze attól is függ, hogy most azonnal kell-e, mert cserélni azért rövidebb idő.

Flicka

39
NyilasMisi képe

Ha csak 900-ért adnák,

Ha csak 900-ért adnák, akkor nem szórakoztam volna ilyennel. 1200Ft a kenda belső, ennél jobb minőségűt pedig nem is lehet kapni.
Foltozást is vállal, 800Ft-ért.
Egyetlen bringa bolt a városban, gondolom ezt a helyzetet használja ki.

40
pata képe

Nem mintha akkora

Nem mintha akkora erőfeszítés lenne beszerezni előre egy pótbelsőt, vagy megtanulni foltozni. A Tip-Top készletben pl van egy képes útmutató is, ami alapján akárki meg tudja csinálni.

41
NyilasMisi képe

Alapvető dolog a foltozás,

Alapvető dolog a foltozás, már nagyon gyorsan megy. Viszont nem tart örökké egy belső sem és ilyenkor jön az a szar helyzet, hogy megveszem a kendát arany áron, vagy fizetek egy csomó postaköltséget valamelyik webáruháznak.
TipTop készletről jut eszembe a TT02-es, amit 1200Ft-ért árulnak. Szerencsére piacon kapok kínai foltot és ezt használom TT vulkanizáló folyadékkal, így egész jól kijövök.

42
Zsabor képe

Én öccázér is vállalok

Én öccázér is vállalok foltozást :)
10-nél több belső egyidejű foltozása esetén még kedvezményt is adok.

Nyáron még akkora hülye voltam, hogy a Balaton mellett defektes bringát elkeseredett arccal toló cseh turistáknak ingyen kicseréltem a belsőt, és még a foltos pótbelsőmet is odaadtam nekik :)

43
norbijúzer képe

de ha azt vesszük, hogy

de ha azt vesszük, hogy cserélni kb 10 perccel gyorsabb, mint foltozni, akkor ki lehet számítani, hogy a folt+foltozás (igen drága "rezsióradíjak" vannak) költsége már kb ott is van, ahol egy új belső ára. így meg nem is érti meg a szervizesnek foltozással szarakodni.
szóval nem csak a szerviz jár jobban azzal, ha eladja az új belsőt. (aki meg annyira ragasztgatni szeret, az otthon még nyugodtan ragaszthat majd)

--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!" "mindenhol lehet kerékpározni. ahol nem, ott tüntetőleg!"

44
Sceptico képe

Ha én szervizes volnék és

Ha én szervizes volnék és boltom is volna, akkor ragasztanék is simán, azzal a felkiáltással, hogy "addig nézz körül a boltban". Jó boltosnak az a 10 perc, míg szárad a folt, nem lehet holtidő... :)
---

45
stp1 képe

meggyújtod pár mp-re a

meggyújtod pár mp-re a vulkanizálót a gumin és utána máris mehet rá a folt.

46
Zsabor képe

Ezért hord az ember

Ezért hord az ember magánál pótbelsőt, aztán majd világosban-szárazban-melegben megfoltozza a másikat :)

47
pata képe

Mióta van normális

Mióta van normális defektvédős külsőm, semmit nem hordok magamnál városban, se szerszámokat, se belsőt. Lassan már három éve nem volt defektem, úgy vagyok vele hogy ha mégis lesz akkor megoldom valahogy (bringabolt, hazatolom, taxi, ...).

48
monster képe

http://bringangyal.hu/ ------

http://bringangyal.hu/
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

49
asztalosgabor képe

A használt belsőből lehet

A használt belsőből lehet csinálni befőttesgumit.

50
Hemü képe

Ez érdekes volt. Te

Ez érdekes volt. Te csináltál már?

51
asztalosgabor képe

Nem de régen sokan

Nem de régen sokan csináltak ilyet.
De a befőttekhez már kocsi is szükséges, mert ugye köztudott, hogy azt nem lehet kerékpáron szállítani.

52
blajo képe

En mostanaban hajguminak

En mostanaban hajguminak hasznalom. :-)
(Lenyegesen erosebb, mint barmelyik befuttes- vagy hajgumi...)

53
Icarus képe

És nem túl nagy ;-)?

És nem túl nagy ;-)?

54
blajo képe

Nem turbankent viselem, csak

Nem turbankent viselem, csak egy-egy szeletet vagdosok belole... :-)

55
NyilasMisi képe

Ráadásul használható is.

Ráadásul használható is. De ha túl öreg az anyaga akkor könnyen szakad.

56
oksirk képe

Egyébként a fém

Egyébként a fém alkatrészeket (pl: felni) nyugodtan el lehet adni fém kereskedőnek, még fizet is érte, és garantált, hogy újra lesz hasznosítva. De ha a fémet rakod ki lomtalanításkor (vagy tulajdonképpen bármikor bárhova) akkor azt szorgos kezek eljuttatják helyetted is az átvevőhöz.

57
NyilasMisi képe

Én anno 2db. vas

Én anno 2db. vas sárhányóval mentem a fémkereskedőhöz, mondván, hogy kár volna kukába dobni. Erre a kereskedő azt mondta, hogy ezt nem gondolhatom komolyan, hogy csak ennyi vassal mentem oda.
Következő volt egy acél váz, amint inkább az utcára tettem ki, kár elmenni egy ilyen bunkó emberhez 40Ft miatt, majd más leadja. Felfutottam a pénztárcámért, hogy elmenjek a gyógyszertárba, de mire leértem, már el is tűnt a váz.

58
asztalosgabor képe

A vaslemez valóban nem ér

A vaslemez valóban nem ér sokat, 30-50 ft/kg.
Alumínium meg réz az értékesebb.
Régebben sokkal több MÉH-átvevőhely volt, a belvárosban is, ma már alig van néhány.

59
Drake Ramoray képe

Jelentem a Reciklinél még

Jelentem a Reciklinél még mindig szívesen vesznek át külsőt, valaki tőlük elviszi és öv lesz belőle.

60
feb képe

Na, valamelyik nap

Na, valamelyik nap kipróbálom. Egész közel vannak a napi útvonalhoz.