Ide írjátok, ha valamit leloptak a bringátokról, miközben kerékpártárolóban tároltátok, kikötöttétek valahova, csak beugrottatok a boltba valamiért egy percre, stb.
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Ide írjátok, ha valamit leloptak a bringátokról, miközben kerékpártárolóban tároltátok, kikötöttétek valahova, csak beugrottatok a boltba valamiért egy percre, stb.
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Hehe :) Egy időben azt
Hehe :)
Egy időben azt hittem hogy a legolcsóbb 200 forintos gagyivillogót a kerón hagyhatom, eleve ezért nem vettem jobb lámpát hogy ne kelljen fel-le pakolgatni, és ne féltsem. Na, valaki csak lelopta, de csak az elsőt, nem is értettem akkor a másik miért maradt rajta. Azóta tanultam :) Ami mozgatható, azt le kell szedni a keróról.
Ha pár perccel gyorsabb
Ha pár perccel gyorsabb vagy Te nyitod meg ezt a topikot helyettem. :-)))
Részvétem a villogód miatt!
Azért nyitottam ezt a
Azért nyitottam ezt a blogot, mert ma tőlem is loptak. Miközben vásároltam egy közeli hipermarketben valaki leszedte a drótszamaramról az egyik hátsó villogómat. Már a hátsó lámpákat is lopják :-))) Valószínűleg a bringám kellett volna nekik, de elriaszthatta őket a két erős lakat, mindenesetre azért a névjegyüket otthagyták...
Remélem arra használják, amire való, bár a csipesz részét (és egy másik alkatrészét) otthagyták, így ez kétséges.
nekem a 300ftos
nekem a 300ftos poshadt(2hónapos)vízzel teli kulacsom vitték el miközben beugrottam a tuskóba :D
:-))
:-))
400 ftos "rácsapós"
400 ftos "rácsapós" fényvisszaverő csíkot a nyeregcsőről.
a kicsinyességnek határa nincsen.
nyári fagyizás közben
nyári fagyizás közben lelopták a 150 forintos rózsaszín dudámat
legyen vele boldog aki elvitte...
A bukómat még tavasszal.
A bukómat még tavasszal. Nem volt kár érte.
===
bácsi a biciklin
nekem egy zárt helyről
nekem egy zárt helyről lopták ki a szerszámtáskából a - más számára teljesen használhatatlan - fekete lapos bicikliszerelő-kulcsaimat. Kb. 100 forintos tétel, még eredeti volt a csepel bringámhoz. Azóta nézem a bolhapiacokon. Tudjátok melyik, az a fajta, amelyiknek ilyen amorf formája volt, minden szegletében egy villáskulcs-szerű izé. Gyerekkoromban a téri vízcsapokat nyitottuk ki vele, ha foci után szomjasak voltunk.
Azt én is elloptam volna -
Azt én is elloptam volna - mert pont olyanokat keresek a biciklimhez! Mi a vízcsapokat a lakáskulcs végével nyitottuk, az elzárás nem mindig sikerült. :-)
Van rajta 7-15-ig hatszögletű, 7 négyzetes, meg az az ives amit középre szoktak tenni, aminek egy pöcök van a végén (talán középcsapágyhoz való, anno az orosz csavarhúzó + kalapács kombót használtuk erre a célra...)
Köszi, majd nézem. A
Köszi, majd nézem. A középcsapágyhoz és kormányhoz való spéci kulcs miatt kellene az a körmös.
Ja mert nem volt lebetonozva? :(
Az eredeti kicsit másképp
Az eredeti kicsit másképp néz ki, lehet az muzeális érték dominált az illetőben... :o)
a vízcsapokat a lakáskulcs
a vízcsapokat a lakáskulcs végével nyitottuk
Hú... mekkora emléket rántottál elő! A kéttollú kulcs végén a négyszögletes rés pont jó volt csapokat nyitogatni :)
Voltak régen a sulikban ezek az agylövéses ivókutak. Alul volt egy fém kosár szerű cucc, amit le kellett nyomni és akkor felbugyogott a víz addig, amíg nyomtuk.
Na én a kulcsommal rendesen kinyitottam. Igazi gejzir lett belőle, amint lenyomtuk a szelepet, felküldte a vizet a plafonra, onnan meg szétspriccelt, közben meg rezgett, kattogott az egész,
úszott a folyosó is, mire bemásztam alá és elzártam.. :)
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi. Hidegben ERRŐL tuti megismertek. :)
Kulcs... Hú... mekkora
Kulcs... Hú... mekkora emléket rántottál elő!
Lyukas kulcs... Gyufafejek... Csapágygolyó... Ezüst papír... Gyertya... Feszült várakozás...
Három sorba állított Laktorizános fémdobozt vitt át három méterről. Az összesen hat réteg. Rongyosra nyíltak ki mint a rózsák!
Nagyban illegális ma ez egy felnőttnek, nagy rosszaság volt akkor ez egy gyereknek. :D
A gyerek az első 18 évét csak túléli.
Hiába a közös emlékek...
:)
Pacsi Mester utca 31-es
Pacsi
Mester utca 31-es villamos sínjére mentek a Hilti patronok, meg az alumínium 10 filléres,megnyúlt a háromszorosára.
Mi a 23-as villamossal
Mi a 23-as villamossal csináltuk. De a legtutibb a Népliget külső felén: mikor a harminc vagonból álló tehervonat megy át a béláson/kavicson/régi kulcson.
Pacsi 23-as villamos de rég
Pacsi
23-as villamos de rég volt. Vajda Péter utca?
Az utóbbi néhány hónap
Az utóbbi néhány hónap termése:
Két kerék a városi bringámról: magas peremes Shimano RS 36 lukas agyak, fekete, trapéz keresztmetszetű duplafalú, 28-as, 19-es belső szélességű alu felni Landrider felirattal, hátul 6 fogaskerekes, shimano, menetes racsni.
Ülés+üléscső a túra/bevásárló kerékpáromról: 25.6-os alu nyeregcső integrált fejrésszel, Selle Royal Viper ülés leesett felirattal.
Mindkettő zárt házban lezárva, egyik Abus U lakattal, másik Citadel láncos lakattal (motorhoz).
Nekem két villógómat
Nekem két villógómat lopták le még ezer éve. Tescos sz@rok voltak, ráadásul az egyik folyton szétesett. Legyen vele boldog.
az én bicajomról is akkor lopták le a hátsó villogót, amikor direkt hagytam rajta: nem akartam még eggyel több kütyüt cipelni futás közben. azóta még a munkahelyi garázsban sem hagyok rajta ilyeneket.
----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!
Az eddigi mérlegem:
Az eddigi mérlegem: rengeteg szelepsapi, pár pilács, szerszámok a táskából, prizma, klipsz, nyereg+nyeregcső (Trinity VL2023, ill. 2csavaros 25mm Zoggie)...
Ja és az első kerékből a tyúkbelet illetve a gyorszárat is megmentette valaki...
Beugrottam a boltba egy
Beugrottam a boltba egy percre, pont ahogy kategorizáltad a körülményeket.
Mire kijöttem, már nem volt meg a két vadi új első meg hátsó lámpám. Ezek akkor, még a nyolcvanas évek közepén, nagy, lapposellem lámpa szerű, foglalatba dugható lámpák voltak.
Szidtam is ám a tolvajt, és haragomban mindenféle rugós egércsapda szerű találmányon gondolkoztam. Az úgy odacsapna az ujjaira amikor kihúzza, hogy attól kódulna. Aztán haragom elmúlt, és sose csináltam, és soha nem is csinálnék komolyan ilyent.
-
Zsurmi
Elég szépen gyűlnek a
Elég szépen gyűlnek a hozzászólások. Én azt hittem ez a topik egy-két nap alatt eltűnik a süllyesztőben hamar, de tévedtem. Úgy látszik érzékeny pontra tapintottam. Gyász!
Pacsi igen ez egy jó oldal.
Pacsi
igen ez egy jó oldal. Occo tuskos szarokat kell rátenni azért nem annyira kár.
Egy viccmesélő oldal hiányzik nekem.
Van már!
Van már!
Pacsi köszi.
Pacsi
köszi.
Nyereg + nyeregszár
Nyereg + nyeregszár (noname, öreg, leharcolt, legyen vele boldog aki elvitte). Bringát az u-lakat megmentette, de élmény volt éjjel nyereg nélkül hazatekerni. Villogó megmaradt, mert azt leszedtem, a konzol viszont a nyeregszáron volt, ugye.
A humor az, hogy az esetet követően figyelmeztettem ismerőst, hogy a gyorsszorítós nyerget vegye ki ha lakatolja a bringát, mert lopnak mindent, ami mozdítható. Rá kb. 2 héttel ellopták a bringáját, a nyereg viszont így megmaradt. :(
(Sodronyt használt, most már u-lakatot.)
De együtt volt egy egész
De együtt volt egy egész bringátok. :o)
- - - - -
Ha a metrón Nightwisht énekelek, mindenki bolondnak néz. Ha bicajozom, akkor is. Az a jó a kerékpározásban, hogy nyugodtan énekelhetek közben Nightwisht, emiatt nem leszek hülyébbnek nézve.
Lehet, hogy valaki másnak
Lehet, hogy valaki másnak lett így egy egész bringája. ;)
Hát azért így neked
Hát azért így neked könnyebb volt hazatekerned, mint neki.
Hát egyszer-kétszer
Hát egyszer-kétszer majdnem lazán rádobtam magam úgy natúrba a nyeregcsonkra... Na az lett volna életreszóló élmény. De tény, hogy én úsztam meg olcsóbban.
Akitől már loptak csak
Akitől már loptak csak annyit mondanék nekik, hogy lopják vissza:D
Lekopogom... Tőlem még
Lekopogom... Tőlem még semmit. :)
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi. Hidegben ERRŐL tuti megismertek. :)
1 hete, a múzeumok
1 hete, a múzeumok éjszakáján, a Ludovikánál letörték és elvitték a kb. 10 éves Cateye hátsó villogómat. Le is szedhették volna, de nem, letörték, így konzolom sem használható. A sodronyzár kulcsos része mellől pedig kitörtek egy darab műanyagot, mintha csavarhúzóval próbálták volna piszkálni a zárat, amire sisakok voltak felfűzve s szellőzőlyukakon át (nem sikerült).
Intézkedéseim:
- Pótoltam a lámpát, és vettem előre is, ha már a boltban voltam. Ezeket már nyilván nem hagyom a bringán, és a sisakot is inkább cipelem.
- 18 évnyi sodronyzárazás után beújítottam egy Citadel CCH 50.120 láncot (bazi nehéz, de vitás helyzetek elsimítására is alkalmas lehet). Előtte megnéztem több órányi vágós/lopós/zárpiszkálós videót, és elolvastam vagy 5 csiliárd cikket és blogbejegyzést.
- A videók hatására a lakás zárbetétjeit is valszeg lecserélem biztonságosabbra.
- Gondolkodom a 18 éve tartó szociológiai kísérletem felfüggesztésén, nevezetesen hogy mikor lopják már le a vázpumpámat, amit sohasem szerettem, ezért mindig a bringán hagytam. Azért gondolkodom, mert nem is bztos, hogy kapok még vázpumpát a bringámra. :-O
A történethez hozzátartozik, hogy a bringám 18 éves, outi, újkorában sem volt nagyon értékes, és a toljvajok számára eddig nem bizonyult túl vonzónak. Egy haverom "lekocsmabringázta" a szemem fényét, egy másik meg javasolta, hogy kéne már egy újat vennem. Mindenesetre soha nem piszkálták, pedig a lépcsőházban többször is elfelejtettem lezárni, néha napokra is, de azért közterületen mindig zártam. A Margitszigeten rengetegszer odasodronyoztam ugyanahhoz a kb. 8cm átmérőjű fához, és elmentem futni. (Akkor még nem volt meg a bringaparkoló.) Most is szerintem csak a sisakok miatt mentek oda, mert messziről talán nem látszott, hogy le vannak kötve, és a lámpatörés bosszú lehett. Vagy a válság miatt egyre többet lejjeb adják a tolvajok. Szóval eddig elég olcsón megúsztam sodronnyal az elmút évtizedeket, (patkózárral, és zár nélkül a korábbiakat) remélem, a lánc miatt nem lesz vonzóbb a gép.
Szerencséd is volt, de jól
Szerencséd is volt, de jól jelzi, mennyit számít hogy néz ki a bringa.
-
Zsurmi