"A miniszterelnök szerint, aki a részeg biciklisek büntethetőségét kitalálta, az nem ismeri a magyar valóságot."

F:

http://www.hir24.hu/belfold/2011/11/14/orban-a-pias-biciklisekert-harcol...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Zsabor képe

Így volt: ‎"Én most

Így volt: ‎"Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki, még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének hiánya alapján született..."

Én próbáltam biciklin inni, de kilötyögött a sör, sőt a fogaimhoz is odavertem a dobozt. Nem javaslom.

2
zenmacska képe

Ugyan, nem hallottál még

Ugyan, nem hallottál még kulacstartóról???????

"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts

3
Zsabor képe

Van kulacstartóm, de az

Van kulacstartóm, de az még rosszabb, mivel a sörösdoboz átmérője kisebb a szabványos kulacsénál, így előfordult, hogy a bontatlan sörösdoboz kiugrott, és ki is lyukadt.
Inni onnan meg pláne nem lehet.
Ezzel kapcsolatban még eszembe jut a sör és U-lakat egy táskában szállításáról szóló lecke is.

Komolyra fordítva a szót: ennyi erővel a magyar valóság ismeretében a gyorshajtást, adóelkerülést, bliccelést, sikkasztást sem kéne büntetni.

4
peet képe

Át kell tölteni a

Át kell tölteni a kulacsba.

5
zenmacska képe

Peet, te még nálam is

Peet, te még nálam is gyakorlatiasabb vagy :)

"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts

6
Tibor_Nesze képe

keveset próbálkoztál :-)

keveset próbálkoztál :-)

7
H.L. képe

De jó lenne, ha engednének

De jó lenne, ha engednének egy sört legalább!
Pokorni mondta meg a frankót.

8
Hotyhogy képe

Traumatológus

Traumatológus sebészorvosok is gyakran harcolnak értük. :-(

9
asztalosgabor képe

"az nem ismeri a magyar

"az nem ismeri a magyar valóságot"

Ugyanezzel az elvvel megszüntethetnék a járdán való parkolás tilalmát is. Hiszen nincs elég parkoló, így aki megtiltotta a járdán parkolást, az nem ismeri a magyar valóságot.

Az, hogy a bringát vezetve kevésbé veszélyes az ittasság mint egy autót vezetve, az tükröződik a bírság mértékében is.

10
monster képe

És a negyvenhat év

És a negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede idejére visszamenőlegesen is rehabilitálja az összes ittas kerékpárost?
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

11
tatabike képe

Kizárt, hogy engedjék.

Kizárt, hogy engedjék. Majd ha kilépünk az EU-ból. Amúgy meg ha engednék, akkor még eggyel több adu ász lenne a gépjárművesek kezében, hogy ugye a kerékpár nem is jármű, mert ittasan is vezethető, mit keres az úttesten...?
Szóval szerintem nem hülyeség, mi akarunk egyenrangúak lenni, és ebbe ez is beletartozik.

Gépsárkányaim - Cserebere cuccok

12
Fly képe

Hatalmas +1 Szívemből

Hatalmas +1
Szívemből szóltál.
Szerintem a Viktátor volt részeg, amikor ilyet mondott...

13
Zsabor képe

Ezt, hogy "majd ha

Ezt, hogy "majd ha kilépünk az EU-ból" így hirtelen nem értem.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Drink-driving_limits_in_Europe.png

14
airdace képe

őő.. Nem teljesen értem

őő.. Nem teljesen értem az összefüggést, tekintve, hogy a megengedett véralkoholszint az EU-ban Magyarországon kívül csak 4 országban zéró (Cseho., Szlovákia, Románia, Észtország), a többi tagállamban 0,2-0,8 között változik (Angliában pl. 0,8g/liter) - igaz, járműtől függetlenül. Tehát itt valójában Magyarország és néhány más keleti tagország szigorúbb szabályokat alkalmaz, mint az EU.

De boldog a népe

15
Pontagy képe

ha nálunk engednék az

ha nálunk engednék az valamilyen mértékű ittas vezetést, a kutya se tartaná be azt, azzal a menyiséggel, ez a tippem. Így is rengetegen vezetnek úgy, hogy ittak előtte alkoholt. Szerintem kis hazánk még nem érett meg a dologra -pláne ilyen közlekedési kultúrával/morállal.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

16
Szter képe

A számból vetted ki a

A számból vetted ki a szót!

17
Icarus képe

Bar a zero toleranciat en is

Bar a zero toleranciat en is tulzasnak tartom, sajnos nem hinnem hogy i lehetne vezetni pont ezert :S

18
monster képe

Pszichológusok szerint úgy

Pszichológusok szerint úgy van, hogy mivel zéró a küszöb, és fölötte gyakorlatilag ugyanolyan szigorú a büntetés, bármennyi az érték, ha valaki megiszik egy pohár sört, utána már mindegy, lesz a mi lesz alapon sokkal többet iszik, mintha a 2 pohár még belefér lenne a törvény. Volt erről valahol egy hosszú cikk, statisztikák, minden, de most nem találom a neten, lehet hogy papíron olvastam.
------------------------

19
otapi képe

+1 Éppen ezért (lenne)

+1 Éppen ezért (lenne) jobb ha mondjuk csak fél ezrelék felett lenne tiltott a dolog nálunk is.

20
Cseya képe

Aki a halálbüntetést

Aki a halálbüntetést eltörölte, az nem ismeri a magyar valóságot.

21
tatabike képe

Na ja, ezzel

Na ja, ezzel egyetértek...

A többieknek meg, nem azzal van a gond, hogy az EU-ban amúgy általában (az említettek kivételével) bizonyos határértékig nem szankcionálják az ittas vezetést, hanem azzal, hogy szerintem az alapelvek szerint egy országon belül olyat nem lehet, hogy az egyik közlekedőnek szabad, a másiknak meg nem. Ugyanott közlekednek, együtt közlekednek, hatással vannak egymásra, konfrontálódnak alkalmanként, stb.
Vagy képzeljétek el, egy sör engedélyezett a bringásnak, iszik is egyet, majd összecsattan egy autóssal, aki megevett két konyakmeggyet. Autósnak kasza, biciklis meg mehet a dolgára? Ez így nem lenne korrekt...

22
feb képe

Aki a kocsmai dohányzás

Aki a kocsmai dohányzás betiltását elrendelte, az nem ismeri a magyar valóságot.

23
tatabike képe

Ezzel a '0.5ezreléket

Ezzel a '0.5ezreléket engedünk' témával meg az a baj, hogy félreértések, meg véget nem érő hercehurcák lesznek belőle. A zero toleranciánál meg egyértelmű a dolog: ivott, vagy nem ivott, aztán csókolom...
Így is tetves lassúak a hatalmat gyakorló szervek itthon, egy igen/nem kérdést talán nem tart hónapokig (évekig) eldönteni.

24
otapi képe

Mitől lenne

Mitől lenne félreérthető? A szonda is ki tudja dobni hogy fél ezreléknél kevesebb vagy több van az emberben, de a vér alapú teszt meg persze sokkal pontosabb.

Az egyszerű embernek meg elég annyit tudni, hogy 1-2 sör még belefér, annál többért meg bünti jár.

25
Pontagy képe

nem a fél ezreléken van a

nem a fél ezreléken van a hangsúly, hanem azon, hogy nem lesz betartva. Nézd meg a vidéki (főleg kis faluk) viszonyokat, hányan bringáznak a kocsmába/onnan haza, nagy amplitúdóval. Ott reklám nélkül is megy a BAK (Bringázz a kocsmába!) kampány.

azon lehetne variálni, hogy a büntetési tételek arányosan emelkedjenek az ittasság mértékében: magyarul minél részegebb a delikvens, annál többet fizet a kasszába.
---

26
Tomek képe

A vidéki, kis falusi

A vidéki, kis falusi kocsmák környékén édesmindegy, hogy zéró tolerancia van, 0.5 ezrelék, vagy két sör a limit, így is - úgy is ott vannak az amplitúdó huszárok, és ott is lesznek, amíg a körzeti megbízott a Sanyinak a sógora és a disznóvágásból jut neki is két kiló hurka.

Ez az arányos büntetés viszont jó ötlet (lenne, ha lenne aki betartatná a szabályokat. De jelen rendőrségünk erre tökéletesen alkalmatlan, esetleg ha razziáznak, de akkor is igen kicsi a valószínűsége, hogy az ember biciklivel belefusson egy ellenőrzésbe)

27
otapi képe

Nem értem a jövő idő

Nem értem a jövő idő használatát, már most sincs betartva. A nagy amplitúdóval közlekedőket ígyis-úgyis büntetni kellene, viszont a mértéket tartani tudókat nem vegzálnák teljesen feleslegesen.

28
tatabike képe

Oké, de akkor a

Oké, de akkor a munkahelyeken miért van már sokkal régebben zéró tolerancia? Még az olyanoknál is, ami közel nem annyira veszélyes, mint a közlekedés? Természetesen itt nem a feketén melózgató kőműves/culáger és szobafestő-mázoló bandákra gondolok...

29
otapi képe

Nincs ilyen nemű

Nincs ilyen nemű tapasztalatom, és még az ismerőseim körében sem hallottam volna olyanról, hogy a munkahelyeken szondával nézték volna a dolgozókat. Szóval ezügyben nem tudok mit hozzátenni.
Tény, ha valaki hulla részegen támolyog be a munkahelyére, azt sehol sem preferálják :)

30
monster képe

Én olyant is láttam, hogy

Én olyant is láttam, hogy kifele szondáztattak. Munka után. Azonnali kirúgás fenyegetésével.
Na nem olyan irodista helyen, hanem a munka igazi frontján.
------------------------

31
tatabike képe

Akkor nem tudom, milyen

Akkor nem tudom, milyen körökben mozogsz, illetve az ismerőseid hol dolgoznak/dolgoztak, de ez már régóta alap egy cégnél.
Meló közben, munkába jövet, munkából menet, bármikor szondáztatnak, sőt, nem egy helyen nekem frankón meg is mutatták a szondákat, mielőtt felvettek volna egyáltalán, hogy már azzal is egyértelműsítsék, mennyire komolyan gondolják.
Amúgy furcsállom, hogy ez Neked új, szerintem meg tök alap dolog. Ittasan nem dolgozunk, nem vezetünk, nem csinálunk semmi olyasmit, aminek elvégzését az alkohol hátrányosan befolyásolná.
Mondjuk nekem az is már majdnem alkoholistának számít, aki napi 2 sört iszik rendszeresen, mivel én totálisan absztinens vagyok. Ettől függetlenül sem tartanám jó ötletnek a zero tolerancia eltörlését, legyen szó közlekedésről, munkáról, bármi másról.

32
Zsabor képe

Érdekes. Velünk

Érdekes. Velünk előfordul, hogy munkaebéd közben, vagy pláne elhúzódó meló esetén kollektíven megiszunk egy-két sört.

33
monster képe

Na de nem présgépbe

Na de nem présgépbe nyúlkáltok munka gyanánt.
Egyébként dolgoztam olyan cégnek, amelyiknek a francia gyárában üveg borokat lehetett venni az ebédlőben. És asztalonként általában megittak a kollégák egy üveggel. Számítógép-összeszerelő üzem volt. Nem mondom meg a cég nevét, mert még valaki összefüggésbe hozná a melósok alkoholizálást a MTBF idő rövidségével!
------------------------

34
tatabike képe

Attól lenne

Attól lenne félreérthető, meg vitára okot adó, hogy akkor majd elkezdenének kavarni, hogy de mikor elkezdett vezetni, akkor 0.5 fölött volt, mire vérvételre került a sor, már alatta volt, stb...

35
otapi képe

Érdekes, ez nem probléma

Érdekes, ez nem probléma tőlünk nyugatabbra :)

Az számít, amit bizonyítani tudnak, tehát a vérvétel a lényeg. Az az 1-2 ezrelék nem megy ám ki a vérből fél óra alatt...

36
monster képe

Igen, ez okoskodás alapján

Igen, ez okoskodás alapján mindenki, akinek 0-át mérnek, lehet hogy nem 0-val kezdett vezetni. Halálbüntetést rájuk!
------------------------

37
tatabike képe

Jó, akkor forgassátok ki,

Jó, akkor forgassátok ki, amit írok, legyetek boldogok.
Otapi, ne legyél már ilyen, nem az számít, amit bizonyítani tudnak, legyen már benned némi felelősségtudat.
Régen rossz, ha úgy állsz neki a dolognak, hogy 'csak az számít, amit bizonyítani tudnak'. Ez felelőtlen gondolkodás. Az egy dolog, hogy nem tudják bizonyítani, de ha ittasan valami hülyeséget csinálsz, balesetet okozol, akkor szerintem senkit nem érdekel, mit tudnak bizonyítani. Főleg nem azt, aki az elszenvedője lesz. Attól, hogy Rád bizonyítják, avagy sem, nem fog egy csapásra összeforrni pl. egy törött kéz...
Inkább ebből a szempontból kellene vizsgálni a dolgot, nem a 'hogyan ússzam meg' mentalitás felől...

38
monster képe

Én is antialkoholista

Én is antialkoholista vagyok. Amikor elkezdtem inni kb. 1 dl bort naponta egészségügyi megfontolásból, majdhogynem rosszul lettem tőle. De az nem lehet a törvény alapja, hogy azért 0, mert azt könnyebb ellenőrizni. A 2 pohár sört éppen olyan könnyű ellenőrizni mint a 0-t. Ha jól tudom a németeknél csak akkor szondáztatnak (és büntetnek), ha valami kárt okozol, a rutinmegállításoknál nem nagyon. A Zsabor által belinkelt EU térkép kb. azt is mutatja, hogy hol milyen régóta van jogállam, demokrácia. A társadalmunk egyébként azt kapta, amit megérdemelt, nem tudott élni a mértékletes ivás méltányos engedélyezésével, ezért megkapta a zéró tolerancia furkósbotját.
------------------------

39
otapi képe

Hát, szerintem az pont a

Hát, szerintem az pont a felelős gondolkozást mutatja, ha valaki meg tud állni 1-2 sörnél. Egy-két sör vagy egy pohár bor azért még nem egyenes út egy baleset felé! Pl. telefonálás kihangosítóval is jobban elvonja a figyelmet a vezetéstől ennél.

Jó lenne ha a többségre felnőttként tekintenének a jogalkotók, akik saját maguk felelősen el tudják dönteni, mi a határuk, mi az amit még biztonságosan meg tudnak tenni. Persze sajnos mindig akad egy kisebbség aki nem képes erre, de őket senki nem akarja felmenteni - a zérótolerancia kérdése viszont nem is erről a csoportról szól.
Valaki feljebb belinkelte Európa térképét, hol tiltják 0 ezreléknél is a vezetést: érdekes módon csak a poszt-kommunista országokban. Itt kevésbé lehet felnőtteknek, felelős döntésre képesnek tekinteni az embereket?

40
aghla képe

Szerintem a rendőr felelős

Szerintem a rendőr felelős viselkedése a lényeg!
A józan mérlegelésre képes, /itt nem a részegség hiányára gondolok/ az emberek bizalmát elnyerő rendőrtől elfogadnánk, ha kissé eltér a szabályzat betűjétől.
Pl. másként mérlegel, ha a bringás a kocsmától jobbra indul és a falu főutcáján, autók között imbolyog, vagy balra a földes mellékutcán megy haza.
EZT NEM MERIK RÁBÍZNI a poszt-kommunista országokban.

41
otapi képe

A rendőr nem bíró, ő

A rendőr nem bíró, ő inkább ne mérlegeljen. Legyen inkább a jogi szabályozás tiszta és világos.
Vagy legyen olyan mint amerikában a sheriff, aki helyi szinten "maga a törvény" - viszont nem fentről nevezik ki mint az egyszerű rendőrt, hanem a helyiek választják meg!

Amúgy válasszuk szét a jogi szabályozást és a rendőri viselkedést. A jelen esetben/helyzetben a rendőri viselkedést akár ignorálhatjuk is:
Zérótolerancia csak papíron van, a valóságban nyugodtan lehet egy-két sör után bringázni, 0.000000001% esélye van hogy rendőr ezért megállítson és büntessen...

42
aghla képe

Aha. A helyszín bírság

Aha.
A helyszín bírság tételei is ...tól-ig. vannak meghatározva, tehát mérlegel.
Mérlegel akkor is, amikor kiválaszt valakit ellenőrzésre megérzés, gyanú vagy véletlen alapon.
Ezt nem kell összekeverni a bíráskodással, az mást jelent.
A szabályozás valóban legyen tiszta,de gépiesen alkalmazni nem lehet.

43
tatabike képe

Megint nagyon úgy áll a

Megint nagyon úgy áll a dolog, hogy le fogok innen lépni egy jó időre, mint tavaly, mert a tököm kivan, hogy még mindig ez a téma, hogy egy sör nem sör, járdázunk, pirosozunk, nincs lámpánk, szabálytalankodunk, stb.
Jó lenne, ha végre felnőnétek, így a büdös életben nem lesztek egyenrangúak a közlekedésben, teljes joggal köpködnek ránk még mindig az autósok...
Az a legszörnyűbb az egészben, hogy megrögzött kerékpáros vagyok, és utálom a kerékpárosokat, tisztelet a kevés kivételnek...
Évek óta ugyanazokon a szarokon rugózik az egész, és évek óta ugyanannyi, ha nem több a szégyellnivaló kerékpáros, mint volt.
Ez így leírva durva, meg majd jól megkapom a magamét érte, csak aztán jönnek a bejegyzések másoktól, hogy 'bakker, mennyi lámpa nélküli nyomorult rohangál a városban', meg 'majdnem elcsapott a zebrán, mert átment a piroson', stb. De amikor konkrétan leírom, leoltanak.
Nekem elegem van, egy helyben toporogtok, sok sikert hozzá. Már rég túl kellett volna nőni ezen,de hát ha ez így jó, akkor legyen...

44
monster képe

Csak nem a

Csak nem a miniszterelnökkel van bajod, he!?
------------------------

45
Icarus képe

Miert kapnad meg? Szerintem

Miert kapnad meg? Szerintem altalaban teljesen normalis hangnemben vitatkozunk, csak tobb kulonbozo nezopont van es nem mindig ertunk egyet.

46
Peta képe

Egyébkent mondasz valamit,

Egyébkent mondasz valamit, de itt most nem arról megy a sirám, jogy, jajj, minket elnyomnak, mert nem bicajozhatunk piásan, hanem épp egy 'felülről jövő", de sokaknak szimpatikus módosításról van szó. Nem ez lenne az első "előjog" az autósokkal szemben. Múltkor álltam a dugóban, és néztem a (bicajosoknak nyitott) buszsávban tekerőket..

47
Kuku képe

Mindenki itt hagyhatná a

Mindenki itt hagyhatná a blogot, ha az övétől eltérő véleménnyel találkozik. Ennek ellenére felesleges bezárkózásnak érzem a kiszállást. Miért nem lehet olyan véleményt megfogalmazni, hogy egy sör nem sör, ha van olyan ország is, ahol ez szabályba van foglalva. A piroson parázs viták szoktak zajlani, és szinte sosem olvasok olyat, hogy átmegyek a piroson, mert csak, vagy mert teszek a többi közlekedőre. Ráadásul a káosz sem áll, mert az egy bringásra jutó balesetek száma folyamatosan, és drasztikusan csökken.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok. Legyél te is tám

48
ropy képe

"Az ezredes közlése

"Az ezredes közlése szerint tavaly több mint 16 ezer, személyi sérüléssel járó baleset történt a közutakon, ebből 3.500 esetben volt érintett kerékpáros, és az őket érintő balesetek felét maguk a biciklisek okozták. Tavaly 92 kerékpáros halt meg balesetekben, míg az idén már 19-en vesztették életüket.

Óberling József megjegyezte, hogy míg a közlekedési balesetek száma évente csökken, a kerékpáros-balesetek száma növekszik. A rendőrségnek csak azokról a balesetekről van tudomása, amelyek esetében intézkedésre volt szükség, a tavalyi 3,5 ezernyi balesetnél minden bizonnyal több történt - tette hozzá.

A főosztályvezető hangsúlyozta: a kerékpáros-balesetek negyedét az érintettek ittasan okozták. Az ittasan balesetet szenvedett kerékpározók aránya 26,7 százalék volt és növekvő tendenciát mutat, ugyanis ez a mutató 2009-ben még 20,5 százalék, míg 2006-ben mindössze 16,7 százalék volt."

http://www.fmh.hu/fooldal-legfrissebb/20110329_kerekparosokat_ellenorzik

49
otapi képe

Valami saját komment? Mert

Valami saját komment? Mert így önmagában ez a cikk egyaránt igazolás a zéró-tolerancia ellenzői és támogatói számára egyaránt, attól függ ki milyen következtetést von le belőle.

50
ropy képe

Szerintem a növekvő

Szerintem a növekvő kerékpáros balesetek számából nem az következtethető ki, hogy a kerékpárosok tekintetében türni, vagy támogatni kellene az ittas járművezetést.
Bizonyára van oka annak, miniszterelnök a piásbringásokat kívánja menteni (ha már a devizahitelesek nem jöttek be), de véleményem szerint, elfogadhatatlan, hogy a kormány akár elvben is támogasson a közlekedés biztonságára veszélyes lépeseket.
Legyenek azok jogi vagy technikai hátterüek.

51
PTeker képe

+1 Nagyon szépen leírtad.

+1

Nagyon szépen leírtad.

Sör nélkül rakom, oszt?

52
Szter képe

+1 Azt gondolom, akkor lehet

+1

Azt gondolom, akkor lehet majd talán egyszer eltörölni a bringás zérótoleranciát, ha MINDEN (országszerte minden) bringás kivilágítottan közlekedik.

Mondom ezt úgy, hogy nekem is lecsúszik 1-2-há sör és bringával megyek haza, ha biztosan érzem, hogy menni fog. Ha érzem, hogy necces, akkor tolom.

53
otapi képe

Úgy látszik, kissé

Úgy látszik, kissé kemény fejű vagyok, még mindig nem értem, mi értelme fenntartani egy olyan elvi rendelkezést, amit a valóságban nem tartanak és nem is tartatnak be. Főleg hogy társadalmilag is az ellenkezője az elfogadott: vagyis, egy-két sörrel még egyáltalán nem problémás kerékpározni.

54
Szter képe

Ne győzködj, én sem

Ne győzködj, én sem győzködlek. Nekem ez a véleményem, neked meg más.

55
otapi képe

Oké, ebben maradunk :)

Oké, ebben maradunk :)

56
Peta képe

A két kérdésnek nincs

A két kérdésnek nincs túl sok köze egymáshoz. (Értsd: nappal is kidőlhet elém egy részeg bicajos/éjjel kivilágítva is, féktávon belül). Ezen kívül ilyen nem lesz, sehol nincs is ilyen.

Addig meg van plusz egy betartatlan, nem ellenőrzött, kontrollálhatatlan, és a valóságtól is nagyon távol álló szabályunk.

57
otapi képe

Más nem politikai

Más nem politikai fórumokkal (autósokkal is) összehasonlítva úgy néz ki felnőtt a CM fórum, legalábbis máshol is hasonló témák mennek csak pepitában és sokszor rosszabb stílusban, minőségben.

Miattam ne hagyd itt a fórumot, inkább majd lakatot teszek a számra/billentyűzetemre :(

58
Cseya képe

Hát igen, kb. ez a helyzet.

Hát igen, kb. ez a helyzet.

59
Hotyhogy képe

Vegyetek példát

Vegyetek példát rólam!

Mon, 2009-06-15 11:05

Tegnap este ittam egy sört és úgy keltem útra kerékpárommal, jogi értelemben ittasan, az éji sötétben. Egész úton hazafelé, egy jó háromnegyed órán át, világítás nélkül, fél kézzel kormányoztam a lassan haladó biciklimet a gyalogosok között a járdán.

Legyen ez az esetem tanulságos példa mindannyiunknak, hogy közlekedjünk felelősséggel és soha ne biciklizzünk ittasan, fél kézzel kormányozva, kikapcsolt világítással az úton. ;)

Na, mi a rejtély titka? :D

60
Icarus képe

Hogy toltad :)

Hogy toltad :)

61
Hotyhogy képe

+1 :-) ______________________

+1

:-)

62
ropy képe

Gyalogos voltál és nem

Gyalogos voltál és nem kerékpáros (járművezető).

63
Meglátó képe

Biciklin tényleg nem megy

Biciklin tényleg nem megy az ivás. Meg kell állni, a lábat (legalább az egyiket a földre kell támasztani, majd elő a kulacsot és bőr alá a falmelléki fehéret, aztán vissza a kulacsot a helyére és nosza uccu ismét.
A végén pedig, otthon ebéd, vagy vacsi után, jöhet egy pohár vörös bor.
-------------------------------------------
Ha az élet megkínál citrommal, kérj hozzá egy Martinit.

64
Pontagy képe

régebben ezt úgy

régebben ezt úgy csináltuk, hogy ha menet közben megálltunk a túrán, akkor hirtelen bontottunk egy sört és menet közben adtuk körbe, a sport neve: sör-váltó :)

egyszer volt valami VBB-s szervezésű Challange Day túra, föl a János-hegyre. Ott az volt, hogy megállás nélkül, menet közben bontottuk a sört, hegynek fölfelé, a küzdő, űrhajósszerkós menőcsávókat kínáltuk, azok meg "Állatok vagytok, tök hülyék!" hörgéssel mentek tovább, majd nem sokkal később fölfelé ezeket simán megelőztük, nagy móka volt :D
---