Kedves mindenki!
Ismét megyünk túrázni, cél a Velencei-tó, de nem a megszokott 7es főúton, hanem Csepel-szigeten keresztül keletről közelítjük meg a tavat.
Időpont: 2009.05.09 Szombat
Találkozó: 9.30 Lágymányosi híd pesti hídfője alatt,(ott ahol a bringaút lemegy a hídról és átvisz a híd alatt, a villamossínt és a Soroksárit keresztezve)
Útvonal:
Lágymányosi híd pesti hídfő - Szabadkikötő út - Rákóczi út - (itt sokáig bringaút van) aztán ki a gátra, el egészen Lorévig. Itt komp Adonyba, innen pedig Pusztaszabolcson át Velencére érkezünk. Mivel szerintem ebédidőben fogunk ide érkezni, itt kaja, aztán tovább Nadapra, ahol is megmásszuk a hatalmas csúcsot (azt hiszem 500m alatti púp, es kb 150 m-t kell fölmenni).
Ezután aki fáradt felszállhat vonatra, a kitartóbbak ,meg visszatekernek a 7esen
Bevárási pontok:
Lágymányosi híd
M0-hid
(ha valaki máshol szeretne csatlakozni akkor egyeztessen velem:
Név: Izapy Gábor (Pontagy)
Tel: harmincas - kettő - ötvenhat- negyvenkettő - nulla - négy)
Tempó:
-kb 25 km/h tempó amivel tekerni szoktunk.
Térkép: Bp-Nadap
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=47.46866,19.076128&dadd...
Varunk mindenkit, gyertek minél többen!
Beillesztve innen:

na, koszi, hogy megirtad,
na, koszi, hogy megirtad, szoval a lenyeg, gyertek, jo moka lesz, ahogyan az lenni szokott. Az utvonaltol nem terunk el, garantaltan jo buli lesz, szerintem.
a komp Lorev-Adonynal reggel 6-tol este 7-ig jar, ugyhogz abbol sem lehet gond.
Basszus, hogy nem tudok
Basszus, hogy nem tudok menni! Nagyon klassz az útvonal!
........................
Formaharc és sci-fi.
Megyek én is ha nem jön
Megyek én is ha nem jön közbe semmi.
A tempo lehet egy kicsit lassabb is a kezdök számára.
Mivel olvastam, hogy jönnének gyerekkel is.
Csak hogy kötekedjek.:D
Kicsit korábbi idöpont nem lehetne. Pl.:9 óra.
Ha nem akkor én szervezek külön más irányba TÚRÁT.:D:D:D:D
------------------------------
Minden út bringaút!
Mekkora lenne, ha
Mekkora lenne, ha párhuzamosan 3 túra menne egyszerre Velencére! Igazi csillagtúra :D
Zsoltee
Én benne vagyok! Szervezek
Én benne vagyok! Szervezek egy olyat, amin korábban lesz a találkozó, hogy olyanok is csatlakozzanak, akik kezdők, vagy gyerekkel jönnek, nem bírák a keményebb tempót... Végén találkozás Velencén.
Ha valaki lát benne fantáziát, az írjon. Jó idő lesz, és egy laza tempó.
ICEDON
Velencei ebédnél majd
Velencei ebédnél majd füstölögsz, mint Nagybörzsönyben :)))
Velencén ahol eléritek a
Velencén ahol eléritek a régi balatoni utat, nem kell jobbra kanyarodni, hanem az aluljárón keresztül át lehet kelni a vasút alatt.
üdv dybi
dybi, köszi az infót, fel
dybi, köszi az infót, fel fogjuk használni! :)
Még egy dolog. Nadapra
Még egy dolog. Nadapra akartok felmenni vagy a Bence-hegyre? (Ahol régen azaz olajfúrótorony szerű kilátó volt.)Ha a hegy akkor nem kell a közúti hídon átmenni az M7-es felett, hanem a MOL benzinkút mellett van egy gyalogoshíd.
Arra rövidebb, kisebb az autó forgalom, és egyből a Panoráma útra értek ki.
üdv dybi
jeje, megyek;)
jeje, megyek;)
Ti is legyetek nagyok,
Ti is legyetek nagyok, remélem látunk majd egymást. :)
-----------
"...mert, minél nagyobb a gumicsizma, annál nagyobb a riszpekt!"
Annyian leszünk hogy nem
Annyian leszünk hogy nem férünk el majd a tóban, ti is csak azért mentek hogy lemossátok a paripát? :)
Nem szennyezzük a
Nem szennyezzük a környezetet! :DDD
Ez tetszik lehet megyek ez
Ez tetszik lehet megyek ez valahogy jobban tetszik mint a másik mert kicsit könnyebbnek tűnik.
a visszaérkezés mikor lenne?
hány km ?
és Velencén körbe is megyünk vagy csak Velence a cél?
Tök jó az útvonal. Milyen
Tök jó az útvonal. Milyen az aszfalt minősége?
Amilyen egy magyar aszfalt
Amilyen egy magyar aszfalt szokott lenni; hézagos, anyaghiányos, hullámos, hepe-hupás, kátyús...stb, valamelyikkel tuti találkozni fogsz. :-)
Most nem mert nem arra
Most nem mert nem arra megyek, csak rég voltam arra (kb 3éve) és azóta nem tudom mennyit változott a dolog.
visszaérkezés mikor
visszaérkezés mikor lenne?
hány km ?
és Velencén körbe is megyünk vagy csak Velence a cél?
Szia! Odafelé 80km. Vissza
Szia!
Odafelé 80km. Vissza rövidebb.
Nem tekerjük körbe, de persze, amig lazsálás, napozás, frizbizés miegymás van, addig körbe lehet tekerni.:-)
Vissza mikor az mindig nagy kérdés... Nincs megtervezve. Idő, jókedv függő. De bármikkor ki lehet szállni és ott a vonat is, ami hamar visszahoz, ha sietsz valahová
üdv, Dávid
Jó kis túrának néz ki,
Jó kis túrának néz ki, viszont az elején inkább a keleti oldalon mennék a Duna part mellett. Az nyugodtabb, túrázósabb, "fényképezősebb" ;). A másik oldal pedig rázósabb (főleg a "gát", ami valójában töltés és ha jól emlékszem, jórészt nincs leaszfaltozva, tehát földút).
Az alternatív útvonal: Lágymányosi-Soroksári-Gubacsi-híd-Hollandi-Szigetszentmiklós és innen egészen Ráckevéig lehet tekerni.
Ez egy egész rövid földutas szakaszt leszámítva - ami tolva is csak max. 5 perc lehet, de igazából nem kell tolni még outival sem - kis forgalmú aszfaltutakon vezet, sőt több helyen 30-as sebességkorlátozás is van. Ráadásul az aszfalt minősége is legnagyobbrészt jó ezért lehet haladni is rendesen.
Ez így mondjuk egy kicsit hosszabb (Ráckevéig olyan 40-50Km lehet), szóval, ha a társaság nem retten vissza a Rákoczi úton illetve a mellette lévő "bringautakon" való tekerés szürreális élményétől, valamint a gát tetején történő "zögyi-zögyitől" akkor az eredeti változattal lehet némi km-t spórolni, cserébe viszont arrafelé kevésbé jók a forgalmi viszonyok és az útminőség.
Oké, megnyerted Csillát
Oké, megnyerted Csillát (tudod melyiket :DDD). Neked nem okoz gondot, ha otthagy, mint Szent Pál az oláhokat :DD
A Rákóczi széles, rendszeresen járok hétvégenként rajta (Nagykörút-Boráros tér-Soroksári-Szabadkikötő-Szent Imre tér-Rákóczi-Auchan Sziget útvonalon). Az Auchan Sziget előtti körforgalomhoz vezető uccsó 100 méteren lett szűkre szabva az aszfalt, illetve a Lámpás utcai kereszteződésnél. A gáthoz még nem volt szerencsém. Ellenben kihagynám, a Soroksári külső szakaszát a Gubacsi híddal együtt, mert ott taposni kell izomból.
Szerintem az odautat én is
Szerintem az odautat én is letekerem. Vissza viszont vonattal jönnék, mert akarok menni nightride-ra is, és ezért sütnöm kell :-))) (bár már lehet, pénteken előkészülök).
Hali, csatlakoznék Hozzád, hánykor indulsz?
Őőőő nem értem a
Őőőő nem értem a kérdést, fél tízre megyek a többiekkel találkozni a Lágymányosihoz, visszafelé pedig még nem tudom, csak az a biztos, hogy vonattal jövök.
Alterego, ha Csepelről jössz -én onnan megyek- akkor fölülök a 9.07-es hévre, és azzal bemegyek a Lágymányosi hídig (a francnak van kedve a gyorsforgalmihoz egy órán belül kétszer, egyszer is elég lesz) aztán ott várom a brigádot. Ha gondolod, gyere oda, de fölvehetünk a Hév-végállomáson 10 körül is, úgyis arra megyünk, ki se kell jönnöd Csepelről.
Szciklon:
mindketten csepeliek vagyunk, sztem nekem szólt, persze nem biztos.
Szia, nem csepelről megyek,
Szia, nem csepelről megyek, a XI-ből, de akkor megyek én is 9,30-ra a lágymányira. :)
Szciklon rendes vagy hogy
Szciklon rendes vagy hogy megint sütsz :D
szerintem én is megyek Night Ride ra így lehet vonat lesz visszafele.
De sutizésre szerintem nem megyek megint csak mert inkább egy kicsit többet alszom. Vasárnapra is van program :D
Sziasztok! Jól hangzik, ha
Sziasztok!
Jól hangzik, ha nem jön közbe semmi ott leszek!
Csak egy kérdés: A 7-esen lehet tekerni? Én egyszer mentem rajta Bp-Érdig. Az érdi körforgalomban pedig az összes kijárat tiltott volt! (az is ahonnan bejöttem :) jó Magyar szokás szerint.
Ja és a komp mennyibe fáj?
Köszi, és szép napot
holnap megkerdezem a
holnap megkerdezem a Vizmuvet, hogy tudunk-e menni a gaton (kell-e engedely vagy egyeb, es ha mar hivom oket, megkerdem, hogy meddig aszfaltos, nem akarok a csepeli utakon menni, majdnem bennszulott vagyok (23 ev) ismerem oket)aztan beirom ide, hogy mi a pontos info, sokkal jobb lenne gaton menni, nyuisabb, szebb a taj is. Tokoltol biztosan aszfaltos, ott jartam, a tobbi holnap kiderul.
komp: szerintem 1000 alatt, de az a felso hatar.
a szemelyeskedest meg sztem hagyjuk, unalmas es felesleges hangulatkeltes, nem kell.
a szemelyeskedest meg sztem
a szemelyeskedest meg sztem hagyjuk, unalmas es felesleges hangulatkeltes, nem kell. --- ezt mire írtad?
"a szemelyeskedest meg sztem hagyjuk, unalmas es felesleges hangulatkeltes, nem kell. --- ezt mire írtad?"
elozmenyeket itt talalod:
http://criticalmass.hu/forum/20090426/cm-tura-esztergomba-csillag-evfordulo
ennek a "szele" atcsapott ide is, nem szeretem az ilyet.
sajnos neha vannak ilyen dolgok is, szemezgess, magaert beszel a tortenet es a kommentek...
Bocs, csak magamra vettem
Bocs, csak magamra vettem (azt hittem a kis párbeszédünkkel volt gond, mert pont utána jött, de akkor megnyugodtam).
Szerintem valaki beszólt Csillának.
szerinetem mindenki vonja le
szerinetem mindenki vonja le a maga szamara a tanulsagot, es jegeljuk a dolgot. Felesleges ezen ragodni, olyan ez, mint egy haboru kirobbanasakor a "ki lott elobb" kerdes -ugyse lesz igaza az egyik felnek a masik szemeben, a flame, meg a tobbi dolog nem kell. Akinek igen, az privatban, vagy akarhol targyalja ki, a forumbejegyzes meg szoljon az eredeti celjarol. Koszonom.
Az M0-ástól a gátra nem
Az M0-ástól a gátra nem kell engedély, viszont Tökölig nincs rajta burkolat emlékeim szerint.
Ha nem mennétek mégsem a töltésen a földút miatt - mert pl. mondjuk outival is mennének - akkor meg lehet kerülni a tököli repteret, vagy a vízművek engedélyével át lehet menni a budapesti ivóvízbázis védőterületén, ami szintén jó minőségű aszfalt utat jelent. Ide tényleg nem árt az engedély, mert kerítés is van és őrök is. Ha erre mentek, akkor olyan tiszta vizet láthattok a Duna medrében amit talán sehol máshol. :)
Tököltől egyébként valóban nagyon jó minőségű aszfaltút vezet a töltésen csak sajnos nem Lórévig.
Emlékeim szerint Szigetújfalutól a földutas töltés és a Ráckeve felé vezető aszfaltút között lehet választani. Ez utóbbi persze kerülő.
Az tény, hogy a keleti oldal üdülőterületein áthaladó aszfaltutak nem kelhetnek versenyre a gátat körülölelő madárfüttyös tájjal. :)
Úgyhogy ha nem gond a földút és az azzal járó valamivel mérsékeltebb tempó, akkor szerintem nyugodtan menjetek a nyugati oldalon, akár a gáton, akár a vízművek "kiskertjén" keresztül.
Tehát nekem nincs bajom az eredeti útvonallal sem, nem azt mondom, hogy a sziget keleti partján kéne menni. Amire fel kívántam hívni a figyelmet, pusztán az, hogy ha a csapat inkább aszfaltot szeretne a kerekek alá a tempós haladáshoz akkor, arra is van lehetőség.
Lehet szinte végig aszfalt, kis forgalommal viszont ennek az ára a hosszabb út és a kevésbé vadregényes táj.
Ha mégis a keleti oldal mellett döntenétek, akkor jó ha tudod, hogy a Soroksári utat teljes egészében ki lehet váltani a részben földutas Erzsébeti dunaparttal (csak ha nem volt/nincs eső), a Gubacsi-hídon pedig egy autóktól és gyalogosoktól elzárt területen lehet átkelni, ahol még emelkedő sincs.
A múltkori keleti part-nyugati part szembenállásra utalást pedig csak ártatlan tréfának szántam, természetesen nem áll szándékomban semmiféle vitát/széthúzást/feszültséget generálni vagy bárkit megbántani.
Kábé hányan
Kábé hányan leszünk?
sokan, 10 feletti a letszam, de lehet, hogy a 20 ember sem kizart, sokan szoktak jonni az ilyen konnyebb turakra. Ha valakit hoznal, nyogodtan, befer barki.
Remelem a komp nem fog elsullyedni velunk, ha csak ilyen "kishajo" jar AdonyLorev kozott :)
Inkább olyat hoznék, ami a
Inkább olyat hoznék, ami a tekerőkbe fér... :-)))
23-as gumis egysebivel mennyire bevállalós szerintetek ez a túra?
ha birod a tempot, akkor
ha birod a tempot, akkor batran, de ha van masik gep, azzal sztem jobban jarsz. Valami Kemping-szeru cucc?
Van egy öreg montim
Van egy öreg montim túrázós célokra, lehet azt viszem. A tempót még talán bírnám, inkább az utak (... kátyúk, úthibák ...) miatt aggódom.
az utak olyanok, amilyenek,
az utak olyanok, amilyenek, azzal nem tudunk mit kezdeni.. a monti sztem jobb valasztas lenne, egyebkent van, aki ezeken a vacak utakon is outival jon, nem gond.
Szia! én egysebivel is
Szia!
én egysebivel is szoktam túrázni.Ha klipsz vanrajta nem gáz. Nekem álalában 52-16os áttéten van. Klipszel még normafa is sikerült.
Lesznek mások outival.
Régen én is 52/16-tal
Régen én is 52/16-tal raktam, aztán rájöttem, hogy a térdemnek jobb a 44/16.
-----------
Köszi a
Köszi a válaszokat/infókat!
Nálam 42/16 van, azzal kényelmesen lehet még 30 körül haladni. Meg a térdem nekem is tropa, inkább kímélem és pörgetem. 50 km körül tekertem már vele gond nélkül különböző útviszonyokon (beleértve a zúzottköves töltést is Szentendre felé), de a kormány szétverte a tenyerem, utána jó ideig zsibbadt :)
Akkor nem lesz 9 órai
Akkor nem lesz 9 órai indulás a fél 10 helyett?
Minden út bringaút!
"Akkor nem lesz 9 órai
"Akkor nem lesz 9 órai indulás a fél 10 helyett?"
nem lesz, marad minden az eredeti tervek szerint.
Hm.. nagyon jól hangzik,
Hm.. nagyon jól hangzik, csak valahogy mindíg lecsúszok ezekről... Ekkor épp a Tisza-tavat fogom körbetekerni...
Lehet, hogy azért csúszol
Lehet, hogy azért csúszol le, mert hétvégére szervezel te is magadnak más utat? :)
ICEDON
Na, megkerdeztem a
Na, megkerdeztem a vizmuveket nem kell engedely a gatrol amit tudni erdemes:
-mar Csepelen belul fol lehet ra menni es jo darabig aszfaltos, ez Tokol elott foldut lesz, utana pedig megint aszfalt
a reggel fel tizes indulas azert marad, mert:
-vannak, akik messzebrol jonnek (Ullo, Dkeszi, Eszak-Pest, Eszak-Buda) miattuk
-nem rohanunk sehova sem
Az útvonal amit korábban
Az útvonal amit korábban közzétettél, az ez az út? (na ez értelmes volt)
Mert feleségemmel becéloznánk ezt a gátosdit, ott ugyé nincsen forgalom, érdeklődve olvasom majd a beszámolót az útról :) és legyetek sokan és legyen minden rendben meg prímán meg ilyenek, ja igen és ha találkozunk akkor majd integessetek, mi is fogunk. És ha egy jó fagyizót vagy lángosot találtok akkor szóljatok bárhogyan és azonnali útvonal módosítást hajtunk végre :)
KPeter, lesz beszámoló, a
KPeter, lesz beszámoló, a fontos helyekkel és útvonallal együtt, szerintem majd a túra végén/után írok ide valamit ;)
szerk: marha vagyok, pár óra elteltével vettem észre, hogy a kérdésedre nem válaszoltam: na, ez nem a gáton, hanem a főúton haladó verzió. De megnézzük a gátat, aztán ha nagyon rossz, akkor megyünk a főutakon. Az M0-híd után már a forgalom is kisebb. Csak semmi látnivaló nincs, unalmas lapály az egész..
Tehát jelenleg az útvonal
Tehát jelenleg az útvonal úgy néz ki, hogy az M0 híd alatt (a csepeli oldalon) lévő kis úton fogunk menni és ha nem jó, akkor lesz főutas? Érdről mennénk páran és csatlakozni szeretnénk hozzátok. Viszont ha a térképes úton mentek, akkor korábban kell indulnunk :)
Egy ismerősöm egyszer elindult azon az úton -ami a Vízművek területe- és megállította egy autó, hogy mit keres itt engedély nélkül. Ezek szerint már nem kérnek engedélyt?!
A vízművek területe az
A vízművek területe az M0-ás híd után el van kerítve. Ha oda bemész akkor kell engedély.
A tervek szerint a túra viszont a gát tetején fog menni, ami párhuzamos ezzel az elzárt területtel viszont valamivel "kijjebb", a Duna parttól távolabb van.
Ide nem kell engedély, a gát tetején szabadon végig lehet menni Lórévig.
Ha jól értettem, akkor a "főutas" alternatíva akkor fog élni, ha a csapat nem találja megfelelőnek a töltésen vezető földutakat a még elfogadható sebességű és kényelmű haladáshoz.
A gátat látni az M0-ról?
A gátat látni az M0-ról? Arra járok "minden nap", de nem rémlik :)
Szerk.:
Hazafelé megnéztem a gátat. Bár nem mentem rajta sokáig, de ott nem valószínű a 25-ös tempó. De a sebesség ellenére én inkább ott mennék egy túrán, mint a főutakon!
Ti döntitek el, ez csak az én véleményem! :)
Gábor, jól sejtem, hogy M0
Gábor, jól sejtem, hogy M0 hídon át lehet veckölődni valahogy bicajjal? Majd hívlak valamikor, hogy Bori mikor-hol tudna becsatlakozni a híd felétek eső végén.
Ja, kihagytam, hogy budai oldalról.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A. Pali.
Biciklista
Pali, van rajta bringaút
Pali, van rajta bringaút is, ha a Campona parkoló utáni (ha a városból jössz) leágon lemész balra (ki van táblázva, h. Csepel felé) akkor át kell menni a vasút alatt, és egyenesen tovább kell menni, le a Dunapartra. Visz le bringaút, ahol a 6-ost keresztezi, ott át kell menni (lámpa van) és egyenesen tovább, egy murvás úton, minimális jobbra tartással, aztán abból szörnyű viacolor lesz, ami fölvisz a hídra. Ahol meg lejön az út, ott várjuk Borit. :)
ha minden a terveim szerint alakul, akkor kb 10.30 magasságában leszünk ott.Hacsak be nem megyünk a teszkóba sörért, ez előfordulhat, akkor több idő. A telefonszámom él.
Még az is lehet, hogy B.Tamás is ott csatlakozik, ő Érdről jön, minek jönne be a Lágymányosi hídhoz, bár még nem beszéltem vele, hogy jön-e. Nagy eséllyel igen, ő Kóboráram név alatt fog írni ide, ha ír.
Köszi, mindenképp jelzek
Köszi, mindenképp jelzek majd telefonon, egy 2 gyerekes mutternál sose lehet tudni, mit csinál holnap. Még akkor se, ha egyébként jól nyomja a dirt jump-ot :)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A. Pali.
Biciklista
Megyek én is, ha elég
Megyek én is, ha elég korán kidob az ágy.
Ha nem, akkor küldök neked Gábor SMS-t, hogy ne kelljen várni rám. (És hogy lehessen tudni ki vagyok: Szentendrén mentem veletek, Batthyány-tól indulva narancssárga-szürke KTM trekking-vel.)
az irracionális :)
Vigyázzatok a
Vigyázzatok a Szabadkikötőn, úgy fel van túrva az eleje, mint a csuda (eleje: Kvassay hídtól kb. 1 km-en keresztül). És a 30-as tábla úgy tűnik a minimális sebességet jelzi a kocsiknak!
Csepelen az Ady Endrénél becsatlakozunk!
szonikuskacaj, ok, varunk,
szonikuskacaj,
ok, varunk, vagy sms, rendben.
csehbalee,
ok, Ady-Kossuth sarok legyen, mondjuk 9.45-9.50 tajban. Ha esetleg kesnenk, hivj, jelentkezem.
A másik velencei csapatnak
A másik velencei csapatnak is balesetmentes közlekedést és defektmentes jó utat kívánok!
-----------
Jó túra volt :))) Néhány
Jó túra volt :))) Néhány helyen rázott az aszfaltnak nevezett, szőnyegbombázott kátyús úttestre emlékeztető felület :D
Elnézést kérek dorcssa-tól, zso-fi-tól és MrPeter-től amiért a Budafoki-Dombóvári kereszt előtt elfejetettem említeni a lényeget.
Jó volt végigzúzni a hetesen és beérni a Nightride gyülekezőjére. Nagytétényben még az ellenkezőjéről voltam meggyőződve :DDD
Legközelebb nem viszek 4 liter ásványvizet. Hazafelé úgyis kólát fogok inni, kell a szénhidrát mellé koffein is :))
Köszönöm az FIW-334 rendszámú Iveco mixer vezetőjének, hogy reggel nagy követési távolsággal kísért a Nagykörúton és teljesen átsorolt a belső sávba amikor megelőzött a Közraktár utcán. Igyekeztem minél gyorsabban haladni, remélem nem volt vészes az időveszteség, amit miattam elszenvedett.
Jó ötlet volt magas fényvédő faktorú naptejet használni napközben. Csak az arcom és a homlokom égett le egy kicsit :)
Ugyan, végülis időben
Ugyan, végülis időben kapcsoltunk és át tudtunk sorolni, szerencsére nem volt nagy a forgalom. :)
Én sajnos nem kentem be magam naptejjel, egy picit meg is pirultam, de az semmi ahhoz képest, hogy ma milyen fáradság jött ki rajtam, azért hazafelé eléggé megraktuk. :)
'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'
Ma egy centit nem tekertem.
Ma egy centit nem tekertem. A tejsav megtette hatását.
Tegnap én se tekertem. De
Tegnap én se tekertem. De szerencsére nekem izomlázam szinte nincs is, csak nagyon fáradt voltam. Ma már megint összejött a 40. :)
Na igen, a naptejre nagy
Na igen, a naptejre nagy szukseg volt. :) Gyakorlati tanacsom> mivel ezek mar egesz napra vedelmet adnak, elindulas elott kenjetek be magatokat, akkor nem kell utkozben vacakolni, es nem ragad ratok az ut pora. En abszolut eges nelkul usztam meg, ami jo, mert tura utan egy napig az egeseket gyogyitgatni eleg gaz. :)
Aki bicajjal jottek haza, meselhetnenek, h milyen volt,meg a Nadap. :)
a Nadap megérte a
a Nadap megérte a mászást, ami helyenként 10%-os volt, de legalább nem volt túl hosszú - én ott jól kihajtottam magam :-)
és a kilátás is gyönyörű onnan!
Nadap az egy falu, de nem
Nadap az egy falu, de nem másztunk fel odáig, csak valami lokális kilátóhelyig. Nekem lefelé elszállt az első fékem, úgyhogy én is inkább vonattal mentem haza.
aha. jogos, köszi. nem volt
aha. jogos, köszi.
nem volt para első nélkül legurulni? én mindkettőt egyszerre használom, biztos megijedtem volna...
Én fölfelé majd meghaltam
Én fölfelé majd meghaltam az elején, aztán egész jól bírtam, és tökre sjanáltam h olyan hirtelen vége lett az emelkedőnek, még bírtam volna fölfelé. A száguldás lefelé meg különösen jó volt. :D És a 7-esen is jó volt jönni hazafelé, kellemesen lapos. :)
http://picasaweb.google.com/c
http://picasaweb.google.com/cmturakepek/Velence_090509#5334100217737422722
http://data.hu/get/1418535/Cs
http://data.hu/get/1418535/Csepel-sziget_-_Lorev_-_Velence_-_Nadap_2009....
Ez eleg szivatos oldal,
Ez eleg szivatos oldal, varjak 300 mp-et, vagy regisztraljak? Valami mas helyre fel tudnad tenni, pl picasara? Akkor egy perc alatt leszednem, es feltennem a http://picasaweb.google.com/cmturakepek oldalra. Koszi. :)
Jah, valaki otthagyott egy
Jah, valaki otthagyott egy szetszedett feket az ebedasztalon, ha kell, par napig meg orzom, aztan viszem a szervizbe.
jó volt.. hazafelé
jó volt..
hazafelé zúztunk, nem is volt vészes a hetes...;)
Jó túra volt. Egy kicsit
Jó túra volt. Egy kicsit elfáradtam.
Köszi a türelmet annak a három embernek aki a végén velem tartott.
Itt vannak a képek.
http://picasaweb.google.com/hgyula33/2009_05_09VelenceiTo?feat=directlink
Minden út bringaút!
nagyon jo volt veletek
nagyon jo volt veletek menni, megha a tarsasag idonkent kisse szet is szakadozott, bar ez majdnem 30 embernel nem annyira meglepo. Ha valakinek van jo otlete, hogy hova menjunk jovo heten, ne fogja vissza magat (aki rajta van a listan, oda is irhatja, osszedobjuk az utvonalat, meg a tobbi aprosagot).