Érdekesen indult a mai napom. A Dagály utcánál egy anyuka vitt kicsikölköt cangán, a papa kocogott mellettük,így a megható kép hatására az utolsó zsebemben maradt CM matricát nekik adtam a piros lámpánál. Egész felvillanyozódva tartottam a Váci út felé hátul, a Cserhalom utcában, amikor is az ANTSZ magasságában a bringaútra-járdára kihúzott nagy zöld kerekes kukák barrikádját láttam magam előtt. Közelebb érve egy kb 10 főből álló csoport bontakozott ki, akik a kapubejáró előtt a kerékpárútra sárga festékkel az AUTÓ! szó felpingálásán serénykedtek. A kukák miatt amúgy is lassítani kellett, így megálltam és megjegyeztem, hogy nem jó a csík, mert a kerékpárútnak van elsőbbsége, inkább az autóknak fessék fel a "KERÉKPÁR" szót.
Az első "na halaggyá tovább"-ot még elengedtem a fülem mellett, de a "Kúúúúrva anyádat"-ra már csak megálltam és visszakérdeztem, mert egyrészt megadtam a tiszteletet és nem tegeztem le senkit, másrészt rosszul emlékszik, édesanyám nem abban a műintézményben dolgozott ahol az övé, és gyermekkoromban én, szemben vele nem voltam u-lakattal a nyakamnál fogva az ágylábához lakatolva.
Erre továbbra is szegényes fantáziáját bizonyítva a "kurvaanyádat" ismételgetve közeledett felém, kiegészítve monológját, hogy "megbasz" s bár erre szerencsére nem került sor -mindössze a bal karomat szoritotta vagy fél percig miközben a másik öklét ütésre emelve kb. úgy nézett ki mint Chachón a pózolós képein.
Mondtam neki, hogy megüthet, de nem ajánlanám, ha nem akar testi sértés és közúti közlekedés veszélyeztetése miatt bíróságra járni. Erre zavaros tekintete, melynek fényéből jól kivehetően kiderült, felmenői között nemcsak a szifiliszes anya de a metilalkoholos, cukros cumin felcseperedett édesapa is maradandó nyomot hagyott, némileg kitisztult és elsomfordált, miközben még nyomatéként közölte, hogy ő "gépkocsivezető és ne oktassam a KRESZ-re " Erre annyit mondtam, ha gk vezető akkor még nagyobb a baj, és kb 200-as vérnyomással eltekertem.
A melóhelyen zuhanyozás közben vettem észre, hogy a bal felkaromon egy kb 5-8 cm véraláfutás keletkezett.
Azon morfondírozom azóta, hogy mit is kéne tenni, de annyiban nem hagynám a dolgot.

Hát igy utólag nemhiszem
Hát igy utólag nemhiszem hogy sokat... bár ha tudod hogy milyen cégnek dolgoztak...
Hiszen elvégre testi sértés.
Azért jellemzö, hogy ilyenkor sosem jön arra egy-két bringás...:/
Ez vajon "hivatalos"
Ez vajon "hivatalos" felfestés, vagy csak egy ottlakó festegeti (jogtalanul) a háza előtti járdát? Kinek a felelőssége az bringautak felfestése, az önkormányzaté? Közútkezelőé?
Frászt hivatalos, a gyors
Frászt hivatalos, a gyors és gépkocsivezetők saját szakállukra pingálták. Gondoltam is, ki kellene egészíteni valami viccessel...
Igen, érdemes lenne
Igen, érdemes lenne átfesteni kerékpárút szóra vagy valami.
Elképzelem a krapek fejét ha meglátná.. :)
Vigyázz, elsőbség meg nem
Vigyázz, elsőbség meg nem adó AUTÓsok!
nem annyira vicces, de legalább hasznos :)
AUTO-SOKK
AUTO-SOKK
Autóval ne!-)
Autóval ne!-)
ilyenkor szó nélkül ütni
ilyenkor szó nélkül ütni kell, nagy nehéz vassal, u-lakat, lánc megteszi. Tudom, született diplomata vagyok.
De durva... Amúgy tök
De durva...
Amúgy tök viccesen írtad le, szórakoztató volt olvasni:)
Megütni nem lett volna szerencsés, mert akkor a többivel is el kell tudni bánni.
Kb ennyire futotta volna tőlem is, csak marha ideg lennék.
A gödi bringaút-festési
A gödi bringaút-festési akciónál egy bringasablont használtak, nem lehetne egy ilyennel az éj leple alatt, vagy akár nappal odafújni egy brinyigli-jelzést?
Helló Ez sima
Helló
Ez sima rongálásnak minősül, be kell jelenteni. Mi az, hogy közterületet önkényesen összefestegetünk? Ezért másokat keményen büntetnek, nem? Pl. graffiti és hasonlók. Emlékszem, egy szegény öreg pappert azért ütögetett szájon a hatóság, mert önkényesen megjavított(!) egy buszmegállóban lévő padot, mert nem bírta elnézni, hogy már hónapok óta szét van rúgva. Az ilyen baromarcok meg festegetnek. Esetleg lehet szólni a házkezelőnek is, hogy sürgősen tegyenek lépéseket.
NN
a legnagyobb baj az, hogy
a legnagyobb baj az, hogy azt hiszik, nekik van elsőbbségük amikor garázsból vagy udvarból kihajtva keresztezik a járdát vagy bringautat. valahogy nem igazán fogják fel, hogy ez olyan mintha az útra hajtanának ki a forgalomba anélkül, hogy megnéznék jön-e kocsi.
ilyen helyeken mindenhol ki kellene tábláztatnunk vagy fel kellene festetnünk az elsőbbségadás kötelező jelet irányunkban.
Ott, helyben. Ezért van.
Te meg vigyázz magadra.
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
Keresztbe fel kell festeni a
Keresztbe fel kell festeni a kerékpár szót, mint ahogy te is javasoltad, és kész. :)
--
kossuth - himmel.hu
Hetfon megnezem, kivancsi
Hetfon megnezem, kivancsi vagyok, aztan kiagyaljuk a kovetkezo lepest. Amugy tenyleg kar, hogy nem hivtal rendort, jol rabasztak volna. Persze meg igy is bemehetunk hetfon, es megkereshetjuk a megbizot.
Látleletet még
Látleletet még csináltathatsz, csak az pénz. De szerintem egy fotót mindenképpen csinálj a kezedről. Aztán pedig irány a rendőrség, és egy füst alatt jelentsd fel a bagázst rongálásért, könnyű testi sértésért és garázdaságért. Mivel adott a helyhez való kapcsolat (nem a véletlenül arra járók szoktak ilyeneket oda festeni :), nyilván kideríthető, hogy ki volt az illető.
www.gruppetto.hu
Gondoltam egy kb hasonló
Gondoltam egy kb hasonló levelet az ANTSZ Titkárságának ( gazd. igazgatónak? ) elküldeni, bár a gkvezetők gondolom, valami megbízási szerződéses "vállalkozók"...
-inkább az áramot vezetné, mint autót az ilyen.
Tisztelt Titkárságvezető !
Jelen levelemmel panaszt kívánok tenni ismeretlen munkatársukkal szemben, aki folyó év szeptember 12.-én pénteken, reggel 08:20 és 08:30 közötti időben a XIII.ker. Cserhalom utcai gépjármű-kihajtójánál sérelmemre az alábbi cselekményt elkövette.
A fenti időszakban az említett útvonalon felfestett kerékpárúton szabályosan közlekedtem kerékpárommal, amikor a jelzett pontnál arra lettem figyelmes, hogy szemétgyűjtő konténerekkel a kerékpárutat eltorlaszolták. Közelebb érve láttam, hogy egy kb.10 főből álló csoport a kerékpárútra merőlegesen festékjelzéseket helyez el. E jelek az AUTÓ! szóból, és egy, a kerékpárút burkolati jelzését összekötő sárga csík felfestéséből állt. Mivel az úttorlasz miatt amúgy is lassítanom kellett, megálltam, és az ott tevékenykedőknek a „jó reggelt kívánok” köszöntést követően, felhívtam figyelmét az alábbiakra:
A közúti közlekedés szabályai szerint ingatlan területéről közterületre kihajtó gépjárműnek minden esetben elsőbbséget kell adnia a forgalom többi résztvevője számára.
Továbbá javasoltam, hogy a kapu kijáróba is fessenek fel egy hasonló jelzést „KERÉKPÁR” felirattal. Ezt követően a társaságból többen trágár szavakkal illettek, holott részemről semmilyen sértés el nem hangzott. A csoportból többen is fenyegetően léptek fel ellenem, de egyikük, ki is vált a csapatból és közeledni kezdett felém ami miatt a kerékpárról le akartam szállni. Ő azonban mellém érve ököllel fenyegetni kezdett, miközben bal felkaromat olyan erővel szorította meg, hogy azon egy 8-10 cm-es véraláfutás keletkezett.
A dulakodást észlelve odaért a csoport egy másik tagja -vélhetően főnöke, és az elkövetőt a cselekmény azonnali befejezésére szólította fel. Ennek hatására az említett személy elengedte a karomat, és elvonult a gépkocsi kijáró irányába, továbbra is személyemet és családomat, az utcán közlekedők füle hallatára, hangosan sértő megjegyzésekkel illetve.
Mint a munkáltatói jogok gyakorlóját illetve a terület kezelésével megbízott jogi személyt felkérem, hogy panaszom nyomán vizsgálja ki az esetet, illetve az elkövető kilétét derítse ki, és vonja fegyelmi eljárás alá!
A lefolytatott eljárásban biztosítom, hogy minden segítséget a rendelkezésükre bocsátok, de kijelentem, amennyiben a levelem kézhezvételét követő 15 napon belül nem kapok Önöktől kielégítő választ illetve az elkövetőtől bocsánatkérést, a következő lépéseket leszek kénytelen megtenni:
Mivel a fenti cselekmény véleményem szerint kimeríti a
- BTK XIII. fejezetének, a Közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény 184.
§ 1. bekezdésében foglaltakat, valamint
-BTK III. fejezet a Szabadság és emberi méltóság elleni bűncselekmények 176. §
A/2 bekezdésben foglaltakat, illetve a
- 180. § B/2 a Becsületsértésről szóló bekezdésében, végül a
- 170. § 1 bekezdésében, a Testi sértés tényével kapcsolatban foglaltakat, ezért
jelen levelemet elküldöm a Magyar Kerékpáros Klub Elnökségének, tőlük jogi segítséget kérve, a Budapest Főpolgármesteri Hivatal Kerékpárügyi biztosa részére, valamint az alább felsorolt médiák mindegyikének: TV2, RTL Klub, Metropol újság Blikk Magazin .
Kelt:
Budapest 2008. szeptember 15.
Tisztelettel:
... ... ...
Hali! Mivel tanárnak
Hali!
Mivel tanárnak készülök, pszihológiát is kell tanulnom. Itt ismerkedtem meg az "erőszakmentes kommunikáció" fogalmával. Ez nem áll tőlem messze, hiszen vallásosnak vallom magam, mégsem ugyanaz a kettő.
A vallás azt mondja, szeresd a másikat. Az erőszakmentes kommunikáció pedig elmondja, hogyan tudod ezt úgy kifejezni, hogy ezt a másik is észrevegye. A másik is rájön, hogy nem neki van igaza, és te sem robbansz fel.
Szerintem érdemes megismerkedni ezzel, legalább alapszinten. A mellékelt ábra szerint kerékpárosoknak különösképpen is.
Lényeg: Ne vedd magadra a sértéseket, a problémára koncentrálj, ne az emberre, és az erőszak nem old meg semmit. Érdemes megvárni, míg az illető kifogy a káromkodásokból. Mert előbb-utóbb tényleg kifogy.
Interneten biztos találtok anyagot. (Esetleg könyvtárban.)
Higyjétek el, van értelme.
Fogalmazas, otos!
Fogalmazas, otos! :~)
Nem értem továbbá, ha ő a bringások testi épségét tartja fontosnak (mert figyelmezteti őket, hogy vigyázzanak), akkor miért támadt rád?
Egyébként meg lehet bármi az útra festve, ha nincs tábla az egész nem ér semmit.
Bringa nélkül lehet élni, de nem érdemes.
Te a logika embere vagy.
Te a logika embere vagy. Tetszett. :)
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
Már megbocsáss, de a
Már megbocsáss, de a hivatalos felfestés tábla nélkül is érvényes jelzés. Bár itt a HIVATALOS a lényeg, amit viszont kötnek, formai és tartalmi szabályok.
És az arra illetékes
És az arra illetékes hatóságnak kell dönteni róla. Talán még nyilván terveken is szerepel.
-
Zsurmi
Lényeg a lényeg, most
Lényeg a lényeg, most tesz-e valaki valami bejelentést a festegetési ügyben?
Akkor ha már hivatalos
Akkor ha már hivatalos felfestés!
A nagytétényi mellett fut egy ....., járda?,gyalogos-kerékpáros járda?, kerékpárút?, rajta sárgával felfestett sávok.
Tábla sehol.
Akkor mi?
Szerintem járda, sárga
Szerintem járda, sárga sormintával...
Elküldted a levelet? Mert
Elküldted a levelet? Mert ha igen, megvárom a választ, ha nem, akkor eltüntetjük a feliratot onnan.
Miért? Mert a célját nem éri el, hiszen ha valaki csak akkor eszmél, amikor már el tudja olvasni, akkor késő. Ha még akkor sem, és sajnálatos módon összeütközik a szabálytalanul be- vagy kikanyarodó autóval, akkor egy gyenge vagy megszeppent biciklist simán megtéveszthet a felirat, azt sugallva, hogy az autónak van elsőbbsége.
A szándék amúgy nem lenne rossz, de csak akkor lenne értelme, ha a kapu előtt, mindkét oldalon 5, 15, és 25 méterre lenne felfestve, s persze a kihajtóban egy nagy - kerékpáros forgalomra figyelmeztető - felirat és macisajt lenne felpingálva a telephelyről kihajtóknak is.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tapasztalataim szerint a legtöbben óvatosan hajtanak ki és be ott.
Szia Perill' ! Nem küldtem
Szia Perill' !
Nem küldtem még el, legalábbis az ANTSZ-nek, nem viszont a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Bizottságában van "beépített emberem" akinek igen. Kért képet a helyszínről, ma elküldöm a reggel készülteket. Elvileg tehát bejelentettem a rongálást, aztán meglátjuk. Ha minden igaz kapnak felszólítást az "eredeti állapot helyreállítására".
Viszont azt a tanácsot kaptam, hogy a BTK-s részt vegyem ki, mert tanúk nélkül csak kiröhögnek. Jó lenne pár vélemény, megerősítésnek, vagy cáfolatnak a fentebb beszúrt hivatalos levelemben foglaltakról. Küldjem, ne küldjem, átfogalmazzam....
Legyel naiv, bizz abban,
Legyel naiv, bizz abban, hogy az esetnel jelen levok nem fognak hamisan tanuzni.
Nyugodtan hagyd csak benne. Ezek a fajta emberek gyakran önként mondják el, hogy mit csináltak, mert még büszkék is rá, és azt hiszik, hogy igazuk van. És még az is lehet, hogy valamelyik kollegája éppen nem csípi annyira, és hajlandó elmondani az igazat...
www.gruppetto.hu
Az igazsággal nincs is
Az igazsággal nincs is bajom.
A bajom a tahó k....nyázó paraszt sofőrrel (portással, sorompókezelővel, vizesnyolcassal ) van, aki azt gondolja bármit megtehet a közlekedés többi résztvevőjével szemben, büntetlenül.
:o(
ja, majd írjatok, mi lett a
ja, majd írjatok, mi lett a válasz. látom minden reggel az AUTÓ! feliratot az úton, nehogy már azt képzeljék, hogy keresztbe mehetnek bárhol a kocsival, ahelyett, hogy megadnák a kötelező elsőbbséget. nagyon bosszantó.
Nyilvánvaló ugye, azért a messzeségből jött, hogy ki hogyan merre meddig, mivel, igaz hogy tél van, de most már reméljük elmúlik, és a tavasz azért az egymásnak az agytekervényeinek a fölvilágosítása egy kicsit, hogy mivel lehet még meg mit érdemes meg hogyan, biztos hogy sok ilyenre szó kerül majd...
pukk
pukk
Lassan eltelik 1 hét.
Lassan eltelik 1 hét. Történt valami?
Up! Ma realizáltam, hogy ez
Up!
Ma realizáltam, hogy ez az a rész, amerre én is szoktam járni. Én is szoktam látni ezt az Autó! feliratot. De hogy lehet azt leszedni onnan?
http://people.inf.elte.hu/proof88
Bejelented a közút
Bejelented a közút kezelőjénél. Ami vagy a helyi, vagy a fővárosi önkormányzat. De elég csak az egyikhez bejelenteni, annak kötelessége továbbítani az illetékeshez.
Másrészt meg rongálásért lehet még feljelentést tenni. Bár talán van valami külön büntetőjogi kategória a közúti jelzések megváltoztatására is.
www.gruppetto.hu
Ja, hogy válaszoltál!
Ja, hogy válaszoltál! :D
Szóval, ha keresek valami email címet, és oda küldök egy emailt, akkor az jó? :D
http://people.inf.elte.hu/proof88
Kaptam választ ezt
Kaptam választ ezt skubizzátok: (nem voltam vagy félévig netközelbe, ezért csak most döftem ide be a választ, bocs.)
Elolvastam, aztán mégegyszer meg mégegyszer. Akár ki is törölhetem vele.
Bár a második bekezdés, ha jobban belegondolok különösen kedves a szívemnek.
Vége
Pont
Röhejes
Iktatószám: 5100-37/2008.
Tárgy: Panasz kivizsgálása
Tisztelt "Pedal" Úr!
Megkaptam levelét, melyben Ön panaszt kívánt tenni az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete munkatársainak magatartása miatt.
Ezúton tájékoztatom, hogy a panaszában foglaltakat az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló törvény közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentésekkel kapcsolatos eljárása vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően kivizsgáltam, azonban azt nem találtam megalapozottnak.
Tájékoztatom, hogy a festést végző munkatársak figyelmét felhívtam, hogy munkájuk során a velük kapcsolatba kerülő személyekkel a legudvariasabb formában járjanak el.
Amennyiben úgy gondolja, hogy munkatársaim nem voltak kellőképpen udvariasak Önnel szemben, úgy abban az esetben szíves elnézését kérem.
Köszönöm, hogy bejelentésével megtisztelt, a továbbiakban is forduljon hozzám bizalommal.
Budapest, 2008. október 27.
Tisztelettel:
Dr. Xxxxx Yyyyyyy
mb. regionális tisztifőorvos
LOL ezután nem ment a
LOL
ezután nem ment a feljelentés?
a te leveled pedig elég komolynak tűnt...
OFF: félévig net nélkül? még nem döntöttem el h irigykedjek-e :P