A "Most olvastam, érdekel?" téma ihletése által. Remélem még nincs ilyen topic.
Ide jöhet minden, amit készítettél és büszke vagy rá és meg szeretnéd osztani a többiekkel.
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
A "Most olvastam, érdekel?" téma ihletése által. Remélem még nincs ilyen topic.
Ide jöhet minden, amit készítettél és büszke vagy rá és meg szeretnéd osztani a többiekkel.
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Akkor kezdem is
Akkor kezdem is :)
http://hevi.hu/upload/pic/csillag/20111018/
Csak saccra állítottam pólusra, ahhoz képest egész jó lett. Meg ahhoz képest is, hogy egy kis Sony DSC-P150-es kompakttal csináltam, ami csak 30 mp-es exponálást tud :(
Sajnos Jupiterről lemaradtam, de majd legközelebb.
Mi az a jobb alsó sarokban?
Mi az a jobb alsó sarokban?
Egy photosoppal (vagy más
Egy photosoppal (vagy más képszerkesztővel) feketére festett rész, gondolom volt ott valami ház, stb, ami a csillagos ég szempontjából lényegtelen, vagy zavaró :)
Az a távcső :) Arra
Az a távcső :) Arra rögzítettem a gépet.
Ez is milyen egyszerűvé
Ez is milyen egyszerűvé vált. Anno a Zenit TTL-el milyen izgi volt hogy csak film előhíváskor derült ki hogy van-e egyáltalán valami a képeken több óra éjszakai szántóföldön ücsörgés után. :-)
Én ha tehetem csak is
Én ha tehetem csak is Zenit-E-vel kapom le a dolgokat. Sajnos kicsit drága, ha nem otthon dolgozod ki a képeket, de ha sikerül kitanulni, egészen megéri :)
Zenitem sajnos évek óta kölcsönben van. Van egy Minolta filmes is, azzal tudnék B-t (ezzel a kompakttal csak 30 mp a max), de nincs hozzá távkioldóm :(
Téves bejegyzés,
Téves bejegyzés, töröltem. :)
Haha, lesz hová
Haha, lesz hová felposztolnom a sütijeimet :)
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!
Jöhet:) Recepttel együtt!
Jöhet:)
Recepttel együtt!
Túrót recepttel együtt.
Túrót recepttel együtt. Mintakóstolással együtt. :)
--
Sötétben guruló ninják ellen dobócsillag készletet vásárolnék jó áron.
Van Remoskád? Nekünk van,
Van Remoskád? Nekünk van, beeee! ;p :D
Legjobban és legkönnyebben abban lehet csinálni a szórt rétest. :-)
http://www.lakeland.co.uk/2511/Standard-Remoska-Electric-Cooker?src=gpel...
Tök jó ez az új
Tök jó ez az új blogod.
Most vettem egy kerek domború tükröt aminek ragasztós hátulja túl nagy volt az én meglévő, szintén kerek síktükröm felületéhez.
Büszkén mondhatom, hogy bemetszettem éles késsel a szivacsos ragacs tappancsot körbe, és lehámoztam a szélét. Az így nyert felület pontosan beilleszkedett a síktükröm peremébe, és nyomkodással biztosítottam szilárd odaragadását.
Most sokkal jobb a visszapillantóm térszöge mert többet mutat.
Jók az ilyen kis sufni
Jók az ilyen kis sufni megoldások:)
Hol árulnak ilyen domború
Hol árulnak ilyen domború ragadóstükröt?
(Csak szimplán: foglalat kapcsolat csavarok támasztékok szerelvények nélkül)
Halfords, UK autós-biciklis
Halfords, UK autós-biciklis láncüzlet.
Kell legyen hasonló európai, magyarországi áru is.
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_...
De az igazság az, hogy ez túl domború, túlságosan kicsinyít. Még keresnem kellene kedvezőbbet.
Köszönet a gyors és
Köszönet a gyors és készséges válaszért!!
Szűkös lehetőségeim folytán az adott kínálat sajnos számomra nem elérhető:((
Szűkebb (Budapesti)vetületben és körzetben reméltem
hozzáférést.
Még olyan áron is ha méretre vagdalva-csiszolva kellene az üveget a foglalatba illesszteni.
A kissugarú domborulat az csakugyan zavaró lehet távolságbecsléshez.
Igen, valójában ezek
Igen, valójában ezek kiegészítő, holttér figyelő tükröknek lettek tervezve, autókra.
Mindent túl messze mutat, és nem nagyon vált be eddig normál visszapillantásra, távolságbecslésre. De úgyanúgy a túl kicsi síktükröm se, amiben meg nehéz volt elkapnom a teljes képet mögöttem. :-(
Tükörfronton nekem ez
Tükörfronton nekem ez vált be: http://www.decathlon.co.hu/HU/3d-visszapillanto-3-144309746/
Kb. 7-8 cm széles a tükör, be lehet hajtani ha nem kell.
Rákos úton (MÁV telepi
Rákos úton (MÁV telepi piaccsarnok magasságában) az üveges vágott párom elmattult műanyagja helyett domború üvegből belevalót. És még nem is volt kerek.
Autóvisszapillantótükörmaradékból.
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós
Nida!
Nida! :-)
http://www.cardesigntuning.hu/product/pid/396/
Csak fizikai dolgok
Csak fizikai dolgok lehetnek?
Mert ma megállt mellettem a pirosnál egy nő, kidobta a kocsijából a csikket. Leszálltam a bringáról és visszadobtam neki az ablakon át.
Ez érdekes?
--------------------------
www.barzongorista.eu
Ez nagyon :D En is meg
Ez nagyon :D En is meg akartam mar csinalni valamilyen szemettel, de mindig rosszkor valt zoldre a lampa es nincs idom ra :(
A legjobb, hogy még ő volt
A legjobb, hogy még ő volt felháborodva. "Hagyjon engem békén" - kiáltozta és gyorsan feltekerte az ablakot.
Szerintem meg volt róla győződve, hogy én vagyok a g*ci, hogy ilyet csinálok.
Egyébként nekem is feldobta a napom. Eddig azért nem tettem meg, mert utálom, hogy büdös lesz a kezem a csikktől. Most viszont a szakadtabb kesztyűm volt rajtam, azért nem kár. :)
www.barzongorista.eu
:-D Volt ilyenem túrórudis
:-D
Volt ilyenem túrórudis papírral.
800 méter kellett mennem utána hogy visszaadjam.
Zavarában megköszönte(!) és elrakta. :-D
gondolom ha egy Zsiguliból
gondolom ha egy Zsiguliból dobálja ki a csikket/sörösüveget 4-5 tudjukki, akkor is eljátszod az igazságosztót. Vagy netán csak védtelen hölgyekkel vagy ennyire nagyon kemény?
(nem, nem helyeslem hogy bárki is bármit kidobáljon az autója ablakán)
Az miért baj, ha nincsenek
Az miért baj, ha nincsenek szuicid hajlamai?
akkor feltehetően nem
akkor feltehetően nem követett volna el vétséget, és nem lenne 2 évig a rács mögött a helye, mert csak saját magában keltett volna riadalmat:
"aki olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló, vagy annak látszatát keltő tevékenységet szervez, amely másokban riadalmat kelt, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Szervez, nem folytat. Amúgy
Szervez, nem folytat.
Amúgy ugye jól sejtem, hogy ez egy viszonylag friss passzus? (Csak érdeklődésképpen, mert látom vágod a témát.)
najó, legyen 100 essze, ha
najó, legyen 100 essze, ha csak folytat
http://www.origo.hu/itthon/20110422-szazezer-forintra-buntethetik-az-eng...
bár itt még a riadalomkeltés kimaradt...
vajon mennyi lehet a tétel ha csak folytat, de mindeközben riadalmat is kelt?
A csikk visszadobása a
A csikk visszadobása a közbiztonság vagy a közrend fenntartása elleni szervező tevékenység?
u.i.: Amúgy érdekes a szöveg: közbiztonság, közrend fenntartására irányuló ... tevékenységet végez - nem hiányzik egy "ellen" szócska az irányuló előtt? Ez alapján minden intézkedő rendőrt el lehet ítélni, mert a közbiztonság fenntartására irányul a tette, és a bűnözőken riadalmat kelthet :)
nem lesz több zebraakció
nem lesz több zebraakció sem emiatt?
Már egy ideje halott a blog
Már egy ideje halott a blog valamiért.
__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
\ ember, hanem két archetipus. /
Ez nem a "polgárőr
Ez nem a "polgárőr törvény"?
megkerestem a pontos
megkerestem a pontos szöveget:
Btk, 217. § (1) Aki
a) olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel,
vagy
b) a közbiztonság, közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
az intézkedő rendőrt feljogosítja a jogszabály, a kisembert nem.
Ahá, a friss-ropogós
Ahá, a friss-ropogós polgárőrségnek álcázott gárda ellenes törvény...
Nem is lenne vele semmi bajom, ha a rendőrség amúgy tényleg végezné a dolgát és nem lenne szükség pl. a civil zebraakcióra :(
Tavalyi árvízkor (szintén
Tavalyi árvízkor (szintén csak az origón olvastam), amikor térdig ért, és a lakók már kitelepültek, a falu pár férfi lakója ott maradt, időnként körbeevezni, hogy ne legyen fosztogatás.
Most elgondolkoztam, a masírozók ellen született jogszabály alapján majd ilyen önfeláldozó emberek ellen is büntetőeljárást indítanak-e.
Jávor Tamás
Budapest-Krisztinaváros
Ez alapján is csak a
Ez alapján is csak a szervezést büntetik, a csinálást nem. Még egy belcím is van a paragrafus előtt: "Közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése". Szóval szerencsére továbbra is joga az állampolgárnak, hogy pl. egy szemetelőre rászóljon.
Abban sajnos nem vagyok biztos, hogy egy dörzsölt ügyvéd más szabályok alapján nem tud megfingatni valakit, aki visszadobja a csikket az autóba. Tulajdonképpen kicsit magam is önbíráskodásnak érzem :)
feljebb van egy origós
feljebb van egy origós link, miszerint a csinálást is pénzbeli bírsággal büntethetik.
Bocs, de én a törvénynek
Bocs, de én a törvénynek jobban hiszek...
Neked nem kell magyaráznom, milyen felkészülten tálalta a média a KRESZ változását is.
Tessék egy
Tessék egy banán:
http://www.squatorange.com/images/stories/tshirtlogos/18-monkey-with-ban...
www.barzongorista.eu
szememben egy hős személy
szememben egy hős személy vagy
Ezért kaptad, mert
Ezért kaptad, mert klasszikus troll bejegyzést tettél.
1. Nem kapcsolódtál a témához
2. Feleslegesen provokáltál
3. Burkoltan cigányoztál
4. Egy tök jó hangulatú topikot szép lassan sikerül szétcseszned.
Részemről ezentúl ilyenkor egy banánt kapsz, az való neked, erre biztatom a többieket is.
www.barzongorista.eu
Dícséretes a szellem,
Dícséretes a szellem, kiállni az antiszociális huligánokkal szemben. De nem jó ilyent csinálni égő csikkel, mert az kárt és sérülést okozhat, és garázdaságnak is minősíthető.
Szerintem ha el is ragad minket a szenvedély aggresszíven megleckéztetni az utcai szemetelőt, akkor maradjunk csak az erős elmarasztaló szavaknál.
Ilyen esetekre tehát mindig
Ilyen esetekre tehát mindig tartsunk magunknál egy darab régen elhamvadt cigarettacsikket, hogy elkerüljük a tűzveszély-okozást, de ugyanakkor a leckéztetés hatásos legyen :)
Vagy, menjünk körbe
Vagy, menjünk körbe zárórakor a kocsmákba hamvveder tartalmat koldulni.
A kocsmárosoknak teljesen homályos lesz az, hogy ugyan mire kellhet nekünk az a halom büdös csikk és hamu, de szívesen odaadják a napi összegyűlt zsákot.
Azt hordozni magunkkal, aztán alkalom adtán egyszerre beszórni az ilyenek ablakán! :D
Ez nagyon érdekes, made my
Ez nagyon érdekes, made my day :-)
Jól esik ilyent
Jól esik ilyent olvasni.
Most cseréltem ki az egyik konnektort, a nullás kábel annyira pici volt,hogy alig tudtam bekötni. arról nem is beszélve, hogy a fázis, a nulla és a földelés is szürke volt.
Ennél már csak a 3 db
Ennél már csak a 3 db sárgazöld a szebb...
Anti aki rendes nevén Andris.
Járgányom pedig egy szürke-bordó Magellán Crater.
Én meg most csináltam ezt
Én meg most csináltam ezt a szót: fasszony. (= fasz asszony)
:-)))
:-)))
csináltam egy rántottát a
csináltam egy rántottát a családnak
ez ér? :)
Hogy ízlett nekik?
Hogy ízlett nekik?
még úgyszólván élnek,
még úgyszólván élnek, tehát elmondhatjuk, hogy sikerült :)
A ma esti
A ma esti vacsi:
http://kepfeltoltes.hu/111018/SNC_111018_194929_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szerk: ugyanitt sütőpuculásra várok jelentkezőket :D
~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Jól néz ki... bármi is
Jól néz ki... bármi is legyen ez. :)
ennek neve is van?
ennek neve is van? :D
kinézetre kicsit olyan, mintha az evolúció megint újat akarna alkotni, az pedig lelkesen mászna elő az ősiszapból :)
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán
Pizza.
Pizza. :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
A céges proxi ezt sem
A céges proxi ezt sem engedte megnézni :(
Tavaly tél elején
Tavaly tél elején címlapon voltam ezzel: ;-)
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20101214/leffentyu-hazilag-0-ft-bol...
Jávor Tamás
Budapest-Krisztinaváros
Hamarosan újra aktuális.
Hamarosan újra aktuális. Én már fel is raktam a lágy keverékű, 1.95 széles gumit, és hamarosan felhasználom a receptedet is.
Új
Új kreálmány:
Hapcitörcsi - papírzsepi
:D Orrongy. Finom szó a
:D
Orrongy.
Finom szó a vécépapírra: popókendő. :-)
Fikapapír
Fikapapír
LOL! :DDD Mucus papyrus
LOL! :DDD
Mucus papyrus
Még nem csináltam, de most
Még nem csináltam, de most tervezem megcsinálni. Racsnis, klipsz és más lábrögzítés nélküli biciklihez gondoltam ki egy mágneses pedál visszafordítót.
Amikor az ember megáll és leteszi a járda szélére az egyik lábát, akkor a másik lába nem mindig esik kedvező helyzetbe egy jó újra elindulási nyomatékhoz. Ilyenkor általában egyszerűen a cipője felső részével alá nyúl és visszahúzza alkalmas helyzetbe a pedált.
Igen ám, ez jó bármelyik strapa cipővel, vagy toprongyos muzsik bocskorral, de nem egy fényes szép cipővel, mert arra általában vigyázunk, hogy ne karcolódjon, ne piszkolódjon a felsőrésze. Sikkesen bicikliző nők értékelhetik talán ezt a gondolatot.
Az ötletem az, hogy elegendő egy mágnes és egy mágnesezhető fémlap a megoldáshoz. A nagyobb tömegű mágnest a pedálra, míg a fémlapot a cipő talpára lenne ésszerű rögzíteni. Akár egy sarok- vagy orrvas is megteszi talán.
A szteppcipő betörése a
A szteppcipő betörése a bringások öltözködésébe?
----------
egyenbillengészeti körduplányidomár
(by Fly)
Jó laterális gondolkodás!
Jó laterális gondolkodás! :-) Van is nálunk fönn a faluba egy balett és táncbolt, láttam ilyet a kirakatába. Meg tutut. Na most bevásárlok! :DDD
http://icarusdes.com/wp-conte
http://icarusdes.com/wp-content/uploads/2011/10/AcXhgS9CMAABRP4.jpg
"Come to the Nightride, we have cookies" szoveggel alkottam :D