Kicsit több mint egy hónap van hátra, hogy újra egy nagy bringás felvonulás guruljon végig Budapesten.
Mi azt szeretnénk, hogy ez legyen az eddigi legnagyobb. Ehhez viszont Te is kellesz!

Ahogy a Critical Mass idejében volt, most is több száz ember segítségére számítunk, akik hírét viszik az eseménynek, a helyszínen pedig segítenek a lebonyolításban.

Nagyjából ezer plakáttal és kb 30000 matricával készülünk a gyűlésre. Ezek mind arra várnak, hogy kirakjátok őket a kedvenc bicikliboltotokban vagy szórakozóhelyeteken, a munkahelyi bringatárolóban, iskolátokban, egyetemen, bárhol.

Kétféle matrica lesz: nagyobb méretűeket bicikliutakra terveztük, a kisebbeket pedig utcai „szórólaposztó” akciók keretében szeretnénk kiosztani a budapesti bringásoknak. Utóbbihoz egy órarendet készítünk majd, a bicikliutakat pedig a helyszínen lehet majd elvállalni.

Ezen kívül összeírjuk, hogy milyen levelezőlistákon, facebook csoportokban, egyéb helyeken tudjátok népszerűsíteni az eseményt. (nem spammerhadsereget toborzunk, nyugi:)

Mindegyik feladatra ezen a gyűlésen tudtok feliratkozni, illetve itt kezdjük el toborozni a felvonuláson segítő rendezőket is.

Nagyon számítunk Rátok!

Időpont: 2015.03.23. hétfő 18:00
Helyszín: Ankert (Paulay Ede utca 33. https://goo.gl/maps/SV7Q4)

Segíts terjeszteni, hívd meg a barátaidat!
https://www.facebook.com/events/629055283892196/

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
pere képe

Durva volt, hogy kb 130-an

Durva volt, hogy kb 130-an voltunk és egy csomó új arc volt. Pillanatok alatt keltek el a kerületek, kocsmák, iskolák, ahová plakátot kell kihelyezni. Az összes cucc elfogyott, most várhatunk az utánnyomásra, pedig 1000 plakát volt és 30000 matrica :)

2
dendru képe

Milyen frappáns ez az

Milyen frappáns ez az amerikai háborús propaganda jelkép. :-D Kellett volna még valami angol felirat is, hogy tökéletes legyen. ;-) Gratulálok hozzá! Jövőre legyen ez: http://rozvanyidavid.fw.hu/pic/09.jpg
MAgyar is, hasznos is. ;-)

3
Peta képe

Uncle samnek valóban nem sok

Uncle samnek valóban nem sok keresnivalója lenne itt.

4
Kuku képe

Uncle Sam 2015-ben egy vicc.

Uncle Sam 2015-ben egy vicc. Egy karikatúra. A CM is használta a 2006-7 körül: We want you for CM Army. Csak akkor még bukósisak volt rajta. NA AZ A GÁZ! Csak hogy eltereljek egy másik flame felé... :)

5
dendru képe

A probléma az, hogy Uncle Sam

A probléma az, hogy Uncle Sam plakátokkal hívták harcolni két ízben is a katonákat az USA-ban, többek közt hazánk ellen is. Ezen túl, háborús és ideológiai jelkép, politikai tartalommal. Szerintem, ahogy a horogkeresztet sem használjuk viccből, úgy ezt se kellene, pláne, ha belegondolunk, hogy az USA hadserege bombázta hazánkat, még akkor is, ha rossz oldalon álltunk. Tudom én kint élek és semmi közöm hozzá, már szinte magyar sem vagyok az otthon maradtak szerint, de valahogy akkor is szúrja a szemem és nem gondolom, hogy egyedül vagyok ezzel. Vajon elmegy e az, aki nem ért egyet az USA külpolitikájával, ha Uncle Sam hívja felvonulni? Szóval néhány kérdést felvet.
Én nem mennék el, ha otthon lennék. Amúgy valójában csak kéretlen tanácsként jelzem, hogy talán okosabb volna hanyagolni az ilyen jelképek használatát.

6
Vid képe

Eleve az I-Bike majdnem egy

Eleve az I-Bike majdnem egy apple reklámmal ér fel. Pedig annyi minden lehetett volna:
Bringabuli, közös kerekezés, tavaszi tekerés, stb. Tudom, nem ide való de ha már más is elkezdte a kukacoskodást...

7
dendru képe

Kukacoskodás ha kifogásolja

Kukacoskodás ha kifogásolja valaki egy politikailag semleges rendezvényen, a politikai tartalmú szimbólumokat? Ne már! :-D merjünk már szólni ha valami nem stimmel!

8
Peta képe

Che Guevarán is volt sisak,

Che Guevarán is volt sisak, azt is elég gáznak gondoltam, és nem a sisak miatt. Mindazonáltal én nem a Dendru által kifogásolt (valóban necces) politikai háttér miatt nem tartom jónak azt, hogy ez itt van a politikamentesség égisze alatt, hanem mert tényleg nincs kontextusa, és kicsit gagyi.
Én ettől még azért mennék majd zöldpólósnak :)

9
dendru képe

Olyan is volt? Akkor nem

Olyan is volt? Akkor nem csodálkozom. Vegyétek úgy hogy nem szóltam.

10
Peta képe

trip.blog.hu/2007/04/23/criti

trip.blog.hu/2007/04/23/critical_mass_2007_04_22_sk_videok

Mazz criticao volt a plakáton, de a baloldaliság azóta is átjöhetett volna neked itt a fórumon. Itt a baloldaliságot nem az aktuálpolitikai, pejoratív értelemben mondom, hanem a hagyományos értelmezésben. Csak valamiért egy balosnak mondott terrorista belefért, mert trendy. Meg mert rá lehet mondani, hogy (bringás) Forradalom, ÉRTED?? Ugyanígy férhet bele uncle sam is, de a Komm zu uns meg nem férne, pedig ugyanúgy szellemes. Ez van.

home.comcast.net/~waffenss/Images/hjrecruits.gif

11
dendru képe

Igen, én is gondoltam

Igen, én is gondoltam olyanra, hogy ha már poén, miért nem "gyere, tekerj velünk, fahrrad macht frei!" de hát ez van.... :-D

12
Vid képe

Ezen jót nevettem! :D

Ezen jót nevettem! :D

13
boci képe

Chuck Norris kellett volna

Chuck Norris kellett volna ide :D

14
dendru képe

Én spongyabobra gondoltam.

Én spongyabobra gondoltam. :-D Nem derült volna ki, hogy a politikailag semleges rendezvény balos kissé.

15
elfroland képe

Szerintem anno a Yodás

Szerintem anno a Yodás matrica volt a legjobb "Teker Yoda" felirattal. :-)

16
Vid képe

Amúgy így a bringás képpel

Amúgy így a bringás képpel már nem is olyan eppöles. Lehet hogy az áj láv BP volt a kiindulási alap. A kritikus tekerés akkor is jobban hangzana. :)

17
aron képe

az megvan, hogy a spongya bob

az megvan, hogy a spongya bob kezében meg egy nagy hasis volt a che guevarával egyidőben készült CM plakáton?

18
Törzsmókus képe

kisvakond! krtekal mass!

kisvakond! krtekal mass!

19
Fly képe

Tiltott önkényuralmi

Tiltott önkényuralmi jelkép...