Itt lehet a szabályzatba ütköző tartalmat bejelenteni. A megoldódott ügyekről szóló kéréseket később töröljük.
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Itt lehet a szabályzatba ütköző tartalmat bejelenteni. A megoldódott ügyekről szóló kéréseket később töröljük.
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Na, mi újság az erő
Na, mi újság az erő sötét oldalán? Értelmezgetjük a mondatokat?
--------
A CM-en nincsen rasszizmus, de igény az van rá.
Icarus, írj le egy másik,
Icarus, írj le egy másik, gyakorlatban alkalmazható moderációt. Szerintem a törlés nem az, mert a gyakorlatban 5x akkora flame és 5x annyi ugyanolyan hozzászólás követi. Ez a mostani viszont már majdnem az, mert egyetlen kivétellel senki sem foglalkozik vele.
A médiahatósághoz
A médiahatósághoz forduláson gondolkodom, de egyenlőre várok a moderátorok észheztérésére. Mert szerintem több kárt okozna a bejelentés mint hasznot.
Az a központ nem az újnácikat kergeti hanem az eredetieket. Az újakat kergetni pedig minden regnáló kormány kötelessége.
Amúgy ez egyáltalán nem vicces, tandíjadat kérjed vissza nyugodtan.
--------
Pár gondolat: 1.
Pár gondolat:
1. Csigafattyú fenti gondolata nem nácizmus. Az maximum rasszizmus, de leginkább a cigánygyűlölet fogalmát meríti ki;
2. Tudomásom szerint a náci ideológia nem bűncselekmény, tehát nem kell semmilyen regnáló kormánynak kergetni őket, ugyanúgy, ahogy az újkommunistákat sem, mindaddig, amíg nem követnek el bűncselekményt;
3. Csigafattyú fent említett bejegyzése hajaz a közösség elleni izgatásra, bár ügyelt arra, hogy leszögezze, ő ezt nem támogatja, ettől függetlenül nem tartom etikusnak, hogy egy ilyen oldalon helye van egy ilyen hozzászólásnak (elrettentésként igen, de azt valahogy jelölni kellene);
4. sem náci, sem libsi, sem komcsi nem vagyok!
Figyelj csak, mindjárt
Figyelj csak, mindjárt megkapod a szalonrasszista skatulyát, mert "nem ítéled el a rasszizmust". :)
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'
Akkor meglesz az én
Akkor meglesz az én coming-out-om is! Tudod, itt nincs rasszizmus, de igény az van rá...ne hülyéskedjünk már, Uraim! :-)
Drága egykomám! Csiga
Drága egykomám! Csiga először hosszan leírja egy zárt tábor szükségességét és működési rendjét. Majd ennek alternatívájaként a potenciális táborlakók kiirtását. Majd azon vacillál hogy melyik is a jobb, az általa preferált. Olvasgassad, ízlelgessed:
http://criticalmass.hu/node/17158/509687
Végül is lehet hogy igazad van, náci propaganda terjesztése volt kelet-európai országokban nem tilos, csak a külsőséges jelképek ellen van törvény. Itt nagyon jól össze van szedve az európai szabályozás:
http://www.hhrf.org/rmsz/04okt/04100910.HTM
Akkor minden jó úgy ahogyan van, legyen fent a honlapon mert nem törvényellenes, hirdesse büszkén a CM a náci ideológiát.
ha tudnák az emberek, hogy valójában milyen az ideológiájuk, sokan nagyon elcsodálkoznának. Itt lehet méricskélni:
http://www.politikaiterkep.hu/
--------
ugyan már, kitt érdekel az
ugyan már, kitt érdekel az ideológia. a Frenki-Maki-stb "ti fajtátok"-ozóknak pont azzal van bajuk a biciklilopáson kívül, hogy jön valaki és ideológiáról hadovál nekik, mikor ők csak dühösek, hogy nekik maguknak kell az elviselhetetlen patthelyzet megoldásán fáradozniuk, mert az állam jó pár éve szemlátomást tojik rá.
hetek óta próbálod te is és még néhány ember, aki egy lépéssel tovább lát az orra hegyénél megmagyarázni CSF-nak és Frenkinek, hogy nem gyűlölködő tirádákat kéne írni a cigányokról miközben hasznos munkát végeznek a biciklitolvajok elfogásával és orgazdák lebuktatásával, de nem értik. egyrészt szemlátomást meghaladja a képességeiket ez a roppant bonyolult disztingválás, másrészt úgy tűnik a válaszaikból, hogy csak annál jobban érzik magukat, minél inkább úgy tehetnek, hogy ők az igazság meg nem értett bajnokai.
abbn látok ésszerűséget, hogy a hülyeséget röviden, tényszerűen cáfolja egy hozzászólásban valaki és különválasztja, mi az ami megállja a helyét és mi az ami csúsztatás. de viszontválaszolgatni és iszapbirkózni szerintem tök meddő.
----------
sárga vót az...!
Tök meddővel egyetértek.
Tök meddővel egyetértek. Én csak baromira sajnálom, hogy ezeket a vitákat épp itt kell lefolytatni, amikor számtalan hely található a neten erre a célra, és mi azokat szeretnénk bevonzani, akik a bringázásról szeretnének beszélgetni.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
hát, lehet, hogy tévedek,
hát, lehet, hogy tévedek, de nekem úgy tűnik, hogy egy-két hete CSF reklámkampányt folytat a CM-en az okt.1-től induló videós oldalának és ehhez (szerintem) rendszeresen tök kamu posztokat közöl, amiknek csak az a lényege, hogy okt.1-től láthatók a videók a megadott oldalon.
és az ominózus "off/flood" vita is onnan indult, hogy többször ismétlődve megjelent egy-egy érdekes és értelmes cikk a tolvajok lebuktatásáról, aminek a végére tök fölöslegesen be lett szúrva valami cigányszidalmazós mondat. ahogy Frenki írta valamelyik nap, ha mindenkinek "gyűlölködés nélkül" sikerülne írni a CM-re, akkor mindenki boldog lehetne és megőrizhetné a lelki békéjét.
----------
sárga vót az...!
Hát a "gond" annyi, hogy
Hát a "gond" annyi, hogy tényleg köze van a bringázáshoz.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Gond? Mindennek ezen a
Gond?
Mindennek ezen a világon két oldala legalább van.Ez meg egy rohamosan növő probléma. Ugyanilyen alapon lehetne beszélni a használt bringák valódi értéke és a piaci ára közötti tkp fogyasztói megkárosításról...
A világ nem csak Chic-es témákból áll, és sajna akkor derül ki ki a barátod amikor bajban vagy, nem akkor amikor beszélgetsz vele.
Akkor ítéljen el valaki ha megtaláljuk a bringáját valahol valakinél akinél nem kellene lennie....
Sajnálom hogy így érzed, ezt a munkát és ezt szitut.kellemtelen és unalmas meló lehet.
De te legalább elvállaltál valamit és próbálod csinálni.A többség sajna soha nem ér rá.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Nem hiszem, hogy nekem kene
Nem hiszem, hogy nekem kene magyarázni, hogy nem csak chicből áll a világ. Úgy érzem elég sok mindent elértünk a kerékpárosok jogainak biztosításával kapcsolatban, engem ez érdekel, és a kerékpározás népszerűsítése.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Érdeke e a kerékpárosnak
Érdeke e a kerékpárosnak hogy ne lopják el a gépét, vagy amit elloptak megkerüljön? :)
Tereled a témát. Pont azt
Tereled a témát. Pont azt mondtam, hogy a kerékpárlopás kérdése idevaló, eddig is kiemelten kezeltük, a lakatolás szempontjából megközelítve. A probléma az, hogy ezt a témát egy ideológia reklámozására van felhasználva. Eddig nagyon figyeltünk arra, hogy ne rakódjon más ideológia a criticalmassre, mert ez óhatatlanul a támogatóink egy részének elvesztésével jár. Ezért volt pl., hogy nemet mondtunk környezetvédelmi tüntetéseken a critical mass név alatt való részvételtől, mert még ezen is aggódtunk, hogy hát igen, van aki tojik a környezetvédelemre, csak bringázni szerette.
Aki ezt ilyen szinten semmibe veszi, annak úgy gondolom, semmit nem jelent az, amit eddig elértünk, nem számít, hogy így lehettünk sikeresek, csak az, hogy az ő kedvenc ideológiáját tolja. Engem ez nagyon elszomorít, mert úgy gondolom, dzsungelt ültettünk, eddig gondoztuk, és most nézhetjük, ahogy valaki, aki eddig szép csendben velünk ültetett, most a csizmájával széttapossa az egészet, és a kókuszdióból a saját kókuszgolyóját gyúrogatja.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Őszintén szólva én azt
Őszintén szólva én azt mondanám hogy ezeket az ideológiai vitákat egyszerűen ki kellene gyomlálni innen is és más topikokból is. Egyértelmű szerintem hogy sehova sem vezetnek.
Ha már kérés a moderátorokhoz topik - megtennéd hogy törlöd ezt a szálat :)? Sajátom és Frenkié is személyeskedéssel van tele és ez valamelyik pontunkkal ellenkezik emlékeim szerint :) Ja és ne aggódj, többet nem fogom húzni az agyát ilyenekkel szóval nem lesz több moderálandó ilyen viselkedésem miatt. http://criticalmass.hu/comment/reply/17166/510358
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
Frenki, szerinted is
Frenki, szerinted is töröljem? *sóhaj*
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Mondtam már Kükünek is,
Mondtam már Kükünek is, az enyémet egészen nyugodtan gyalulhatod.
A magam védelmében azért hagy közöljem már, amíg engem nem hülyéznek én se hülyézek senkit.Ha találsz rá példát veszek egy tortát neked.
20 éve ezért faluhelyt ha szemembe mondja kiverem a fogát....lehet emiatt tuskónak tartani, de mielőtt döntötök kérdezzetek már meg egy 50 körüli hapsit is, hogy ő eltűrné -e.
Plusz néhányan direkt csinálják, hogy az általuk oly utálatosnak tartott blogot szét lehessen offolni.
Mellesleg ajánlom az Icarusnak írt választ a figyelmedbe, ha még se néznéd meg akkor itt az a bejegyzés ami kiverte nálam a biztosítékot:
http://criticalmass.hu/comment/reply/17178/510096
Ez pedig az ami bizonyítja hogy szándékosan és tudatosan és ismétlődően követte el, sőt ragaszkodik az álláspontjához:
http://criticalmass.hu/comment/reply/17166/510423
http://criticalmass.hu/comment/reply/17166/510420
Elég lesz Kriszta, vagy keressek még?
Elegáns úr persze beteszi a smileyt mint törlendőt. Ajánlom figyelmedbe az Icarusnak bemásolt BTK-s részt.Ez a hatályos joganyag nem CM szabályzat, ez itt is érvényes!
Továbbra se tudom kiverni a fejemből, nem lett volna egyszerűbb kiverni inkább a fogát, mint itt jelentgetni, de annyira nyüszítettek, hogy így a modinak meg úgy a modinak. Tessék szorítsák.
Bocs, de egyáltalán nem
Bocs, de egyáltalán nem érdekel, min veszekedtek. Azt közöljétek, hogy mi törlendő :D
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Az az egész szál amit
Az az egész szál amit linkeltem :P Ahogy látom ő is beleegyezett :)
@Icarus: nem egyértelmű
@Icarus:
nem egyértelmű nekem
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ha már magyarázzuk a
Ha már magyarázzuk a bizonyítványt akkor talán ezt kellett volna bemutatni:
http://criticalmass.hu/comment/reply/17178/510096
Megcsináltad, elegánsabb lett volna ha magtól viszed el a balhét.
Elárulom, magánvádas eljárásban megáll a rágalmazás rá:
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával 134 vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
A CM fórum az nagy nyilvánosságnak számít?
Nem terelem, csak úgy tűnt
Nem terelem, csak úgy tűnt a válaszodból hogy főleg a klasszikus érdekvédelemre gondolsz.Oda is írtad, hogy engem ez érdekel.Én meg rákérdeztem hogy a lopás is a halmaz része-e?
A lakatolás úgy látom, nem oldja meg a problémát,csak elodázza.
Szerintem az ilyen szitu mindenütt előjön, előbb utóbb minden rendszer eljut oda, hogy belenyúl néhány darázsfészekbe.Konfliktus nélkül semmi sem megy sokáig.
Kókuszgolyók gyúrásából én úgy sejtem volt itt már régebben is pár ember akinek sikerült gyártás.
Mindenesetre köszönöm hogy tudom hol állok a ranglistán. Legalább értem már miért nem zavar senkit hogy simán lehülyéznek,ha akarnak itt és nincs CM szabályzat se semmi.Ok tiszta már.
"Mindenesetre köszönöm
"Mindenesetre köszönöm hogy tudom hol állok a ranglistán. Legalább értem már miért nem zavar senkit hogy simán lehülyéznek."
Nem nagyon értem, mire gondolsz, én nem rád gondoltam, neked az allegóriában az a szerep jutna, akinek a kókuszgolyót osztják :)
A hülyézésről: remélem nem gondolod komolyan, hogy ezt a problémát nekem kéne kezelni.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Mit nem tudok? Nem a modik
Mit nem tudok?
Nem a modik gyalulják a nem megfelelő hsz-eket?
Nem jelentettem be, mert szokás szerint azzal próbáltam elrendezni aki lehülyézett itt épp Icarus.
Én továbbra is a szemtől szembe módszert használom, mert még az elektroncső korában szocializálódtam, és ilyen szentimentális vagyok.
A saját becsületem had védjem már meg én.
Az allegória csizmás részét akkor nem értem:Csiga mikor tolta a CM-et? Én csináltam egy kis részét 3 évig azért hittem azt hogy rám írod.
Nem nagyon láttam eddig kókuszgolyót ebből, sőt ingyen építem a csalikat.Az egyetlen hasznom az idén talán az lenne ha rá tudnánk már fordulni a házra is ahol lakom célpontként, csak ez rengeteg meló lesz.
Na jó, asszem hagyom a
Na jó, asszem hagyom a képes beszédet.
Igen, nem rólad beszéltem, hanem Csigáról. A kókuszgolyó az az, hogy a bringalopás kapcsán nyomatja csatoltan az ideológiát az erre fogékony embereknek, beleértve az ellenzőket is. Lehetne úgy is csinálni, hogy ezt a részt kihagyjátok, de nem akarjátok.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Így van ez a baj, nem
Így van ez a baj, nem szalonképes a véleményünk.Szerintünk viszont attól még van benne igazság.
Miután így is saját magunkra vagyunk utalva mindenben, hiszen innen nem támogatnak, a szimpatizánsok közül néhány eljön, de e többség nem akarja hogy megbélyegezzék.Így tkp nálunk az a kérdés, hogy a kommunikációnk tetszetős legyen vagy a tapasztaltakat tükrözze inkább könnyen eldönthető.
Bizonyos értelemben már azt gondolom jobb is, mert azzal a mentalitással amivel pár embernél itt találkozom, jobb ha nem kell aggódnom ki melyik oldalamra vigyáz valahol ha arra kerül a sor...
Azért a kezdeti 5 fő körülből már vagyunk 10-en....
Elsősorban. Meg fogsz
Elsősorban. Meg fogsz lepődni, de a politikai térképet már megjelenésekor kitöltöttem, s elárulom, hogy a kék mezőben, nagyon közel az origóhoz találtam magam.
Másodsorban. Továbbra sem gondolom kizárólag náci ideológiának (szerintem te is tudod, hogy tévesen használod ezt a megnevezést), hanem fajgyűlöletnek, cigánygyűlöletnek, legfőképp közösség elleni izgatásnak a fent linkelt bejegyzést.
Harmadsorban. A viták zömében elvakultan reagálsz dolgokra és átsiklassz olyan jelentéktelen kijelentéseken, amik alapjában képezik a hsz. savát-borsát (esetemben azt a tényt, hogy szerintem sincs helye ennek a hozzászólásnak)
Negyed- és utolsósorban. OFF-olunk!
@Jacques Fosche: ezt
@Jacques Fosche: ezt szerintem Monster-nek szántad válaszul.
@Monster: a neked címzett kritikával azt hiszem egyetértek, csak még nem sikerült kitalálnom, hogy fogalmazzal meg. néha mielőtt választ írsz Frenkinek, jobban bele kéne gondolni, hogy van-e értelme az eszmecserét folytatni az adott témában, fennáll-e az érdemi párbeszéd lehetősége, legalább elviekben... elnézést érte, csak gondoltam, könnyítek a lelkemen azzal, hogy ezt elmondom.
----------
sárga vót az...!
Én ismerem Frenkit
Én ismerem Frenkit személyesen, és sajnálom, hogy beszippantotta az erő sötét oldala. Fel se tűnt hogy sokat vitatkoznék vele.
Amint már említettem, sokszor írok választ, majd nem küldöm fel a fórumra. Ami felmegy, az csak a java. ;-)
Én sajnos nem tudok egyetérteni Zsek Fos kritikájával :-) Pláne nem neki szól ugyan teljesen, de amikor valami szakértő a náci/nyilas/fasiszta/hungarista/rasszista ideológiák közötti különbséget kezdi mérnöki pontossággal szikével boncolgatni, meg a nyilvánvalóan duplafenekű/kétértelmű beszólások felszínét kezdi magyarázgatni attól kiakadok sajnos.
--------
Nem gondoltam, hogy
Nem gondoltam, hogy felbőszítelek, de azt végképp nem, hogy átmész személyeskedésbe.
Nincs több mondanivalóm (ebben a témában!)
Egyébként nem Zsek, hanem Zsák (en francais) :-)
Nem is rád gondoltam
Nem is rád gondoltam elsősorban, de kétségtelen elkezdtél szőrözni te is a rasszizmus, idegengyűlölet meg náci ideológia vonatkozásában. Ez nem a tudományos akadémia filozófiai intézete, mink egyszerű bringások vagyunk.
--------
Hagyjál már az
Hagyjál már az OFFolással. Valakinek válaszolni az nem OFFolás. Bicikli. Hogy legyen megfelelő tartalom. Sajnos a válaszok már nem jó helyre esnek, de nem merek egy új kérés a modikhoz topicot nyitni.
Persze nem kizárólag náci. Minden náci fajgyűlölő, de nem minden fajgyűlölő náci? Ez itt a biológiai besorolási kérdés? Csiga esetében azonban nyugodtan lehet általánosítani, ismerve az ő egyedfejlődését:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Tam%C3%A1s
Nem vagyok történész, de munkatáborokról, szögesdrótról és likvidálásról olvasva hogyhogynem a náci szó ugrik be.
A viták zömében nem reagálok elvakultan a dolgokra.
A jelentéktelen kijelentések arra valók, hogy átsikoljanak felettük.
--------
Munkatábor? Szögesdrót?
Munkatábor? Szögesdrót? Likvidálás? Azért gondolkozz más megoldáson is....
Miért nekem írod ezt?
Miért nekem írod ezt? Miért nem Csigának írtad, mielőtt lehetetlenné tették a választ, de nem törölték ezt a hozzászólását kérésem ellenére?
--------
Legalább itt
Legalább itt érvényesüljön, ha már a Magyarországon nem létezett sose.
Nálunk nincs IP ban,
Nálunk nincs IP ban, szóval csak a nicket zároljuk, ha valaki szeretne, tiszta lappal újrakezdheti (ld. jepe).
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Én őszintén szólva nem
Én őszintén szólva nem értek egyet Küküvel, és nem látom, hogy miért logikus ez a lépés. Meg fogom kérni, hogy keressen egy moderátort, aki érti.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ezzel azt mondod, hogy
Ezzel azt mondod, hogy lemondasz? o.O
Az nem biztos, de
Az nem biztos, de mindenesetre így nem nagyon tudom, mit csináljak... Egészen a közelmúltig csak a spamek törölgetése volt a feladat, baromi jó lenne, ha ez így is maradna, mert abban igaza van Kükünek, hogy ehhez szemlátomást nemigen értünk.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Nem kell sok hozzáértés
Nem kell sok hozzáértés olyan beírás törléséhez, ami bármely európai jogállamban köztörvényes büncselekménynek számít.
A törléshez valóban nem,
A törléshez valóban nem, ahhoz viszont meglehetősen sok hozzáértés kell, hogy megmondd, melyik beírás számít bármely európai jogállamban köztörvényes büncselekménynek.
Esetleg ez?
Esetleg ez? Szerinted?
--------
esetleg? szerintem? lehet
esetleg?
szerintem?
lehet hogy te ismered az összes európai jogállam idevonatkozó törvényeit, bevallom én nem.
De ha te igen, remélem utána az összes CM hozzászólást alaposan megvizsgálod ennek tükrében, nemcsak azt ami neked nem tetszik.
Például ha az említett hozzászólás valóban ilyen, akkor vajon, az aki ezeket a bűncselekménynek minősülő hozzászólásokat terjeszti, linkeli agybafőbe, ahelyett hogy a megfelelő hatóságoknál jelentené, az is bűncselekményt követ el?
"lehet hogy te ismered az
"lehet hogy te ismered az összes európai jogállam idevonatkozó törvényeit, bevallom én nem."
Gombászni is kétféle képen lehet. Egyik, hogy minden gombát ismersz töviről hegyire. A másik hogy csak egyet ismersz és csak azt szeded le.
Vagyis ha csak a rókagombát ismerem, nem kell az összeset ismerjem ahhoz, hogy a rókagombáról ki merjem jelenteni, hogy az rókagomba.
És nem hiszem, hogy csak jogi igazságok alapján lehet valamit/valakit, meg/elítélni. Azért ilyen fogalmak is léteznek, hogy etika, erkölcs, jóízlés stb..., amelyek mentén lehet még eljárni akár itt a CM-en is.
Csak hogy az itt
Csak hogy az itt forumozókról több éves tapasztalat, hogy igen silányul állnak még a magyar joganyag ismeretével is....
Amúgy egyszerű a megoldás
Amúgy egyszerű a megoldás a feladványra. Ahol nem jogellenes ilyet terjeszteni, az nem jogállam. ;-)
--------
Azt hiszem, olvasni kell. A
Azt hiszem, olvasni kell. A Google a barátod, ha már másképp nem megy...
Szerintem pedig kell. Egy
Szerintem pedig kell. Egy bűncselekmény akkor az, ha ítélet születik. Pontosabban akkor szankcionálható.
Én értem, hogy mindenkiben pontos határ van arra nézve mit törölne, de ez a határ mindenkinél máshol van. Egyáltalán nem hiszek a törlésben, kivéve ha nem bizonyított személyes vádról van szó. Ideológiákat nem lehet törölni. Nemcsak hogy felületi kezelés, hanem egyenesen az erősítése. Ugyanis ha szegregálsz egy akár szörnyű ideológiát, akkor a követőit azonnal közösségerősítésre készteted, egy ellenvéleményektől és cáfolattól már elzárt keretben. Ennek az eredménye nem a várt, és rövid ideig látszólag meg is valósuló "megtisztulás" lesz, hanem az ideológia sokkal brutálisabb visszatérése a szegregációt elindító közegbe.
Egy bűncselekmény pusztán
Egy bűncselekmény pusztán attól az, hogy megtörtént. Még a jogerős ítélet megszületése előtt. Sőt!
Csendben kérdem: Ha nem bűncselekmény a bicikli lopás, még a jogerős ítélet megszületése előtt, akkor milyen jogon üldözik a tolvajokat???
Ne haragudj de ez egy
Ne haragudj de ez egy anekdotát juttat az eszembe:
1934-ben letartóztatják a moszkvai főügyészt.Beszállítják a Ljubjankára, beveztik a kihallgató tiszt irodájába.
Megszólal a tiszt:
"Vádlott, üljön le!"
Emberünk jogvégzett így megpróbál érvelni:
"Elnézést százados elvtárs, de se tárgyalás, se ítélet, hogy lehetnék én vádlott, maximum gyanúsított..."
A tiszt odalép az ügyészhez, átkarolja a vállát és odavezeti az ablakhoz.Lenn e Vörös tér tele emberekkel.
"Látja ügyész elvtárs,akik ott lenn járkálnak azok a gyanúsítottak, aki ide bekerül az már vádlott..."
Magyarul:
Bűncselekmény gyanúja estén indul nyomozás, és intézkedés.A vélelmezett elkövető a gyanúsított.
Bizonyítási eljárás közben vádlott lesz (az ügyész vádolja),és ha megáll a vád, megszületik a jogerős ítélet akkor lesz elkövető/elítélt.
Változatlanul kérdem, hogy
Változatlanul kérdem, hogy a fenti logika szerint milyen jogon üldözitek a bicikli tolvajokat???
mondjuk a saját tulajdon
mondjuk a saját tulajdon vèdelme? egyèbkènt meg nem tök mindegy? fö, hogy valaki pofázás helyett tesz is valamit.
annyit rugózik mindenki ezen a témán ahelyett, hogy besegítene.
pfff
Nem kell a parttalan vita
Nem kell a parttalan vita tán? Igyuk a szaros tejet jó pofát vágva?
--------
Azon törvény alapján ami
Azon törvény alapján ami kimondja:
Minden magyar állampolgár a tudomásra jutott bűncselekményt, szabálysértést köteles a hatóságoknak haladéktalanul a tudomására hozni.
Valamit kimondja azt is, hogy bűncselekmény észlelésekor ,(nem köteles-szerk-)joga van az elkövetőt a tett helyszínén visszatartani a hatóság kiérkezéséig,illetve ha őt vagy valakit támadás ér joga van, (nem köteles-szerk-)az arányosság szabályainak figyelembe vételével a támadást elhárítani.
A jogszabály magyarázata kitér arra is, hogy a visszatartás és a jogos védelmi helyzetben nincs un. kitérési kötelezettsége a magyar állampolgároknak.Az az,joga van beavatkozni, nem köteles a cselekményétől elállni, de nem kötelező beavatkozni sem.Ez azért fontos, mert hatósági intézkedéssel szemben viszont minden állampolgárnak kitérési kötelezettsége van, az az köteles a hatósági intézkedésnek magát alávetni.Ez a különbség.
Mi tehát a beavatkozás állampolgári jogával élünk, a többiek közül sokan pedig kitérés jogával.
Tessék, lehet köpködni a nácit.
Ha legközelebb rendőrrel
Ha legközelebb rendőrrel találkozol, akkor már jelentsed be neki légyszi a tudomásodra jutott CM-en folyó gyűlöletbeszédet is, majd ők eldöntik hogy bűncselekmény-e:
Ahogy a magyar rendőrség cigányokhoz történő hozzáállását ismerem, nincsen sok félnivalója a fórumnak.
--------
A számból vetted ki a
A számból vetted ki a szót. Jajjj bocs! A kezemből a billentyűzetet.
Mindenki rasszista aki
Mindenki rasszista aki hivatásából fogalakozik vele csak az nem aki nem.
immáron újra tévedésben
immáron újra tévedésben vagy. gondolod, hogy te vagy a "mindenki"?
Olvasd már el azt a hszt is
Olvasd már el azt a hszt is amire válaszoltam,ne csak zsigerből írogass.
Ha valakinek van egy
Ha valakinek van egy biciklije és más eltulajdonítja, az elég egyértelmű. Ugyanakkor rátalálva nem szankcionálják (remélem) hanem ezt az igazságszolgáltatásra bízzák, akiknek tisztük eldönteni hogy mi történt.
Szeretném ha megértenéd, hogy ha a törlés mellett dönt az ember, akkor azzal felvállalja a feladatot, hogy minden hozzászólás esetében eldönti hogy törvénysértő vagy nem. Ehhez nem lesz elég az időm és a végzettségem.
Bármilyen hihetetlen is
Bármilyen hihetetlen is számodra, ebben a pillanatban hazánkban minden náci megnyilvánulás törvénysértés.
Elvben és egyelőre... De ez már távolabbra vezet.
Deáknak és Ghandinak
Deáknak és Ghandinak bejött, akár Kükünek is bejöhet :-).
Bár nekem a Bánk-Bánból az volt a nagy tanulság, hogy a döntés halogatása sokszor nem jó "dolog".
A "döntés elmélet" másik nagy klasszikusa számomra az Ötödik pecsét. Gyuricának nem kellet a film végén döntés hoznia, hiszen azt már régebben meghozta (tiszta Mátrix:-)).
Bocsi a homályos fogalmazásért de hát szóval teremt az ember (is), nem jó ha az ember mindig mindent kimond.
Nem is kell kimondanod. Így
Nem is kell kimondanod. Így is érhető és milyen elgondolkoztató...
Bár szerintem erre az esetre nem érvényes. Vannak egyértelmű helyzetek.
Én azon veszekszem hogy
Én azon veszekszem hogy volt itt egy magánvádas kategóriájú bűncselekmény és bettem 3 linket ami bizonyítja.
Állítólag téged is zavar a minősíthetetlen hang, nosza ha engem minősítenek mégse?
Mert nem igen értem az a szmájlit mire vonatkozik....
Zen kedves Frenki! Zen!
Zen kedves Frenki! Zen!
Ok.Majd megnézlek téged ha
Ok.Majd megnézlek téged ha neked mondják.
Mit? Hogy hülye vagyok?
Mit? Hogy hülye vagyok? Nevetek rajta egy jót és tovább megyek. Nagyon kevés ember véleménye érdekel ezzel kapcsolatban. És egyébként is nem kell másoknak bizonyítanom semmit - elég ha tudom magamról hogy milyen vagyok :)
Hülye vagy hogy
Hülye vagy hogy lehülyézted Frenkit. Nem hülye ő csak beszippantotta az erő sötét oldala.
--------
:D
:D
+1 Frenki, ha kicsit
+1
Frenki, ha kicsit kevésbé vennél magadra mindent, már rég nem pörögne ez a mókuskerék.
Neked azt tanították a
Neked azt tanították a szüleid, hogy hagyd magad szidalmazni, inzultálni?
Lehet hogy a CM fórumnak az lenne a jó,csak nekem nem.
Megkértem már, és el is mondtam többeknek,hagyják abba az ilyen dolgokat mert nem fogom hagyni magam.
És nem adok kibújási lehetőséget, nem sunnyogunk az off topicban mert senki nem látja az eredményt az aki előtt inzultáltak, és nem modiztatok mert nem a modival van bajom.
És én még tutyimutyi vagyok.Az öregem korosztályából a többség már megkeríette volna az utcán az illetőt és egy foggal biztos kevesebbje lenne.
Ne haragudj de nem értek egyet veled,ha másért nem hát azért, mert 5 éves korban megtanítják, ha megsértesz valakit akkor illik bocsánatot kérni.Na ez a béka még itt nem sokaknak ment le a torkán.Hülyézni,elmebetegezni,meg pszihomókuskodni az megy gyorsan, de elvinni a balhét az már nem.
Én húzzam meg magam?Viselkedni se tudnak....
Én is szívesen kiverném a
Én is szívesen kiverném a fogadat több dologért már, a sértegetések/rágalmazások miatt, amiket ellenem, illetve mások ellen elkövettél itt. Na, talizunk?
----------------------
Sohasem állítottam olyat, hogy normális vagyok.
Vissza lehet keresni azokat
Vissza lehet keresni azokat is hogy hogyan provokáltad ki nem csak belőlem, hogy oly szép nevekkel illessenek....
A pontosság kedvéért nem
A pontosság kedvéért nem "nevekkel illetés" történt fentebb, hanem fog kiveréssel fenyegetőzés.
Hoppá! Ezt megengedi a CM fórum szabályzata?
Bizony, hogy vissza lehetne
Bizony, hogy vissza lehetne keresni, ha nem törölték volna a Skarpea trilógiát. Minősíthetetlen stílusban írtál Hotyhogynak, és én azóta folyamatosan "provokállak". Pontosabban fogalmazva ugyanazt a követ dobom vissza rád, mint amit te dobálsz másokra. És nem is fogom abbahagyni, amíg észre nem veszed magad végre. És még így is visszafogom magam, mivel én sohasem személyeskedtem veled, míg te igen.
----------------------
Sohasem állítottam olyat, hogy normális vagyok.
Akkor ez most testi
Akkor ez most testi sértéssel fenyegetés? Ajajjj...
Nekem az is jó, ha megversz
Nekem az is jó, ha megversz valakit, de hogy tizedszer olvasom, hogy régen ezért pofon járt volna, az már majdnem olyan, mintha mindig lekevernél egyet. :)
Szerintem beszéljétek meg magánban, és ne terheljetek ezzel másokat feleslegesen.
Zárjuk már le ezt az értelmetlen feszülést, mert tényleg se vége, se haszna.
Azt gondolom, ezt nem lehet
Azt gondolom, ezt nem lehet úgy kezelni, mint a népmesében az egyszeri lány. Olyan kérdés, ami határozott állásfoglalást kíván/na...
Nem csak a törlés lehet
Nem csak a törlés lehet határozott.
Ez igaz. A rasszizmus
Ez igaz. A rasszizmus határozott.
Tehát én vagyok a
Tehát én vagyok a rasszista, mert nem törlök hozzászólásokat. Jól értem?
Szerintem így terjed a rasszizmus. Mert ilyenkor hozzátolsz egy csoporthoz aminek része nem vagyok.
Józan ésszel belegondolva ugyanezért akár ultraliberálisnak is skatulyázhatnál, és már kész is az ideológiai paradoxon.
Lezárok én bármit, csak
Lezárok én bármit, csak akkor nem kell úgy beállítani hogy én felek az itt kialakult kommunikációért egyedül...modi hol volt? Csókolom, most nem lehetett zsigerből törölni...szabályzattal mi van? Semmi...
Ennyit a mókuskerekes megjegyzésedről, sztem másnak kellett volna írnod, annak aki forgatta...
És ha privátba kér bocsánatot az olyan mint a mostani, meg se történt...ez ennyire nehéz?Engem se japánban neveltek fel.
nyissatok má lécci ennek
nyissatok má lécci ennek új topikot, mer így nem lehet rendesen követni, hogy ki kinek a milyét markolássza.
----------
sárga vót az...!
Nem merünk. Nézzed meg
Nem merünk. Nézzed meg hogy ki nyitotta ezt. Az OFFTOPICBAN kéne ezt nyomni.
--------
Ezért van a BTK-nak
Ezért van a BTK-nak eljárási tv-i része.
Így a bíró köteles megtudni azt is hogy pl miért nyitotta valaki ezt, és nem csak azt hogy ki nyitotta....
Még egyetlen egy bocsánatkérést nem láttam ezen a fórumon akárki akárkit megsértett, ez azért beszédes nekem.....
Vagy nem mondasz igazat,
Vagy nem mondasz igazat, vagy már ebben a korban nem megy az emlékezés.
http://criticalmass.hu/node/16691/493729
Ha az agy kihagy, ott a gúgl is:
Zsabor is kért már tőlem bocsánatot.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20110115/szigoruan-szondaztatjak-id...
277. hsz.
Skarpea2-ben Hotyi
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yDprRfcjVWUJ:critic...
133. hsz
Hedgehog->prof, 24. hsz.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20060915/sisak
És a végére egy csemege:
http://criticalmass.hu/forum/20120530/17
82. hsz.
Bocsánat akkor
Bocsánat akkor tévedtem,viszont az is igaz, hogy nem a gyakori műfaj itt.
Na csak nem bírom ki mert
Na csak nem bírom ki mert mentálisan degenerált idióta vagyok, szóval:
Frenki:
"És én még tutyimutyi vagyok.Az öregem korosztályából a többség már megkeríette volna az utcán az illetőt és egy foggal biztos kevesebbje lenne."
evacska59:
"A pontosság kedvéért nem "nevekkel illetés" történt fentebb, hanem fog kiveréssel fenyegetőzés."
Pontosság kedvéért próbáld meg előítélet és ideológiai "rasszizmus" mentesen elolvasni a mondatot.
A mondat jelentése az hogy Frenki NEM ver ki fogakat.
Az előítélet rosssz, éhrtem?! :-D
próbáltam megfogni az
próbáltam megfogni az ideológiai rasszizmus fogalmát, de bevallom, sikertelen voltam.
tán rossz a szövegértésem, de számomra egyáltalán nem azt jelenti a szöveg, hogy nem ver ki fogakat. mintegy lebegteti a dolgot...
sok rossz tulajdonságom van - nyilván - de azt gondolom, az előítéletesség nincs köztük.
Az ideológia rasszizmos
Az ideológia rasszizmos fogalmát én alkottam a célból hogy egy olyan dolgot aminek semmi köze a rasszokhoz, rasszizmushoz negatív színben tüntessek fel.
Lásd még a szintén zseniális "új rasszizmus" fogalmát.
Az előítéletesség pedig mindenkiben benne van:
"Az előítélet a tényeken, vagy hibás vagy merev általánosításon alapuló előre kialakított vélemény. Az előítélet a gondolkodás gazdaságosságra törekvő tulajdonságának velejárója, mindenki él vele, ha nem is éppen az emberekkel kapcsolatosan, viszont nem azonos az előzetes ítélet fogalmával."
És az előítéletet rossz tulajdonságnak tartani előítéletesség. Csak mondom.
Nem tudom ti Monsterrel
Nem tudom ti Monsterrel együtt hol éltetek de kb 30 éve még a hasonló hülyézés a második erősködő mondat után pofánverésbe torkollt volna 10 esetből 8-ban....
Nem kell belelighegni mindenbe mindent....
Egyszerűen kifejtettem hogy az itteni hangbajnokok azért ilyen zseniálisak, mert tudják: itt következmények nélkül megtehetik amit tesznek...régen ez csak szemtől szembe ment, és ki is verték a fogát.
Talán nem is volt olyan rossz az, mindenki háromszor megrágta a mondatait mielőtt okoskodni próbált...
Megfontolt, a szó jelent még valamit?
Sztem valahonnan innen datálódik.
Lassan már a Gyulai kolbász is rasszista meg bolsevik....
Na, én se bírom ki. Ha a
Na, én se bírom ki.
Ha a hozzászólásodra azt válaszolnám, hogy az ilyen hozzászólásokért ki kell nyírni a hozzászólót, régebben kinyírták, máshol kinyírják, mások kinyírják, de én nem teszem, ez nem azt mutatja hogy én milyen rendes vagyok. Ez azt mutatja, hogy én egyetértek az ilyen hozzászólásokat tevők kinyírásával. Pláne a szövegkörnyezetet is ismerve.
Mindannyian értjük a kettősfenekű beszédet, ne tettessük itt az ártatlant.
--------
Lehetne másik topicban
Lehetne másik topicban folytatni egymás baszkurálását, ezt meg meghagyni annak, amire való? Mivel + hozzászólás van már itt, nem látni, mi az új ebből.
Kérem törölni az alábbi
Kérem törölni az alábbi náci propagandát tartalmazó bejegyzést:
--------
Ez már nem az én asztalom.
Ez már nem az én asztalom. Ha az oldal gazdája törölni akarja, már megtette volna. Hiába írod le ezerszer.
Javaslom az "egymás
Javaslom az "egymás baszkurálásának" törlését - semmi előrevivő vagy kicsit is hasznos, tanulságos nincs ebben :) (ez is egy kérés a modihoz szóval szerintem a topikot a célnak megfelelően használom :P)
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
Az eredeti gyöngyszem: A
Az eredeti gyöngyszem:
A cigánybűnözés problémájának ez az egyik megoldása, a másik a cigányok kiirtása. Utóbbit, bár némi egészséges kárörömmel nézném végig, alapvetően nem támogatom, hiszen van jobb módszer is.
Változat1:
A magyarbűnözés problémájának ez az egyik megoldása, a másik a magyarok kiirtása. Utóbbit, bár némi egészséges kárörömmel nézném végig, alapvetően nem támogatom, hiszen van jobb módszer is.
Változat2, ez talán "ismerősebb" lehet a 30-as és 40-es évekből:
A zsidóbűnözés problémájának ez az egyik megoldása, a másik a zsidók kiirtása. Utóbbit, bár némi egészséges kárörömmel nézném végig, alapvetően nem támogatom, hiszen van jobb módszer is.
Kuku, moderátorok,
azzal, hogy az eredeti változat (és gazdája) a mai napig a CM blog részét képezi, véleményem szerint, a blogolás szabályainak nem felel meg.
Véleménynyilvánítási szabadságra hivatkozni, továbbá arra, hogy nem lehetséges megítélni a fenti mondatok szabálytalanságát, azzal a kockázattal jár, hogy nemzeti alapon történő erőszakos megsemmisítés, megölés, gyilkosság eszméjének, helyességét tükröző vélemények terjesztése, közvetítése a CM törvénytisztelő többségét legalább komolyan elgondolkodtatja a társaság/szervezet erkölcsi és törvénytisztelői magatartását illetően.
A közvélemény pedig, amennyiben ezekről értesül - és félő, hogy előbb-utóbb értesülni fog -, a ti tudatosan választott passzív szerepetekkel együtt, a kerékpározás ügyét fogja összemosni a cigány megsemmisítés helyességét megjelenítő CM-mel.
Azzal a CM-mel, amelynek szimpatizánsai, egy hangos, aktívan blogoló kisebbségen kívül, elhányják magukat, ha emberek megsemmisítéséről és annak helyességéről van szó.
Lelketek rajta.