Úgy tűnik, bejött az ötlet, és a tavaszi CM-ek mintájára szervezett fesztiválos hangulatú I Bike Budapest felvonulás volt az eddigi legnagyobb bringás hepaj a fővárosban. A híre minden kontinensre eljutott, és egy teljesen új generációt sikerült bevonni a biciklis vérkeringésbe. Ezért idén is megszervezzük a felvonulást!

A dátum április 23 15:00, a gyülekező a Közraktár utcában lesz és a bringaemelés megint a MArgitszigeten. Utána pedig szabadtéri filmvetítés!
Infók, útvonal az eseményben: https://www.facebook.com/events/486767278192055/
Minden megosztás és meghívás segít!  tovább »

2015. december 23-án hosszú betegség után hagyott itt minket László János, a magyar kerékpáros mozgalom egyik legnagyobb alakja. János 2006 és 2015 ősze között volt a Magyar Kerékpárosklub elnöke, nélküle nem csak a klub, hanem az ország kerékpáros fejlődése sem tartana ott, ahová pár év alatt eljutott. László János egyike volt azoknak, akik egyértelműen pozitív nyomot hagytak maguk után. Példamutatása, gondolkodásmódja és kitartása mellett elsősorban a személye fog nagyon hiányozni mindannyiunknak.

Tovább

A Lánchidat nem arra tervezték, amire ma használjuk. Budapest egyik legfontosabb jelképe, a világ egyik leghíresebb átkelője azért épült, hogy összekösse és fellendítse az akkor még különálló Buda és Pest városát. A Lánchídon ma szinte lehetetlen átmenni az autóforgalom miatt. Buszra ülni biztos késést jelent, biciklivel a járdára vagy szabálytalankodásra kényszerül, aki haladni szeretne. És még nem is beszéltünk a mentők, tűzoltók, taxik átjutásáról, vagy arról, hogy a forgalom zajától és füstjétől élvezhetetlen Budapest egyik leghíresebb látképe.  tovább »

Úgy néz ki, hogy minden eddiginél többen leszünk. Ezért aztán sokkal több rendezőre is szükség lesz a sokkal hosszabb útvonalon. Gyertek!
A felvonulás úgy szerveződik, mint a CM, de itt le is lett írva minden tudnivaló a rendezésről:

http://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/rendezok

Köszi, ha megosztod!

Kicsit több mint egy hónap van hátra, hogy újra egy nagy bringás felvonulás guruljon végig Budapesten.
Mi azt szeretnénk, hogy ez legyen az eddigi legnagyobb. Ehhez viszont Te is kellesz!

Ahogy a Critical Mass idejében volt, most is több száz ember segítségére számítunk, akik hírét viszik az eseménynek, a helyszínen pedig segítenek a lebonyolításban.

Nagyjából ezer plakáttal és kb 30000 matricával készülünk a gyűlésre. Ezek mind arra várnak, hogy kirakjátok őket a kedvenc bicikliboltotokban vagy szórakozóhelyeteken, a munkahelyi bringatárolóban, iskolátokban, egyetemen, bárhol.  tovább »

Tavaly elkezdtek beérni a fejlesztések, amikért évek óta harcolunk. De ez még mindig nem elég, még csak az út elején vagyunk. Szerencsére 2014-ben is többen támogattátok 1%-kal a Kerékpárosklubot, tegyétek meg idén is, hogy folytatódhasson a munka!7
http://kerekparosklub.hu/1

Készítettünk egy összefoglaló videót a tavalyi évről, de a hosszabb írásos változatban még több minden van: http://kerekparosklub.hu/hirlevelek/hirlevel

Múlt héten volt az első Bringázni Élmény konferencia, amit a Kerékpárosklub szervezett az NFM alá tartozó Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal. Külföldi és hazai előadók szórták az igét településvezetőknek és tervezőknek.
Hosszabb beszámoló és több videó odaát.

Találtam egy pár videódarabkát a nyárról. Gondoltam jót fog tenni most télen.

Summer - City - Freedom from Cyclechic hu on Vimeo.

A Magyar Kerékpárosklub vezetésével négy városban keresik fel kerékpárosok a polgármester-jelölteket, azt várva tőlük, hogy a kerékpáros és gyalogos közlekedés fejlesztésével kapcsolatos alapvető vállalásokat tegyenek, ezzel kötelezve el magukat az élhetőbb városfejlesztés iránt. Sajnos a Budapesten, Debrecenben, Sopronban és Szentendrén megrendezésre kerülő felvonulásokra egyedül Tarlós István nem jelezte jelenlétét, helyettese dr. Szeneczey Balázs pedig csütörtökön mondta le részvételét. A Kerékpárosklub ennek ellenére megtartja a felvonulást és eljuttatja a kerékpárosok üzenetét a jelöltekhez.

Tovább: http://kerekparosklub.hu/tarlos-istvan-elpartolt-kerekparos-szavazoitol