Számos forrásból hallottuk, hogy a szerdai Critical Mass felvonulás során a rendőrség kerékpárosokat bírságolt meg különféle szabálytalanságok miatt. Sok esetben az is felmerült, hogy a rendőrség nem csak a közlekedés szereplőit veszélyeztető, gyakorlati jelentőséggel bíró szabálytalanságokért büntetett (pl lámpa hiánya, piroson áthaladás), hanem apróbb dolgokért (pl csengő- és küllőprizma hiánya) is komoly bírságokat róttak ki.
Szeretnénk tudni, hogy milyen arányban történtek ilyen esetek. Ha valóban így volt, akkor fel fogjuk venni a kapcsolatot a rendőrséggel, de ehhez érdemi, konkrét információkra van szükségünk.
Ezért arra kérünk hogy ha téged megbírságoltak, akkor írd meg ebbe a topicba, hogy pontosan mi történt és mekkora a bírság, illetve milyen okból lett kiszabva. Ha nem akarod közzétenni, akkor csak írj egy üres hozzászólást, és felvesszük veled a kapcsolatot.
Arra kérünk, hogy csak és kizárólag olyasmiket írj meg ide, amik konkrétan veled történtek, és büntetés lett a vége. Ha ismersz valakit, akivel ezek megtörtént, akkor kérd meg hogy írjon ide ő. Ha csak hallottad/láttad, akkor ne írd meg ide, mert másodlagos információk alapján nem tudunk utánajárni az esetnek.
Ezt a topicot NEM azért hoztuk létre, hogy a történteket megvitassuk vagy kommentáljuk, kérlek ne offoljátok szét ilyesmivel.

Remélem nem leszek egyből
Remélem nem leszek egyből off, de én olyan pletykát hallottam, hogy láthatósági mellény hiánya miatt is büntettek, ami ugye nonszensz, mivel városon belül sosem kell. Remélem innen kiderül, hogy volt-e ilyen...
www.gruppetto.hu
De az vagy. Ez legalább
De az vagy. Ez legalább két másik fórumban téma..
........................
Formaharc és sci-fi.
Bocs, nem tudtam, hogy
Bocs, nem tudtam, hogy kötelező minden fórumot kívülről ismerni. :) OFF OFF
www.gruppetto.hu
csak és kizárólag
csak és kizárólag olyasmiket írj meg ide, amik konkrétan veled történtek, és büntetés lett a vége
Melyik részét nem érted?
Nem pletykákra vagy másodkézből való infókra van szükségünk, hanem konkrét ügyekre. Pletykákkal nem tudunk odamenni a rendőrséghez.
Ne kelljen már OFFokat irtani, van jobb dolga is itt mindenkinek.
Figyu, azt írd már meg,
Figyu, azt írd már meg, hogy miért gyűjtöd ezeket! Kihez akarsz odamenni, és mit akarsz mondani?
Nem ő gyűjti, mi
Nem ő gyűjti, mi gyűjtjük. Majd közösen kitaláljuk, mit kezdünk vele.
===
bácsi a biciklin
A mai metropol 11. oldalán
A mai metropol 11. oldalán Kükü nyilatkozza ugyanezt. Ha tényleg történt ilyen, akkor kéretik seggberúgni az illetékes rendőrkapitányokat!
Nem velem történt, hanem mellettem 2 méterre egy haverommal: rendőr leinti a Blahán, mert nincs lámpája. Kérdezi tőle a sablon szöveget, hogy első-hátsó lámpa, csengő, stb... erre ő mutatja a kikapcsolt led-lámpás baseball sapiját, a sípoló gumibékáját, mint csengő, de hátsó lámpa sehol. Visszagurulok és próbálom menteni, hogy együtt megyünk és én világítok mögötte. Rendőr közli, hogy az úgy nem oké, minden bringára kell első-hátsó lámpa. Stimmt.
Akkor ez 20.000 Ft-os bírság. "Van önnek jövedelme?" - hangzott a humánus kérdés. Nem, a srác mondta, hogy diák, nincs jövedelme (így is van).
Ezután a rendőr elengedte egy ejnye-bejnyével.
Mialatt ezt figyeltem, hallottam a háttérben álló rendőrök beszélgetését is, hogy mennyire elegük van ebből a faszságból, felsőbb utasításra kellene gecizniük, de semmi kedvük hozzá. Eddig csak a piros lámpán áthajtókat kellett elkapniuk, de már az az utasítás, hogy mindenkit, akin bármiféle szabálytalanságot látnak. Valamint a térfigyelő kamerákkal csekkolják őket is, hogy tényleg teszik-e a "dolgukat".
Undorító. Magyarisztán, 2010.
Zsoltee
Én önfeljelentést akartam
Én önfeljelentést akartam tenni a láthatósági miatt, mert egy előző rendőr emlegette egy épp büntetett bmx-esnek. Már el is vette a személyimet, pötyögte az adataimat, amikor a másiknak beugrott hogy az csak "közvilágítás nélküli helyen" kell.
--------------------------------
Kürti Gábor, Újpest
Lépj be a szakszervezetbe
kükk, először prizmát is
kükk, először prizmát is mondtál, de sztem simán leinformáltak és nem akarták a főszervezőt megbüntetni
*
mindig van hátszél, csak te mész rossz irányba.
MK észak-pest
cyclechic.hu
Én pont ezt akartam
Én pont ezt akartam javasolni, mármint hogy a legközelebbi ilyen alkalomnál néhány önkéntes kapásból kezdje el lefoglalni a rendőröket ilyen önfeljelentésekkel. Én pl. ahhoz ragaszkodtam volna, hogy azért jelentsenek fel, mert az elemes első és hátsó lámpám elektromosan nem együtt kapcsolható.
www.gruppetto.hu
Én is kértem a rend
Én is kértem a rend őrét, hogy vegye fel ezt súlyosbító tényezőként, de emlegetett valamilyen köhém rendeletet, mely szerint már nincs ilyen szabály, sőt a villogó is legális.
Kedves zsoltee! Ugye ezen a
Kedves zsoltee!
Ugye ezen a felvonuláson kerékpárosok voltak?
Akkor ajánlom a figyelmedbe, mielőtt hőbörögsz...
A kerékpárosokra vonatkozó fontosabb KRESZ-szabályok
A kerékpár a KRESZ értelmében jármű, tehát a vezetéséhez ugyanazok a feltételek szükségesek,
mint más jármű esetében:
- járművezetésre alkalmas állapotban kell lenni (tehát ittasan kerékpározni sem szabad);
- ismerni kell a KRESZ-szabályokat.
...
A KRESZ által előírt kötelező kerékpártartozékok:
1. Fehér színű első lámpa.
2. Vörös színű hátsó lámpa.
3. Vörös színű hátsó prizma.
4. Két, egymástól független fék.
5. Csengő.
6. Borostyánsárga színű küllőprizma legalább
az első keréken.
7. Fényvisszaverő ruházat (lakott területen
kívül az úttesten éjszaka vagy rossz látási
viszonyok között).
...
Behajtani tilos
Egyirányú utcába értelemszerűen tilos a forgalommal ellenkező irányból behajtani kerékpárral is, kivéve, ha azt a kerékpárt jelző kiegészítő tábla megengedi. Ez utóbbi esetben szigorúan az úttest jobb oldalán kell
haladni kerékpárral, ha van felfestett kerékpársáv, akkor ott.
...
Buszsávban
Amennyiben a kerékpárt külön nem engedélyezik, a buszsávban tilos kerékpározni! Ezek a buszsávok általában túl keskenyek ahhoz, hogy a busz
és a kerékpáros egymás mellett elférjen.
...
Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel ő főútvonalon még
nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
Ezek a kerékpárosokra vonatkozó kiragadott passzusok a KRESZ rendelkezéseiből, mielőtt hőbörögsz. Mennyi kerékpár/kerékpáros felel meg ezeknek a követelményeknek? Ja, hogy te nem tudtad, hogy a kerékpár, és a bicikli egyet jelent?
Na, jóccakát! Ennyit rólatok, biciklisekről...
Örlünk neked. Ezserint te
Örlünk neked. Ezserint te vagy az autós aki minden egyes alkalommal amikor indokolt indexel, és megáll a zebránál ha csak a leghalványabb szándékot látja hogy valaki át akar kelni. Remélem az autós fórumokon is ilyen elszántan kiállsz ezek melett.
-------
FOR PONY!!!
http://hu.wikipedia.org/wiki/
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Jogos Most néztünk Houset
Jogos
Most néztünk Houset és a képmutatás éppen kiváltotta a garatreflexet.
-------
FOR PONY!!!
Azért lehetnének egy
Azért lehetnének egy kissé rugalmasabbak és korszerűbbek a szabályok. Nem kellene konkrét dolgokat erőltetni.
Csak egy dolgot emelnék ki a sok közül:
Miért nem jó például küllőprizma helyett egy hasonlóan hatékony megoldás (reflexcsíkos gumi vagy matrica az első villán mindkét oldalon, stb.)? Egyszerűen legyen több elfogadott megoldási lehetőség melyek közül lehet választani.
Pont az általad idézett
Pont az általad idézett szabály nem ír konkrét megvalósítást. Amit igen:
1. Fényvisszaverő legyen (a "küllőprizma" kifejezés csak zárójelben szerepel)
2. Borostyánsárga színű legyen
3. PnD
4. A keréken az abroncstól 10-15 cm távolságban legyen
5. Jól látható legyen
...és ennyi.
hogy ezt klasszikus prizmával oldod meg, netán fényvisszaverős küllőkártyával, sárgára festett borotválkozótükörrel vagy ami éppen eszedbe jut, arról nem rendelkezik.
A küllőprizma úgy van
A küllőprizma úgy van kialakítva, hogy a fényt a fényforrás irányába veri vissza. Borotválkozótükör és egyéb okosságok erre nem képesek, csak a kifejezetten erre szolgáló fényvisszaverő anyagok.
Jó... a
Jó... a borotválkozótükör talán tényleg nem.
De az "erre szolgáló fényvisszaverő anyagok" igen.
És a szabály szövegében a "fényvisszaverő" szerepel...
És ezt a rendőrök is
És ezt a rendőrök is tudják?
Ha ez alapján
Ha ez alapján bírságolnak, akkor tudniuk kell.
Hú most aztán annyira
Hú most aztán annyira megmondtad a tutit.
Á ez nem téma, néhány hetente/havonta.
Mekkora hőbörgés volt az "autósoktól" objektív felelősség bevezetésekor. Nem lehet olyan könynen kibújnia felelősség alól. Ennyit "rólatok" autósokról...
"Vicces", hogy a kötelességekben egyenlők vagyunk. A jogokban, lehetőségekben, veszélyességben meg...
-
Zsurmi
oktogon, küllőprizma nem
oktogon, küllőprizma nem megléte, háromezer forintos helyszíni bírságot ajánlott de mivel humorosan voltam pimasz, végül feljelentett
Remelem 40k lesz a vege,
Remelem 40k lesz a vege, aztan itt fogsz kopkodni, hogy az osszes rendornek a kurva anyjat.
Szanalmas, nem talalok erre jobb szavakat. Es minden egyes rendoros topicban buszken felvallalod, hogy mekkora gyik vagy. Hat grat...
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
pfff... Nem ismerem az
pfff...
Nem ismerem az előéletét, de itt a te hozzászólásoddal vannak stílushibák.
Kürti Gábor, Újpest
Ami nem jelenti azt, hogy ne
Ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne igaza...
Ja! Pfff...
Hat nem fogtam vissza magam,
Hat nem fogtam vissza magam, ez teny. Viszont sajnalatos, hogy teged ez zavar, es az nem, hogy a CM-hez tartozo 10 postnak a fele arrol szol, hogy parasztok a rendorok, mert buntetnek.
1-2 dologgal en se ertek egyet, viszont par szigoru akcionak akar meg elonyos kimenetele is lehet, ami a hosszutavu dolgokat illeti.
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Ez mind nagyon szép és
Ez mind nagyon szép és fontos, de ez a topic nem erről szólt volna. Én megértem, hogy nagyon bántja az embereket ez az egész, és mindenki ki akarja írni magából, csak jobban örültem volna ha máshol teszi. Most már tulajdonképpen mindegy, lent már látok egy hozzászólást arról, hogy vkit 3 hete hogyan ütöttek el, valszeg egy napon belül eljutunk a "milyen BMXet vegyek" kérdésig. Én innentől feladom.
Elnezest :/ Viszont nem
Elnezest :/
Viszont nem tartom hitelesnek az igy keszult statisztikat, ha azt nezzuk, hogy 2 embert feljelentettek, es abbol az egyiket azert, mert nem volt hajlando befizetni egy 3000 forintos birsagot.
Ha ugyanezert a prizmasert 20k-t varrnak a nyakaba, es ott inkabb feljelenteti magat, nem szolok egy szot se, mert jogosnak ereznem.
Ugyanigy azt sem tudni, ki hogyan (elsosorban milyen stilusban) kommunikalt a rendorokkel, ami szinten fontos tenyezo lehet.
Megegyszer bocs az offokert, es ne add fel.
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Nem statisztika. Első
Nem statisztika. Első körös információgyűjtés, hogy legalább valami előzetes fogalmunk legyen arról, mi is történt pontosan.
Meg sztem a rendőrség
Meg sztem a rendőrség alapból nem fog kiadni infót arra jogosult nélkül.Tehát ha becsattogunk, hogy mondják már meg kit bírságoltak meg a CM alatt akkor alapból két válasz lesz, még nem telt le a fellbezésre tv által megadott határidő, ill személyiségi jogok. Pata tehát egyből az ügyben ügyféli pozícióban levőn kersztül akar informálódni, ahhoz meg kell a személyes adat is a végén.De nem hagyjátok, hogy összeszedje őket!
Ezért nem írtam én se be, hogy a Blahánál két bringást rendezőként lehajtottam a villamossínről és a kereszteződés túloldalán a két rendőr meg lekapcsolta és egy 30 percet eldiskuráltak velük.Láttam, de!segg fogalmam nincs, hogy kik voltak, és megbírságolták-e őket.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Eredetileg ilyesmit
Eredetileg ilyesmit akartunk, de a 100+ irreleváns hozzászólás után én személy szerint már nem akarok semmit.
Sajnálom öregem, pedíg
Sajnálom öregem, pedíg nem lenne rossz, ha valaki vizsgálgatná már azt is, hogy a különböző hatóságoknál, milyen alapon és miért pont akkor határozzák meg az aktuális ellenőrzési célterületet.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Mert úgy döntöttek.
Mert úgy döntöttek.
Szerintem erre a
Szerintem erre a "közlekedés" dologra haraptak rá leginkább, mert ugye amikor kötött pályán szépen vonulnak a népek, rendőri biztosítással, akkor nem azzal vannak elfoglalva, hogy ki hogy "közlekedik", hanem hogy felvonulás van és hogy azt az útvonalat biztosítsák a tömegnek.
Míg egy felvonuláson ejnye-bejnyét kapsz, meg pár nevelő szándékú ordítást ha rosszalkodsz, addig ugyanezért közlekedés közben egy szép kis csekket.
Innentől érthető az is, hogy miért kötöttek bele olyasmikbe, ami papíron kell a szabályos közlekedéshez.
G®in
Bringák
Pólók
Mixek
Bizony, indokolt a kemény
Bizony, indokolt a kemény rendőri fellépés a küllőprizma, vagy a csengő miatt... Szerintem nem is helyszíni bírság kellene a küllőprizma nélkül kerékpározó mocskos bűnözőknek, hanem fel kéne őket lógatni a legközelebbi lámpavasra...
Dávid
az anarcho-kapitalista pólókupec
Mert ott most politikusok
Mert ott most politikusok lógnak... illetve sajnos csak a képük ;(
bonnie
Ha jól értem a topic
Ha jól értem a topic célját, itt pont az ilyen hiányosságok objektív számbavételét célzó hozzászólásoknak van helye.
én legalább humorosan
én legalább humorosan vagyok pimasz
-1 --------------------------
-1
-----------------------------
http://www.freeweb.hu/dhpage/
Nem én, de konkrét
Nem én, de konkrét személlyel. 10k csengő+2 db prizma hiánya. Első, hátsó lámpa, fékek megvoltak. Az intézkedés célja annak demonstrálása volt, hogy meg tudnak ám büntetni.
Még nem is vonultam hanem a
Még nem is vonultam hanem a dolgom intéztem, amikor a körútról a Baross utcába kellett lefordulnon balra. Ez csak a zebrán át lehetséges. Mivel 15 évig a kutya nem szólt ilyesmiért most is átcsorogtam, zöldnél fordulnék a Barossba, amikor leint az épp kitelepülő rendőrpár. (Megjegyzem szemből két rendőrmotoros jött át ugyanúgy a járdáról indulva.) Mondja járdán bringázásért megbüntet, illetve átnézné a felszereltséget. Nincs csengő és prizma, súlyosbító tényező, 5000 Ft. Egyből leesett hogy koncepciós eljárás van, kértem hogy jelentsen fel. Amúgy normálisak voltak, ezeknek ki lett adva a parancs.
dolgát végezte a körút
dolgát végezte a körút Baross utca sarkán balra... hmm... 40.000. jó lesz ? : )
http://www.police.hu/friss/BR
http://www.police.hu/friss/BRF-20100923_p4.html
"Ennek során 110 fővel szemben került sor helyszíni bírság kiszabására, amelyek együttes összege 839 000 forint.
2 fővel szemben szabálysértési feljelentésre került sor, 1 főt pedig a rendőrök igazolás céljából előállítottak."
akkor meg is vagyunk
akkor meg is vagyunk Pixellel ketten :D
én is szándékosan kértem h jelentsen már fel a küllőprizma meg nem léte miatt
mindenki más fizetett ?
és azért nem büntettek
és azért nem büntettek mert 14 év alatti kölykök cangáztak (valaki javítson ki ha rosszul tudom) közúton?
12 év a
12 év a korhatár
-------------------
Szürke sárga RANGER
a makarenkói pofon igen
a makarenkói pofon igen hatékony tud lenni, főleg akkor, ha a kis takony tudatában van, hogy nincs még a büntetőjog hatálya alatt, az életkoránál fogva
Azért addig ne jussunk el
Azért addig ne jussunk el hogy a pofozkodó rendőr legyen az oké.
mással nem tud rá hatni,
mással nem tud rá hatni, sajnos -elvegye a bringáját,vagy mi legyen?
tudom, a pofozkodó CM-szervező sem lenne túl hiteles
egy jó megoldást mondj akkor légyszives, egyet.
Tud rá hatni! Szedje ki a
Tud rá hatni!
Szedje ki a szelepet és hajtsa el a kölköt.
Blahától Budafokig tolni a brtingát nem egy leányálom.
Miértis ne csípné el
Miértis ne csípné el mindjárt a fékbovdent?
Adjunk hülye ötleteket contest ON...
bonnie
Ismerek valakit, aki perfekt
Ismerek valakit, aki perfekt bowdenvágásból... Be kéne ajánlani a rendőröknek... :D
Mert azzal anyagi kárt
Mert azzal anyagi kárt okozna, tetszik tudni. ;) A kerék leeresztésével pedig balesetveszélyt tud elhárítani.
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
Ne ítélj elsőre! ... leszek én még büdös paraszt is!
Azért leeresztett kerekű
Azért leeresztett kerekű biciklit tolva sok nyolcast össze lehet szedni, főleg, ha bicajostáska is van rajta. Nekem fáj
Kóródy Gergely
------------------------------------------------------
anyámmal élek, biciklivel járok, macskám van, és ne is legyek kemény?
Bár tény hogy sci-fi lenne
Bár tény hogy sci-fi lenne egy rendőrtől ilyet elvárni, de az a köztes megoldás fel sem merülhet, hogy annyira ereszteti le a levegőt, hogy az még elvigye sérülés nélkül a kerót, de felülni már "fájó" legyen?
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
nekem sem jutott eszembe, de
nekem sem jutott eszembe, de tetszik
Kóródy Gergely
(dupla (bocs))
(dupla (bocs))
De akkor feljelentheted a
De akkor feljelentheted a rendőrt rongálás miatt, nem? Hisz' a te tulajdonodat nem teheti tönkre csak úgy...
Azért a rongálás az nem
Azért a rongálás az nem ez a kategória...
Miért tenne kárt
Miért tenne kárt benne?
"Csak" a gyerek kezébe adja a szelepet, hogy vigye haza. Az okosabb járőr csak megkérné rá a gyereket magát, hogy tekerje ki a szelepet és már mehet is tovább.
...és teljesen egyet is értenék vele. Gyaloglás közben majd lesz ideje gondolkodni az eset tanulságán.
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
a következő benzinkútig,
a következő benzinkútig, ahol meg felfújatná.
Mi lenne, ha mondjuk kulturáltabb országokból vennénk példát, ahol mondjuk a rendőr beülteti a bicajost a kocsiba, beteszi a bringát a csomagtartóba, és hazaviszi a gyereket, és szól a szülőknek, hogy nem kéne. Miért csak balkáni pofonos, meg szelepkivevős-leeresztős kibaszós megoldásokat tudunk elképzelni? Mire szocializáltak minket? Mi ez a frusztráció?
Dávid
miket mire szocializáltak?
miket mire szocializáltak? Engem anno arra, hogy a szabályok azért vannak, hogy betartsam őket. Rendőr, tanár, felnőtt -ezeknek van tekintélye. Mikor kölyök voltam, és a tanár adott egy pofont (amolyan atyai jellegűt -megjegyzem, otthon sosem volt ilyesmi) akkor megtanultam, hogy olyat ne tegyek, amiért azt kaptam. Használt.
az adott kis 14 alatti bringás meg tudja, hogy nem lehet büntetni és ezzel pofátlanul visszaél. Mire szocializálták őt?
van egy mondás: "Mi lettünk azok,akiktől a szüleink óvtak minket." Csak mielőtt a liberális maszlag meg a sic transit gloria mundi eltömné a lefolyót..
Jah! Persze. Szerény kis
Jah! Persze. Szerény kis városomból indultam ki, ahol nincs a belvárosban benzinkút, viszont rendőrt meg csak ott látni.
Az általad említett "kulturáltabb" országokban azért teheti meg a rendőr, hogy hazaviszi a delikvenst, mert a jó neveltetés miatt évente egy-két alkalommal, vagy legalább is elég ritkán találkozik ilyen szituval és belefér a munkaidejébe, nincs túlhajtva.
Én azért csak ilyen praktikus megoldásban tudok gondolkodni, mert nem gondolom, hogy azonnal "haza vivős" megoldást tudna nyújtani a rendőrség, az állam, de valahol el kell kezdeni és nem tíz évek múlva.
Engem még arra szocializáltak, hogy gondolkodjak és a rendelkezésre álló lehetőségeimből válogatva adjak megoldást a felmerülő problémákra. Tudom ez ódivatú dolog, manapság egyáltalán nem elvárás a gondolkodás, sőt!....
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
Jó, értem én, hogy hülye
Jó, értem én, hogy hülye vagyok, meg buzi libsi, de azért az mégsem járja hogy a rendőr pofozkofjon az utcán. Azért valamire van a jogállam, nem?
Dávid
ok, akkor mondj értelmes
ok, akkor mondj értelmes megoldást.
egyébként nyugatias megoldás Krakkóban: a csöveseket a rendőrök kiviszik a belvárosból, nem hagyják,hogy ott kószáljanak, abszolúte támogatom, a rendőrségnek legyen értelmes jogköre.
rohadtul nem vagyok demokrácia-párti, de nincs más
Csak nehogy nagyon
Csak nehogy nagyon hasonlítson az a krakkói csövi Sylvester Stallonera
A csövesproblémán naponta van alkalmam filozofálni, a lánchíd budai hídfője alatti brutál balesetveszélyes tábor mellett elhaladva, de mindig arra jutok, hogy ennyi ember közt vannak, akik életképtelenek bármely társadalmi rendszerben, főleg ebben félszabadpiaci izében, és ettől még nem feltétlenül értéktelenek, pazarlás hagyni lezülleni és nyomorultul elpusztulni őket. Úgyhogy ez bonyolultabb kérdés, mint hogy rendőrökre hagyjuk a megoldását
Kóródy Gergely
Szerintem sem az a
Szerintem sem az a megoldása a csöves-kérdésnek, hogy majd a rendőrök elviszik ide, meg oda. Aztán majd lesznek emberek, akiket a társadalom nem akar itt meg itt látni, és akkor azokat majd lehet táborokba is zárni, meg kitiltani mindenhonnan. Ez kasztrendszer, vagy apartheid, vagy nácizmus.
A hajléktalanság szociális kérdés, nem a rendőrnek kéne megoldania.
Dávid
+1 kicsit kusza a fórum,
+1
kicsit kusza a fórum, próbáltam kideríteni de ez hogy jött be a képbe?
Sör nélkül rakom, oszt?
Ha a kölöknek van egy kis
Ha a kölöknek van egy kis esze, akkor csak a legközelebbi bringásboltig kell tolnia...
A ráhatásodnak csak két falu között, lámpa nélkül tekerők esetében van népnevelő ereje. (És csak akkor, ha nem lapul a zsákjában pótbelső... nálam mindig van, igaz, lámpa is)
Persze, vagy húzza le a
Persze, vagy húzza le a gyerekről a nadrágot, és fenekelje el a bámész tömeg szeme láttára. Esetleg tetoválja a homlokára, hogy kicsi köcsög vagyok.
Nem hiszem, hogy a rendőrnek szabad kezet kéne adni a különféle megoldások tekintetében. Mire való a szabályzat, mire valók a törvények, ha bárki (bocs, csak a rendőr) szabadon pofozkodhat az utcán?
Dávid
Pofozkodjon a csendőr, de
Pofozkodjon a csendőr, de ne ebben az országban és ne ebben az évszázadban.
köcce, hirtelen a 14 év
köcce, hirtelen a 14 év ugrott be, lehet, hogy az segédmotorra van?
más:
összeesküvés elmélet de csak röviden:
-a rendőri biztosítás pénzbe kerül
-ezt az állambácsi állja
-az állambácsi zsebe most üres
-hogyan lehet ráverni a jónépre, na hogy?
a helyes megfejtéseket várjuk a www.bírságoljunkcsórécangást.hu-ra várjuk
a nyertesek közt kisorsolunk egy tányérsapkát :P
ha állambácsi a 839.000
ha állambácsi a 839.000 konvertibilis magyar valutától kintebb lesz a kulimászból akkor gratula neki. Euróban már szép összeg lett volna. Szimplán szívózás volt.
off haloványlilám sincs,
off
haloványlilám sincs, hogy a rendőri biztosítás egy ilyen rendezvényen mennyi, de ha már egy része befolyik...a semminél az is több
nem is arra gondoltam egyébként hogy ezekből a bírságokból akarják az államháztartás hiányát helyretenni :))
on
Az kit érdekel, mennyibe
Az kit érdekel, mennyibe került? A mindenféle politikai "mentsükmegavilágotvalamitől" felvonulások, a gayparade azok nincsenek ingyen biztosítva? Naugye. Amúgy meg a legnagyobb hibásak a bringaboltok, mert a csillivilli 30e Ft-os cipőt, a 20e Ft-os napszemüveget eladják, de nem szólnak, hogy 80 Ft-os prizma hiányzik a bringáról. Múltkor én is kerestem ilyen prizmát, az első boltban adtak valami szarfélét, a másodikban meg a nő nézett rám hitetlenkedve, hogy az miért is kell nekem. Mondtam, hogy pont ezért, hogy ne büntessenek (az meg, hogy ha kitolom a bringát a kocsi mögül és meg is lát az érkező autós, már csak plussz).
Na ez a lényeg! +1 A
Na ez a lényeg!
+1
A legtöbb bringaboltban nem is lehet kapni azt a szar küllőprizmát! Ha meg lehet, akkor is hülyének néznek, hogy minek teszek az XT-vel szerelt teleszkópos mountain bike-omra küllőprizmát. Hát azért, mert KÖTELEZŐ!
Mennyibe kerülne eleve rátenni az eladandó bringára? Egy prizma 80 forint, egy csengő meg 300. Ennyit sajnálnak beletenni egy eladó biciklibe? Aztán ha a vevőnek nem tetszik a prizma, akkor majd leveszi saját felelősségére.
Dávid
Alapvetően igazad van,
Alapvetően igazad van, annyit tennék hozzá, hogy a többség a végrehajtó rendőrséget szídja, azonban azt gondolom, a szabályokon/törvényeken kellene változtatni/módosítani/frissíteni, mivel az életkörülmények szituációk teljesen megváltoztak.
egy konkrét példa/tény a prizma, amit manapság a gumiköpenyek piaci részének jelentős hányadán megtalálható fényvisszaverő csíkkal teljesen ki lehet váltani azt gondolom.
Persze lehetséges hogy nincs igazam, de a lényeg, hogy azt látom senki sem a lényegről beszél.
Nem a konstruktív megoldáshoz vezető utat keresi, hanem pöröl/mutogat a másikra.
A törvényhozást kellene presszió alá helyezni.
Sör nélkül rakom, oszt?
"Hát azért, mert
"Hát azért, mert KÖTELEZŐ!"
Ne azért tegyél, mert KÖTELEZŐ! Azért tegyél, mert LÁTHATÓVÁ TESZ oldalról is.
Látható vagyok oldalról
Látható vagyok oldalról is, akár a vázamon lévő fényvisszaverő matricák, akár a ruhámon lévő fényvisszaverős felvarrók, lábszárizék, stb miatt. De ez nem számít, mert ha nincs prizma, akkor bünti van.
Dávid
De Pista bácsinak
De Pista bácsinak Alsóletenyéről nincs ilyen cucca. Neki kell a küllőprizma. Mivel neki kell a küllőprizma és nem lehet személyre szabni a törvényeket, ezért indenkinek kell.
Másrészt a küllőprizma baromi figyelemfelkeltő, mivel elég nagy átmérővel körmozgást végez.
Vigyázz mert
Vigyázz mert megkapod!
10fős lista, meg hogy túlságosan a szabályoknak akarsz megfelelni.
És nem értem miért nem vesznek sok kerékpárost közlekedő félnek ?!!!!!!!!
Sör nélkül rakom, oszt?
Játékokban bevett szokás,
Játékokban bevett szokás, hogy accountokat adnak-vesznek. Mostanában az az érzésem, hogy te is gazdát cseréltél, mert olyan... .... ... más vagy. :)
__
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.
Miért? Röviden
Miért?
Röviden összefoglalom szerintem mi történik itten :)
CM ősz, bírságolások.
Vannakakik azt mondják, hogy igazságtalanul.
Én azt mondom ha tényleg így van azt nem kell szó nélkül hagyni.
DE
Amíg nem bizonyított addig nincs miről beszélni.
És eddig nem láttam egy konkrét bizonyítékot sem, ezeket keresem.
Sajnálom ha félreérthető vagyok.
Sör nélkül rakom, oszt?
olvasni tudtok azért? "Ezt
olvasni tudtok azért?
"Ezt a topicot NEM azért hoztuk létre, hogy a történteket megvitassuk vagy kommentáljuk, kérlek ne offoljátok szét ilyesmivel."
flickr | uablog
Bünti nekünk is, a
Bünti nekünk is, a Petőfi-híd pesti oldalánál...
Macskaszem és csengő hiánya nekem 5ezer huf,de a csajomnak "csak" 3ezer....
Ezért kibuktam,h miért kell megkülönböztetnie engem a csajomtól?
NAGY nehezen egy szintre vitettem magam a csajommal,így nekem is "csak" 3ezer lett a vége..
Ma reggel be is fizettük...:)
neked, mint szervezőnek,
neked, mint szervezőnek, aki helyette biztosítottad a menetet?
PPPPPFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
*
mindig van hátszél, csak te mész rossz irányba.
MK észak-pest
cyclechic.hu
Jogorvoslatot kértél? Ha
Jogorvoslatot kértél? Ha jogtalanság/igazságtalanság történt akkor fel kell jelenteni, ha tényleg így volt.
De tényeket még mindig nem látok.
Sör nélkül rakom, oszt?
Ide
Ide (http://criticalmass.hu/forum/20100923/birsagok-cm-alatt-0) OFFoljatok légyszíves. Nagyon fontos lenne hogy végére járhassunk.
OFF TOPIC OFF TOPIC OFF TOPIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
http://criticalmass.hu/forum/20100923/birsagok-cm-alatt-0
Sör nélkül rakom, oszt?
Sziasztok! Kértétek hogy
Sziasztok!
Kértétek hogy írjunk, hogyha megbírságoltak.
Engem 10.000 Ft-ra büntettek meg csengő és első fék hiánya miatt. Volt lámpám elől hátul, szabályosan közlekedtem, fogalmam sem volt róla, hogy ilyen ökörségek miatt megbüntetnének.Országúti bringám van.De például egy fixin hol van elsőfék ?
Diák vagyok még 17 éves.
Előttem állítottak le egy haveromat mert a villamos sínen ment, se lámpája, se prizmája, se csengője, egy fékkel és őt elengedték egy ejnye-bejnyével. Másokkal mért kell szívózni?
Autómentes napból bicaj mentes napot akarnak csinálni?
Bármilyen döntést ezzel kapcsolatban, amit a bringások javára hoztok támogatom és köszönöm.
Üdv: Csülök
Az outidon akkor volt első
Az outidon akkor volt első fék, mégis megbüntettek?
Nem volt rajta. Úgy
Nem volt rajta. Úgy értesültem, hogy lápák kellenek és szabályos közlekedés.
Gondolom a szervezők sem tudták, hogy ilyen intézkedés lesz.
Ha tudtam volna felszereltem volna a bringát. Nem probléma.
Csak példának mondtam, hogy egy fixis minek szerelne fel féket?
Ezek szerint még nem
Ezek szerint még nem szakadt el fékbowdened soha? Mert akkor értenéd, hogy én a két féket is miért tartom néha kevésnek.
--------------------------
www.barzongorista.eu
"Úgy értesültem, hogy
"Úgy értesültem, hogy lápák kellenek és szabályos közlekedés."
Ne haragudj, de a szabályos közlekedésnek részét képezi a szabályosan felszerelt jármű. Ebbe kerékpár esetén beletartozik a kettő darab függetlenül működtethető fék. Mindig, nem csak akkor, mikor CM van.
Bréklessz fixi nem is mehet forgalomba. Az örökhajtás esetleg beszámolható hátsó féknek, de első akkor is kell rá.
---------------------------
Ezüst/fekete városi hot rod.
remélem most már, hogy
remélem most már, hogy értesültél a fékek szükségességéről, felszerelsz ilyeneket is a bringádra, és megosztod ezt azokkal is, akiktől "úgy értesültél".
Ha maguktól nincs annyi eszük, hogy forgalomban részt vevő járműre KELL FÉK, akkor legalább azért hogy ne büntessék meg őket.
"Úgy értesültem" a
"Úgy értesültem" a matricáról nyilván igaz?
Én szervező voltam és a magam nevében nyilatkozhatok azt hiszem : Én tudtam hogy lesznek büntetések, nem az első eset.
Sör nélkül rakom, oszt?
Haveromat akarta meg**szni a
Haveromat akarta meg**szni a rendőr bácsi, a Petőfi hídnál. Nem értette meg hogy siettünk, mert késésbe voltunk. 30.000 Ft-al akart minket felvidítani :( Jah és amikor már hajlott az elengedés irányába akkor csak annyit mondott, hogy így is-úgy is fel kell hogy jelentsen... Végül csak elengedett :)
___
->XI. ker Újbuda<-
Nem értette meg, hogy
Nem értette meg, hogy siettek? Mekkora bunkó ez a rendőr...
Múltkor belerohantam teherautóval egy buszmegállónyi emberbe*, de elengedtek a rendőrök, mert mondtam, hogy késésben vagyok.
(* fikció)
Tegyük fel hogy autóval
Tegyük fel hogy autóval vagytok és ezen helyzet után olvassuk bejegyzésed.
Szerintem mindenki le bunkó autósozna, vagy kerékpárral lehet?!!
Miért akarjuk, hogy egyenrangú félként kezeljenek, ha járda,piros, és egyáltalán a lámpa használata sem megy szabályosan?!
(Ha valaki a prizmát behozza a képbe akkor tényeket szeretnék látni tőle, akár privibe, köszönöm)
Sör nélkül rakom, oszt?
Kööösssz... Nagyon
Kööösssz... Nagyon dióhéjba írtam le az esetet, ahogy mentünk a CMre!
___
->XI. ker Újbuda<-
azt viszont kihagytad, hogy
azt viszont kihagytad, hogy miért akart büntetni.
őőőő nem volt lámpa
őőőő nem volt lámpa elöl a bicajon... de fényt visszaverő cucc volt rajta!!!
___
->XI. ker Újbuda<-
Sziasztok, engem a Rákóczi
Sziasztok, engem a Rákóczi uton 3 hete elütöttek. All a sor a keleti elötti hídnál, megyek ugy 35el a buszsávban, mögöttem senki, elöttem senki. Esik az eső. Hirtelen kikanyarodik a faszi a buzi nagy furgonjával a záróvonalról, semmi index az elém ugrik. Én rácsapódok az oldalára és esek egy kurvanagyot, spd beragad és nem engedi el a lábam, oldalra estem, kerék a furgon alatt.
Csávó megáll, kiszál azt mondja hogy bocsi de holttérbe kerültél nem láttalak. Mindez egy rendörautó szeme láttára.
Nem volt semmi bajom, bringának sem, elküldtem a palit az anyjába és mentem tobább. A 4 fakabát ki sem szállt a kocsiból, pedig odamentem hozzájuk segitséget kérni. na erről ennyit.
Az hogy lámpa meg prizma miatt büntettek, az meg röhelyes.
Köszönjük, hogy
Köszönjük, hogy megosztottad a sztoridat és a véleményedet, de ROSSZ HELYRE ÍRTAD!!!
Bemásolom fentről:
Arra kérünk, hogy csak és kizárólag olyasmiket írj meg ide, amik konkrétan veled történtek, és büntetés lett a vége.
.
.
.
Ezt a topicot NEM azért hoztuk létre, hogy a történteket megvitassuk vagy kommentáljuk, kérlek ne offoljátok szét ilyesmivel."
És a most szerdai, azaz 2010.09.22-i Critical Mass tekerés alatti büntetéssel végződő, konkrét eseményekre vagyunk (lennénk) kíváncsiak.
Köszi!
E*
-----------------------------------------------------
Jah, és Milli szerda 16-21 + szombat 10-15 és csek disz áut! :)
Szabálytalanul kanyarodtam
Szabálytalanul kanyarodtam - 3000 HUF
A József körúról (Petőfi híd felé)a Baros utcára (Kálvin felé) kanyarodtam!
Ez szabálytalan volt! Tényleg!
Szia, ott, ha jól tudom
Szia, ott, ha jól tudom kötelező haladási irány tábla van kint így jogos :-(
-------------------
Szürke sárga RANGER
Kicsit off, de úgy érzem,
Kicsit off, de úgy érzem, ide tartozik
Ma történt: a belváros egy forgalmas kereszteződésében pirosra váltott a lámpa - megálltam. Odalépett hozzám egy rendőr, és kedvesen mondta, menjek nyugodtan. Ha piros, akkor is? - kérdeztem. Persze, ha tudsz, menjél - hangzott a válasz. Tényleg kedves és figyelmes volt (időközben odaért egy lány, indult is volna, de jöttek oldalról, a rendőr egyből szólt, hogy vigyázzon).
Mindezt csak azért írom le (amellett, hogy egy rendőrökkel kapcsolatos kellemes emléket is közzétegyek), mert úgy gondolom, ennek fényében különösen "érdekes" prizma/csengő hiányáért való büntetés a cm alatt.
A lelkiismeretén akart
A lelkiismeretén akart könnyíteni a 22-eiért cserébe.
Azzal, hogy beküldi a
Azzal, hogy beküldi a bringásokat a piros lámpa ellenére a kereszteződésbe? :O
Megteheti. Végülis a
Megteheti. Végülis a rendőré a legnagyobb prioritás a rendőr - lámpa - tábla - felfestés - jobbkéz sorrendben, bár nemtom, hogy ez ilyenkor is érvényes-e.
A fenti sorrend egyébként azt is jelenti, hogy például ha a kiegészítő tábla szerint nem kanyarodhatsz balra, de a lámpa zöldje teli (nincsenek benne nyilak), valamint éppen üzemel és zöldet mutat, akkor kanyarodhatsz balra a telezöld szabályai szerint, azaz a szemből egyenesen jövőnek elsőbbséget adva, a szemből jobbra kanyarodó mellé több sáv esetén balról besorolva, illetve egy sáv esetén elsőbbséget adva neki. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy a fenti manőverre a többiek számítani fognak, csak azt, hogy ha a rendőr elkap és ragaszkodsz a feljelentéshez, akkor meg fogod úszni, mert neked lesz igazad.
Villogó sárgánál ugyanitt a balra kanyarodás tilos.
Példa is van rá, pontosan ilyen az Izabella a Podmaniczkynél, vagyis amikor utoljára néztem, még ilyen volt.
Erre azért nem fogadnék,
Erre azért nem fogadnék, szerintem a balra kanyarodást tiltó tábla is él ilyenkor, hiába a prioritás. Hasonló példa: mindkét irányból behajtani tilos, kivéve bkv, de csak buszsáv van.
Mondjuk egy hivatalosnak vehető kresz-értelmezést megnéznék az ilyen esetekről.
--
kossuth - himmel.hu
+1 mondjuk király utcába
+1
mondjuk király utcába be szoktam kanyarodni a körútról, de előtte azért sasolok.
Így van. A lámpa csak azt
Így van. A lámpa csak azt szabályozza, hogy mehetsz, vagy nem. A nyilas lámpánál is van ugyanolyan kötelező haladási irány tábla. Akkor is a tábla határozza meg az irányt, a lámpán a nyíl csak ráadás segítség.
Ezzel szemben a rendőr engedhet balra kanyarodni a tábla ellenére, bár én nem állnék meg a rendőrrel szemben arra indexelve, amerre tábla tiltja, de elvileg amerre ő enged, arra lehet menni (pl. valami rendezvény miatt elterelt forgalomnál viszont előfordul, hogy a szembe sávba, vagy akárhova elirányít).
ez a telizöldes
ez a telizöldes eszmefuttatás nettó butaság. a nyilban végződő zöld csak annyit jelent, hogy a nyíl felé mutató irányban védve haladhatsz (nem keresztezel zebrát vagy bicikliutat úgy, hogy neki is zöld van, kivéve jobbra kisív, illetve szemből piros van, avagy ha szemből zöld van, nem kanyarodhatnak nagyívben eléd, de ilyenkor balra te sem kanyarodhatsz). ennek többnyire csak balra nagyívnél van jelentősége. de hogy merre kell elhagynod a kereszteződést, azt mindíg kiegészítő tábla szabályozza (nem pedig a lámpa).
Csajozni akart, szvsz.
Csajozni akart, szvsz. :)
Nagyon nagy hangulat
Nagyon nagy hangulat kelltés :(
Ezt nagyon nem kéne.
Szeretnék látni egy feljelentést, vagy bűntetést arról hogy valakit a prizma miatt bűntettek, mert így én is le tudom írni, hogy azért bűntettek, mert a gumiköpenyem kopott volt.
Tényeket szeretnék látni, a szememnek hinni, nem annak, hogy azt hallottam... engem ezért ....
Tényeket kérek szépen.
Vagy ti mindent elhisztek?
Sör nélkül rakom, oszt?
Én látok itt ilyen
Én látok itt ilyen bejegyzést, de oda nem "hangulatkeltés :("-eztél.
Kürti Gábor, Újpest
Ebben igazad van, azt
Ebben igazad van, azt gondolom a fórum nagyon szétcsúszott a sok offtól és se füle se farka a hozzászólásoknak, közte az enyémnak sem.
Sör nélkül rakom, oszt?
csinálj egy átlátható
csinálj egy átlátható meghívásos fórumot tíz kiválasztottal. Itt meg majd segítünk
Kóródy Gergely
Brühühüüü most jól meg
Brühühüüü most jól meg kaptam.
Érted amit szeretnék?? Érted amiről a fórum eredeti létrejöttének okát?!
Sör nélkül rakom, oszt?
Ja, az első x tucat
Ja, az első x tucat hozzászólásig tisztességesen moderáltam magam, de most már kár ezen lamentálni, na meg vannak népek, akik szeretik megmondani, mi való ide, meg miről lehet itt vitatkozni, mi off, mi nem, és ezek valóban túlzott üldözési mániát váltottak ki belőlem, ami most nem teljesen jókor (azaz rosszkor) jött elő
Kóródy Gergely
Nos. Remélem ez a nap jó
Nos. Remélem ez a nap jó volt arra, hogy a rendőröknek legyen miből új gumit venni a motorokra, hogy ne haljon meg egy újabb, rendőr, valamint arra, hogy belássa végre minden ember, hogy kibaszott messze van Koppenhága, és a mi kis büntetésből "élő" kis országunk színvonala nagyon a béka segge alatt van. Viszont egy biztos!
A RENDŐR VICCEK IGAZAK!!!! :D
Sztori:
Asszem az Oktogonnál állunk, még épp szürkület vót. Piros a lámpa, beindul a fö sün! "Neked nincs első lámpád, toljad a kerékpárt!... Neked sincs... Neked pedig nem világít! Miért nem kapcsoltad fel?!"
Na, mi a válasz mit gondoltok?
"Mert dinamós!" Gyerekek! Majdnem leestem a bicajról olyan lendülettel röhögtem pofán az Agyast!
hahaha, volt egy jo
hahaha, volt egy jo reggelem:D:D:D
Ez mekkora!
Ez mekkora! :)
Bizony messze, mivel ott a
Bizony messze, mivel ott a kerékpárosoknak is más a hozzáállásuk :( nem szól vissza egyik sem a cm rendezőnek, hogy kapd be nem kell nekem lámpa, leszarom stb.
Érdekes engem miért nem bűntettek még meg egyszer sem?!!!
(ez évben idáig 180050kmt mentem)
Sör nélkül rakom, oszt?
Sok lett a nulla
Sok lett a nulla nem?
180050/365 az annyi mint 493 km lenne naponta pedig még vége sincs az évnek :D
-------
Káros szenvedélyektől mentes: avagy milyen unalmas is lettem
Tour de flúgos - egész
Tour de flúgos - egész évben :)
ŐŐ 18050 igen igen :)
ŐŐ 18050 igen igen :)
Sör nélkül rakom, oszt?
'Villamossínen való
'Villamossínen való közlekedés kerépárral' 20 000, azaz húszezer forint.
(Jogos lenne, és kussolnék, ha nem álltam, hanem közlekedtem volna)
---
nyélen rakom, oszt?
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt a
Biztos abból indult ki,
Biztos abból indult ki, hogy valószínűleg nem helikopter rakott a sínekre. Ebben van némi igazság, nem? :) Amikor a gyorshajtót megállítja a rendőr, akkor az esetek elenyésző részében mondja azt a megállított, hogy "Dehát éppen állok..". Írtál már nekik levelet?
Oda is sétálhatott,
Oda is sétálhatott, vállán a biciklivel.
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Royal fixi
törölve, bocs az offért
törölve, bocs az offért
Odasétált =
Odasétált = odaközlekedett. Nem a bringát, hanem a bringáSt büntették.
Ha odatolta akkor gyalogos.
Ha odatolta akkor gyalogos.
... és mint olyannak, tilos
... és mint olyannak, tilos a sínek között sétálni, mert - bármily furcsa - a gyalogosra is vonatkozik a KRESZ.
Hangulatkeltés :( Sör
Hangulatkeltés :(
Sör nélkül rakom, oszt?
Engem is 20asra vágtak meg
Engem is 20asra vágtak meg 2003-ban, de én vasúti sorompó piros jelzésén mentem át. Viszont az hogy állsz a sineken, és a kerékpár a lábad közt van az már közlekedésnek számít.
Véleményem szerint kellett ez a bünti mindenkinek, szerintem nem ezzel van a baj, hanem a gerinctelenséggel! Mint 10000 szarvasmarha haladtunk a kitaposott úton, és 10-100fős csordákra bontva átvizsgáltak minket, kiszolgáltatva a rend őreinek.
♫-_-♫
Tilos; Budapest-Borsodivánka
AZ OLYAN KÖZLEKEDÉSI
AZ OLYAN KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKNEK,AMELYEKNEK NEM KELL MŰSZAKI VIZSGA, A JÁRMŰ NEM BÜNTETHETŐ!
ÚGYHOGY TELJESEN JOGTALANUL JÁRTAK EL A RENDŐRÖK.
LOL, ezt nagyon ne
LOL, ezt nagyon ne reklámozd, mert kilométeres hülyeség. :)
Egyébként soha nem a járművet büntetik, hanem a vezetőt...
Még pár év és a bicóm
Még pár év és a bicóm nagykorú lesz, akkor már nem én fizetek helyette. :)
Szerintem igazad van.
Szerintem igazad van. Remélem az összes megbüntetett bicikli még aznap becsengetett az örsre, hogy héhó, hát ezt így nem kéne...
Sör nélkül rakom, oszt?
Baromság, ezt ne higgye el
Baromság, ezt ne higgye el senki.
A műszaki a vizsga azért kell, mert az adott jármű összetettebb és veszélyesebb.
A bringánál a rajta ülőre van bízva a műszaki állapot.
-
Zsurmi
15000 Ft-ra bírságoltak, a
15000 Ft-ra bírságoltak, a Körút-Király utca sarkán, küllők közti PRIZMA hiánya miatt. Első-hátsó lámpa, 2 fék, stb.. voltak.
teljesen szabályosan közlekedtem, szúrópróbaszerűen állítottak ki a 'sorból', az 'Akció' kezdetén, ~18:35kor, nappali világosságban.
üdv - g
Szia, fel tudnád dobni a
Szia, fel tudnád dobni a papírt amit kaptál. Máris egy lépéssel előrébb lennénk. Az adataid persze takard ki...
Kürti Gábor, Újpest
+1 (Ha
+1 (Ha méltatlanság/igazságtalanság történt akkor azt fel kell göngyölíteni, de mondani mindenki tud mindent.)
Sör nélkül rakom oszt?
Nyáron kétszer vágtak meg
Nyáron kétszer vágtak meg pirosozás miatt; mindkétszer a KRESZ kisebb megsértése (vagy valami hasonló) volt a szöveg.
Le akartam írni, hogy pontosan mi, ezért előkerestem az egyik zöld cetlit, de az aláírásomon meg a dátumon kívül semmit nem tudtam kivenni belőle.
Akkor a törvény
Akkor a törvény felkenetlen őreinek ismét elmondom:
Ahhoz, hogy a rád vonatkozó összes szabályt ismerd, ezzel kell foglalkoznod életed végéig kizárólagosan. Még a jogi egyetem röpke öt éve alatt is szakosodnak azok, akiknek ez szakmájuk. Ezen túl jönnek az olyan rendeletszintű dolgok, mint a kresz, az aláírt szerződéseid apróbetűi, stb. Ezért van az, hogy amikor bíróságra mész, nem az a fontos, igazad van -e, hanem hogy ki képvisel. Amennyiben mégis valami zsenialitásotok folytán abszolválnátok ezt a kihívást, az összes szabály betartása gyakorlatilag ellehetetlenítené az életed, ha egyáltalán annak élése fizikailag lehetséges volna.
Vegyük észre, hogy a Szabályozás nem úgy készül, hogy hatékonyan szervezze a társadalmi együttlétet, hanem spontán alakul különböző lobbicsoportok nagy szájától és pénztárcájától függően. Ebből következően hol értelmetlen, hol egyenesen elnyomó. Tudjuk, hogy Budapesten a szabályos biciklizés a legveszélyesebb és leglassabb formája a közlekedésnek. Aki buszsávos vagy horribile dictu, bicikliúttal ellátott útvonalon megy, tudja.
Következésképpen mindenki büntethető. Ha a rendőrség célja az, hogy betartassa a szabályokat, akkor annyi a dolga, hogy bárkihez odamegy, és megtalálja a vajat a füle mögött, gyakorlatilag szedheti az embereket, mint az SS a zsidókat. Ezért van az, hogy szolgálunk ide, védünk oda, ha valaki meglát egy rendőrt, az spontán gyomorgörcsöt indukál,utakon főleg (erre most sikerült jó rá is játszani). Rosszabb az, ha politikai széljárás szerint pécézzük ki az aktuálisan büntetendő csoportokat, mint történt ez a létező szocializmusban (remek példák Szolzsenyicin: GULAG első kötetében), történt most a kormányváltás körül a baloldali politikai csoportokkal (ami egyéb szempontból nincs annyira ellenemre), vagy történt a CM-en most. Valaki kitalálta, szopassuk ezeket, és lőn. Senki nem akart itt szabályos, biztonságos közlekedést kialakítani. Akkor a rendőrök nem az elvetemült küllőprizmátlan bűnözőkre vadásznak, hanem elkapják és beviszik a parasztot, aki kivilágítatlan kis DH-s szarjával száguldott a Podmaniczky járdáján ( a bicikliút vége és a körút közt) aznap este 10 körül, szétlökdösve a gyalogosokat, illetve megállítják a mögöttük jövő két szintén kivilágítatlan, szintén gyors járdázót, és kulturált hangnem esetén egy informatív ejnyebejnyével hazaküldik őket gyalogtempóban, és békénhagyják azt, aki 3 km/h-val csorog a gyalogosok mögött prizma nélkül, járdán, nem csönget, és ha mégis elengedik, megköszöni szépen
Kóródy Gergely
Sör nélkül rakom, oszt?
Ezt a küllőprizmázást
Ezt a küllőprizmázást tessék már elfelejteni. Eddig itt kb 2 esetről hallottunk, mikor csak amiatt büntettek. Csekket meg nem láttunk egyet sem.
A büntetések okai nagyrészt olyasmik voltak, amikkel mi is egyetértünk amúgy (lámpa, fék, hasonló nyalánkságok), meg sínezés, pirosozás, illegálba kanyarodás.
Az olyan baromságokat, mint hogy hány centire legyen a lámpa az első kerék tengelyétől nem kérte számon senki; ettől függetlenül ideje lenne rendberakni és életszerűre varázsolni a köhém-rendeletet is.
Ha a razzia politikai indíttatású volt, az természetesen elítélendő. De az semmiképpen nem igaz, hogy mondvacsinált indokokkal bírságoltak volna. Mindenféle totalitárius elnyomó diktatúrákról vizionálni itt teljesen fölösleges, persze lehet mindenért a rencert hibáztatni, az egy elég könnyű megoldás, csak nem vezet sehova. Mondjuk belátom, a durcizás is jó módja a szabadidő eltöltésének, bár nekem speciel általában van jobb dolgom.
+1 Sör nélkül rakom,
+1
Sör nélkül rakom, oszt?
Kérdés, a megbírságoltak
Kérdés, a megbírságoltak mekkora részét értük el ezzel a fórumbejegyzéssel. De ha csak az itt leírtakból indulok ki, igazad van: valakik nagyon felfújták a történteket, mások meg úgy adták tovább.
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Na most ez az őszi CM volt,
Na most ez az őszi CM volt, ez pedig itten a CM honlapja. Ezek után szerintem a kérdés nem kérdés, akinek pedig az az csupán megint agnulatot akar kellteni, vagy uszítani.
Sör nélkül rakom, oszt?
Olvastam az összes topicot,
Olvastam az összes topicot, és egyetlen észrevételt hiányoltam. Pedig az lett volna a leglényesebb észrevétel. Mégpedig ez a CM végre elérte a célját. A sok bírsággal és számonkéréssel végre JÁRMŰ-ként kezelték a kerékpárt és JÁRMŰVEZETŐ-ként a rajta űlőt. S mint ilyenre bizony a KRESZ minden szabálya vonatkozik. Hogy jók-e ezek a szabályok vagy elavultak az most lényegtelen, a lényeg, hogy most a közlekedésben teljes joggal - ÉS FELELŐSSÉGGEL - résztvevő járműnek ismerték el a kerékpárt.
Ez kábé tucatnyiszor
Ez kábé tucatnyiszor elhangzott, és ugyanannyiszor válaszoltunk is rá.
===
bácsi a biciklin
Örömteli, hogy egy
Örömteli, hogy egy eszközt úgy ismernek el járműként, hogy kiosztanak rá egy rakat büntetést. Legközelebb indulás előtt rendőrt hívok, hogy ugyan büntessen már meg valamiért, mert addig nem számít a bringám járműnek...
Éa ne légy már ennyire naív!
Itt már annyi mindenről
Itt már annyi mindenről szó esett, hogy már nincs is mit hozzátennem.
Mivel még soha sem büntettek meg, így nem tudok ideillőt sem írni.
steeler sonline Authentic
steeler sonline Authentic Jerseys
Ben Roethlisberger Jersey
Hines Ward Jersey
James Harrison Jersey
Troy Polamalu Jersey
Willie Parker Jersey
The above products are recommended by our manager!
Antonio Brown Jersey
Brett Keisel Jersey
Casey Hampton Jersey
Emmanuel Sanders Jersey
Franco Harris Jersey
Heath Miller Jersey
James Farrior Jersey
Jeff Reed Jersey
Jerome Bettis Jersey
Joe Greene Jersey
Lamarr Woodley Jersey
Lawrence Timmons Jersey
Limas Sweed Jersey
Lynn Swann Jersey
Maurkice Pouncey Jersey
Mewelde Moore Jersey
Mike Wallace Jersey
Rashard Mendenhall Jersey
Ryan Clark Jersey
Santonio Holmes Jersey
Terry Bradshaw Jersey
Ziggy Hood Jersey
Super Bowl Authentic Jerseys
Clay Matthews Super Bowl Jersey
Aaron Rodgers Super Bowl Jersey
Charles Woodson Super Bowl Jersey
Donald Driver Super Bowl Jersey
Jermichael Finley Super Bowl Jersey
The above products are recommended by our manager!