Egy régebbi racsni leszereléséhez szeretnék segítséget.Milyen szerszámmal ill. hol bontható (leszerelhető)?
A hagyományos leszedőszerszám nem megy (nem illik) bele a belsőrészbe. A gyűrűnél, vagy egy spec kulccsal lehet megindítani?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
monster képe

Itt már próbáltad

Itt már próbáltad megkérdezni:
http://criticalmass.hu/forum/20120619/szerelesek-kisebbek-nagyobbak-xxv ?
:-((-------))-:

2
szoszke47 képe

Most sikerült a

Most sikerült a képméretarányt beillesztenem:)

3
monster képe

Erről már nekem írt

Erről már nekem írt hosszasan Fixálda a szerelős topicban. Ha jól emlékszem amiben a két furat van, az ugye balmenetes, rá is van jelölve, az csak egy porvédő vagy mi. És a belseje, amin a két horony van a racsni teste amit le kéne tekerni, de lehet nagyon rá van szorulva. Valami beleillő laposvasat kéne satuba fogni, arra rátenni a kereket (miután a tengelyt, kónuszt, golyókat kiszedted) és utána a keréknél fogva letekerni mint a busz kormánykerekét. Ha egyben akarod tartani. De ha nem, akkor lehet a porvédővel kezdeni és szétszedni a kisgolyókat, kilincseket amik vannak benne, lejön a külseje, és a maradék csupasz testet fogni be a satuba, akkor nem kell a laposvas. Biztosan van erről a neten képregény.

4
Nincsmáritttöbbé képe

Az a kazettatest amivel

Az a kazettatest amivel kevered.

Ez normál irányban lejön, japán kétkörmös leszedő kell hozzá (kb. 500 ft). Van favoritos kétkörmös leszedő is, az egy picit szélesebb, nem mindig illenek egymásba.

5
monster képe

Igazság szerint az

Igazság szerint az egysebességes racsniról volt szó régebben, de gondolom ahhoz képest nincsen nagy különbség.

6
monster képe

http://www.parktool.com/blog/

http://www.parktool.com/blog/repair-help/cassette-and-freewheel-removal
Na, ebben van képregény hozzá. Egyébként lehet kapni ilyen 2körmös leszedőt, nemrég vettem is vész esetére, de már nem emlékszem hol.

7
bacskait képe

Be kell vinni egy normális

Be kell vinni egy normális szervizbe.
Ha még ott is szoktál vásárolni, akár ingyen leszedik.

8
szoszke47 képe

Köszönöm a tippeket! A

Köszönöm a tippeket! A laposvasas módszerrel sikerült lepattintanom a vájat peremét.
De azért leszereltem, a gyűrű kitekerésével (golyók kazettatest stb).
Igazából elég lett volna két láncos(leszedő) bevetésével a kazettáról leszerelnem csak a fogaskerekeket.
Ha sikerül megarange nagykereket szereznem, akkor
egy fokozattal módosul a felállás.
Vagyis marad az öttagú egység, csak lekerül (a nagy helyett) egy fokozat. A legkisebb melletti.
(Mivel a legkisebb az a záróegység)

9
monster képe

Most akkor kazetta volt vagy

Most akkor kazetta volt vagy racsni?
Kazettás esetben az agy része ami kerreg, és a fogaskerekeket az azon kialakított hornyokban lehet feltolni, csereberélni.
Racsni esetében nem az agyban van a kerregő hanem a letekerhető fogaskerékcsoportban, az agyon csak egy mentes rész van.
Ez persze a konyhanyelv, talán valaki megmondja a hivatalos neveket.

10
Nincsmáritttöbbé képe

Kép alapján egyértelmű,

Kép alapján egyértelmű, hogy racsni. Csak a fogasok rögzítése a racsnitestre hasonló az uniglide-os fogas zárás.

11
monster képe

Napok óta keresem a

Napok óta keresem a garázsban az asszony régi Megarange-os racsniját és sehol sem találom. Terv szerint arról átpakolonám a mega fogast az új nem megás racsnira.

12
szoszke47 képe

A fogassort kiszerelve

A fogassort kiszerelve próbáltam az alapegységet leszerelni, de nem találtam fogást rajta. És nem akartam maradandó ártalmat okozni a (racsni)lapkafoglalatnak.
Úgy látszik ez kazettás a típus.
Most visszaraktam fogassor nélkül és elindulok beszerző útra (Fixálda ajánlatára hangolódva:)

13
Nincsmáritttöbbé képe

Shimano RACSNI fogaskereke

Shimano RACSNI fogaskereke értelemszerűen shimano racsnira fog passzolni, sőt ott is van eltérés. Mivel itt nincs szabvány már (csak a felszerelő menet és a fogtávolság) ezért belül ahány gyártó annyi megoldás.

14
szoszke47 képe

Kerestem! Sajnos kiderült:

Kerestem! Sajnos kiderült: régi típus. Ilyet nem forgalmaznak már.
Zöldpont Retrobringa szabi miatt kilőve.
Marad a sajáterős fejlesztés. Használható fogakból
rádiusz radián kalkulációval egyik (munkanélküli)fokozatot felépíteni 34 foglétszámúra.
Egyszerrég már csináltam ilyet. Bár akkor az 51 eshez toldottam 6 fogat 57 nagytányéros rettenetesnek.
Hát az idő múlásával inkább a könnyedség a cél:)

15
szoszke47 képe

Jelentem készenléti

Jelentem készenléti állapotra került (Fixáldának, Hotyhogynak hála)
azaz kiegészült-megújult racsnikoholmányom összlétszámba került:)(13-34 vonatkozásban)
Kiegészülve a (seniorfokozatos enyhítéssel)
Egy kissé viseltes ajándék megarange szerzeményt összehoztam-feláldozva a 22fogas kerékre cirkuveniálva (ráhegesztve)a megarange tárcsát.
(Mivel az közvetlenül nem kompatibil az eredeti aggyal)
Kicsit feszíteni kellett a váltón, hogy ne súrolja a nagykerék élén a fogazatot.

Meglepő volt, hogy az országúti (kiskanalas) váltóhoz is "befért"

16
sztanko képe

Üdv! Papucsolással

Üdv!
Papucsolással kapcsolatban szertnék segítséget kérni,ki illetve hol foglalkozik ezzel?Esteleg valamiféle házi barkácsolással átalakítani az ejtőpapucsosat csúszópapucsossá?
Előre is köszönet.