Lehet, hogy csak én vagyok nehézkes, de nem értem.
- Miért jó az, ha nem egyénileg, hanem csapatban jelentkezünk?
- Hogyan igazoljuk, hogy bringával mentünk?
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Lehet, hogy csak én vagyok nehézkes, de nem értem.
- Miért jó az, ha nem egyénileg, hanem csapatban jelentkezünk?
- Hogyan igazoljuk, hogy bringával mentünk?
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Nem kell igazolni, elhiszik.
Nem kell igazolni, elhiszik. :)
"A nyeremények adó-,
"A nyeremények adó-, járulék- és egyéb fizetési kötelezettsége a nyertest terheli."
Hogyan oldjuk meg, hogy az emberek annyira ne akarjanak nyerni...
--
kossuth - himmel.hu
Ergo megnyered a biciklit
Ergo megnyered a biciklit és utána ki kell fizetni? :D
csak a forrasadot. bonnie
csak a forrasadot. bonnie
Az egész téma meg a honlap
Az egész téma meg a honlap is teljesen átgondolatlan. Pl. mik a nyeremények? Hogyan lehet nyerni? Semmi nem derül ki.
Aztán próbáltam regisztrálni, kaptam jelszót levélben, de hol lehet pl. bejelentkezni? :O
Na jó, ezt még tegnap
Na jó, ezt még tegnap délután tapasztaltam. Mostanra a bejelentkezéses kérdést már megoldották.
Szerintem elég nagy a
Szerintem elég nagy a banner a tetején, amiben benne van hogy lehet nyerni Merida bicót, Wellness hétvégét, dominó csomagot :-) Meg mindenféle egyéb cuccokat. Egyébként volt egy kis kommunikációs baki, és korábban ment ki az akció meg a link a riadóhíradóban mint kellett volna, ezért volt egy kicsit félkész még a honlap. Ráadásul tegnap még nem volt egy regisztrált sem, tehát nem volt értelme statisztikának, eredménytáblának, stb-nek. Mára viszont már 100 nál is több csapat regisztrált, a mi szerintem elég jó szám. Végre van egy program ami a bringázásra próbál ösztönözni, erre most meg azabaj! :-)
Végre van egy program ami a
Végre van egy program ami a bringázásra próbál ösztönözni, erre most meg azabaj!
Nem az a baj hogy van, hanem az ahogyan ezt teszi! Kb. annyira ösztönöz a kerékpárral való közlekedésre, mint a szardíniákat a kötelező zöldkártya-csinálás az elhasználodott katalizátor cseréjére. Ehelyett a buta reklámkampány helyett hasznosabb ösztönző lenne például a kerékpáros munkábajárást hasonlóképpen támogatni anyagilag mint a tömegközlekedésest. Munkáltató részére kötelező bérlethozzájárulás helyett például:
- alkatrész vásárlási hozzájárulás
- megemelt étkezési hozzájárulás.
Csak ehhez nem elég egy huszadrangú marketingesnek ötletelni, meg összehányni egy weboldalt, hanem dolgozni is kéne.
összehányt weboldal:
összehányt weboldal: linux-firefox alatt nem működik az adatok kitöltése űrlap... ez egy igénytelen szar. Technikailag nulla, motiváció minimális, viszont az jó, hogy ezáltal felötlik a gondolat az emberekben, hogy a bicikli közlekedési eszköz is lehet.
Zsoltee
Hát tényleg nem olyan
Hát tényleg nem olyan mintha párszáz milliót el lehetett volna költeni médiavásárlásra, fejlesztésre, oriásplakátra, grafikára, de végre először civileket bíztak meg egy ilyen feladattal, és nem Médiaügynökséget, marketingcéget, ...közeli vállakozást. Ha ennyire rossz a vélemény róla, valószinűleg jövőre már nem az MK, a Bringaút, meg a CM nyomja majd az anyagokat alá (végre némi pénzért). Nem a Hajtipajti viszi ki a plakátokat. Hanem marad minden a régi jólbevált? úton. Engem személy szerint egy olyan kampányban ami cégek felé irányul, nem különösebben zavar a Linux-firefox ügy. Jobban idegesítene ha WIN IE alatt nem menne. Mert ugye a cégek azért 99.9999999999%-ban valami ilyesmit futtatnak. :-(
Viszont ha mégsem vizsgázunk ennyire rosszul, és jövőre is bringás civilek csinálhatják ezt a kampányt, számítanék rád, mind a marketingtervben, motivációs tervben, mind pedig a webes részben, persze nem ingyen!
p.s.: Magyarországon még nem volt ilyen kampány, túl nagy tapasztalata senkinek sem volt, ez a teszt év, és a teszt kampány.
Üdv Stiggs
Normálisan leprogramozni,
Normálisan leprogramozni, tesztelni nem pénz, hanem igényesség és hozzáértés kérdése. (mind a megrendelő, mind a fejlesztők részéről ;) ez egy "félkész" cucc...
----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.
Szerintem leginkább idő
Szerintem leginkább idő kérdése. NA abból volt a legkevesebb... Stiggs
Akkor rosszul gondoltam a
Akkor rosszul gondoltam a dolgokat... én úgy képzeltem, hogy erre is kidobtak párszáz milkát és a szabályos tenderen a legalkalmasabb versenyző ezt a remekművet készítette :) De ezek szerint kicsit más a helyzet. A technikai résznek utánanéztem, a problémát az okozza, hogy a kitöltendő <input> mezők a <form> előtt találhatók, így struktúrálisan nem az adott űrlaphoz tartoznak a mezők, és nem is küldi el a tartalmukat a böngésző. Inkább az a szomorú, hogy az IE ezt elfogadja.
A lényeg, hogy nem akartam megbántani senkit, csak kiakadtam egy ilyen szarvashibán. Remélem javítjátok, és zökkenőmentesen megy tovább a kampány. Jövőre már tökéletes lesz ;) Ja és inkább tavasszal kéne majd erőltetni ezt a témát, mert most kipróbálják, szeptember közepén meg leteszik a bringát a munkába járók, ha nem szoktak hozzá napi rutin jelleggel.
Ja és ha legközelebb lesz ilyen projekt, amit civilek készíthetnek el, akkor érdekel a dolog ;)
További jó munkát!
Zsoltee
Bocsi, én is úgy
Bocsi, én is úgy gondoltam, h. a szokásos "tenderezéses" weboldalkészítés ment. Amúgy meg a http://validator.w3.org tök egyszerű, és sokat segít.
Azon a banneren még van 5
Azon a banneren még van 5 semmitmondó céglogó is, azt is meg lehet nyerni? (Arról nem is beszélve, hogy egy honlapon én a magam részéről a reklámnak kinéző dolgokat utoljára nézem meg, ha egyáltalán... Feltéve, hogy az adblock nem szedi ki már előtte.)
Komolyan, a részvételi feltételek 2 oldalon vannak kifejte, közben meg egy sor nincs arról írva, hogy hogyan és mit lehet nyerni...
A kalkulátor nagyon
A kalkulátor nagyon szemléletes :)
Azt lehet tudni, hogy a "távolság" rovatba az egyszeri, vagy az oda-vissza út távolságát kell beírni?
Felteszem inkább oda vissza (a CO2 kibocsátás alapján)
Nekem a benzin alapján csak
Nekem a benzin alapján csak a munkahely távolsága jött ki.
és azt tudja valaki, hogy
és azt tudja valaki, hogy mi alapján kerülte be eredménytáblába emberek, ha csak szept 3-tól megy a dolog?:)
Úgy hogy most van a
Úgy hogy most van a tesztidőszak, az indulás előtt nullázva lesz. De legaláűbb a szorgalmas juzerek segítenek a debug ban. :-)
kicsit átgondolatlannak és
kicsit átgondolatlannak és kiforratlannak találom ezt a honlapot...
pedig az alapötlet jó, csak a megvalósítás nem az igazi...
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok
Nem mondom, hogy nincs hiba,
Nem mondom, hogy nincs hiba, viszont azt gondolom, hogy a "minden kezdet nehéz"-kategóriába simán belefér, hm?
Legalább elkezdődött valami..
-
Adj helyet magad mellett..
(Orrot túrni pedig bringán is lehet.. ;) )
"There is no such thing as
"There is no such thing as bad publicity except your own obituary" (Brendan Behan).
Ha szarul is van megcsinálva, az ötlet akkor is jó, es ad egy kis reklámot a biciklizésnek.
Nem értem miért estek így
Nem értem miért estek így neki...
Én személy szerint nagyon örülök a kezdeményezésnek, végre valami komolyabb kampány! Most csak azért nem fogom fikázni, mert minisztériumból jött.
"Ez még csak álom, de nem adom fel!
Lehet, hogy még csak álom, de nem adom fel! (Mindig légy pozitív!)
Hiszem, hogy nem csak álom, és nem adom fel!
Tudom, hogy nem csak álom, ha nem adom fel!"
dobákpeti
"Get up, stand up! Stand up for your right!"
petiBlog
Tök jó a kalkulátor
Tök jó a kalkulátor ;)
Kiderült, hogy 6 perc alatt kellene beérnem a munkahelyemre - asszem edzenem kell! 30-as átlagot számol a szoftver, hát a belvárosban az elég necces.
ja, hát nekem is 30-as
ja, hát nekem is 30-as átlagot dobott ki :D (10 km 20 perc alatt)
amit országúton szinte bármikor, vagy nagy ritkán városon belül is tudok produkálni... na de az a "megrakom nyélen bélből" tempó...
aztán szegény jómunkásemberek meg majd satnyának érzik magukat, ha nem tudják teljesíteni a kalkulátor által kalkulált szintidőket :)
--
--
--
--
Szerintem éppen csak kicit
Szerintem éppen csak kicit teszi magasra a lécet a kalkulátor, nekem pl. 60 percet mond 65 helyett.
Persze stratégiailag az lenne a jobb, ha inkább alacsonyabbra tenné. Mondjuk az 5-ösnél 25-ös, a 4-esnél 20-as átlagra.
Amíg a próbaüzem van, ki kéne rá írni jó nagy betűkkel rá, hogy próbaüzem, és hogy ide és ide várjuk a hibajelentéseket, kritikákat, javaslatokat.
A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor
:) Magasra teszi a lécet,
:)
Magasra teszi a lécet, de fogható - csakazértiskitekerem alapon sikerült mindkét munkahelyemre adott időn (36 és 55 perc) belül beérni..
aztán tíz percig mindenki a felhőket kereste, valszeg valami záporra gyanakodhattak a ruháim alapján.. :)
-
Adj helyet magad mellett..
(Orrot túrni pedig bringán is lehet.. ;) )
Én ezt eröltettnek és
Én ezt eröltettnek és nyögvenyelősnek érzem......
.....................................................
No para!Normális tevékenység!
http://szabogyorgyi.blogspot.com/
Az hogyan regisztráljon,
Az hogyan regisztráljon, akinél a cégpolicy szerint nem szabad a cég nevét használni a fővezérigazgatófölöttes engedélye nélkül?
És az mit csináljon, aki minden nap más telephelyre megy be, és/vagy multimodálisan nyomja?
--
a bátor kommutátor
Ez egy nagyon jó dolog!
Ez egy nagyon jó dolog! Örülök, hogy végre itthon is elindult ez a kezdeményezés, mert ez máshol már működik (németeknél + svájcban tuti, azoknak olvastam is az anyagait), remélem itthon sem egyszeri alkalom lesz! Főleg mert ezek a kezdeményezések szívügyeim és éppen ezért sajnálom, hogy így össze lett csapva, de valahol el kell kezdeni :)
A honlap tényleg nem valami jó, de tudom, szorított az idő stb. Viszont így minket is szorít az idő, jobb lett volna korábban értesülni róla. Másik, hogy magwashoz hasonló problémáim vannak, ki kell először járnom valakinél, hogy mit szól hozzá a cég, ha használom a nevét.. Na ez nem két nap és máris lecsúszok a jelentkezésről. (ezt a postai dolgot nem is értem :D)
Az a baj, hogy a cégnél hogy mutassam meg ezt a honlapot valakinek, hogy komolyan vegye ezt a kezdeményezést? Mert egyébként simán lehet, hogy benne lennének akár csapatosan is. Illetve nem nagyon derül ki belőle a számomra, hogy adott esetben a cégnek van-e ebből valami "haszna". (Év kerékpáros munkahelye stb)Bár ez az én munkábajárásomat nem érinti :)
fából vasparipát
Jah és azt lefelejtettem,
Jah és azt lefelejtettem, hogy azt ne felejtsük el, hogy a "Kerékpáros Magyarország Program 2007-20013"-ban ez a program szerepelt a célok között. És megvalósítják. Szóval..:)
fából vasparipát
a linux user átmegy
a linux user átmegy ilyenkor windowsba mint én=)és vidéken nem szeretnének ilyet csinálni?
verseny bicó forever
Nálam nincs windóz, amibe
Nálam nincs windóz, amibe átmenjek, és kösz nem is kérek. Amúgy meg azóta úgy tűnik megjavult a regisztrálóka, legalábbis nekem sikerült.
Az aláírásodban a második strong előtt nincs perjel.
--
a bátor kommutátor
Nekem csak egy kifogásom
Nekem csak egy kifogásom van. Nem biztos, hogy ezt a kampányt a bringás "főszezon" végén kellene elindítani.
Egy áprilisi start sokkal hatásosabb lenne.
---
Bringasávot a Nagykörútra!
Ha minden igaz lesz tavaszi
Ha minden igaz lesz tavaszi is, és az már országos lesz. Ez most a pilot projekt. Kipróbáljuk hogy megy-e, van-e érdeklődő, és ha van akkor tavasszal ezerrel belevágunk!
Hajrá! Jó lesz ez, az
Hajrá!
Jó lesz ez, az eleje mindig döcögős.
Mikor először hallottam róla (ahogy minden más ismerősöm errefelé) két azonnali reakció volt, ebben a sorrendben:
1. Ez szuper, nyerni akarok!
2. Bazz, miért csak a fővárosnak van?
Úgyhogy jövőre folytassátok, Pécsről már most van jónéhány fix emberetek.
Jó munkát, jó tekerést!
"Siquid mantica non capit, domi relinquendum est."
Hát akkor vagy én voltam
Hát akkor vagy én voltam vak, vagy gond volt a tartalom kiemelésével is. Nekem elsőre nem jött le, hogy ez csak Bp. A barátnőm nevezett volna Pécsről :)
Tesztnek jó lesz ez a mostani kampány, de tavasszal jobban át kell gondolni minden részletét a honlaptól kezdve a feltételeken, díjazáson stb. keresztül... ja és mindenképp országos legyen!
Zsoltee
Na szuper, jelentkeztem
Na szuper, jelentkeztem végre és a cég is jó szemmel nézi..:)
Napi 50 km kemény lesz, de így legalább nem csábulok el reggel, hogy áá inkább majd holnap megyek bringával :D
fából vasparipát
Szeptember 4. - Bringázz a
Szeptember 4. - Bringázz a közlekedési káosz napján!
Tuti hogy óriási dugó lesz a sztrájk miatt...
most kellene a pirosnal
most kellene a pirosnal dugoban allok kozott szorolapozni
Sok sztrájktörő lesz,
Sok sztrájktörő lesz, akik - joggal - hiszik, hogy ha nem állnak munkába, később ráb@sznak.
A hirhez mellekelt kepet
A hirhez mellekelt kepet (feltehetoen plakat) le birta valaki tolteni? Mi lenne, ha valaki kiszedne a szokozoket a filenevbol?
http://criticalmass.hu/files/bringazz%20a%20munkaba.jpg
---
LGee
rc.S if you know what I mean ;-)
Szerintem jó a
Szerintem jó a kezdeményezés, még azzal lehetne feldobni, hogy a cégeket is motiválttá kéne tenni. Pl. Amelyik cégtől sokan járnak bringával, az reklámlehetőséget kap (pl. "xy kft-nél dolgozom és mindennap kerékpárral járok, azóta sokkal jobban érezzük magunkat a cégnél" vagy vmi hasonló). Ez a cégnek is a bringázásnak is reklám, a cégeknek meg motiváció lehet hogy vegyenek részt a programban.
---
Ez a zén oldalam
Persze, jó lenne a
Persze, jó lenne a kezdeményezés, ha a feltételek adottak lennének és már csak egy ilyen kampány hiányozna az ösztönzéshez...
Én eddig biciklivel jártam a munkahelyemre, minden nyereményjáték nélkül, kedden elütött egy autó biciklis zebrán, zöldnél... ezek után nem vesznek rá ilyen hülyeségekkel, hogy bicajra üljek.
ettől elment a kedved a
ettől elment a kedved a biciklizéstől? kár...
ha bármi miatt elesel a lépcsőn, attól elmegy a kedved a lépcsőzéstől?
ha összetörik az autódat (tegyük fel, h van, ez nem derült ki), attól kezdve nem akarsz majd autóval járni?
nekem eddig akárhány bringás balesetem is volt, sosem ment el a kedvem a dologtól.
levontam a következtetéseket, tanultam az esetből (ha az én hibám volt, akkor abból, ha más hibázott, akkor azt tanultam meg, hogy én hiába csinálok mindent jól, a közlekedés az többszereplős játék) és amint lehetett, újra bringáztam.
--
--
--
--
Remélem nem a kampány
Remélem nem a kampány része:
http://hvg.hu/itthon/20070903_kerekparos_gazolas.aspx
hát remélem nincs ilyen
hát remélem nincs ilyen www.basszukelakambabanresztvevoket.hu :S
Szerintem tökjól megy a
Szerintem tökjól megy a weblap. Én arra tippeltem, hogy az egészet egy tőlünk észak-nyugaton fekvő országban kitalálták, ami után a GM lefordítatotta magyarra.
Amúgy utálom a nyereményjátékokat és az etetést, de kerékpárügy érdekében mindenre hajlandó vagyok.
Azzal a felvetéssel, hogy a munkahelyi kerékpározást komolyabban kellene támogatni az államnak, teljesen egyet értek.
Például Hollandiában :
Lakás-munkahely ingozást legfeljebb egy évig támogatják. Ha már biztos az állás: költözz a közelébe!
Adóelőny: a munkáltató 3 évente ajándékba adhat egy 150eFt-os bringát. Az ár 10%-át jövedelemként kell bevallanod és a napok többségén kerékpárral kell munkába menned. Sok ellenszél? Segédmotoros kerékpárt is kaphatsz :)