Tegnap volt "szerencsém" látni a Dáva utcai új "bicikliutat". (igaz gyalogosan)

Ez sem más, mint egy újabb járdára húzott sárga vonal.

Tudom, hogy naív vagyok, de akkor sem értem, hogy

amikor ilyen nagy a kerékpáros érdekérvényesítés,
amikor már van Alkotmány utcai kerékpáros infrastruktúra,
amikor külföldi jópéldák tömkelegét lehetne felhozni,
amikor ezerszer és egymilliószor elmondtuk, hogy ilyet ne,

akkor miért költik még mindig ilyen haszontalan dolgokra az adófizetők pénzét és szúrják ki a kerékpárosok szemét ilyen semmire nem jó, sőt, a semminél is roszabb megoldásokkal.

Nem lehetne valahogyan megmondani az illetékeseknek, hogy nekünk még az is jobb, ha semmit nem csinálnak?

Tényleg sokszor eszembe jut, hogy ilyen helyeken egyszerűen le kellene szerelnünk a kerékpárút táblákat, és felszámolni az ilyen utakat.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Hemü képe

nemszóttam

nemszóttam

2
Komótos képe

Szerintem így gondolják:

Szerintem így gondolják:

,,Ott biztonságos a kisfiam kismotorjának, feleségem babakocsijának, a munkásember teherhordójának sőt, a mama biciklijének is, ráadásul a ráparkoló autók sem tartják fel a forgalmat.''

3
Toti képe

Hali! Valóban nem mindenki

Hali!

Valóban nem mindenki profi illetve felnőtt biciklis. Az unokahugomat én sem az úttesten fogom megtanítani tekerni.
Szerintem azonban az általad felsoroltaknak nem kell bicikliút, elég a járda. Szerintem egy 3-6 éves kisgyerek vagy 75 - 85 éves nagymama nyugodtan mehet a járdán. Viszont egy babakocsin vagy egy gurulós bevásárlókocsin nem segít a bicikliút. Elvileg ott nem is mehetnének.
A tömegeket képviselő felnőtt, üzemszerűen tekerőknek viszont ott rosszabb menni mint az úton.
És hogy ezt a döntéshozók nem úgy látják ahogyan mi? Hányszor kell nekik elmondani?
Mindenesetre az Alkotmány utca után ez nekem nagyon furcsa.

Ne járdázz!!!

4
vaandor képe

Sajnos kicsit hasonló

Sajnos kicsit hasonló furakszik belém az új észak-déli tengellyel kapcsolatban is. Láttam napról napra, ahogy épül a sáv a Kassákon, örültem. Tudtam, hogy a PappKároly-Röppentyűn megy majd tovább, gondoltam, megnézem magamnak. (A Röppentyű külső részén is sáv van.)

A kettő közé viszont igen hosszan behúzták az egyoldali bringautat, hol többé hol kevésbé elválasztva a gyalogosoktól. (A Honvédkórház előtti járdát meg nem mondanám kisforgalmúnak...)

Nem értem, miért nem lehetett a Röppentyű sávjait tovább hozni befelé.

5
acos képe

A XIII. kerületben a

A XIII. kerületben a Kassák Lajos utcát a Papp Károllyal összekötő bringaút, és a Papp Károlyon létesített utak annyira ráznak, hogy 10 km/h-nál nem lehet rajtuk gyorsabban tekerni. Ki vette át ezeket az utakat? Más nem tapasztalta ezt?