Üdv mindenkinek!
Mikor elolvastam egy cikket a Bartók Béla út felújításáról, már épp elkezdtem pampogni, és majdnem írtam egy ilyen hangnemű blogbejegyzést,(nevezetesen hogy miért is nem lesz bringasáv hamár felújítás következik) ám amikor a biztonság kedvéért az MK oldalán utánanéztem a dolognak rájöttem hogy aggodalmam felesleges:
http://kerekparosklub.hu/sites/default/files/MK_Bartok_tervvelemeny.pdf

Azért persze jó volna tudni hogy mi a végleges terv, hogy vajh egy fél méteres sáv lesz e a végeredmény ajtóhatótávon belül a parkolósáv mellett,de azért remélem a legjobbakat, és hogy végre a kezdők is rámerészkedhetnek a Bartókra. (Az útra.)
Ha valaki tud rendelni Idahót valahonnan , akkor titokban kicsit rákenhetnénk belőle majd a közlekedési lámpákra is, vagy legalább a vezérlőrendszerre.

Szóval reméljük a legjobbakat, de ha valaki meg tudja szerezni a részletes végleges terveket, nem ártana ha itt kitenné őket hogy az esetleges ordasabb hibáknak még időben elejét vehessük. Az MK ugyanis csak egy véleméynezést küldött más nem nagyon elérhető a végeredménnyel kapcsolatban

UI: Hogyhogy ez az igen örvendetes fejlemény csak nekem tűnt fel? Nem találok róla sehol híreket.

UI2.: Természetesen most meg fog bénulni a város a felújítás miatt, immáron végleg, és visszafordíthatatlanul! Meneküljön aki tud!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
pere képe

Én annyit hallottam, hogy

Én annyit hallottam, hogy 2016 tavaszán kezdik elvileg. Az út 2x1 sávra szűkül, kerékpársávval, szélesebb járdával és új peronokkal. A lámpák hangolása is változni fog, az ígéretek szerint figyelembe veszik a kerékpáros előnyitás lehetőségét.

2
Vid képe

Az egyik oldal már le van

Az egyik oldal már le van zárva, és felvonultak a gépek. nem lehet hogy 2016 tavaszán már átadják? Te tudsz valamit a végleges tervekről?

3
promontor képe

"Lezárás a XI., Bartók Béla

"Lezárás a XI., Bartók Béla úton augusztus 02. 14:33 - szeptember 30. 23:30-ig
A XI,. Bartók Béla út bevezető oldalát a Bertalan Lajos utca és Szent Gellért tér között lezárták távhővezeték felújítása miatt. "

Forrás: http://kozut.bkkinfo.hu/

Szóval ez még nem az...

4
Vid képe

Szóval most lezárják,

Szóval most lezárják, feltúrják, visszaépítik a burkolatot, hogy aztán pár hónap múlva lezárják, feltúrják és újraépítsék a burkolatot? Hungaricum átépítés?

5
KergeKacsa képe

Tökéletesen látod a helyzet.

Tökéletesen látod a helyzet.

6
alcedo képe

Gondolom a szolgáltató most

Gondolom a szolgáltató most gyorsan felújítja a vezetéket, amíg
-szünetel a távhőszolgáltatás;
-továbbá az átfogó felújítást megelőzően csak a feltúrt burkolatot kell pótolnia, nem faltól falig a teljes burkolatot, mint egy nagy felújítást követő X évben.

7
Vid képe

A feltúrt burkolat felújítása

A feltúrt burkolat felújítása is súlyos milliókba kerül, mivel ez adott esetben az útfelületnek a felét is kiteheti. Gyanítom hogy csak a feltúrt rész ideiglenes pótlására kiadott pénzből pld. a város összes bringatámaszhiánya megoldható lenne, nem beszélve sok kilóméter bringasávról. Tucatnyi millióról lehet szó, elvileg ezek az összegek nyilvánosan hozzáférhetők, ha valakinek volna kedve utána nézni...

Hogy nyáron kell felújítani a távhőrendszert az érthető, de hogy két ilyen mérvű felújítást ami néhány hónappal követi csak egymást nem tudtak összehangolni az szánalmas.

8
Vid képe

Jelen esetben legalább egy

Jelen esetben legalább egy teljes sávszélességben fel lett bontva az út. Remélem az újraalapozásnál ezt figyelembe veszik, különben nem sokáig fog tartani az új réteg.

9
Drake Ramoray képe

Úgy kell hagyni feltúrva,

Úgy kell hagyni feltúrva, amíg nem kezdik a bringasávosdit! Hadd szokják az autósok addig is :)

10
Vid képe

Nos mi a helyzet? Egyelőre

Nos mi a helyzet? Egyelőre csak annyi történt, ahogy látom, hogy megszüntették a buszsávot, és táblákkal hívják fel az autósok figyelmét, hogy bizony lehet ott menni.(Kicsit segítsük táblákkal is a forgalomnövekedést, ha magától nem menne.) Mi van a bringasávval?
Amúgy lassan vége a fűtési szezonnak, szóval lassan ott tartunk, hogy a most is kezdhetnék a vezetékfelújítást, és nagyjából megspórolnánk a sáv árát...
UI:
Remélem nem került a sáv Tarlós féle titkos "szakértő" bizottság "túlságosan élhető városért" intézkedések feketelistájára.
Amúgy van egy jó ötletem a nevezett bizottságnak: Lehetne traktorral vontatni az új villamosokat, így ki lehetne lőni egy csapásra a bringások által okozott lég és zajszennyezéscsökkenést.

11
Vid képe

Tényleg senkinek semmi híre

Tényleg senkinek semmi híre róla hogy mi várható?
Az MK oldalán sincs semmi hír.

Bár eme kettő azért örvendetes:
http://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/bkk-mk-egyuttmukodes
http://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/szeneczeybalazsszakmaianyag

12
Vid képe

No most meg

No most meg ez:
http://index.hu/kerekagy/2016/02/15/uj_kerekparosnyomok_a_szent_gellert_...

Most akkor ennyi volt a bringasávnak? Mert egy szó sem esik már róla a fentebbi cikkben.

Örülök a nyomoknak, de EZ NEM AZ amitől a kezdők végre rámerészkednének a Bartókra.