Folytatódjék hát marla fóruma, íme a III. rész. :-)
Természetesen a szerző ajánlásával:
A múltkor két órás kavarodás után jutottam el Gazdagrétről a Kerepesi temetőbe, és ez egyrészt iszonyat idegesítő volt, mert elkéstem (rosszabb esetben is egy órára számoltam az utat), másrészt meg ráébresztett arra, hogy attól még, hogy a googlemaps kiír egy útvonalat, mint legrövidebb, biciklivel nem biztos, hogy az a legpraktikusabb.
Ezért gondoltam, hogy csinálok egy ilyen fórumot, ahol tudunk egymásnak segíteni, ha esetleg a városban (vagy a városon kívül) olyan irányba kell mennünk, ahol nem vagyunk járatosak. Hiszen valaki más biztos, hogy arra jár nap mint nap. Meg persze lehet, hogy nem a legrövidebb a leggyorsabb és legegyszerűbb (eltévedés és rossz útminőség kiszűrése).
Hajráhajrá!
Szter javaslatára, és neki biztos igaza van:
http://www.utvonalterv.hu/
Lehet benne bringás funkciót választani, ezért eléggé praktikus.
Előzmények:

KergeKacsának,
KergeKacsának, Erzsébet-híd-Batthyány:
Erzsébet hídig a bringaúton, aztán balra el, és jobbra a Döbrentei utcán (Platán sörözőnél). Itt simán el a Clarkig. A Döbrentei picit szűk, a Tabán Étterem előtt néha elengedek 1-2 autót, ha lassú vagyok. Utána elég széles, csak a zebráknál húzódj sávközépre, mert ott összeszűkül. Körforgalmon át, a sáv közepén, mivel második kijárat, ne kanyarodjanak rám a Lánchídra tartók. Utána le a Fő utcán, ami kanyarodik jobbra a Duna felé. A kanyarban mindenképp húzódj balra kicsit (egyszer itt szorított valaki a szegélyhez). Utána egy sáv, itt maradhatsz a jobb szélen, már elférnek melletted. Halász utcánál ki a külső sávba, azt be is lehet foglalni, általában nem nagy a forgalom. Batthyánynál fel a bringaútra.
Visszafele a végét leírtam, előtte meg egyszerűen a Fő utcán. Ja és ha jó fej vagy, engedd át a gyalogokat :)
De boldog a népe
Köszönöm mindenkinek.
Köszönöm mindenkinek. Most már alig bírom kivárni, hogy épkézláb idő legyen elkezdeni. :)
+20 fok napsütés?
+20 fok napsütés? :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Ugyan már, süt a nap.
Ugyan már, süt a nap. :)
Flicka
Hajrá-hajrá, ha minden
Hajrá-hajrá, ha minden jól megy, nemsoká havazik is végre :)
Vagyis
Vagyis holnap?
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós
Gazdagrét Eleven centertől
Gazdagrét Eleven centertől a Lágymányosi (bocs Feri) hídig mi a leggyorsabb út?
A minap az Egér úton mentem, mintha autóval mennék, de valszeg elég nagy kerülő.
A Kelenföldi pályaudvar alatti kacskaringót viszont -ha lehet- kerülném.
lehet kerülni egyet úgy,
lehet kerülni egyet úgy, hogy a Kelenföldi pu. előtt lemész a Péterhegyi útra, majd Csákvár utca, Andor utca, Galvani út és úgy rá a Szeremire. Onnan már egyértelmű.
a leggyorsabb meg a Budaörsi út-Kelenföld-Bartók majd Sárbogárdi-Dombóvári út és ott vagy a hídnál.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán
Azt hiszem az általad
Azt hiszem az általad elsőnek leírt úton mentem, de elég nagy kerülőnek tűnik.
az is, de ha mondjuk nem
az is, de ha mondjuk nem szeretsz kanyarogni, miért nem viszed le a lépcsőn a bringát? Sajnos ott a vonat az a pont, amit csak nagy kanyarral lehet kikerülni, felszíni átvezetés kevés van, és mind kerülő. Van lehetőség átmenni bringával még az Állvány utcánál, vagy a forgalmi telepnél (a villamosremiz, már majdnem Budafok) de ezek mind nagy kerülők, sok-sok kilométer..
---
A nagy kerülőnél már
A nagy kerülőnél már csak leszállni szeretek kevésbé ;)
De mi a bajod a cikk-cakkal?
De mi a bajod a cikk-cakkal? Gyerekkorom óta nyúzom és leszámítva, hogy egyre több rajta a bringás, csak két esésem volt ott. Vagyis az egyik nem volt esés, betonfalnak nekimentem a bmx-szel, mert nem bírtam már bevenni az utolsó kanyart. :D
nekem volt ott élményem
nekem volt ott élményem ilyen BMX-es gyerekkel: én mentem éppen fölfelé, ő pedig a terepes részen ugratott át keresztbe, majdnem fölöttem, egy kicsit megijedtem tőle, de nekem ezekkel mindég ilyen élményeim vannak. Még 2008 nyarán a Görzenál környékén (ahol ilyen parkos-fás a bringaút, jó szűk) este csapódott belém majdnem egy ilyen, ninnya üzemmódban volt, rajtam meg volt egy full tele 70 literes hátizsák, egyik oldalon polifoam, másikon tollas. Jött a csávó, megláttuk egymást, de én elég gyorsan rájöttem, hogy szűk a hely, csatt lesz és a sávomban jött, szemben. Na, ekkor üvöltöttem rá, hogy: "TAAAAKARODDJ AZ ÚTRÓL!" és a csávókám meg besprintelt a fák közé :D
---
De mi a bajod a
De mi a bajod a cikk-cakkal?
Jobbra nehezen megy ilyen ívben a skid
Akkor járj arra, és ha
Akkor járj arra, és ha összefutunk majd rádköszönök és integetek (kivéve, ha lefelé tartok, és szorongatom a féket). Miről ismerlek majd fel? :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Remegni fog az első kerék
Remegni fog az első kerék az izgulástól, és mikor mellém érsz, el fogok esni.
Szuper! Erről tuti
Szuper! Erről tuti megismerlek majd! :)
~o~o~o~o~o~o~
Ha választani kell, hogy
Ha választani kell, hogy Egér út felé kerülök, vagy aluljárózom, akkor utóbbi. Nem nagyon van más jó opciód. És utána én is Pontagy verzióját javaslom, Bartók és a többi út, ha mégse akarnád rázatni magad, akkor az Etele-Budafoki kombó jó minőségű aszfalt, kiszámítható lámpákkal és megfelelő tempóval.
Sziasztok! Vágóhíd
Sziasztok!
Vágóhíd utcából (IX.kerület) az Ikarus telepre (margit utca XVI.ker) hogy tudnék a leggyorsabban eljutni, úgy hogy még nincs olyan nagy tapasztalatom a forgalomban autók között közlekedni!
Köszönöm!
Vágóhíd utca,Üllői
Vágóhíd utca,Üllői úton a Fradi pályáig (bringagyalog),Népliget (vagy átvágsz vagy bringaút a Hungáriával párhuzamosan) Kőbányai úton (bringaút) a Liget téri buszállomásig,ott befordulsz az Állomás utcába,majd Halom utca,Liget utca,Ónodi utca (ezek mind kis forgalmú utcák1-1 kocsi megy csak el) átbújsz a MÁV állomásnál és már a BNV-nél vagy az Albertirsai úton (bringaút),Fehér út (bringaút),Gyakorló utca (ez forgalmas,de ha nem akarod vállalni,akkor a házak között is el tudsz menni,bár ott járda van,de legalább jó széles)Keresztúri útnál (bringagyalog) elmész a Kerepesiig és átmész a HÉV túloldalán vezetett bringaútra,ami elvisz az Egyenes utcáig,innen nem ismerem,majd biztos jön valaki kiegészíteni :)
Ha ezeken a bringautakon
Ha ezeken a bringautakon végigteker biztos megjön a kedve a forgalomhoz ;)).
----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc
nem vészesek ezek,csak
nem vészesek ezek,csak nyugdíjas tempóra van szabva a többsége :)
Mester/Gyali ki a
Mester/Gyali ki a Hungariara, vegig a Kerepesi-ig. Szelesek a savok, de ha nem szimpi, akkor kerulhetsz ebbol az iranybol is a BNV fele. 500 meterrel hosszabb, mint a fenti verzio, de nem olyan kurflis.
Mondjuk a Kerepesin nekem sosem volt problemam, mert bar van forgalom, elfer mindenki kenyelmesen.
Ezt meg benne hagyom poenbol, bar ez egy masik Margit utca, meg jol johet kesobb valakinek. Minden esely megvan ra :)
(En vegigmennek a Vagohidon, utana Gyali, Hungarian atkeles, utana jobbra kicsit vissza, Gyali ut folytatasa - rovid szakaszon macskako, de baloldalt van aszfaltcsik, csak ott johetnek szembe -, utana at lehet bukni a sinek alatt (~120m bringatilos, ami azt jelenti, hogy kicsit szelesebb, mint nemelyik kotelezoen hasznalando bringagyalog :P), utana vegig tovabb a Gyali, az Ecseri utantol infra (http://www.youtube.com/watch?v=iblnCwlhsWc), Gyali vegen balos, Illatoson jobbos, szembe at a Hungaria utra, aztan kis utcakon Margit utca.
Igy van benne infra is, meg kis forgalom is - gyakorlas, ismerkedes -, cserebe 2x at kell kelni keresztbe nagy forgalmu utakon.)
Bocsánat, töröltem a
Bocsánat, töröltem a hozzászólást, mert már tárgytalan :)
------------------
http://sophiewrites.wordpress.com
Ha a Szent László tér
Ha a Szent László tér felől megyek az Élessarok felé és az Örs Vezér tere a cél, akkor súgjátok már meg, hogy hol kell/lehet szabályosan megcsípni azt a bringautat, ami a Fehér út mellett van!
Tegnap motoros sávon gurultam végig, teljesen jó volt, de ha rendes forgalom van, akkor nem tudom mennyivel száguldoznak ott.
Templom bal oldalán
Templom bal oldalán (illetve van ott még egy háztömb is) Halom utcán be, Liget utcán jobbra, második utca balra (Ónodi u.) - ez vezet a Kőbánya felső állomás aluljáróba, amin át tudsz jutni a bringaúthoz.
De boldog a népe
Nem tudtam, hogy van ott
Nem tudtam, hogy van ott aluljáró, térképet nézegettem, de csak most láttam meg google mapsen, hogy írtad merre keressem. Köszi!
https://picasaweb.google.com/
https://picasaweb.google.com/saganbp/KerepesiUtKornyekiKanyarok#57158138...
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Sziasztok! A Lágymányosi
Sziasztok!
A Lágymányosi hídról hogyan lehet eljutni Budaörsre a tescohoz? Az eurosportba kéne mennem.Lehetőleg bringa úton mennék.
bringaúton el kell menni a
bringaúton el kell menni a Kelenföldi pályaudvarhoz (a Lágymányosi-híd után érdemes a Dombóvári-Sárbogárdi-Bartók Béla útvonalat választani, nem bringaút, de kis forgalmú, bringabarát -a bringaúton egy aluljárón át kell menni) majd ott az aluljárón át követni kell a bringautat, de a Kőérberki úton érdemes lemenni (szint kevesebb, az mindenképpen lesz, és nem kerülő) majd Repülőtéri út (itt vége a bringaútnak) és kb. 500m után a Kinizsi utcán eléred a Tecsót.
(én az Intersportba járok így, ott van a szervizes emberem)
---
Szia! Ha legközelebb mész
Szia!
Ha legközelebb mész arra, dobnál nekem egy mailt, és ha nem bánnád akkor veled tartanék, hogy tudjam a jó utat.Eddig kétszer mentem arra, és eltévedtem, vagy 2 órát kóvályogtam mert úgy elvitt a GPS és az útvonalterv is.
a héten megyek arra, de
a héten megyek arra, de valamikor délelőtt, vagy max 1.körül, ha neked így jó.
---
Köszi, rugalmas a
Köszi, rugalmas a munkaidőm, remélem pénteken mész arra, az lenne az igazi:-)
rendben, megbeszélem a
rendben, megbeszélem a haverral a péntek délelőttöt, és akkor mehetünk is, a többit majd privátban megbeszéljük.
---
Dombóvárin, Sárbogárdin
Dombóvárin, Sárbogárdin szar az út, Budafoki-Etele a jó megoldás. :)
Hamzsabégi (parkon
Hamzsabégi (parkon átvezető szervizút-gyalogbringaút)-Bartók rövidebb, kellemesebb, lámpamentesebb.
De boldog a népe
Martin Nekem a
Martin
Nekem a Lágymányositól a Hauszmann Alajos-Bártfai útvonal "jött be". A parkban sok a kutyasétáltató és kisgyereket bicklizni tanító gyalogos, legalábbis hétvégén, ezért bármilyen kellemes, nem haladós.
Az az a bringagyász, amit
Az az a bringagyász, amit SENKInek nem javaslok. Annyi veszély leselkedik ott egy bringásra, max 10-zel lehet ott haladni csak. Annak meg semmi értelme. És veszély (kutya+gyerek+öregember) így is bőven van.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
ha én outival elviselem,
ha én outival elviselem, akkor más bringával sem olyan nagy ügy, meg nem kell ott száguldozni, arra ott a BB bringasávja :)
---
BB bringasávja nem fedi le
BB bringasávja nem fedi le azt az utat, amit írsz. :)
Te elviseled, én meg inkább megrakom a Budafoki+Etelét, azon végig jó az aszfalt. :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
dehogynem, a sáv a majdnem
dehogynem, a sáv a majdnem Sárbogárditól indul (a vasúti hídtól) és a Vasút utcáig tart, tehát pont lefedi ;)
---
Ja, hogy úgy értetted. Ez
Ja, hogy úgy értetted. Ez nem jött le belőle :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~
Köszönöm szépen, az
Köszönöm szépen, az remek lesz. Elég sokat kell arra mennem, így legalább nem fogok eltévedni.
Ezekből nagyjából meg
Ezekből nagyjából meg tudod nézni mire számíthatsz bringaút néven az útvonalon:
https://picasaweb.google.com/saganbp/HalalutEsBiciklislabirintusBudaorson
https://picasaweb.google.com/saganbp/HegyenVolgyonKelenfoldon
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Budapest központjából
Budapest központjából Horány partszakaszának legdélebbi pontjára (a Szürkő-szigettel szemben) szeretnénk eljutni május 18-án, pénteken délután. Kb. 5-8 főre számítok, nem mindenki gyakorlott forgalomban, esetleg előfordulhatnak országúti bringák is. Időre megyünk, tehát kiszámíthatóság szükséges (pl. ha kompozunk, menetrend kell). Kérem javaslataitokat.
(Direkt nem írtam fix kiindulópontot: ne ez döntsön a két Duna-part között, hanem hogy útvonalnak melyik jobb.)
Jávor Tamás
Én is airdace útvonalára
Én is airdace útvonalára szavazok, vittem már én is túrát Horányba.
A szentendrei komp szerintem macerás, ritkán jár, és rendes hajó, én eléggé utálom beemelni a bringát, pláne megpakolva.
És nem azért pásztorkomp, mert birkákat visz, hanem azért, mert Pásztornak hívják/hívták a tulajt :-)
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!
Ha ti Csepelről mennétek
Ha ti Csepelről mennétek Székesfehérvárra, merre mennétek?
Főleg az M0-híd biciklizhetősége (van járda?) érdekel, illetve egyéb jótanácsokat is szívesen vennék.
Van rajta járda/bicikliút.
Van rajta járda/bicikliút. És ha már ott vagy, a 7-es út a leggyorsabb. Vannak más utak is, de azok nagy kerülőt jelentenek, pl. Etyek-Alcsútdoboz-Vértesacsa... A 7-es út szerintem egész jó, nincs értelme másfele menni.
----
« a személyautó például elsősorban egy idióta játékszer, és csak másodsorban közlekedési eszköz »
Internationale Situationiste #1, jun 1958
Köszi! :)
Martin Mostanában a M0-
Martin
Mostanában a M0- környéke kissé necces:
Ha lejöttél a az M0-s hídról nemsokára jobbra kanyarodik egy földút a Hárosi yachtkikötőhöz. Ezen elmész, majdnem közvetlenül a Duna mellett átjutsz az autópálya alatt, majd visszakerüls a parti útra, (ami ezen a szakaszon el van zárva) Amikor beérsz az üdülőtelepre befordulsz a Kolzsvári u.-ra, jelzőlámpás kerszteződésnél keresztezed a 6-os főutat,és tovább menve eljutsz a Nagytétényi útra. Ott már baloldali bringaút is van , ha ezt preferálod.
Érden belül egyébként el lehet kerülni a 7-es utat, ha a bringaút végén átmész a felüljárón, a 103 busz végáálomása mellett, majd a Sárdi-Máriau. útvonalon eljutsz az Érd felső állomáshoz. Ott az aluljárón át, majd a Kossuth L. u. végig egyenesen Tárnokig.
Tárnok végén balra fordulva eljutsz a 7-es úthoz.
Ez az út talán 1 km-rel hosszabb.
Arra mentem, amerre írtad,
Arra mentem, amerre írtad, de csak most, hogy hazaértem, olvasom a kommentedet. :) Úgy néz ki, jól improvizáltam.
Az Érden belüli rész kivételével, ott átmentem a központon, mert bringatilos van a 7-es út azon részén.
M0 híd, Nagytétényi úton
M0 híd, Nagytétényi úton Érdig majd Érd után a 7-esen Velencéig és onnan a tó északi partján Fehérvár :)
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
Zugló vasútállomásról
Zugló vasútállomásról merre mennétek Vecsésre?
Vecsés felé:)
Vecsés felé:)
És leginkább erre:
És leginkább erre: http://www.gmap-pedometer.com/?r=5489675
Esetleg az Üllői elején
Esetleg az Üllői elején is lehet a párhuzamos kis utcákban menni ha aggódósabb vagy.
:-((-------))-:
Köszi, de nem vagyok. :)
Köszi, de nem vagyok. :)
Holnap delutan a Krisztina
Holnap delutan a Krisztina terrol megyek Pestlorincre. Van esetleg valami eletkepes megoldas az Ulloin kivul? A Hatar utig mondjuk csak a nepligeti feluljaro kikerulese a problemas, de onnan nem tudom milyen az a 2*1 sav cangazasra. Van esetleg valami jo alternativa?
a problemas nem is jo
a problemas nem is jo kifejezes, inkabb a maceras/korulmenyes jobb. :)
Esetleg.:
Esetleg.: http://www.gmap-pedometer.com/?r=5499531
Az Üllőivel semmi gond
Az Üllőivel semmi gond nincs, jó aszfalt, és a felüljáró is teljesen járható!
Az M0-ás (Megyeri)híd
Az M0-ás (Megyeri)híd budai oldalán mennyit javult a helyzet a megépítés óta? Két éve arra mentünk, de valami szemétlerakón keresztül vezetett bokáig sárban a kijelölt bringaút. A 11-esre szeretnénk kijutni csomagokkal.
Végig jó aszfalton ki
Végig jó aszfalton ki tudtok menni a 11-esre. Mondjuk én nem akarnék, de az az én bajom.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5525626
Köszönöm. Legközelebb
Köszönöm. Legközelebb kipróbáljuk. A szokásos Dunakeszi- komp- Tahitótfalu híd- Visegrád- Esztergom- Tát útvonal helyett kipróbáljuk a Dunakeszi- M0- Pilisszentkereszt- Tyco- 117- Tát útvonalat. Időben kb. ugyanannyi, de megspórolunk egy kompátkelést.
Na, holnap délelőtt ki
Na, holnap délelőtt ki kell mennem Budaörsre. Tanulmányoztam az össze itteni alternatívát. Senki sem írta, hogy szépen ment volna kifele a Nagyszőlős utcán, és aztán szépen becsatlakozni a Budaörsibe (autópálya kivezető szakasz Osztyapenkóig) aztán tovább virágpiac mellett. Magam el tudom képzelni ott a buszsáv használatát pláne vasárnap reggel. Norcon nem láttam bringatilos táblát, de a járdát se tartom elképzelhetetlennek vész esetén arra a kis szakaszra a "halálzebrától" a Sasadi útig.
Visszafele ez nem működik, akkor lehet kipróbálom a Kelenföldi pu alatti aluljárót.
Ha jól veszem ki, akkor ennek az útvonalnak a rákfenéje az M7-M1 kivezető keresztezése. Felüljárókon kívül hol lehet átjutni?
Hát pedig a vasúti
Hát pedig a vasúti felüljáró alatt a Nagyszőlős után ott a bringatilos kifelé. Befelé nem emlékszem, hogy láttam volna.
Keresztezni Gazdagrétnél lehet ugyebár, amerre a bringaút megy (Jégcsap-Hérics-Balatoni).
De boldog a népe
https://picasaweb.google.com/saganbp/HalalutEsBiciklislabirintusBudaorso...
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Visszafele jövök majd a
Visszafele jövök majd a Jégcsap utcán. Remélem megtalálom a kelenföldi pályaudvar hátulját.
Kifele vagy megreszkírozom a bringatilost, vagy megyek a járdán 1 km-t kb.
Amúgy lehet egy más helyen kéne felvetnem, de valahogy én úgy érzem hogy a bringás megy a járdán, aztán gondol egyet és lemegy az úttestre és ott megy tovább. Kell-e tudnia milyen tábla volt az előző sarkon?
Bringával bárhol be lehet fonódni a közlekedésbe, és akkor a következő sarokig jogos a "tudatlanság".
Ha az M1/M7 kornyekerol
Ha az M1/M7 kornyekerol jossz, akkor van egy kb. 12 emeletes epulet (norcon egy HBO reklam latszik a tetejen) ami minden fole tornyosul es valami hasznalt auto kereskedes a palyaudvar M1/M7 feloli oldalan. (Sajnos a norc linket nem talalom, hogy tudom kimasolni.)
tudnod kell. Ugyanúgy ha
tudnod kell.
Ugyanúgy ha éppen kölcsönkérsz egy kocsit, akkor nem mehetsz ki egyirányúval szemben azért, mert nem te hajtottál be abba az utcába így nem kell tudnod hogy egyirányú.
Az a bringatilos kb. 30
Az a bringatilos kb. 30 méterig érvényes, rögtön feloldja a kereszteződés. Ha nem szállsz le, akkor a járdasziget végénél megállva várnod kell, amíg a két sávban pár tucat 90-nel gyorshajtó elhúz. Vagy leszállsz, sétálsz 20 métert, és átmész a zebrán, ahol ugyan nincs lámpa, és neked kell feltartóztatnod az ámokfutókat, igaz ekkor elsőbbséged van velük szemben.
Sajnos tegnap jártam erre,
Sajnos tegnap jártam erre, de egyértelműen mindkét esetben az aluljáró irányát tudtam volna javasolni, és tök egyértelmű mindkét irányból a bringaút azon a részen. Remélem ezt sikerült is ma simán megtalálnod, ugyanis tényleg tök evidensen vezet mindkét irányba, még a jégcsap utcánál is ki van minden táblázva, merre is menj.
Se kifele, se befele nem
Se kifele, se befele nem láttam bringatilost a Budaörsi úton. Reggel jött is szemben befele egy outis vadul. A kereszteződéseket le is fényképeztem a telcsimmel, ha valaki nem hiszi. Se a Nagyszőlős utca becsatlakozásánál, se ott ahol visszafele végül is lementem a pályaudvar felé.
Nagyon érdekes volt a pályaudvarnál a San Francisco Lombard Street kicsinyitett modellje, valamint az utazóközönség között kialakított szlalompálya. Kifele két bringás is volt, mindkettő a járdán ment a halálzebrától kifele a Sasadi út felé.
A halálzebránál gyönyörű Ragya akciót mutattam be a bringa agresszív zebrára tolásával.
Láttam még 4 fixist gurulgatni befele Budaörsről a város felé 3/4 12 körül. Ők az úton gravitácival lefele, én a bringaútnak nevezett szaron izomból felfele. Azon az úton a szembe lefele lejtőző bringások nehezen kerülgettek engem. Lefele én se azt használtam, 55 km/órával sikerült gurulgatnom az úton. Sajnos kiderült, hogy a csak nagynéha használt 11-es kisfogasomra nem precízen megy a lánc, kell valamit állítanom majd a váltó ütközőjén.
A Nagyszőlősön pedig ott
A Nagyszőlősön pedig ott a bringatilos, tuti, nap, mint nap járok arra, látom. :) Na jó, ma nem voltam, de nem szokták leszerelni, épelméjű ember nem bringázik be a négysávos Budaörsi út harmadik sávjába. :)
http://kepfeltoltes.hu/120715/vago_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Bringatilos még a Jégcsap környékén van, ha az úton jönnél, és az autópálya bevezető szakaszára hajtanál fel. Na, ott Szentháromság tábla fogad. Persze vannak, akiket ez nem érdekel, rendszeresen látok barmokat. Mintha rohadvány nagy kerülő lenne szabályosan menni...
A Budaörsi úton lévő gyászon sokan csinálják így, ahogy mondtad, ugyanis az a járdaszakasz a bokrok meg nem nyírása és az út nem takarítása miatt, illetve maga az út vezetése se alkalmas arra, hogy megfelelő tempóval gurulhass le. Az úton nincs tiltás, nekem eddig 59-ig sikerült kipörgetni a bringát, sajna 40-12 ennyit bír csak. Vagyis ez is bőven elég. :)
A cikk-cakk az aluljárón szintén életveszély, az egyik kanyarban a downhillezők által kihordok homokhalom, az alsó részeken a hat kiló bokor okoz veszélyt. No, meg példaképp a múltkor két suhanc jött szembe ott robogón...
Ja, Nagyszőlősön pont a
Ja, Nagyszőlősön pont a tábla előtt felmentem a járdára a zebrához, nem akartam a 4 sáv közepére érkezni, meg akartam a privát ragya zebraakciót. De onnantól nincsen bringatilos. Ez érdekes kérdés, korábban a Budaörsin van valószínűleg, a Nagyszőlősön van, de ahol a kettő összefonódik, és kereszteződésnek számít, ott nincsen. és mondjuk úgy jön a bringás, hogy lehozza a zebránál lévő lépcsőn a bringát és onnantól tekerni akar az úton? Mindjárt felrakom valahova azt a 2 képet amit azokon a helyeken vettem le, ahonnan rátértem volna szívem szerint az autópályára.
Nincs sehol a Budaörsin
Nincs sehol a Budaörsin máshol bringatilos, Nagyszőlősin se, itt is azért van, mert nem normális a harmadik sávba érkezni.
Msjd' minden nap arra megyek
Msjd' minden nap arra megyek bringával.
Sima ügy ;)
Mármint simára vasalnak az
Mármint simára vasalnak az autók? És mindennap kapsz egy új életet a másnapi menethez?
Simán ki tudok sorolni
Simán ki tudok sorolni középről a jobb szélre.
Esténként befele meg a szélről be középre.
Akkor viszont a sofőrök
Akkor viszont a sofőrök kapnak új életet másnapra az infarktus után.
Kifele, ahol be lehet
Kifele, ahol be lehet sorolni bringatilos nélkül, és később sincsen tilos pl. a Dayka Gábor utcánál:
https://picasaweb.google.com/papp.daniel.istvan/VegyesBringas#5765440554...
Befele (nekem az a hely valószínűleg örökre az "Autóklub" marad), ahol bringagyalog van a járdán, ami nem kötelező (vagy mégis?), de mondjuk legyen hóval borítva, nem látszik a felfestés:
https://picasaweb.google.com/papp.daniel.istvan/VegyesBringas#5765440594...
Nincs ok a tiltásra. Csak
Nincs ok a tiltásra. Csak ott van tiltás, ahol annak értelme is van. A két fentebb említett helyen.
Asszonypajtást sikerült
Asszonypajtást sikerült rávennem, hogy bringával menjünk le a Velencei-tóra (illetve a végcél Martonvásár lesz), ami számára perpillanat leküzdhetetlen távolságnak tűnik, de én tudom, hogy mire odaérünk rá fog jönni, hogy igazából nincs is az olyan messze.
Viszont szeretném megkímélni az idegrendszerét a 7-es út forgalmától, úgyhogy kisforgalmú utakon kinéztem pár útvonalat, ezekhez kérnék némi tanácsot, tapasztalatot.
No, első körben arra gondoltam, hogy Ráckevéig lemegyünk HÉV-el, majd Lórév - komp - Adony - Pusztaszabolcs - Velence útvonalon eljutunk a tóig, aztán némi pancsolás után irány Marton. Ez kb 57 km és Pusztaszabolcs után mutat valami púpot amit meg kéne mászni. Valakinek van tapasztalata erről az útvonalról, mekkora az a domb, mennyire forgalmas az út, illetve a HÉV mennyire gáz?
Második verzióm, hogy kihagyjuk a HÉV-et és Csepel- Szigetszentmiklós - Szigethalom - Tököl -komp- Százhalombatta útvonalon végigtekerünk, csak itt elakadtam, hogy SZhBatta és Martonvásár között van-é valami közvetlen útvonal, vagy mindenképp hasznánlunk kell vagy a 6-ost Ercsi - Ráckeresztúr felé, vagy pedig a 6-7-est Tárnok felé kerülve Martonig?
A harmadik verzióm pedig szintén tekerős, Csepel - SzSzMiklós - Szigethalom - Szigetcsép - Szigetszentmárton - Szigetújfalu -komp? - Ercsi - Ráckeresztúr - Martonvásár útvonalon, kb 60 km. Ez egész jónak tűnik, és a táv is belefér még simán.
Csepeltől ha jól tudom megy valami bringagyász a sziget keleti felén a Duna-parton végig. Jól tudom? Meddig megy az lefelé?
Szóval aki járt már errefelé ossza meg velem a tapasztalatait. Hévezni nagyon nem akarnék, se dombot mászni, se nagy forgalmú úton menni, mert jó lenne máskor is elvinni asszonypajtit túrázgatni, úgyhogy most kell neki a pozitív élmény!:)
Nekem a harmadik megoldás tűnik a legszimpatikusabbnak.
Időnk lesz bőven, amúgy is lassan megyünk majd kirándulós, fényképezgetős üzemmódban.
Várom a tippeket!
Köszi!
A kriteriumokrol: Minosegi
A kriteriumokrol:
Minosegi munkat vallalok, olcson, rovid hataridovel. Egyszerre csak 2 opcio jelolheto...
---
Volt mar korabban Velence, peldaul itt, de ez dombos, cserebe nyugis es szep.
http://criticalmass.hu/comment/reply/9085/355925
Csepel felol itt egy nyugis verzio, de relative uncsi:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=angwkokpdblvbtzo
Az a Pusztaszabolcsi pup az gyakorlatilag semmi. Nem bantaskepp, de ha az pupnak szamit, akkor eloszor inkabb a kondira gyurjatok ra, mert ennel konnyebb verzio szerintem nincs. Legfeljebb ha kerultok sok-sok kilometert, de nem hiszem, hogy nagyon megerne...
Lorevnel egyebkent ha jol tudom orankent van rev, szoval erdemes nem lekesni. Elotte nagyon foskalacs az ut, szoval ha ott kell sprintelni, akkor mar regen rossz :)
Na jólvan, azért látom
Na jólvan, azért látom valakit még mégiscsak érdekel!:)
A nyugis verziós linkre azt írja hogy:
"The Track is privat and locked by errorka."
Fogalmam sincs mekkora az a púp, azért is írtam, hogy várom a tapasztalatokat, de ha azt mondod nem vészes akkor lehet azt választjuk, mert úgy tudunk fürdeni is a tóban még megérkezés előtt, szóval nekem az szimpi.
A nagyobb dombokkal is csak annyi a bajom, hogy asszonypajtinak van idén összesen kb 200 km a lábában, szóval nem kéne rögtön hegyre vinnem, én meg egysebivel nyomom, úgyhogy vagy lendületből fölmegyek és megvárom a dombtetőn, vagy tolom mellette a bringát!:)
Lórévnél van valami büfé, ahol kényelmesen lehet várni a kompra egy palacsinta mellett?
Köszönöm egyébiránt a tippeket!;)
Oh, azt hittem, hogy a link
Oh, azt hittem, hogy a link birtokaban megnezheto. Publikussa tettem...
Lorevnel remlik valami takolmany, de mi megallas nelkul koroztunk, mert annyi szunyog volt, mint a ...
A kondira irtam, hogy tekerjetek, mielott turaba fogtok. Felmentek a varba pl. Az nem is durva meredek, nem is hosszu, es fokepp kozel van. Ha nem megy, akkor felmentek addig, amig megy, es legkozelebb nekimentek ujra. Az a pup se durvabb...
Nem vészes a 7-es 10
Nem vészes a 7-es 10 kilométer Érdtől az lazán 30 perc.
Ellenben mehettek a 811-es úton is, de előtt ki kell menjetek Bicskéig a régi 1-esen, amin alig van forgalom. Biáig az 1-es se gáz de forgalmasabb. Jó sok dombbal. Bicskétől sík-picit lejt. Sokkal hosszab kb 2.5x annyi idő.
Ha minden kötél szakad,
Ha minden kötél szakad, akkor megyünk a 7-esen, annyira azért nem félős a lyány, csak gondoltam ha már kirándulunk, akkor ne egy főútvonal mellett tegyük azt. Sietni nem kell, úgyhogy inkább valami kóválygós könnyebb út, mint a célirányos egyenes.
Ezt a 811-est még átgondolom.
Köszi a tippeket neked is!
Hátha tudod hasznosítani,
Hátha tudod hasznosítani, most került fel a mozgásvilágra a Velencei tó körüli út aktuális állapotának ismertetése:
http://www.mozgasvilag.hu/hir/dehogy-ert-meg-korbe-velencei-tavi-kerekparut
Ott leszünk néhány napig,
Ott leszünk néhány napig, úgyhogy mindenképp körbe akarom tekerni a tavat, ez meg egy hasznos kis összefoglaló, legalább tudom mire számíthatunk! Köszi!
Budakalászról Népligetbe
Budakalászról Népligetbe milyen útvonalat javasoltok? Inkább kerülök,a nagyon forgalmas utakat kihagynám.
Kalászról kényelmes
Kalászról kényelmes dolgod lesz. Például így:
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5602843Close
De ezernyi útváltozat van.
A főúton haladva 20-25%-al
A főúton haladva 20-25%-al rövidebb az út
Á,ez eszembe sem
Á,ez eszembe sem jutott,pedig a Barosson szoktam járni. :)) Gondolom a Kőbányai sem neccesebb. Köszi
A Kőbányai út borzalmas.
A Kőbányai út borzalmas. Ha csak tudod kerüld el!
Az úttesten annyira nem
Az úttesten annyira nem szörnyű :))
A bringaút az meg olyan átlagosan alkalmatlan a kerékpározásra :)).
https://picasaweb.google.com/saganbp/KobanyaiKalandok
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Nem a fenét. A keresztbe
Nem a fenét. A keresztbe menő sínek; a macskakő a buszmegállóban és a kátyúk nagy odafigyelést igényelnek.
A Kőbányai úton van
A Kőbányai úton van bringaút, viszonylag járható, de attól függ, hogy mikor jársz arra, mert bizonyos időben nagy arra a forgalom. Elkerülni a Kőris-Vajda Péteren tudod, de arra parkoló autók vannak és ha rátapadsz, mint a szúnyog a lóra, akkor felnyársal az ajtaja. Vagy mögötted kis távval előznek. Egyik sem jó, inkább kőbányaizz, aztán ha unod mész másfele is...
Kőbányaira úgy menj, hogy az Orczy térre érkezve a Nagyvárad tér felől érkezők elé állj be, de ők is elférnek melleted és azok is, akik onnan jönnek, mint te. És a zebra mellett átudsz menni, mikor zöldre vált a lámpa.
Budakalásztól befelé
Budakalásztól befelé képekben:
https://picasaweb.google.com/saganbp/EV6BudakalaszBelBuda
Az Árpád hídtól a másik bringaúton is tovább lehet vergődni.
https://picasaweb.google.com/saganbp/ArpadtolRakocziig
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
sziazstok 1 kis segitséget
sziazstok
1 kis segitséget kérnék:a 11 ker kánai ut 2(régi sport max) kellene eljutnom,pestről pl moricz-ig ok,de onnan merre hogy???utvonalterv bonyolitja.
csak gyorsan és kényelmesen
elöre is köszi
a legrövidebb út a
a legrövidebb út a Kelenföldi pu-bringaúton el a Kőérberki útig, el a budaörsi reptérig és vissza a Repülőtéri úton, vagy kanyaroghatsz kis utcákon a 41-es villamos vonala mentén, azzal kicsivel beljebb megy ez az út.
Móricztól Fehérvárin
Móricztól Fehérvárin Andorig. Andoron jobbra végig.
Egérútba bele csatlakozva. Egér úton a 70 es ig és azon (100m)a Repülőtéri bekötőig. Vagy azon jobbra be a reptér fele. És az első kereszten balra. Át a síneken, és mégegyszer balra (vissza)
(Móricz-Andor= 3km)Onnan meg 5km (kb)
Vagy továbbmész 300 métert a 70 en a Reptéri út utáni első kereszt jobbra. Az a Kánai u.
a Fehérvári utat nem
a Fehérvári utat nem javaslom, borzalmasan rossz minőségű, és a szélső sáv mindig tele van parkoló autókkal. Az Egérút meg ez erős teherforgalom miatt nem a legjobb választás.
Ráadásul brutál
Ráadásul brutál kerülő.
köszi a tanácsokat
köszi a tanácsokat
Helló! A szentmihályi út
Helló! A szentmihályi út mennyire járható, biztonságos?
Nelyik Szentmihályi? A
Nelyik Szentmihályi? A XV.-ben én már gurultam rajta végig a Szlováktól egészen az Árpád útig.
Pontosan. És milyen?
Pontosan. És milyen?
Járható. Van biztosnságos
Járható. Van biztosnságos út M.o.-n? Mindkét irányba kellően széles sávok, azonban laza padka az erdős részen. Utána meg nincs padka, csak szegély. Forgalmas út. Azóta szerzett tapasztalataim alapján alighanem már nem ezen az útvonalon közelíteném meg az akkori úti célomat, az akkori indulási helyemről.
Van két ocsmány
Van két ocsmány sávelhúzás benne.
Az egyik a Ázsia és a Pólus között a másik meg az M3 felüljáró alatt.
Ezeknél figyelni kell hogy a többi közlekedő is tisztában van a sávok fogalmával.
De ezen kívül teljesen jó, bár elég forgalmas azért el lehet férni.
Jól járható utszakasz
Jól járható utszakasz párszor végig mentem rajta. A Pólusnál jobban kell figyelni ott az autosok nagy része átcsuszik a sávból az áthúzásnál. A pólús után ha mész kifelé a városból jobb oldalon lesz egy benzinkút a lámpánál az a rész viszont nagyon rossz álapotban van, volt még pár hónapja.
Izirájder öcsém izirájder
Köszi az infót
Köszi az infót mindenkinek!
Északi vasúti összekötő
Északi vasúti összekötő hídon át lehet tekerni, ugye? Nincsen már lezárva?
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Miert lefogjak zarni? Mi
Miert lefogjak zarni? Mi okbol?
Régebben volt lezárva
Régebben volt lezárva építkezés miatt, és azt szeretném biztosan tudni hogy már megnyitották-e?
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Mennyire régen ? Ősszel
Mennyire régen ? Ősszel voltam utoljára arra,akkor járható volt.
Itt volt róla szó a
Itt volt róla szó a fórumon de ha te most ősszel mentél, akkor én is mehetek holnap. Csak nem a hídfőnél akarok szembesülni azzal hogy kerülnöm kell az Árpád hídig valamiért. Mert én vagy 3 éve nem jártam arra.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Augusztus végén ilyen
Augusztus végén ilyen volt:
https://picasaweb.google.com/saganbp/AzAnkertolAKamforigBelPestUjpest#57...
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Sziasztok! Lehet, hogy nagyon
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon egyértelműt fogok kérdezni.
Csepelről szeretnék Veresegyházra menni? Ti merre mennétek?
Minél nyugisabb, annál jobb. A nyugalom néhány kilométer kitérőt is megér, de azért 20%-nál ne nagyon legyen több. :)
Köszi.
Légvonaltól vagy a
Légvonaltól vagy a legrövidebb útvonalhoz képest?
A legrövidebbhez képest. :)
A legrövidebbhez képest. :) Ez a Google Maps szerint ~40km.
Az utvonalterv.hu Gödön keresztül ajánlja (55km, +38%), de ha valaki tud mondani jobbat, és főleg biztosat (az utvonalterv.hu szeret elvinni random helyekre), azt szívesen látnám. Ha megerősítitek, hogy Gödön keresztül a legjobb, akkor Gödön keresztül megyek.
Mehetsz így is,
Mehetsz így is, Veresegyházára csak szarokon tudsz kijutni, ahol nagy a forgalom.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5895775
De ez még elfogadható, én is jártam már erre egy párszor. Sok sikert, majd számolj be róla, milyen volt.
God fele valoszinuleg nyugis,
God fele valoszinuleg nyugis, bar Dunakeszire kijutni meg mindig parszaz meter bringatilosos szerintem, annak ellenere, hogy Dunakeszin mar rendeztek a kozlekedest. Fot fele el lehet kanyarodni, de en arra cak egyszer tekertem, es nem volt valami szimpi.
Masik lehetoseg, ha mesz a Hungarian, Kerepesi, Ors, es vegig tovabb kifele. A Veres Peter mellett van egy bringafos, ami mondjuk az egyik legszarabb a varosban (parkolo autok, kismillio keresztezodes, botranyos minoseg, tele Demszky karokkal, szoval az a tipikus "neked epult" kategoria...), de az uttest teljesen jo.
Aztan vagy Kistarcsa fele tovabb, es a 3-ason (emlekeim szerint az a szakasz meg nem horror), vagy Nagytarcsa fele kis kerulo, es Isaszegen at. Arra kisebb a forgalom, es 1-2 katyus reszt leszamitva teljesen jo szakasz.
Godollonel osszefut a 2 ut, onnan meg adja magat, hogy Szada es Veresegyhaz...
Nekem az Isaszeg verzio a legszimpibb, de nyilatkozzon mas is. Hatha valaki tud egy tutit :)
Fót->Veres tényleg ennyire
Fót->Veres tényleg ennyire életveszély hogy ekkora kerülőt is megérjen(Göd)?
szerk: mert keszire ki lehet menni pl a külső-szilágyiról is... igaz nyuginak híre sincs :(
Én jártam már arra párszor,
Én jártam már arra párszor, nekem sose volt bajom, nem volt több idióta, mint Kistarcsa felé. Szóval szerintem vállalható. CSak combos, de emelkedő a hármason is van :)
Köszi! http://www.gmap-pedome
Köszi!
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5894641
Ez szimpatikus útvonal? Van benne necces rész vagy bringatilos?
A Kistarcsa utani reszen
A Kistarcsa utani reszen nagyon regen jartam, nem tudom ott mostansag mi a helyzet. Bringatilos emlekeim szerint nincs.
Isaszeg fele jartam tobbszor, igy en inkabb azt javasolnam, mert arra tudom, hogy a szokasos nehany droidot leszamitva - akik sajnos "mindenhol" ott vannak - nyugi van.
Ismerősöm osztálykirándulásra
Ismerősöm osztálykirándulásra biciklitúrát szervez május 3-ára 30 fő 14-15 évesnek, kért, hogy segítsek útvonalat tervezni Vénekről Pannonhalmára. (Úgy hallotta, van valami kerékpárút is.)
Én elsőre kerékpárutat nem találtam, és a Mosoni-Duna-part - Győr, Kossuth híd - belváros - Vasúti aluljáró - Tihanyi Árpád u. - Kismegyer - Sághalomalja - Győrság - Pannonhalma útvonalat ajánlottam neki: http://www.bikemap.net/route/2065744, de várom a helyismerettel rendelkezők ötleteit!
Válaszolok magamnak, hátha
Válaszolok magamnak, hátha ettől feljebb kerül a téma a fórumlistában.
(En lattam, de passzolom
(En lattam, de passzolom sajna...)
Árpád híd budai hídfőtől
Árpád híd budai hídfőtől Újpest városkapuhoz merre menjek?
Szentendrei és Váci utat kihagynám, ha van értelmes, haladós alternatíva. :)
Az Északi vasúti összekötő
Az Északi vasúti összekötő hídon.
Ahogy nézem a Miklós
Ahogy nézem a Miklós utca-Folyamőr-Bogdáni-Ladik-Jégtörő-Gázgyár utca útvonal lenne a leggyorsabb, nem? Kihagyva a Fő tér macskaköves részeit, és a Szentendrei elbaszott bringagyászát is.
A Gázgyár utca szép, a
A Gázgyár utca szép, a Jégtörő mellett azt hiszem van valami tűrhető bringagyász. Odáig meg kéne valakitől tipp aki pl. jár bringával a Sziget fesztiválra vagy valami. Nem tudom a HÉV vonalon hol a legkényelmesebb átmenni. lehet el kell menni a Mozaik utcai (?) megállóig.
Ha nekem kéne arra járnom rendszeresen, én lemennék a rakparti útra az Árpád hídi HÉV megállóban.
Meg az Árpád híd pesti hídfőjétől is lehet valami kis utcákon kifele indulni a Dagály strand előtt elmenve valahogy a Duna Plázához becsatlakozva, ott is van bringagyász, de a túloldalon van egy leválasztott szolgalmi út szerűség is sokáig. De a vasúti híd pesti hídfőjéhez kell megérkezni ott is.
Ezt javasolnám
Ezt javasolnám http://www.gmap-pedometer.com/?r=5933183
Nagyjából ez nyert, köszönet
Nagyjából ez nyert, köszönet mindenkinek :)
még1 alternatíva: a
még1 alternatíva:
a hídonvégig-dagály-frangepán-lomb végig, majd tecsónál érkezés.
kevés(3) lámpa meg kevés forgalom, de sok beláthatatlan jobbkéz.
Ha már a Frangepánon vagy és
Ha már a Frangepánon vagy és Városkapuhoz mégsz, akkor a Béke út. Kényelmes széles külső sávos szinte végig.
Holló! Lehet, hogy már
Holló! Lehet, hogy már feldobta valaki, de első körben nem sikerült rátalálnom a megoldásra. Tehát, Érdről szeretnék eljutni Rácalmásra. Mivel a 6-oson szentháromság van, ezért az alap konfig az, hogy 7-es Gárdony, majd balra el Perkáta felé, Dunaújváros és Rácalmás. Adony felé jobb lenne, de ott nem látok leutat Rácalmás felé. Valami egyéb javaslat?
ha nyugis utat akarsz (és
ha nyugis utat akarsz (és elbírod a rázósabb útminőségű szakaszokat), a Csepel-szigeten is le lehet menni ,Adonynál van komp, onnan meg ugyanúgy el lehet jutni Perkáta felé
A komphoz kiegeszites:
A komphoz kiegeszites: emlekeim szerint orankent jar. Mi mar par eve is meghaltunk ott, annyi szunyog volt. Kepzelem, mi van most :P Szoval oda nagyon ki kell szamolni. Valamint nem sokkal a komp elott fortelmes minosegbe csapott at az aszfalt. Azzal nem tudom, csinaltak-e valamit, de van egy olyan erzesem, hogy nem :)
Köszi a javaslatot, de
Köszi a javaslatot, de Adonytól még ott a 6-os, amin nem közlekedhetek. (most már értem azt a bringást, aki az útpadkán szembe ment a forgalommal)
Szia! Én már többször mentem
Szia!
Én már többször mentem biciklivel Budapestről Dunaújvárosba. Szigetszentmiklós-Ráckeve irányába, majd Lórév-Adony komp. Adonytól csak Kulcsig kell a hatoson menni, Kulcson bemész a faluba, onnan át tudsz tekerni Rácalmásra. Szabálytalan ugyan, de szerintem az a kicsi szakasz nem vészes. Soha nem volt ebből konfliktus. Mióta kész az M6, a kamionforgalmat elviszi, szóval a 6-os út egész békésen tekerhető.
Köszi, akkor kipróbálom.
Köszi, akkor kipróbálom.
Ahogy atjon a rev, kijossz
Ahogy atjon a rev, kijossz egy kis utcan, es utana egybol keresztezed a 6-ost:
http://goo.gl/maps/EA03I
A tuloldalon elindulsz jobbra, aztan Rakoczi, Bajcsy, Zrinyi, Perkatai, majd lesz egy foldut keresztbe. Az sajna nincs meg vegig a Street View-n, de sztem vegig ilyen:
http://goo.gl/maps/oKZEU
A Kulcs feloli vegen atmesz a feluljaron, es jobbra visszakanyarodva jossz le, nem a 6-os fele:
http://goo.gl/maps/YSeVO
A 6-oson amugy 750 meter bringatilos var, de ez az ut, amit utoljara linkeltem, fut az autopalya mellett vegig.
(Majdnem Adonynal kezdodik, de ugy nezem, folduttal: http://goo.gl/maps/Qt5Cb)
Az autopalya mellol ez visz be Kulcsra:
http://goo.gl/maps/m4CCU
Onnan meg sima...
Ja, tulajdonképpen egész jól
Ja, tulajdonképpen egész jól el lehet kavarni a makadám utakon. Kesziről sajna így is 180km oda-vissza, ami teljesíthető, de mostanában nem igazán tekertem ennyit. Majd meglátom és beszámolok. Köszi.
Update 07.01.!!!
Ma megtörtént. Mit hazudjak? a 40-es átlagomat lerontotta ez a makadámút. XD
Komolyra fordítva a szót tetű lassú voltam, bár Velence és Pszabolcs között simán ment a 30.
Viszont a jelölt makadámutat min. 32-es gumival rakjátok. Én 10-20 között battyogtam és közben imádkoztam, hogy a vadiúj Vittoria túlélje. Egyszerűen katasztrófa. Jó hír viszont, hogy visszafelé a 6-oson mentem (mert a makadám ki volt zárva) és észrevettem, hogy a szentháromság alatt ott a kivétel célforgalom. Csütörtökön megnézem Érdtől végig, mert ma csak Adonyig bóklásztam.
Tiszadobról Tokajra van
Tiszadobról Tokajra van bicikliút? Tiszadobnál véget ér, de állítólag valami eurovelo arra megy. Legrövidebb bicikliseknek megfelelő út?
A kenyi.hu-n vegig van
A kenyi.hu-n vegig van jelolve keros piktoval, de a szeparalt megoldasok - ahogyan az lenni szokott - , foltokban, egymassal ossze nem erve kiserik a nyomvonalat.
Google Street View alapjan nem tunik tul forgalmas szakasznak amugy.
Valószínűleg így van. :(
Valószínűleg így van. :( Ugyanis Tiszadobig egybefüggő, kb. 60 km hosszú bicikliút húzódik, aztán hirtelen eltűnik. Nem mentünk tovább, lehet, hogy pár km múlva ismét van, csak addig be kell menni a városba és megkeresni. :D
Lófütty van ott,nem
Lófütty van ott,nem kerékpárút.Na jó néha talán volt néhol szeparált,de én nem emlékszem rá. Amit a KENYI jelöl az csak a nyomvonal,de nem építettek még semmit,legalábbis mi 2011-ben nem láttunk semmit. A gáton el lehet menni sok helyen (ez a KENYI által üzemi útnak titulált zöld vonal),mert murvás,de mi a főutat választottuk,nem forgalmas,elég nyugisan el tudtunk tekerni.
Mi a Tiszadob-Tiszalök - komp Tisztardosra - Tokaj útvonalat mentük.
Sziasztok! Csepelről
Sziasztok!
Csepelről szeretnék menni Szolnokra (innen tovább Tiszapüspökire), de nem szeretnék átszállni és/vagy gyorsvonati pótjegyet venni.
Merre mennétek (ha lehet benne 1db pótjegymentes vonat)?
(Köszi!)
a kérdésed nem
a kérdésed nem egyértelmű.
feltételezve hogy bringával mennél... :)
Nyugatiig el tudsz jutni csepelről? mert felszállhatnál a kökinél is, de a nyugatiban biztos van időd és helyed felrakni megfelelően a cangát(mert ezen a vonalon NINCS kerékpárszállító vagon) :(
viszont van közvetlen vonat Szajolig , ott meg a holtág mentén át püspökire(7-8 km)...
kábé.
A Boráros Tér és Csepel Szent
A Boráros Tér és Csepel Szent Imre Tér között tervezem a biciklizésemet, méghozzá az úttesten, ahol autók és teherautók is mennek.
Nem fognak lecentizni, ledudálni, leszorítani engem? Nem fognak kiszólni nekem az ablakon, mutogatva a kerékpárútra?
A napokban a Margit híd és Római part közötti távot hajtottam le többször, oda-vissza, szintén az úttesten. Napközben a világosban, és késő este a sötétben. Többször is kiszóltak, de nem értettem meg, hogy mit gagyarásztak. Valami "bicikli" szófoszlányt értettem csak, meg az indulatos hanghordozást regisztráltam.
Egy izgalmas élmény volt még, amikor lelassított mellettem a sötétben egy teherautó, és a vezetője kikiabált nekem, amiből annyit vettem csak ki, hogy "...melletted...". Erre elhúzva megelőzött, majd egyből visszatért elém a sávba ez a porta budikat szállító teherautó. Amit egy hosszú pótkocsi követett, ami már tizenöt centire volt tőlem, és leszorított volna a járda szegélyre ha nem fékeztem volna azonnal.
Hát ez az ember talán jóindulatúan figyelmeztetett engem, hogy "Vigyázz, a hosszú pótkocsis rakományom megy el melletted, és elvárom tőled az együttműködésedet, úgy hogy fékezz és állj meg. Mert én nem tudok vezetni és szabályosan előzni."
De mi van, ha süket vagyok, vagy nem értek magyarul? Szerintem az van, hogy az ilyen vezető akkor se tud vezetni és el kellene tőle venni a jogosítványát.
Hordjatok szemüveget a Duna partján. Apró kis bogárkák (rovarkák?) felhői szállnak szembe, bele az ember képibe. Ártalmatlanok, csak kellemetlenek a szemben. Én hordok szemüveget. :-)
A Soroksárin végig az úton,
A Soroksárin végig az úton, de utána a Kvassay Jenő melletti bringaút nem olyan rossz. Persze ha nem 100-al akarsz menni.
Az tuti, hogy le fognak dudálni, hisz még az a pár sáv is kevés nekik. Ugye...
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20130510/dugo-kerulo-kerekparut-aut...
Köszönöm szépen a választ. A
Köszönöm szépen a választ. A Soroksárin már többször mentem, az Obi és a Boráros között, nem különösen veszélyes.
Viszont bekukucskálva a Kvassay utáni hosszú egyenes Szabadkikötői azaz a mai Weiss Manfred útra, azt láttam, hogy valóban öngyilkossági kísérlet lenne kerékpáros közlekedői jogomat érvényesítenem az úttesten.
Utána néztem és látom, hogy nem régen adták át a járdán létesített kerékpárutat, amit biztonságosabbnak hirdetnek. Sajnos a kerékpárutak elmélete még inkább megerősíti a torz autós szemléletet.
Ahelyett, hogy a közös használatra pozitív kampányokkal rendelt úttesteken az autósok fokoznák vigyázatukat és emelnék kultúrájukat, most még szabadabb kezet kapnak a gondatlan és önző, rossz autózásukhoz.
"Menj csak ott, ne itt mellettem az úttesten, mert az bizony nem biztonságos. Látod, kivasallak, nem vigyázok rád, nem tudok vezetni, szar vagyok, egy állat autós vagyok." :-(
A Weiss Manfred mellett van
A Weiss Manfred mellett van infra, raadasul a kozepso szakasz teljesen jo minosegu. (Olyannyira, hogy kivetelesen jobb, mint az uttest.)
Viszont ott regen se szerettek az uttesten tekerest (nyilvan az a par szazalek pszichopata, aki mindenhol jelen van - a tobbsegnek nem volt baja), amikor nem volt ott semmilyen infra.
Amugy a Szent Imreig vegig ki van epitve, de en az Ady elott le szoktam menni az uttestre, de csak mert a Szent Imrenel csak zebra van, minden iranyba, es nem szivatom ott magam, raadasul az Ady utan mar bringagyalog, allando gyalogosforgalommal, raparkolasokkal, keresztbeparkolasokkal, stb.
Igazabol a csepeli vegen a lampa, ami szivas. A tobbi vallalhato.
Lelekben ilyenre keszulj:
http://www.youtube.com/watch?v=WFyTEjhXVXo
Meg ugy vettem eszre, hogy amugy ha nem nyomod a gombot idoben, akkor kimarad egy ciklus...
Kecskemét-Szarvas
Kecskemét-Szarvas viszonylatban érdekelne a 44 sz. főút. Tiltott rajta a kerékpározás?
A Street View szerint
A Street View szerint Kunszentmarton elott kell kerulni egy rovid szakaszon. Kecskemet kornyeken nem egy es nem ket kamion van a kepeken, a savok meg nem tunnek tul szelesnek, de elvileg legal a tekeres.
Tapasztalat passz :)
Bekaszentandrasnal durva az utminoseg. Nagy josag ez a Stree View. Fel lehet keszulni a veserazasra lelekben :)
Köszönöm. Ma nem vágtam bele
Köszönöm. Ma nem vágtam bele családi program miatt. Következő vasárnapra Tisza tó kerülést tervezünk haverral. Talán 2 hét múlva kipróbálom, szept. 15. egyenlőre szabadnak néz ki.
Zuglóból (Városliget/Dózsa Gy
Zuglóból (Városliget/Dózsa Gy környéke) kellene eljutnom a Pesti út 240 körül lévő részére (picit a Csabai úton túl). Mik a lehetőségeim? Jászberényi olyan szakaszait amik szűkek + elmebajosak mennek rajta 100-al és előzgetik egymást, lehetőleg kikerülném, nem baj ha emiatt picit hosszabb.
Alul válaszoltam, véletlenül
Alul válaszoltam, véletlenül a válasz gomb helyett:
Dózsa Gy, stadionok, Kőbányai
Dózsa Gy, stadionok, Kőbányai út, Éles, Jászberényi, felüljáró alatt át, Pesti út. A jászberényi előtt elég meleg ha nagy a forgalom, meg az út is rossz, de van mellette üres járda. Ott végigcsorogsz. A többi rendben van. Jászberényitől, Pestitől nem kell félni.
Örsig a nem túl jó
Örsig a nem túl jó Stefánia-Mogyoródi-... bicikliút vagy a Dózsa - Kerepesi ami nem annyira rossz, csak a vasúti felüljárótól az üres és kereszteződésmentes járdán kell menni; ennek a videómnak a 2. fele:
http://www.youtube.com/watch?v=_KlJqT8cs5o
Örs után:
Jászberényit felújították kb. 1 éve, így legalább az aszfalt jó, de az Élessarok (Fehér út - Jászberényi út közt) nagyon rossz állapotú, így nem könnyű rájutni.
A Keresztúri út lenne a legrövidebb, de ott is van centizés, főleg ha napközben mész, amikor több a teherautó vagy csúcsidőben, amikor sok a busz. Az útminősége ennek se rossz, videó a másik irányban: ennek a videónak a 2. fele:
http://www.youtube.com/watch?v=MBia-sA_PCM
A Bökényföldi úton nem kéne sokat menni és kevésbé forgalmas, de nagyon rossz minőségű, és lakott területen kívül megy, így ezt nem ajánlanám.
Eléggé nyugis, viszont 2-3 km kerülő ez az útvonal:
http://goo.gl/maps/fDA04
Ezen sajnos a Nógrádverőce út földút, ami a Somkút - Vidám Vásár - Simongát utca főutakon kerülhető, ami még +1 km.
A Cinkotai utat a Naplás út és a Bökényföldi út közt szintén nem ajánlanám, mert elég forgalmas, lakott területen kívüli út.
Forgalommentes, csajos
Forgalommentes, csajos tempohoz passzolo utvonal tippeket varok a Kassak Lajos utca - Ocean-arok utca utvonalra.
Az se baj, ha szeparalt, majd figyelunk :)
Szerintem majdnem végig van
Szerintem majdnem végig van "kerékpárút". Kassákon megy, aztán a Röppentyű utcán is, aztán a patak mellett jobbra, aztán Tatai út Berlini út aztán nem tudom, de ott szoktam látni bringagyász táblákat aztán a Fóti utat megint keresztezi valami gyász ami kimegy a Káposztási lakótelepre.
Koszke. Megneztem kozben
Koszke. Megneztem kozben turistaterkepen, az jeloli a bringas infrakat. Meglatom meg, hogy arra-e :)
ez végig szeparált(kivéve a
ez végig szeparált(kivéve a Dózsa)
http://goo.gl/maps/ZYg8R
Koszi, talaltunk vegul egy jo
Koszi, talaltunk vegul egy jo utvonalat. A "kritikus" szakaszt az Attila utcan kerultuk ki, ami gyakorlatilag forgalommentes. Street view alapjan kicsit tartottam tole, de bekes kornyek, nem olyan, mint ranezesre. Jopar bringassal talalkoztunk, ugyhogy beletrafaltam :)
https://picasaweb.google.com/saganbp/EszakPestiBorzalmak#
sziasztok, új célpontom van
sziasztok, új célpontom van 7végére, de sose jártam még arra, érdekelne mit kerüljek, hol van bringakötelező...stb.
szóval újpest-> máriaremete, azaz hűvösvölgy.
maps megvan, de zavaró, hogy pár helyen streetview szerint van bringás átvezetés, azaz lehet hogy kötelező útvonal?
tudnátok javasolni útvonaltervet?
(persze leginkább a budai oldal érdekelne...)
KÖSZIIII
Jobb ötletem sajnos nincs:
Jobb ötletem sajnos nincs: http://www.gmap-pedometer.com/?r=6159880
Igen, tudom hogy elég sokáig van mellette bringaút ami mellett illegálkodni kell, de jobb ötletem sajnos nincs :S
köszi, én is így láttam...
köszi, én is így láttam... :(
strítvijú szerint még lehetne a máriahegyi vöröskővári felé is(maps-gyalogmód)
de aztán utcaképen ottvan hogy nem közút, hanem repülőtér :(((
és ráadásnak még qtya meredeknek is látszik, nem is végig betonon...
mind1, hameg erre és traktor, akkor elbírja a szaros infrátis, max ez a 20km nem 1-1,5h, hanem 2,5-3h lesz :))
majd lefelé visszanyerem a felfelé hiányzó légtömeget,időt :)))))
Bocsi hogy ezt mondom, de
Bocsi hogy ezt mondom, de szerintem ha nem gyerekkel mész, akkor ne használj infrát :) Egyrészt az autósok talán megszokják, hogy a biciklis mehet az úton (rá lehet fogni, hogy az infra fagyos, sok rajta a lehullott levél) másrészt ha dudálnak is, abban még nem sérült meg senki :)
De tudom, más f@szával verem a csalánt.
tudod, a dudát lexarom, de
tudod, a dudát lexarom, de azt, hogy betartsam a kreszt, azt nem. azért is került ki ide a kérdés, mert ha kötelező és kerülhetetlen, akkor használom.
ha jeges lesz, biztosnem, de ha csak szimplán szarinfra, akkor igen...
bár már előre nemörülökneki... :(
nem tudom pontosan melyik
nem tudom pontosan melyik bringaúttól tartasz, de szerintem a hűvösvölgyi és a fasor melletti elég fasza.
néhol kicsit fel van törve, de nem zavaró. átvezetéseknél is elég jó százalékkal figyelnek a keresztutcából érkezők.
gyalogosok is csak befelé sűrűsödnek, elviselhető.
minden infrától tartok, és
minden infrától tartok, és ezt pl még sose használtam :)
de köszi, nem hiszem hogy ne bírnám ki ezegyszer akármilyenis :)
Szép kis kaptatós cucc lesz.
Szép kis kaptatós cucc lesz. Párszor már jártam arra, még a seggemen is szedtem a levegőt. :-)
A jégre figyelj oda, főleg lefelé. Elég korán elkezdhet lefagyni a köd meg a szitáló trutyi az útra egy csinos kis filmréteget létrehozva.
azkirály. köcce, akkor már
azkirály. köcce, akkor már biztos h a traktorral kell menni :)
A Hűvösvölgyi út, mint
A Hűvösvölgyi út, mint kaptatós?
Nekem igen. :-)
Nekem igen. :-)
végül kimaradt...
végül kimaradt... többokbólis, úgyhogy paxx, majd vmikor tavasszal megnézem mennyire meredek... :)
Majd egyik NR-en feljössz
Majd egyik NR-en feljössz velünk :) Jaj, újra el kellene kezdjek NR-re járni :)
plusszegy :)))
plusszegy :)))
"Mindent elsöprő
"Mindent elsöprő népszerűségével a budapesti kerékpárút-hálózat online térképünk viszi el idén is a pálmát." írja a mozgásvilág imént jött hírlevele.
Szerkesztve: "A beküldött tartalmat a reklámszemétszűrő elutasította."
www(pont)mozgasvilag(pont)hu(per)budapesti-kerekparut-terkep