A BBC riportja a megsokasodott cargobikeokrol Cambridgeben, ahol a gyerekek imadnak ilyenekkel iskolaba menni. Ez megkimeli a labukat, a "lusta kukacoknak", ahogyan ezt egy anyuka mondta.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-40600234

Mivel a hat Magyar turistanak volt mersze Olaszorszagban fotozkodni a pompeii romokon ugralva.

http://www.ilmattino.it/napoli/cronaca/choc_nella_citta_sepolta_turisti_...

En arra koteleznem oket buntetesbol, hogy biciklivel menjenek vissza Magyarorszagra es hogy ott ugrabugraljanak a magyar romokon.

Lenyegeben minden ottani hidon atmentem mar sokszor es regtol fogva, de ket budapesti Duna hidon meg soha nem tekertem at: A Megyerin meg a Nagytetenyin.

Az elobbit majdnem teljesitettem a minap. Lattam is mar a hidat a messzesegben, csak vegul megse jutottam el odaig. Ez a terv minden evben csuszik. Az embernek annyi mas dolga van.

Ezert arra gondoltam, hogy ezt egyetlen napon kene megcsinalni, a kettot egyszerre bejarni egy koruton.

Az ido pedig szorit. Meg mielott visszer gyulladas, csontritkulas, meg hasonlo hatraltato, megakadalyozo korulmeny rontja sulyosabban e nyomorult foldi porhuvelyem.  tovább »

Álljon itt ez a blog minden más nemes blog védelmére.

Mind akiknek nehezükre esik tartózkodniuk mások komoly és értékes blogjainak egymással durván vitatkozó és személyeskedő szétoffolásától, szétkúrásától teljesen eltérő témákban, azok jöjjenek ide bátran egymással flémelni.

Ez egy biztonsági düh leeresztő blog, minden más értékes blogról ide terelendő az oktalankodó szart. Ez egy szétkúrhatatlan blog.

Itt nem fog érződni az utolsó szóig piszkálódó, végtelen oktalan beszólások sora, hiszen pont az a funkciója. Ez egy célra tervezett szar leeresztő csatorna, gyakorlatilag korlátlan kapacitással a lefolyó trágyához.

Tegnap voltam az Amerikai Múzeumban ahol sok vallásos vonatkozású dolgot láttam.

http://americanmuseum.org/

Egyik ilyen az Afrikából elrabolt ősi kulturájú fekete bőrú rabszolgák története, képekben, leírásokban. Ez azért vallásos vonatkozású tárgy, mert a rabszolga tartó fehér bőrű családok bizonyosan nagyon vallásosak voltak. Minden Vasárnap elmentek a templomba, imádkozni. Tudjuk azt Huckleberry Finn meg Tom Sawyer kalandjaiból, hogy míg gyerekeknek vasárnapi iskola volt a módi, ők fiatalon és sokkal felvilágosultabban már, segítették a szökésben lévő fekete rabszolgát.  tovább »

Megalkottam egy intelligencia tesztet.

A mellékelt ábrán egy út választ el két mezőt. Egy gazdának kell áthaladnia az egyikről a másikra szabályosan traktorjával, a nyilakkal jelölt nyomvonalon. Az ábrázolt nyomvonalnak szakadása van az út területén. A lehetséges szabályos manővereket négy kirakó kocka mutatja.

A feladat az, hogy alkalmasan mozgassuk, forgassuk, és illesszük össze ezeket a kockákat az út felületén úgy, hogy egy folyamatos nyomvonalat nyerjünk. Ez lesz a traktor egyetlen lehetséges szabályos útvonala az út egyik oldaláról a másikra.  tovább »

Részentlikusan multiplikus okésönnel emergált egy fenoména, miszerint unneszesszitált módon mixáltak arbitrárisan szelektált ánglikus vagy más latineszk szavakat bele teksztjeikbe a korreszpondánsok.

Mintha ezzel le akarnák szűkíteni az általuk megszólítottak körét egy kicsiny táborára azoknak akik képesek megsejteni és megérteni az átadásra szánt értelmét a közlésnek. Mintha nem törődnének azzal, hogy minden magyarul értő értse a közlésüket.

Kevés alkalommal én is használok elterjedt és közismert idegen kifejezéseket azok eredeti nyelvén, és ezt nem tartom a mondanivalóm elködösítésének, hanem inkább megvilágításának. Feletti viccelődő paródiámat is megvilágításnak szántam.  tovább »

Ledöbbentél a hibátlan betonon kijelölt autósávokon?

Sajátodnak is tudhatod már a (teljesen hihető) autós dugót?

Fotóztattad magad a pároddal a pályaudvari 1000 autós parkolónál?

Kölcsönöztél 1 eurós autót, és letetted ott ahol akartad?

Láttál autósoknak mindig zöld lámpát?

Nem értetted miért adnak elsőbbséget a biciklik ha balkézről érkeztél mint állat?

Csodálkoztál a gyereküket a forró Nyárban is autóval óvodába hordó anyukákon, a belvárosi buszt föltartó autókon, az utánfutó kemping lakókocsikon, a minden sarkon parkoló kopasz BMW-ken, az izompólókban autózó napszemüveges háromajtós szekrényeken?

Talán eszedbe jutott, hogy még mindig, csaknem tíz év után is, te is egy ilyen városban élsz?

:D  tovább »

Egy egyszerű mutatót gondoltam ki annak a mérésére, hogy mennyire kerékpáros-barát is egy ország.

Ez egy szám hányados aminek mértéke nagyjából tükrözi a közlekedés kultúráját. Pontosabban, a kerékpár és kerékpározás elfogadottságát, fontosságát, megbecsülését az országban, valamint mutatja a társadalmi vigyázatot a kerékpárosok felé.

Két közúti jelzőtábla előfordulásainak aránya lenne ez a mérőszám. Az egyik a közismert kerek bringatilos azaz kerékpárral behajtani tilos tábla, míg a másik a háromszögletű vigyázat, kerékpárosok jelzőtábla.  tovább »